Βοήθεια για Audacity
collapse
 
 
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Agenda
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για Audacity  (Αναγνώστηκε 1173 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
zakky
Συναλλαγές: (5)
Musician
*

Karma: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 141



« στις: 19:22 - 06/02/10 »

Γεια σας παιδια... Λοιπον, θα μπω κατ'ευθείαν στον θεμα... Κατεβασα εδω και λιγο καιρο το εν λογω προγραμμα για να ηχογραφισω καποια κομματια... Αλλα εχω καποιες αποριες προς απαντηση...
1) Το Pc μου δεν εχει καποια ιδιαιτερη καρτα ηχου και παιρνει μονο μικρο καρφι υποδοχης μικροφωνου... Μπορω να κανω συνδεσμολογια για να εισαγω ενα κανονικο δυναμικο μικροφωνο, χωρις να δημιουργηθει προβλημα αποδοσης?
2) Μπορω καπου να βρω οδηγιες για το πως να χρησιμοποιησω τις δυνατοτητες του προγραμματος στο επακρον?
3) Σε καποια κομματια πρεπει να ηχογραφισω περισσοτερες απο μια κιθαρες ή και μπασσο... Σε αυτη την περιπτωση τα ηχογραφω με την σειρα. Σωστα? Για να ειμαι μεσα στα μετρα και να αρχιζω και να τελειωνω το κομματι στο σωστο χρονο, πρεπει να εχω εξωτερικο μετρονομο ή μπορω μεσα απο το προγραμμα να τα φτιαξω καπως? Γιατι αν χρειαστω εξωτερικο μετρονομο πολυ φοβαμαι οτι θα ακουγεται στην ηχογραφιση...
4) Υπαρχει τροπος να κανω την ηχογραφιση να ακουγεται πιο ποιοτικη με βαση αρχες ακουστικης που πρεπει να εφαρμοσω στον χωρο ή στα settings του ενισχυτη?
Καταγράφηκε

SOSte ta FREEkia...
Evilnye
Συναλλαγές: (7)
Star
****

Karma: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 5893



« Απάντηση #1 στις: 19:56 - 06/02/10 »

Για το (2) υπάρχει το manual στο μενού help>contents. Φαντάζομαι με περαιτέρω ψάξιμο και εδώ
http://audacity.sourceforge.net/help/documentation
ίσως να έχει κ άλλα.

Για το (3) έχει τη δυνατότητα να κάνεις click track, στο menu Generate> Click track

Για τα άλλα, όλο και κάποιος θα ξέρει περισσότερα.
Καταγράφηκε
zexnis
Συναλλαγές: (0)
New


Karma: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 37


« Απάντηση #2 στις: 21:48 - 06/02/10 »

δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα συνδεσμολογιας.βρες το καταλληλο βισμα ωστε να μετατρεψεις το καρφι του μικροφωνου σαυτο που δεχεται ο υπολογιστης.εγω ειχα συνδεσει τον ενισχυτη με καλωδιο κατευθειαν στην καρτα ηχου.
παντως η ηχογραφηση που θα κανεις θαναι κατι προχειρο..
οταν λες να χρησιμοποιησεις δυνατοτητες προγραμματος για τι μιλας?για επεξεργασια συχνοτητων για παραδειγμα,εφφε,η ενα απλο κοψιμο ραψιμο?
Καταγράφηκε
zakky
Συναλλαγές: (5)
Musician
*

Karma: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 141



« Απάντηση #3 στις: 22:16 - 06/02/10 »

Για επεξεργασια συχνοτητων βασικα... Τα εφε τα βρηκα πως μπαινουν.... Το μειζον προβλημα ομως παραμενει το θεμα με τον μετρονομο...
Καταγράφηκε

SOSte ta FREEkia...
Evilnye
Συναλλαγές: (7)
Star
****

Karma: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 5893



« Απάντηση #4 στις: 22:33 - 06/02/10 »

Για επεξεργασια συχνοτητων βασικα... Τα εφε τα βρηκα πως μπαινουν.... Το μειζον προβλημα ομως παραμενει το θεμα με τον μετρονομο...
Για το (3) έχει τη δυνατότητα να κάνεις click track, στο menu Generate> Click track

 Huh? Huh?
Καταγράφηκε
zexnis
Συναλλαγές: (0)
New


Karma: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 37


« Απάντηση #5 στις: 00:49 - 07/02/10 »

αυτο που σου ειπε ο Evilnye δεν κανει??
υπαρχει παντα και η πρακτικη λυση να ηχογραφησεις σενα καναλι τον μετρονομο.
για επεξεργασια των συχνοτητων ας απαντησει καποιος με περισσοτερες γνωσεις μενδιαφερει και εμενα το θεμα.
Καταγράφηκε
zakky
Συναλλαγές: (5)
Musician
*

Karma: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 141



« Απάντηση #6 στις: 14:11 - 07/02/10 »

Προσπαθησα να καταλαβω τι παιζει με αυτο το click track, αλλα δεν τα καταφερα... Ηχογραφω τη μια κιθαρα και στην αναπαραγωγη μου το αναπαραγει με μετρονομο... Πρεπει να κοιταζω και να ακολουθω τις "γραμμες" των μετρων που μου εμφανιζει?
Καταγράφηκε

SOSte ta FREEkia...
zexnis
Συναλλαγές: (0)
New


Karma: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 37


« Απάντηση #7 στις: 14:35 - 07/02/10 »

αν καταλαβα καλα το προβλημα σου κανε τα εξης:
1)edit --> preferences --> audio I/O και επιλεγεις το κουτακι που λεει να αναπαραγει αλλα καναλια ενω ηχογραφεις ενα καινουργιο.
2)οπως καταλαβες κατα την διαρκεια της ηχογραφησης θα ακουγεται ο μετρονομος που βαζεις παραπανω με το track.οταν θες να ακουσεις την ηχογραφηση πατα το mute στο καναλι του μετρονομου ωστε να μην ακουγεται και οταν τελειωσεις κ εισαι ετοιμος να κανεις το αποτελεσμα σε αρχειο ηχου διεγραψε το καναλακι του μετρονομου.
ελπιζω να βοηθησα
Καταγράφηκε
savasa
Συναλλαγές: (0)
Musician
*

Karma: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 92


« Απάντηση #8 στις: 22:58 - 08/02/10 »

Φίλε μου εγώ έχω ένα απλό κουρδιστήρι μετρονόμο το οποίο παίρνει πολύ απλά ακουστικά...
Βρίσκεις με 12 ευρώ στον ΝΑΚΚΑ...
επειδή δεν γνωρίζω την ρύθμιση μέσα στο πρόγραμμα!
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε: