Εγκατασταση των xp σε 2 σκληρους δισκους στο ιδιο pc
collapse
 
 
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Agenda
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Εγκατασταση των xp σε 2 σκληρους δισκους στο ιδιο pc  (Αναγνώστηκε 2994 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
nexarulhu
Συναλλαγές: (4)
Artist
**

Karma: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 788



« στις: 11:03 - 13/06/10 »

Καλυσπερα σε ολους

Λοιπον εχω το εξηS προβλημα χαλασε ο σκληρος στο pc μου και ετσι λεω να παρω 2 νεους σκληρους και να εγκαταστησω και στους 2 τα WINDOWS XP HE,με σκοπο στον ενα δισκο να σερφαρω μονο,και στον αλλο να εχω μονο GAMES !

Το πρωτο μου ερωτημα ειναι αν γινεται να το κανω αυτο με την χρηση ενος δισκου και τη δημιουργια 2 PARTITION σε αυτον,και αν στην περιπτωση αυτη το ενα partition θα επηρεαζει το αλλο,δηλαδη εαν παθει κατι το ενα partition καποιοα μολυνση θα εχει προβλημα και το αλλο partition ?

To δευτερο ερωτημα ειναι και για τις δυο περιπτωσεις(δηλαδη ειτε 2 δισκοι με το ιδιο λογισμικο ειτε 1 με δυο partition και το ιδιο λογοσμικο σε καθε partition) πως θα μπορω να επιλεγω με ποιο απο τους 2 δισκους η με ποιο απο τα 2 partition θα εκινει καθε φορα ο υπολογιστης ?

Ευχαριστω προκαταβολικα !!!
Καταγράφηκε

EXPECT THE UNEXPECTED...
Evilnye
Συναλλαγές: (7)
Star
****

Karma: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 5893



« Απάντηση #1 στις: 11:09 - 13/06/10 »

To δευτερο ερωτημα ειναι και για τις δυο περιπτωσεις(δηλαδη ειτε 2 δισκοι με το ιδιο λογισμικο ειτε 1 με δυο partition και το ιδιο λογοσμικο σε καθε partition) πως θα μπορω να επιλεγω με ποιο απο τους 2 δισκους η με ποιο απο τα 2 partition θα εκινει καθε φορα ο υπολογιστης ?


Όταν θα κάνει boot ο υπολογιστής θα σου βγάζει επιλογή μεταξύ των δυο εγκαταστάσεων winxp.

Να ξέρεις πάντως πως αν θέλεις το ένα σύστημα να είναι εντελώς off internet θα πρέπει σε κάθε reboot να κλείνεις και το Modem σου. Και με 2 partition μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά επειδή θα είναι σε xp θα μπορείς να περιηγηθείς και στους δυο δίσκους ή partition από οποιοδήποτε boot και αν είσαι και θα τα θεωρεί μέρη του συστήματος.

Θα μπορούσες ίσως να δοκιμάσεις να βάλεις στο internet partition σου κάποιο λειτουργικό linux, το οποίο λόγω του διαφορετικού file system δεν το αναγνωρίζει σαν δίσκο όταν μπεις από το ένα λειτουργικό στο άλλο.

Πάντως έχω την εντύπωση πως 2 partition ή 2 δισκοι δεν σε προφυλάσσουν από τις περιπτώσεις ιών.
Καταγράφηκε
BitCollector
Επισκέπτης
Συναλλαγές: (0)
« Απάντηση #2 στις: 11:17 - 13/06/10 »

Έχω αυτό το setup εδώ και χρόνια. Τα 2 λειτουργικά είναι ανεξάρτητα. Κατά την εκκίνηση σου βγάζει μια οθόνη απ' όπου επιλέγεις (μπορείς να ορίσεις και 2-3 παραμέτρους πχ την προεπιλογή κτλ). Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με ιούς αλλά λογικά (εφόσον κάθε OS έχει πρόσβαση και στο άλλο partition) το dual boot δεν είναι από μόνο του προστασία κατά των ιών οπότε καλό είναι να προσέχεις. Τέλος, αν θυμάμαι καλά, τα XP δεν μπορείς να τα εγκαταστήσεις (ή είναι πολύπλοκο) σε δυο διαφορετικούς φυσικούς δίσκους αλλά μόνο σε διαφορετικά partition του ίδιου δίσκου. Με επιφύλαξη το τελευταίο.
Καταγράφηκε
nexarulhu
Συναλλαγές: (4)
Artist
**

Karma: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 788



« Απάντηση #3 στις: 11:18 - 13/06/10 »

Βασικα και στις 2 περιπτωσεις θα υπαρχει ιντερνετ για τα on line games στη μια και για σερφαρισμα και προγραμματα τα οποια μπορει να μην ειναι και τα πλεον αξιοπιστα.Αυτο που θελω να αποφεγω εγω ειναι να μην προσβαλεται ολο το συστημα καθε φορα που εχω καποια μολυνση και πιστευα οτι με τους 2 δισκους θα μπορουσε να γινει αυτο.Aν γνωριζει και καποιος αλλος κατι ας μας πει μπας και βγαλω καποια ακρη ευχαριστω παντως evelyne
Καταγράφηκε

EXPECT THE UNEXPECTED...
nexarulhu
Συναλλαγές: (4)
Artist
**

Karma: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 788



« Απάντηση #4 στις: 11:24 - 13/06/10 »

Τέλος, αν θυμάμαι καλά, τα XP δεν μπορείς να τα εγκαταστήσεις (ή είναι πολύπλοκο) σε δυο διαφορετικούς φυσικούς δίσκους αλλά μόνο σε διαφορετικά partition του ίδιου δίσκου. Με επιφύλαξη το τελευταίο.
και εγω αυτη την εντυπωση εχω βασικα,αλλα ισως και να γινεται οριζοντας τον ενα δισκο ως slave αι τον αλλο ως master
Καταγράφηκε

EXPECT THE UNEXPECTED...
Evilnye
Συναλλαγές: (7)
Star
****

Karma: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 5893



« Απάντηση #5 στις: 11:27 - 13/06/10 »

και εγω αυτη την εντυπωση εχω βασικα,αλλα ισως και να γινεται οριζοντας τον ενα δισκο ως slave αι τον αλλο ως master

Ούτως ή άλλως το κάνεις αυτό. Δεν επηρεάζει αυτό.

Γενικά και για τη χρήση που σκέφτεσαι νομίζω ότι δυστυχώς θα ήσουν καλύτερα με το να σταματήσεις να εγκαθιστάς αναξιόπιστα προγράμματα και να έχεις ένα έστω και freeware antivirus. Άσε που το συνεχές boot reboot εγώ το βρήκα εκνευριστικό.
Καταγράφηκε
Jazzjoker
Συναλλαγές: (0)
Star
****

Karma: 3
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 2964



WWW
« Απάντηση #6 στις: 11:35 - 13/06/10 »

Αν εγκαταστήσεις δύο λειτουργικά σε δύο σκληρούς δίσκους, δε θα έχεις επιλογή για boot. Θα φορτώνει το λειτουργικό από το δίσκο που είναι ρυθμισμένο το σύστημα, από το BIOS, να βλέπει ως πρώτο στη λίστα των boot devices.

Αν θες να έχεις επιλογή boot κατά το startup, πρέπει να εγκαταστήσεις τα λειτουργικά σε διαφορετικά partitions του ίδιου δίσκου.

Επίσης, οι νέοι σκληροί δίσκοι (SATA, SATA 2 κλπ) δεν αναγνωρίζονται πλέον ως master και slave.
Καταγράφηκε

nexarulhu
Συναλλαγές: (4)
Artist
**

Karma: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 788



« Απάντηση #7 στις: 11:44 - 13/06/10 »

Ούτως ή άλλως το κάνεις αυτό. Δεν επηρεάζει αυτό.

Γενικά και για τη χρήση που σκέφτεσαι νομίζω ότι δυστυχώς θα ήσουν καλύτερα με το να σταματήσεις να εγκαθιστάς αναξιόπιστα προγράμματα και να έχεις ένα έστω και freeware antivirus. Άσε που το συνεχές boot reboot εγώ το βρήκα εκνευριστικό.

Εχω το PANDA ANTIVIRUS PRO 2010,35 ευρω το πηρα.το οποιο ομως μου εβγαζε πολλες αναφορες σφαλματος.To σημαντικο προβλημα ξεκινησε οταν περασα το  spybot search & destroy,τοτε ειχα παρα πολυ ασταθες συστημα,εκανα και ενα online scan με το eset σε admin mode το οποιο δν βρηκε κατι.Και σημερα που ξεκινησα να κανω ενα format μου εβγαζε οτι τα windows δν μπορουν να εγκατασταθουν γιατι ο δισκος ειναι κατεστραμενος
Καταγράφηκε

EXPECT THE UNEXPECTED...
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε: