Προς το περιεχόμενο

Gant

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    137
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    ing
  • Τόπος
    D

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Gant

Artist

Artist (1/4)

0

Φήμη

  1. Αυτά είναι, ελληνική δημιουργία! Πολύ ωραίο design, έχει στοιχεία apple - φέτα από ορθογώνια διατομή με στρογγυλεμένες άκρες. Από την φωτογραφία στο site φαίνεται να είναι και πολύ εργονομικό. Έχετε κάποιο video; Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!
  2. Gant

    D.I.Y help: 2 pedals into 1 enclosure

    Tί θέλεις να συμβαίνει όταν είναι ενεργοποιημένο μόνο το ένα πετάλι και πατήσεις τον διακόπτη που είναι και για τα δύο κυκλώματα;
  3. το χρώμιο είναι υλικό βέβαια, μάλιστα στοιχείο (Cr). O δισκοβόλος γιατί χρειάζεται χρώμιο; Μήπως εννοείς απλά γυαλιστερό;
  4. Είχα πάει πριν 3 χρόνια στου Θωμά γυρνώντας από ταξίδι στο Ερλάνγκεν. Το μαγαζί είναι ... μαγαζάρα, σα να είσαι σε έκθεση. Ήμουν μεσημέρι καθημερινής, οπότε δεν είχε πολύ κόσμο και μπόρεσα να χαζέψω με την ησυχία μου. Μιλήστε ελεύθερα με τους πωλητές, θα σας βοηθήσουν σίγουρα. Εναλλακτικά μπορείτε πριν το ταξίδι να επικοινωνήσετε με τον Έλληνα υπάλληλο και να τον ρωτήσετε αν μπορεί να σας κάνει μια "ξενάγηση" όταν θα είστε εκεί. Γύρω τριγύρω δεν θυμάμαι να είχε κάτι το ενδιαφέρον. Καλό ταξίδι ! :)
  5. μόνο 2 με 5 Α ; Συνήθως δεν χρησιμοποιουν 16 Α ;
  6. Να πω εδώ κάτι κουφό; Στις χαμηλές αντιστάσεις παίζουν οι τιμές αν ακουμπάς τους ακροδέκτες με τα χέρια σου. :-X Οπότε πιάνεις τους ακροδέκτες μόνο από το πλαστικό.
  7. Προσωπικά χρησιμοποιώ καλάι περίπου 60/40 με λίγο ασήμι μέσα για καλύτερη αγωγιμότητα. Είχα πειραματιστεί και με μη μολυβδούχο (RoHS και καλά) αλλά είναι μπελαλίδικο καθώς θέλει πιο υψηλή θερμοκρασία για να λιώσει. Επίσης δεν έχει την ωραία λάμψη (και μυρωδιά ::) ;D ) του 60/40. Νομίζω το πιο δόκιμο είναι να λέμε: "ηλεκτρικά κιθάρας"
  8. ορίστε ... http://www.megaupload.com/?d=IM7DJ0WW
  9. Ενδιαφέρον το πείραμά σου! Το αποτέλεσμα της αύξησης το είδες στην κυματομορφή ή το άκουσες; Το ότι "γεμίζει" το σήμα ίσως να έχει να κάνει με κάποιο βαθυπερατό φίλτρο. Δλδ. απλά κόβονται περισσότερο οι υψηλές συχνότητες όσο ανεβάζεις το gain. Στην ψηφιακή έκδοση μάλλον έχουμε τον αλγόριθμο: Το peak της κυματομορφής έχει τιμή πχ. 60% και θα γίνει 100%. Το sample nr. x που έχει τιμη ψ πόσο θα γίνει; Αυτός ο αλγόριθμος λέγεται και μέθοδος των τριών. Αυτό δεν είναι απαραίτητο. Αύξηση του gain επιτυγχάνεται και με αύξηση της αντίστασης ανάδρασης στους τελεστικούς ενισχυτές.
  10. Πιθανό να χρειαστούν αλλαγή μερικοί πυκνωτές αποκοπής στην είσοδο, στην έξοδο αλλά και στο εσωτερικό του κυκλώματος. Αν έχεις το κύκλωμα του αντίστοιχου πεταλιού για μπάσο μπορείς να τα συγκρίνεις.
  11. Η τάση μετριέται σε V ... To valvedrive χρειάζεται οπωσδήποτε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) γιατί ανεβάζει την τάση εσωτερικά ώστε να δουλεύει η λυχνία. Το Line 6 MM4 γράφει μεν AC αλλά είναι πολύ πιθανό να μπορεί να τροφοδοτηθεί και με συνεχές ρεύμα (DC). Υποθέτω πως έχει έναν ανορθωτή στην είσοδο της τροφοδοσίας για λόγους ευελιξίας. Το μόνο θεματάκι ίσως είναι το βύσμα, του οποίου η κεντρική ακίδα φαίνεται να έχει διάμετρο 2,5 χιλιοστά. Τα πιο πολλά βύσματα έχουν διάμετρο κεντρικής ακίδας 2,1 χιλιοστά, πρόσεξέ το.
  12. Λογικό το επιχείρημα, ιδίως αν σκεφτείς ότι ο μετασχηματιστής εξόδου "βλέπει" τα λίγα Ωμ που θέλει στην καμπίνα που συνδέεις στην έξοδο των 8 Ωμ. Το φορτίο της κονσόλας είναι πολύ μικρό σε σχέση με το φορτίο της καμπίνας σου και ίσως να επηρεάζει ελάχιστα την έξοδο. Στη θέση σου ΔΕΝ θα το έκανα για τον απλό λόγο ότι δεν έχει μάλλον προβλεπτεί μία τέτοια συνδεσμολογία από τον κατασκευαστή και άρα μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, παρά τα όποια επιχειρήματα.
  13. Ναι, υπάρχουν πολλά είδη, ανάλογα με τον χρόνο σκλήρυνσης. Όσο πιο μικρός χρόνος, πχ. τα 5 λεπτά στο παράδειγμα που έδωσες, τόσο λιγότερο ανθεκτική η κόλλα. Αλλά για το μπράτσο μίας κιθάρας είναι οκ τα 5 λεπτά.
  14. Στην παλιά μου Epi LP Special πέρασα μία στρώση εποξική κόλλα που εξείχε κάπως από την υπόλοιπη επιφάνεια του μπράτσου. Μετά αφού στέγνωσε και σκλήρηνε το έτριψα προσεκτικά με γυαλόχαρτο ώστε να φύγει το περίσσιο υλικό. Για να μην γδάρω την γύρω περιοχή, την κάλυψα με ταινία. Η εποξική κόλλα είναι διαφανής οπότε δεν φαίνεται αλλοίωση στο χρώμα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου