Προς το περιεχόμενο

    

ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
“ Elegia Session Live ”
Επιστροφή ενός τρομπετίστα μύθου!
Είναι βέβαιο ότι η μουσική σύνορα δεν γνωρίζει και για την jazz,  αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο. Ο κορυφαίος τρομπετίστας Erik Truffaz έχει κάνει πράξη σε όλη του την  πορεία, ακριβώς αυτή την οπτική.  Εδώ μαζί μ’ έναν περιπλανώμενο μποέμ κι εξαιρετικό μουσικό, συνθέτη και σκηνοθέτη κινηματογράφου τον Sig (aka Siegfried) αλλά και τον απαράμιλλο ντράμερ  Artis Orubs έφτιαξαν έναν πρωτότυπο αλλά υπέροχο μουσικό καμβά με τίτλο  «Elegia Session».
Ο εμβληματικός τρομπετίστας Erik Truffaz γεννήθηκε το 1960 στην Γενεύη κι από μικρός μυήθηκε στη μουσική απ’ τον σαξοφωνίστα πατέρα του.  Η ζωή του όμως πραγματικά άλλαξε ριζικά όταν άκουσε το “Kind of Blue” του Miles Davis.  Η έμπνευση που του προξένησε ο Miles, τον οδήγησε στο Concervatoire της Γενεύης και μετέπειτα στο να γίνει μέλος της Ορχήστρας “L‘Orchestre de Suisse Romande”.  Η πρώτη μπάντα που έφτιαξε ο Erik λεγόταν  Orange κι έπαιζε συνθέσεις δικές του με jazz fusion προσέγγιση. Η μπάντα αυτή  κατενθουσίασε το κοινό και η επιτροπή  Jury du Concours National de la Defense του  απένειμε το 1991 ειδικό βραβείο για την jazz στη χώρα.  Το Φεστιβάλ jazz  του Montreaux  τον παρουσιάζει την ίδια χρονιά για πρώτη φορά και από τότε αρχίζει για τον έξοχο μουσικό , μία καριέρα ζηλευτή  με περιοδείες σ’ όλο τον κόσμο.
Το 2000 θα υπογράψει  με την πλέον ιστορική εταιρεία δίσκων στην jazz, τη Blue Note Records!  Οι δίσκοι του γίνονται best sellers και η εξέλιξη του Truffaz είναι πέραν κάθε προσδοκίας.  Το 2002 πηγαίνει στην Αμερική να ηχογραφήσει και να παίξει με τον μεγάλο Michael Brecker!   Ο ευρηματικός καλλιτέχνης μετά το δεύτερο άλμπουμ του με την εταιρεία,  επεκτείνει την δραστηριότητά του πολύ πέρα από τις συναυλίες. Δημιουργεί μουσική για θέατρο,  κινηματογράφο, μπαλέτο, κάνει συμφωνική μουσική αλλά παράγει  και μεγάλη δόση ηλεκτρονικής μουσικής.
Το ύφος πλέον ξεφεύγει από την καθαρή jazz και ακουμπά μουσικές όπως η Ινδική, η Sufi, η Αφρικανική, η ίδια η ροκ, το hip hop με ηλεκτρονική χροιά ή απλά εμπνέεται και κατευθύνεται από την φωνή!  Ο δίσκος του “Saloua” θα αποσπάσει το βραβείο  Victoire de la Musique  το 2004, ενώ την επόμενη χρονιά συνθέτει το soundtrack της ταινίας “Kids of Tokyo”.
Με περισσότερα από 21 προσωπικά άλμπουμ και δεκάδες συνεργασίες ο Erik Truffaz  συνεργάζεται με όλο το φάσμα των μουσικών ανά τον κόσμο κι έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες  προσωπικότητες στη  σύγχρονη ευρωπαϊκή κουλτούρα.  Ο Truffaz είναι αυτό που θα λέγαμε ένας … «Μίδας» της μουσικής!
Ο πολυπράγμων  Παριζιάνος  Siegfried Debrebant (Sig), έχει  και Αραβικές ρίζες. Εκτός από ένας πολύ ταλαντούχος μουσικός &  συνθέτης για τον οποίο κάθε είδος μουσικής αποτελεί πρόκληση, ο Siegfried εξελίχθηκε κι έλαμψε σαν σκηνοθέτης κινηματογράφου, κινηματογραφιστής και φωτογράφος!
Ως μουσικός παίζει και συνθέτει στο πιάνο και το τσέλο, παίζει πλήκτρα και κρουστά ενώ χρησιμοποιεί άρτια τις λούπες και τα ηλεκτρονικά.  Έχει γράψει και μουσική για δικές του ταινίες και ντοκιμαντέρ,  κάποιες από τις οποίες μάλιστα, έχουν βραβευτεί.  Χαρακτηρίζεται από την cult οπτική του και η μουσική του προσέγγιση είναι τέτοια που η jazz, εύκολα συναντά το hip hop αλλά και την κλασσική μουσική όπως για παράδειγμα κάνει με τις τετραπλές σονάτες  στον δίσκο “Sonata Freespeed”.  Οι ταινίες του “Louise (Take2)”, “Sansa”, “Kinogamma” και “Kid Stories” έχουν προβληθεί σε περισσότερα από 60 Φεστιβάλ ταινιών, ακόμη και στις Κάννες!
Οι Sig &Truffaz  από την αρχή για το συγκεκριμένο project είχαν πλάϊ τους έναν τρομερό ντράμερ, τον  Λετονό Artis Orubs.  Ένα αυθεντικό ταλέντο του ρυθμού που δημιούργησε ένα τεράστιο βιογραφικό κι έκανε μεγάλη αίσθηση όπου κι αν εμφανίστηκε, με μπάντες της τζαζ αλλά και του rock ή του funk.  Ελάχιστες από τις συνεργασίες του σε live και δισκογραφία είναι :  Antonio Hart, Randy Brecker, Kurt Rosenwinkel, New York Voices, Gino Vanelli, Niels Landgren, Philarmonic Funk Foundation, China Moses, Liz Clark κ.α!    Ο πολυτάλαντος αυτός μουσικός συμπληρώνει περίφημα την  μαγική μουσική του “Elegia Session”.
Από 29 Απριλίου μέχρι 2 Μαϊου,  οι τρεις σπουδαίοι μουσικοί έρχονται να παρουσιάσουν το εξαιρετικά  ενδιαφέρον τους project,   στο χώρο που o Truffaz  πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα και συστήθηκε στο Αθηναϊκό κοινό,  το Half Note Jazz Club!
 
Erik Truffaz – Trumpet , effects
Sig (aka Siegfried) – Piano, cello, synth, loops
Artis Orubs – drums, percussion.
 
https://www.youtube.com/watch?v=0aI9luHibVc
https://www.youtube.com/watch?v=O4dXaGkaK-Q
https://www.youtube.com/watch?v=nuUBChFXN4E
 
https://www.youtube.com/watch?v=N5H-Iq1-otY
 
Ιnfo
Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Τηλέφωνο : 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr – artinfo.gr
Πληροφορίες: https://www.halfnote.gr/
 
Ώρα έναρξης
Παρασκευή & Σάββατο 22:00
Κυριακή & Δευτέρα 21:30
*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.
*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και την μετάβαση στις τουαλέτες, είναι υποχρεωτική.
 
Τιμές εισιτηρίων:
A’ Ζώνη σε τραπέζι 30€
Β’ Ζώνη σε τραπέζι 25€
BAR ΟΡΘΙΩΝ 20€
*Τη Δευτέρα ισχύει εκπτωσή -5€ από την αρχική τιμή για φοιτητές & ανέργους.
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.
*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων και τα δυο άτομα το μοιράζονται μαζί με άλλους δυο.
*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα του live.
*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.
*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.
 
Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1
σχετικού, ή
[β] πιστοποιητικού νόσησης 
[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.
Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.
Οι ανήλικοι θεατές από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του σχετ.1.
 

ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
ALEXANDROS AFFOLTER QUINTET
Sinatra With A Twist – A Tribute To Frank Sinatra.
Sinatra with a Twist είναι ένα νέο μουσικό project του τζαζ περφόρμερ Αλέξανδρου Αφολτέρ και του ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλου.
Ο Αλέξανδρος έχει εμπνευστεί από πολύ μικρή ηλικία από τη φωνή και την έκφραση του Φρανκ Σινάτρα ενώ ο Σεραφείμ ως γνήσιος λάτρης του ρυθμού και του timing του μεγάλου τραγουδιστή, θα θέσει τις βάσεις του ρυθμού στη βραδιά. Μαζί με τον Παντελή Μπενετάτο στο πιάνο, Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο μπάσο και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα, θα παρουσιάσουν μια δική τους jazzy εκδοχή του ρεπερτορίου του Σινάτρα. Γνωστά κομμάτια όπως τα I’ve Got You Under My Skin, Fly Me To The Moon, My Way, New York, New York, αλλά και λιγότερο διάσημα όπως τα I’m A Fool To Want You και All My Tomorrows, θα ακουστούν μαζί τα αγαπημένα του Σινάτρα, όπως τα One For My Baby και Angel Eyes. Το αφιέρωμα σε μια από τις πιο αγαπημένες φωνές όλων των εποχών.
 
Αλέξανδρος Affolter τραγούδι
Παντελής Μπενετάτος πιάνο
Γρηγόρης Θεοδωρίδης μπάσο
Δημήτρης Παπαδόπουλος τρομπέτα
Σεραφείμ Μπέλλος ντραμς
***
Ο Αλέξανδρος Affolter γεννήθηκε στο Άμστερνταμ και σπούδασε Ηθοποιία, Τζαζ και Μουσικό Θέατρο στο διάσημο Ινστιτούτο Θεάτρου Lee Strasberg στη Νέα Υόρκη. Από το 1994, ο Αλέξανδρος έχει τραγουδήσει σε διάφορα τζαζ κλαμπ (Alto, Bimhuis, Paradiso στο Άμστερνταμ, Porgy & Bess Jazz Club της Βιέννης, Spice of Life, Zedel, Vortex στο Λονδίνο, Parafono, Ζωολογικός κήπος, Afrikana, Cafe Νομισματικό Mouseio στην Αθήνα) και φεστιβάλ (Φεστιβάλ Jazz Loosdrecht, Φεστιβάλ Muse Jazz της Αθήνας) στην Ευρώπη. Επίσης συνεργάστηκε δισκογραφικά στην Ολλανδία και την Ελλάδα. Το 2006, ο Αλέξανδρος ηχογράφησε 4 νέες ενορχηστρώσεις για το CD “Little Flowers” του Αντώνη Λαδόπουλου.
Ενώ ζούσε στο Λονδίνο, ο Αλέξανδρος ήταν ένας από τους τέσσερις φιναλίστ των Βραβείων Angela Carrington 2013 που διεξήχθησαν στο Vortex Jazz Club και το 2015, εμφανίστηκε στην παράσταση Open Mic Highlights του Harold Sanditen στο Crazy Coqs, Brasserie Zedel στο Λονδίνο.
Το 2018, ο Αλέξανδρος τραγούδησε στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Barley Cargo στην Αθήνα, στο Φεστιβάλ Τζαζ Melitzazz στο Λεωνίδιο και έκανε μια συναυλία αφιερωμένη στον Frank Sinatra με τίτλο “Sinatra With A Twist” στην πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια των εορτασμών των Χριστουγέννων του Δήμου Αθηναίων, η οποία επαναλήφθηκε και το 2019 . Από τον Χειμώνα 2019 μέχρι το Φθινόπωρο 2021 παρουσίασε 9 sold out συναυλίες “Sinatra With A Twist” στον κήπο του Νομισματικού Moυσείου και μία επίσης sold out συναυλία “Αφιέρωμα στον Tony Bennett”. Στην ελληνική σκηνή της τζαζ, ο Αλέξανδρος ερμήνευσε με τον Δημήτρη Καλαντζή, τον Αντώνη Λαδόπουλο, τον Δημήτρη Βασιλάκη, τον Σεραφείμ Μπέλο, τον Μάνο Λούτα, τον Παντελή Μπενετάτο, τον Περικλή Τριόλη, τον Γιώργο Γεωργιάδη, τον Γιώργο Πολυχρονάκο, τον Σπύρο Παναγιωτόπουλο, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.
 
INFO
HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 
Τρίτη  21:30
*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.    
*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο στο χώρο είναι υποχρεωτική. 
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΤΡΑΠΕΖΙ 15€
BAR ΟΡΘΙΩΝ 10€
*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό. 
*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων και τα δυο ατόμα το μοιράζονται μαζί με άλλους δυο.
 

Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.
Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική
Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1
σχετικού, ή
[β] πιστοποιητικού νόσησης
[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.
Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.
Οι ανήλικοι θεατές από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του σχετ.1.
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
Sinatra With A Twist is a concept and project by Alexandros Affolter and Seraphim Bellos where we take very famous songs like “Fly Me To The Moon”, “New York, New York” and “My Way” and not so well known songs like “I’m A Fool To Want You” and “All Or Nothing At All” and pair them with saloon songs that Sinatra loved to sing like “One For My Baby” and “Angel Eyes”. Together, with Pantelis Benetatos on piano, Grigoris Theodoridis on bass and Dimitris Papadopoulos on trumpet, they bring their own jazzy take on the Sinatra repertoire and pay tribute to The Man And His Music.
Pantelis Benetatos – piano
Grigoris Theodoridis – bass
Dimitris Papadopoulos – trumpet
Sera Bellos – drums
ALEXANDROS AFFOLTER BIOGRAPHY.
Alexandros Affolter was born in Amsterdam and studied Acting, Jazz and Musical Theater at the prestigious Lee Strasberg Theater Institute in New York. Since 1994, Alexandros has been performing in various jazz clubs (Alto, Bimhuis, Paradiso in Amsterdam. Porgy & Bess Jazz Club Vienna. Spice of Life, Zedel, Vortex in London. Parafono, The Zoo, Afrikana, Cafe Nomismatiko Mouseio in Athens) and festivals (Loosdrecht Jazz Festival, Athens Muse Jazz Festival) in Europe. And collaborated on CD projects in The Netherlands and Greece. In 2006, Alexandros recorded 4 standards for Antonis Ladopoulos’s CD “Little Flowers”.
While living in London, Alexandros was one of the 4 finalists of the Angela Carrington Awards 2013 held at the Vortex Jazz Club and in 2015, performed at Harold Sanditen’s Open Mic Highlights show at Crazy Coqs, Brasserie Zedel in London.
In 2018, Alexandros performed at Barley Cargo’s International Jazz Festival Day in Athens, The Melitzazz Jazz Festival in Leonidio and headlined a tribute concert to Frank Sinatra called “Sinatra With A Twist” at Syntagma Square as part of the City of Athens’ Annual Christmas Celebrations, which was repeated in 2019. From Winter 2019 through Autumn 2021, Alexandros has performed 9 sold out “Sinatra With A Twist”  shows at the Garden of the Numismatic Museum and 2 Tony Bennett Tribute Evenings. In the Greek Jazz Scene, Alexandros has performed with Dimitris Kalantzis, Antonis Ladopoulos, Dimitris Vassilakis, Seraphim Bellos, Manos Loutas, Pantelis Benetatos, Periklis Trivolis, Giorgos Georgiadis, George Polychronakos, Spyros Panagiotopoulos, Dimitris Papadopoulos to name a few.
 
 

ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
 
*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό
*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.
*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική
*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα
 
Οι θεατές, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων από δώδεκα (12) ετών και άνω, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1
σχετικού, ή
[β] πιστοποιητικού νόσησης συμφωνά με τις ισχύουσες διατάξεις
[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.
Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.
Οι ανήλικοι θεατές ηλικίας από τεσσάρων (4) έως και έντεκα (11) ετών, προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

    

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 – Αθήνα – Fuzz Live Music Club
Οι Νορβηγοί  MAYHEM (οι οποίοι αποκαλούνται και ως THE TRUE MAYHEM, μιας και το όνομα MAYHEM έκανε ιδιαίτερη θραύση στα 80’s και υπήρχαν πολλά συγκροτήματα με το ίδιο ακριβώς όνομα σε αρκετές χώρες) είναι ένα από τα ιστορικότερα και επιδραστικότερα ονόματα (αν όχι το πιο επιδραστικό) στον χώρο του black metal. Ξεκίνησαν την καριέρα τους το 1984 από τον μπασίστα Jørn Stubberud (Necrobutcher) και τον ντράμμερ Kjetil Esten Haraldsson Manheim (νυν ORDER), αρχικά με το όνομα MUSTA, ενώ την λίγο μεταγενέστερη προσθήκη του κιθαρίστα Øystein Aarseth (Euronymous) και ιδιοκτήτη της ιστορικής Deathlike Silence Records στην σύνθεση τους, ακολούθησε και η αλλαγή στο όνομα τους από MUSTA σε MAYHEM (το νέο τους όνομα το εμπνεύστηκαν από το instrumental κομμάτι των VENOM “Mayhem With Mercy” απ’ το άλμπουμ “Welcome To Hell”). Η θέση του frontman στο ξεκίνημα τους ήταν αρκετά ρευστή, με τους Nils Brekke Svensson, Ståle Redalen, Eirik Norheim (Messiah) (νυν ORDER) και Kittil Kittilsen (πρώην VOMIT) να έχουν περάσει από τους MAYHEM, αλλά κανονικοί frontman τους ήταν ο Sven Erik Kristiansen (Maniac) για αρκετά χρόνια, ο Σουηδός Per Yngve Ohlin (Dead) (πρώην MORBID) μέχρι την αυτοκτονία του το 1991 και ο Ούγγρος Attila Gábor Csihar (TORMENTOR, SINSAENUM, SUNN O))), NADER SADEK, πρώην ABORYM, KEEP OF KALESSIN, κ.λ.π.) ο οποίος παραμένει μέχρι και σήμερα. Επίσης και άλλα μέλη πέρασαν από τις τάξεις του γκρουπ, όπως, στην κιθάρα (Per Nilsen τον οποίο διαδέχθηκε αρκετά σύντομα ο Øystein Aarseth (Euronymous), Snorre Westvold Ruch (THORNS, πρώην STIGMA DIABOLICUM) και Rune Eriksen (Blasphemer) (AURA NOIR, VLTIMAS, TWILIGHT OF THE GODS, πρώην AVA INFERI, NADER SADEK, κ.λ.π.) ο οποίος και αντικατέστησε επίσημα τον δολοφονηθέντα Øystein Aarseth (Euronymous) παραμένοντας στο γκρουπ για πολλά χρόνια), στο μπάσο (Stian Johansen (Occultus) (PERDITION HEARSE, κ.λ.π. και συνέταιρος του Euronymous στο δισκοπωλείο “Helvete”) και Count Grishnackh (BURZUM, OLD FUNERAL, κ.λ.π.) και στα τύμπανα (Torben Grue (πρώην VOMIT) και Jan Axel Blomberg (Hellhammer) (ARCTURUS, MORTEM, WINDS, πρώην DIMMU BORGIR, COVENANT / THE KOVENANT, SHINING, NIDINGR, κ.λ.π.), που είναι και ο μακροβιότερος ντράμμερ του γκρουπ). Έτσι λοιπόν από το 2011 και μετά, η σύνθεση τους έχει ξανασταθεροποιηθεί και αποτελείται από τους Jørn Stubberud (Necrobutcher) στο μπάσο, Attila Gábor Csihar στα φωνητικά, Jan Axel Blomberg (Hellhammer) στα τύμπανα, Morten Bergeton Iversen (Teloch) (NIDINGR, THE KONSORTIUM, πρώην NUNFUCKRITUAL, κ.λ.π.) στην κιθάρα και τον Αγγλικής καταγωγής Charles Edward Alexander Hedger (Ghul) (πρώην CRADLE OF FILTH, IMPERIAL VENGEANCE, THE ELECTRIC HELLFIRE CLUB) επίσης στην κιθάρα. Αν και πάντα προσηλωμένοι στον ήχο και τα χαρακτηριστικά του black metal και έχοντας ήδη κυκλοφορήσει τα μνημειώδη “Deathcrush” (EP 1987) και “De Mysteriis Dom Sathanas” (1994), δεν φοβήθηκαν κατά διαστήματα να πειραματιστούν και να εμπλουτίσουν τον ήχο τους με στοιχεία κατά κάποιο τρόπο ξένα ως προς τα κύρια χαρακτηριστικά του ιδιώματος, όπως έκαναν π.χ. στο αμφιλεγόμενο και σίγουρα μπροστά από την εποχή του “Grand Declaration Of War” του 2000, στο οποίο είχαν προσθέσει στοιχεία από industrial, death metal, μία γερή δόση από VOÏVOD, ενώ και τα φωνητικά του Maniac ήταν πιο ποικιλόμορφα από ποτέ. Ο διάδοχος του που έφερε τον τίτλο “Chimera” (2004), ακολούθησε τα χνάρια του “Grand Declaration Of War”, αλλά ήταν σαφέστατα λιγότερο πειραματικό, ενώ αποτέλεσε και το τελευταίο τους άλμπουμ με τον Maniac στα φωνητικά. Η συνέχεια ήρθε με το πιο παραδοσιακό και σκοτεινό “Ordo Ad Chao” του 2007, που σηματοδότησε και την επιστροφή του Attila πίσω από το μικρόφωνο.
Χρειάστηκαν να περάσουν επτά χρόνια για να επανέλθουν στο προσκήνιο με το φοβερό και επίσης πειραματικό “Esoteric Warfare” (2014) και με την σύνθεσή τους πλέον να περιλαμβάνει δύο κιθαρίστες. Και αισίως φθάνουμε στο 2019 και το καταπληκτικό από κάθε άποψη “Daemon”, το οποίο κατά κάποιο τρόπο αποτελεί μια είδους επιστροφή στις ρίζες τους και το ένδοξο παρελθόν τους. Αυτό που κάποιος θα μπορούσε να παρατηρήσει μετά από τόσα χρόνια, είναι ότι κανένα άλμπουμ τους δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο, δίχως όμως να διαφέρουν και σαν την μέρα με την νύχτα. Ακούγοντάς τα καταλαβαίνεις αμέσως ότι πρόκειται για τους MAYHEM και αυτή η αναγνωρισημότητα είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο για τους ίδιους. Στα πλαίσια λοιπόν της περιοδείας τους για την προώθηση του “Daemon”, θα βρεθούν στην χώρα μας για δύο συναυλίες, στις 3 και 4 Μαΐου 2022, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα.

Μαζί τους, στον ρόλο special guest, θα βρίσκεται ο MORTIIS ή Håvard Ellefsen όπως είναι το πραγματικό του όνομα, άλλη μια σημαντική μορφή της Νορβηγικής σκηνής. Ξεκίνησε την καριέρα του στην μουσική ως μπασίστας και βασικός στιχουργός των EMPEROR, κατά την διετία 1991 – 1992, σύντομα όμως βαρέθηκε την όλη φάση με το black metal και αποφάσισε να αποχωρήσει από το γκρουπ, προκειμένου να ξεκινήσει μια σόλο καριέρα, ακολουθώντας διαφορετικά ηχητικά μονοπάτια. Η μουσική του χωρίζεται σε τρεις φάσεις, την ambient στην οποία ανήκουν όλες οι κυκλοφορίες του των 90’s, την darkwave / synthpop με το “The Smell Of Rain” του 2001 και την industrial rock με το “The Grudge” του 2004 και έπειτα. Το νέο του άλμπουμ με τίτλο “Spirit Of Rebellion” που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2020, βρίσκει τον MORTIIS σε φάση επιστροφής στην ambient / darkwave περίοδο του, ενώ την μουσική του πλέον αποκαλεί ως dungeon synth.
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση)
28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) – 30 Ευρώ (Ταμείο)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επί του παρόντος η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά από τα www.123tickets.gr (για Θεσσαλονίκη & Αθήνα) και www.hunteragency.gr (μόνο για Αθήνα). Τα εισιτήρια που έχουν ήδη αγοραστεί ισχύουν και για τις νέες ημερομηνίες.

ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
Η Ελένη Αράπογλου, νέα δημιουργός και ερμηνεύτρια, γνωστή και ως ELENI στην Νέα Υόρκη, όπου καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει για μια δεύτερη εμφάνιση στο Half Note στις 5 Μαΐου. Μέσω των συνεργασιών της με τον μεξικανό τραγουδοποιό Leonel Garcia και την Αμερικανο-Κροάτισα βοκαλίστρια Thana Alexa, έχει ήδη προταθεί για Grammy και Latin Grammy!
Η πολύπλευρη αυτή καλλιτέχνης θα παρουσιάσει αγαπημένο της ρεπερτόριο της jazz, soul και folk μουσικής. Θα ερμηνεύσει με το δικό της ξεχωριστό χρώμα κλασσικά τραγούδια καλλιτεχνών όπως της Ella Fitzgerald, Joni Mitchell, Billie Holiday, Roberta Flack και του Sam Cooke, Chet Baker, Curtis Mayfield και Stevie Wonder.
Έχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Ισραηλινός jazz πιανίστας Shai Maestro, ο Ισπανός flamenco πιανίστας Daniel Garcia Diego κ.α., Παράλληλα, από το 2017 η Ελένη συνεργάζεται με το Carnegie Hall ως συνθέτρια και Teaching Artist, με το El Sistema Greece, καθώς και με τον Bobby McFerrin στα workshop Circlesongs!
Παρέα με μια ομάδα πολύ δημιουργικών μουσικών όπως ο Μιχάλης Τσιφτσής στην κιθάρα, ο Γιάννης Παπαδόπουλος στα πλήκτρα, ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης στο κοντραμπάσο και ο Θάνος Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα, αλλά και με special guests την Κατερίνα Πολέμη στη φωνή και τον Στέλιο Χατζικαλέα στη τρομπέτα, μας υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη αυτοσχεδιασμό, ρυθμό, και μουσικό διάλογο με το κοινό να υποδεχθούμε την άνοιξη με ενέργεια και μουσικά χρώματα!
 
ΙNFO
HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30
*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.
*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και την μετάβαση στις τουαλέτες, είναι υποχρεωτική.
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος σε τραπέζι 12€
BAR 10€
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό
*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.
*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική
*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα
 
Οι θεατές, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων από δώδεκα (12) ετών και άνω, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1
σχετικού, ή
[β] πιστοποιητικού νόσησης συμφωνά με τις ισχύουσες διατάξεις
[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.
Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.
Οι ανήλικοι θεατές ηλικίας από τεσσάρων (4) έως και έντεκα (11) ετών, προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.
 

    

Πέμπτη 5 Μαΐου,  Fuzz Live Music Club
Doors Open: 21.00
Μετά από τις sold out εμφανίσεις του περασμένου Οκτώβρη στην Αθήνα, οι Usurum υποδέχονται το κοινό και τους φίλους τους για πρώτη φορά στον αγαπημένο συναυλιακό χώρο του Fuzz την Πέμπτη 5 Μαΐου.
Με ανανεωμένο ήχο και νέα σύνθεση, οι Usurum μας καλούν να κατέβουμε την Πειραιώς για ένα live όπου θα παρουσιάσουν τραγούδια από τη μέχρι τώρα δισκογραφία τους, ενώ για πρώτη φορά θα ακουστούν νέα ακυκλοφόρητα κομμάτια από την επόμενη δουλειά
τους.
“Σπασμένη καρδιά, χαλασμένη κονσόλα
στον πόνο πως μοιάζουν οι άνθρωποι σ’ όλα”
Ραντεβού την Πέμπτη 5 Μαΐου στο FUZZ live!
Κοσμάς Λαμπίδης: φωνή, νέι
Σταύρος Ρουμελιώτης: κιθάρα, φωνητικά
Γιώργος Σταυρίδης: κρουστά
Νίκος Αντωνόπουλος: κιθάρα, πλήκτρα, φωνητικά
Λάμπρος Παπανικολάου: κοντραμπάσο
Φάνης Ζαχόπουλος: κιθάρα, πλήκτρα, μαντολίνο
ήχος: Κώστας Χαϊκάλης
σχεδιασμός αφίσας: Παναγιώτης Ανδριανός πάνω σε πρωτότυπο σχέδιο του Κοσμά Λαμπίδη

Εισιτήρια https://www.viva.gr/tickets/music/usurum-live-at-fuzz/
Πόρτες: 21.00

Τιμή εισιτηρίου:
Early Birds: 10€  Pre-sale:12€  Doors: 14€:

Πρωτόκολλο covid-19:
H είσοδος επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης εντός
6μηνου. Η ταυτοποίηση θα πραγματοποιείται με ταυτότητα ή αλλο επίσημο έγγραφο.

    

Premiere league Jazz & Swing with emotion.
 
Το σχήμα που θα ομορφύνει τα βράδια μας από 6 έως 9 Μαϊου στο Half Note Jazz Club, είναι συνάντηση τριών σπουδαίων μουσικών της τζαζ.  Ο καταιγιστικός κιθαρίστας Mark Whitfield ,  ο απαράμιλλος ντράμερ  Joe Farnsworth  και o κορυφαίος μπασίστας Ari Roland,  συνθέτουν το μοναδικό #timetoswing  τρίο!
Γεννημένος στην Νέα Υόρκη και γόνος μουσικής οικογένειας ο βιρτουόζος Mark Whitfield,  έλαβε απ’ τον αδελφό του ως δώρο για τα 7α γενέθλιά του έναν δίσκο του Lightning Hopkins και μια κιθάρα κι άρχισε να τα παίζει και τα δύο! Αργότερα αν και ήταν κοντά στην επιλογή της ιατρικής, μία υποτροφία που κέρδισε για το Berklee College of Music στην Βοστώνη, τον έστρεψε οριστικά στην μουσική.  Ως νέος και νιόπαντρος μουσικός ήρθε  στην Νέα Υόρκη και βρήκε δουλειά στην house band του περίφημου club Blue Note στο Village.  Εκεί τον άκουσε ο θρυλικός κιθαρίστας George Benson και θα εντυπωσιαστεί μαζί του και θα προτείνει τον πολλά υποσχόμενο νεαρό μουσικό στον θρυλικό οργανίστα Jack McDuff.  Κοντά στον McDuff  αλλά και στον ίδιο τον Benson εκείνο τον καιρό θα γνωριστεί με τον εμβληματικό παραγωγό δίσκων Tommy LiPuma και θα υπογράψει με την Warner Brothers.  To 90’ οι New York Times τον χαρακτήρισαν ως “Καλύτερο νεαρό κιθαρίστα στην τζαζ”. 
 
 
Έτσι ο Whitfield σταδιακά εξελίχθηκε σε κορυφαίο κιθαρίστα  παγκοσμίως και συνεργάστηκε επί σκηνής αλλά και δισκογραφικά με ιερά τέρατα της μουσικής όπως οι Dizzy Gillespie, Art Blakey, Quincy Jones, Ray Charles, Herbie Hancock, Carmen McRae, Gladys Knight, Burt Bacharach, Jimmy Smith, Clark Terry, Shirley Horn, Wynton & Branford Marsalis, Joe Williams, Stanley Turrentine,  Diana Krall, Sting, Roy Hargrove  και φυσικά τον μέντορά του, τον μεγάλο George Benson! 
 
Έχει ήδη 16 προσωπικά άλμπουμ και συμμετοχές σε εκατοντάδες άλλα. Πρόσφατα συνεργάστηκε για πολλοστή φορά με τον από 30 χρόνια φίλο του κορυφαίο μπασίστα και συνθέτη Christian McBride,  η Big Band του οποίου με τον Mark Whitfield στην κιθάρα & τον Joey DeFrancesco στο όργανο για τον δίσκο “For Jimmy Wes and Oliver”, όχι μόνο προτάθηκε για Grammy 2022, αλλά το απέσπασε κιόλας!
 
Τον Joe Farnsworth τον είδαμε να φτιάχνει την ρυθμική ραχοκοκαλιά για πολλούς σπουδαίους μουσικούς αλλά να φιγουράρει κι ανάμεσα στους καλύτερους jazz ντραμερς και leaders.  Όπως και ο Whitfield, έτσι και ο εκ Μασαχουσέτης προερχόμενος Farnsworth μεγάλωσε σε οικογένεια που είχε πολλές σχέσεις με την μουσική. Σπούδασε με τον περίφημο Alan Dawson και τον Arthur Taylor  πριν ακόμη τις κολεγιακές του σπουδές στο William Petterson. Από το 94’ που αποφοίτησε γνωρίστηκε με τον σαξοφωνίστα Eric Alexander & τον κιθαρίστα Peter Bernstein με τους οποίους ξεκινά να παίζει. Θα μετακινηθεί στην Ν.Υόρκη όπου θα αρχίσει να συνεργάζεται με τον Cecil Payne , τον Big Joe Patton, τον Harold Mabern, τον Eddie Henderson κα.  Τα επόμενα χρόνια ο Joe Farnsworth, που χαρακτηρίζεται από την ακρίβεια, την ταχύτητα αλλά και το εξαιρετικά μελωδικό του παίξιμο, θα πλαισιώσει θρύλους της μουσικής όπως ο McCoy Tyner, ο  Cedar Walton, ο Lou Donaldson, ο Horace Silver, ο George Coleman, η Diana Krall!  Με συμμετοχές σε περισσότερους από 100 δίσκους και πολλούς προσωπικούς, ο Farnsworth είναι μόνιμο μέλος της μπάντας του θρυλικού Pharoah Sanders, του George Coleman αλλά και ιδρυτικό μέλος του περίφημου all star σεξτέτου One For All.
 
Στην περιοδεία τους αυτή που εντάσσονται κι οι εμφανίσεις τους στο Half Note ο Whitfield κι ο Farnsworth πλαισιώνονται από έναν ακόμη εξαιρετικό μουσικό, τον ξεχωριστό μπασίστα  Ari Roland, ειδήμονα του παιξίματος με δοξάρι! Οι τζαζ βραδιές που θα μας χαρίσουν θα είναι γεμάτες από μουσική με στοιχεία soul, funk, με στοιχεία ρομαντικά αλλά πάνω από όλα όπως λένε  οι ίδιοι ….#timetoswing!!

MARK WHITFIELD – Guitar
JOE FARNSWORTH  – Drums
ARI ROLAND – Bass

Ιnfo
Ώρα έναρξης
Παρασκευή & Σάββατο 22:00
Κυριακή & Δευτέρα 21:30
*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και την μετάβαση στις τουαλέτες, είναι υποχρεωτική.
Τιμές εισιτηρίων:
A’ Ζώνη σε τραπέζι 30€
Β’ Ζώνη σε τραπέζι 25€
BAR ΟΡΘΙΩΝ 20€

*Τη Δευτέρα ισχύει εκπτωσή -5€ από την αρχική τιμή για φοιτητές & ανέργους.
*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.
*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων και τα δυο άτομα το μοιράζονται μαζί με άλλους δυο.
*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα του live.
*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.
*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.

Οι Playgrounded επιστρέφουν στην Αθήνα για την παρουσίαση του νέου album “The death of Death” που έχει μόλις κυκλοφορήσει μέσω της Γερμανικής Pelagic Records. Το νέο δισκογραφικό δημιούργημα του κουιντέτο έχει προκαλέσει έντονο θόρυβο στην μουσική κοινότητα, κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο και ενθουσιώδεις αντιδράσεις από το κοινό. Με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που ακροβατεί περίτεχνα ανάμεσα στο prog/post και τον ηλεκτρονικό ήχο και βαθιά σκεπτόμενη θεματολογία, που έχει σε πρώτο πλάνο την πάλη και την ενότητα των αντιθέτων, το “The death of Death” σκιαγραφεί μουσικά και στιχουργικά αντικρουόμενες πτυχές του κόσμου που μας περιβάλλει αναζητώντας τη μεταξύ τους σχέση.

LISTEN https://listen.pelagic-records.com/playgrounded
Ακολουθήστε τους Playgrounded:
W: https://playgrounded.net
IG: https://www.instagram.com/playgroundedofficial
FB: https://www.facebook.com/playgrounded
YT: https://www.youtube.com/user/playgroundedtv
TT: https://twitter.com/playgroundedΣτο σημαντικό first post- pandemic show θα μοιραστούν τη σκηνή με τους we.own.the.sky. Οι ατμοσφαιρικοί post rockers επιστρέφουν στις συναυλιακές εμφανίσεις και φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το δεύτερο full length album τους, “Home” του 2019 (τρίτο, αν προσμετρήσεις το ντεμπούτο “Glass- Nails” EP). Οι we.own.the.sky, ισορροπώντας ανάμεσα στις κλασσικές φόρμες του post ήχου και progressive μελωδικά στοιχεία, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν πιστό πυρήνα ακροατών και αυτή τους η επιστροφή αναμένεται να προλογίσει με τον ιδανικότερο τρόπο την κυκλοφορία του επερχόμενου νέου album τους. Στη σκηνή του FUZZ θα «περάσουν» από όλα τα σημεία-σταθμούς της δισκογραφίας τους, κλείνοντας παράλληλα τον κύκλο του “Home”.

Ακολουθήστε τους we.own.the.sky:
W: https://weownthesky.bandcamp.com
IG: https://www.instagram.com/weowntheskygr
FB: https://www.facebook.com/weowntheskygr
YT: https://www.youtube.com/user/weowntheskygr
TT: https://twitter.com/weowntheskygr


Απο 1η Μαιου καταργήθηκε η επίξειξη πιστοποιητικού για την είσοδό σας.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά τον χρόνο αναμονής στην είσοδο, προαιρετική κατά τη διάρκεια της συναυλίας..
 

Σάββατο 7/5
Aπό το ‘Trash Party’ το ορθόδοξο μέχρι το προηγούμενο ‘νο1 διαγαλαξιακό party’ απέχουμε
περίπου…
362 χιλιάδες λεπτά ασταμάτητης μουσικής!
6537 ώρες ξέφρενου χορού!
Αμέτρητες ώρες ακραίας διασκέδασης…
ή πιο απλά… 18 χρόνια Trashformers !!!Ναι ναι, καλά διαβάσατε! … 18 motherfuckin’χρόνια!

Οι Trashformers ενηλικιώνονται (πιθανώς) και γιορτάζουν (γιορτάζουν γιορτάζουν, ακούτε που το
φωνάζουν) με το πιο mega-διαγαλαξιακό-αδίστακτο-anniversary event ever!
⬤ ‘MEGA’ γιατί θα γίνει ο χαμός ο ίδιος: μουσικάρες, full show, οπτικοακουστικές φασάρες,
guests φίλοι από τα παλιά, κτλ κτλ (ξέρετε εσείς)
⬤ ‘ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΟ’ γιατί ως γνωστό δεν έχει όρια! Η διασκέδαση είναι ακραία!
⬤ ‘ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ’ γιατί ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ! Φορέστε άνετα παπούτσια και φέρτε γυαλιά ηλίου γιατί θα το τερματίσουμε… έτσι να θυμηθείτε τις εποχές που δεν σταματούσατε μέχρι να ξημερώσει!
⬤ ‘ANNIVERSARY’ γιατί 18 χρόνια είναι αυτά! Είναι σαν τα premium ποτά: ωριμάζει αργά μέσα σε βαρέλι και όταν έρθει η ώρα το απολαμβάνεις στο έπακρο!

Με λίγα λόγια:
>> 1ον θα γίνει καταστροφή (παραπάνω από ότι συνήθως)
>> 2ον θα γίνει ένα best of πραγμάτων τα οποία μας φέρανε σε αυτό το μαγευτικό ταξίδι από το 2004 μέχρι το σήμερα
>> 3ον “Ναι Τρίτων εκεί :”

Δεν περιγράφουμε άλλο…
Η εμπειρία του να μπαίνεις στον κόσμο των Trashformers είναι κάτι που δεν μπορείς να το
καταλάβεις μέχρι να το ζήσεις… και ακόμη και αν το έχεις ζήσει, δεν μπορείς να το εξηγήσεις σε
άλλους!
Θα τα πούμε στο πιο καυτό Dancefloor της πόλης!!!
***********************
Saturday 7.5.22
Doors open: 22:46
Show starts: 00:14
After Party starts: 03:06
Party ends: NEVER
Fuzz, Athens
Ticket to fun: earlybird 8 (περιορισμένα) / presale TBA / on spot TBA
Τicket presale: https://www.viva.gr/…/18year-anniversary-mega-event/
Reservations: 2103450817

More info coming soon!


* Για την είσοδο στο event θα ζητηθεί επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης και ταυτοπροσωπίας εκτός αλλαγής της τρέχουσας οδηγίας.
** Σε περίπτωση ακύρωσης του event λόγω υγειονομικών μέτρων (χτύπα ξύλο), το αντίτιμο του
εισιτηρίου προπώλησης θα επιστραφεί.
*** Τα εισιτήρια θα είναι περιορισμένου αριθμού ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός, μην το
αργήσετε!

ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
Andreas Gomozias –  “Blues with a Swing feeling”
Με πάνω από 40 χρόνια παρουσία στη Blues σκηνή ο Ανδρέας Γκομόζιας συνδυάζει Jazz και Blues στοιχεία με χαρακτηριστικό Swing feeling, αγγίζοντας πότε το Rock’n’Roll και πότε τη Country.
Συνεργάστηκε με σημαντικούς μουσικούς όπως ο Βρετανός κιθαρίστας Mick Taylor (ex Rolling Stones, Bob Dylan, John Mayall), ο Bluesman από το Chicago Michael Dotson (ex Magic Silm), το Country ντουέτο από το Nashville των Jim & Minnie Murphy και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.
Ιδρυτής των Drifting Around, Country Gentlemen, Blues Revenge και για χρόνια μέλος των Blues Family και των Cadillacs του Johnny Vavoura.
Δισκογραφία: M. Dotson “Lightnin’ in my Pocket” ’06, Drifting Around “Magic Bus Sessions” ’08, Blues Revenge “Blues Ain’t Minor” ’12.
 
Ανδρέας Γκομόζιας: Guitar & Vocals
Μάνος Λούτας: Bass
Χρήστος Κουτσογιάννης: Drums
+ guests
 
ΙNFO
HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30
*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.
*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και την μετάβαση στις τουαλέτες, είναι υποχρεωτική.
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος σε τραπέζι 12€
BAR 10€
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό
*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.
*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική
*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα
 
* Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
Την Τετάρτη 11 Μαΐου το Half Note φιλοξενεί τρεις από τους πιο δραστήριους Έλληνες μουσικούς, τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, τον Σπύρο Μάνεση και τον Γρηγόρη Θεοδωρίδη σε σύμπραξη με τον Ούγγρο drummer Attila Gyarfas, έναν από τους σημαντικότερους νέους εκπροσώπους του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και της Jazz σκηνής της Ουγγαρίας και της Ευρώπης.
Το κουαρτέτο θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις των μελών καθώς και επιλεγμένα standards έχοντας ως κύριο άξονα το ανοιχτό-οργανικό παίξιμο και την ελεύθερη έκφραση της μελωδίας και του ρυθμού αφήνοντας ανοιχτά τα περιθώρια για ρίσκο με σεβασμό πάντα στην μουσική.
Ο Attila Gyárfás είναι ένας Ούγγρος ντράμερ και συνθέτης που εστιάζει κυρίως στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και στην έρευνα των τονικών δυνατοτήτων του drum set. Έχει εμφανιστεί σε πάνω από 20 δίσκους και στα πιο σημαντικά jazz venues και φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. Σπούδασε jazz drums στη Χάγη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι και πήρε το μεταπτυχιακό του το 2015. Ως leader έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους (Cloud Factory το 2018 και Randomity το 2020) και το σόλο άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Hunnia Records. Έχει επίσης ξεκινήσει ένα electroacoustic duo project με τον συνθέτη Bálint Bolcsó, είναι συνιδρυτής των group Identified Flying Object και Quelquefois και είναι μέλος της Budapest Modern Jazz Collective, του Gerhard Ornig Trio και του συγκροτήματος Twinning. Ο Attila διδάσκει jazz τύμπανα στην Ακαδημία Μουσικής Franz Liszt από τον Σεπτέμβριο του 2020 και είναι endorser των Dream Cymbals and Gongs από το 2016.
 
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος-τρομπέτα
Σπύρος Μάνεσης-πιάνο
Γρηγόρης Θεοδωρίδης-κοντραμπάσο
Attila Gyarfas-drums
 
ΙNFO
HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30
*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.
*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και την μετάβαση στις τουαλέτες, είναι υποχρεωτική.
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος σε τραπέζι 12€
BAR 10€
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό
*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.
*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική
*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα
 
* Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 
Attila Gyárfás is a Hungarian drummer and composer primarily focusing on free improvisation and on researching the tonal possibilities of the drum set. He has appeared on over 20 records and has performed at a great number of major venues and festivals all over Europe. He did his jazz drum studies in the Hague, Amsterdam and Paris, and he earned his Master’s degree in 2015. As a leader he has released two records (Cloud Factory in 2018 and Randomity in 2020) and his solo album is soon to be presented by Hunnia Records. He has started an electroacoustic duo project with composer Bálint Bolcsó, he is a co-founder of the groups Identified Flying Object and Quelquefois and is a member of the Budapest Modern Jazz Collective, the Gerhard Ornig Trio and the band Twinning. Attila teaches jazz drums at the Franz Liszt Academy of Music from September 2020. He is an endorser of Dream Cymbals and Gongs since 2016.

ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
Ο Βασίλης  Ρακόπουλος, στενός φίλος και συνεργάτης της Αρλέτας για πολλές δεκαετίες, και η  Νάνα Μπινοπούλου, μαζί με τους εκπληκτικούς μουσικούς Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και Πέτρο Κούρτη, ξαναζωντανεύουν τραγούδια της ίδιας και των αγαπημένων της συνθετών Μάνου Χατζιδάκι και Γιάννη Σπανού.
Αγαπημένα τραγούδια της Αρλέτας όπως το «Μια φορά θυμάμαι», «Η σερενάτα», «Ο λύκος», «Χάρτινο το φεγγαράκι»,  ανανεώνονται  μέσα από μια ευαίσθητη και σύγχρονη αυτοσχεδιαστική προσέγγιση. Η κιθάρα του Βασίλη Ρακόπουλου, ο αιθέριος ήχος των πνευστών του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου και τα κρουστά του χαρισματικού Πέτρου Κούρτη, δημιουργούν στιγμές ιδιαίτερης αισθαντικότητας καθώς πλαισιώνουν την, πάντα σταθερή στις αρχές του ποιοτικού τραγουδιού, ερμηνεία της Νάνας Μπινοπούλου.  
Για το πώς ξεκίνησε το τσάι γιασεμιού ως ιδέα και τελικά έγινε πράξη, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ρακόπουλος: «Πάντα διερωτόμουν κατά πόσο ένα αφιέρωμα μπορεί να βοηθήσει στην διάδοση ενός καλλιτεχνικού έργου. Όμως, παρά τις επιφυλάξεις μου για τα αφιερώματα και τους διθυράμβους σε καλλιτέχνες που έφυγαν, μετά την επαφή μου με τη Νάνα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε για να αποδώσουμε φόρο τιμής στην αγαπημένη μας φίλη, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα την δική μας εσωτερική ανάγκη αισθητικής συνύπαρξης και επικοινωνίας σε ένα ποιοτικό πλαίσιο.»
 
Νάνα Μπινοπούλου,  φωνή
Βασίλης Ρακόπουλος,  κιθάρα
Ανδρέα Πολυζωγόπουλος,  πνευστά
Πέτρος Κούρτης,  κρουστά
 
Videos:
https://youtu.be/WAsgVDwjMV8
https://youtu.be/4daLcoN9mdA
https://youtu.be/FEchPjqRKSI
 
ΙNFO
HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30
*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.
*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και την μετάβαση στις τουαλέτες, είναι υποχρεωτική.
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος σε τραπέζι 12€
BAR 10€
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό
*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.
*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική
*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα
 
* Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

    

Double Headlining European Tour 2022
DARK TRANQUILLITY (Sweden)
+ENSIFERUM (Finland)
+PYOGENESIS (Germany)
+GWENDYDD (Bulgaria)
Πέμπτη 12 Μαίου 2022 – Fuzz Live Music Club Ώρα έναρξης: 19:00
Τιμή εισιτηρίου: 28 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση)
30 Ευρώ (Λοιπή προπώληση)
32 Ευρώ (Ταμείο)
Οι DARK TRANQUILLITY αναμφισβήτητα και μαζί με τους AT THE GATES, αποτελούν τις πιο συνεπείς και σταθερές μπάντες, σ’ αυτό που αποκαλούμε ως Σουηδικό μελωδικό death metal (οι IN FLAMES δεν αναφέρονται για τον απλούστατο λόγο, ότι εδώ και πολλά χρόνια έχουν αλλάξει τον ήχο και το ύφος τους). Εμπλουτίζουν και ανανεώνουν τον ήχο τους, δίχως όμως να αλλοιώνουν την ταυτότητα τους.
Αν και κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών έγιναν αρκετές αλλαγές στην σύνθεση τους (λόγω των αποχωρήσεων μελών του), το συγκρότημα συνεχίζει κανονικά την πορεία του καθώς και να μας τροφοδοτεί με ποιοτικότατα άλμπουμ, που διαθέτουν όλα εκείνα τα συστατικά που τους έκαναν αυτό που είναι σήμερα.
Πιο πρόσφατη δουλειά τους, το “Moment” που κυκλοφόρησε το 2020 και άφησε θετικότατες εντυπώσεις. Καταπληκτικά φωνητικά και ερμηνείες από τον χαρισματικό Mikael Stanne (νυν GRAND CADAVER, πρώην IN FLAMES και HAMMERFALL), φουτουριστικά πλήκτρα από τον Martin Brändström (πρώην TIAMAT), φοβερές κιθάρες τόσο όσον αφορά τα riffs όσο και τα solos από τους ιδιαίτερα έμπειρους Christopher Amott (νυν ARMAGEDDON, BLACK EARTH και πρώην ARCH ENEMY, GHOST SHIP OCTAVIUS και για λίγο MACHINE HEAD) και Johan Reinholdz (νυν ANDROMEDA, SKYFIRE, NONEXIST και πρώην WIDOW, OPUS ATLANTICA, BULLHEAD, KONTINUUM) και τέλος συμπαγές rhythm section από τους Anders Jivarp (νυν THE TUBOYZ, πρώην IN FLAMES) στα τύμπανα και Anders Iwers (νυν TIAMAT, CEREMONIAL OATH και πρώην IN FLAMES, AVATARIUM, DESECRATOR, MERCURY TIDE, CEMETARY και για λίγο LACUNA COIL) στο μπάσο. Οι δύο τελευταίοι είναι και οι πιο προσφάτως αποχωρήσαντες από το γκρουπ και οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί επί του παρόντος από τους Joakim Strandberg-Nilsson (νυν IN MOURNING, NONEXIST, FAITHFULL DARKNESS και WOLVES WITHIN και πρώην MOORGATE και THRIVE) στην θέση του ντράμμερ και Christian Jansson (νυν GRAND CADAVER και, PAGANDOM, πρώην TRANSPORT LEAGUE) στην θέση του μπασίστα.
Και λίγα πράγματα για την ιστορία τους. Ως DARK TRANQUILLITY ξεκίνησαν το 1991 (μέχρι τότε λέγονταν SEPTIC BROILER) και το παρθενικό τους άλμπουμ “Skydancer”, με τον Anders Fridén στα φωνητικά (μετέπειτα τραγουδιστή των κολλητών τους φίλων, IN FLAMES), τους Niklas Sundin και Mikael Stanne στις κιθάρες, τον Martin Henriksson στο μπάσο και τον Anders Jivarp στα τύμπανα, κυκλοφόρησε το 1993. Βέβαια είχαν προηγηθεί τα “Trail Of Life Decayed” (Demo 1991), Promotape 1992 και “A Mooncald Reflection” (7” EP 1992), επίσης με τον Anders Fridén στα φωνητικά. Έτσι λοιπόν μετά την αποχώρηση του Anders Fridén, τον ρόλο του frontman ανέλαβε ο κιθαρίστας Mikael Stanne, ο οποίος είχε τραγουδήσει στο ντεμπούτο των IN FLAMES “Lunar Strain” του 1994 καθώς και στο Demo 1993, ενώ τη  θέση του στην δεύτερη κιθάρα ανέλαβε ο Fredrik Johansson (πρώην TRANSPORT LEAGUE) και κυκλοφόρησαν ένα από τα άλμπουμ – ορόσημα για το μελωδικό death metal, το “The Gallery”, με τεχνικά riff, ακραία φωνητικά, ακουστικά μέρη και λίγα γυναικεία φωνητικά, ένα άλμπουμ που μέχρι και σήμερα θεωρείται κομβικής σημασίας για τον ακραίο ήχο γενικότερα. Αλλά και ο διάδοχος του άλμπουμ αυτού, το “The Mind’s I”, κινούνταν στα ίδια, υψηλότατα επίπεδα και αποτέλεσε το έναυσμα για να φύγουν από τη Γαλλική Osmose Productions και να υπογράψουν νέο συμβόλαιο με την Γερμανική δισκογραφική εταιρία, Century Media Records, που είχε αρχίσει να μπαίνει δυναμικά στο χώρο.
Το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν από τη Century Media Records, ήταν το “Projector” που αποτέλεσε  μία τεράστια έκπληξη για τους οπαδούς τους, αφού είχε καθαρά φωνητικά για πρώτη φορά καθώς και αρκετά πλήκτρα και ηλεκτρονικά στοιχεία, λόγω της προσθήκης του Martin Brändström (πρώην TIAMAT), δίχως όμως να παραλείπει τον καθαρόαιμο death metal χαρακτήρα του, σε αρκετά σημεία. Ίσως το πιο πλήρες άλμπουμ των DARK TRANQUILLITY, με το οποίο απέδειξαν ότι είχαν τα κότσια να πειραματιστούν επιτυχημένα και να παραμείνουν δημοφιλείς, αλλά και χρόνια αργότερα, το “Projector” να μνημονεύεται από μέρος του κόσμου ως η καλύτερη δουλειά τους. Το timing της κυκλοφορίας ήταν πάρα πολύ σημαντικό, αφού από εκείνη την περίοδο, ξεκίνησε να αναπτύσσεται πάρα πολύ το συγκεκριμένο ιδίωμα που πρεσβεύουν και ενώ όλοι προσπαθούσαν να παίξουν σαν εκείνους, πηγαίνοντας στα ίδια στούντιο (Fredman Studios) και παράγοντας τον ίδιο ήχο, εκείνοι φρόντισαν να δείξουν με σαφήνεια, ποιος είναι ο πραγματικός ηγέτης.
Από εκεί και πέρα οι DARK TRANQUILLITY αποκρυστάλλωσαν τον ήχο τους, με τα καθαρά φωνητικά του Mikael Stanne να κάνουν συχνά – πυκνά την εμφάνισή τους, την διπλή κιθαριστική επίθεση να παραμένει σταθερή, αλλά και τα στοιχεία του πειραματισμού να υφίστανται σε κάθε σχεδόν άλμπουμ τους έκτοτε. Και όλα αυτά, με μία μοναδική ικανότητα να γράφουν κομμάτια που σου καρφώνονται στο μυαλό και γίνονται διαχρονικές επιτυχίες
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πλέον πρώην κιθαρίστας τους, Niklas Sundin (νυν MITOCHONDRIAL SUN, πρώην HAMMERFALL), είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των εξωφύλλων, σε όλα σχεδόν τα άλμπουμ τους (ακόμα και σήμερα) καθώς και ένας από τους πιο περιζήτητους σχεδιαστές εξωφύλλων στον χώρο της σκληρής μουσικής.
Στην θέση του co-headliner θα βρίσκονται οι ιδιαίτερα δημοφιλείς Φινλανδοί ENSIFERUM, ένα σχήμα που κατά τα τελευταία χρόνια έχει δει την φήμη και την δημοτικότητα του να εκτοξεύονται κατακόρυφα.
Το epic – folk – pagan metal σχήμα με αρκετές επιρροές από το μελωδικό death metal, ιδρύθηκε το 1995, αρχικά ως τριμελές, από τους Markus Toivonen, Sauli Savolainen και Kimmo Miettinen με σκοπό να παίζουν διασκευές, ενώ με την προσθήκη του Jari Mäenpää (μετά την φυγή του από τους ENSIFERUM το 2004, δημιούργησε τους WINTERSUN) έναν χρόνο αργότερα, στον ρόλο του τραγουδιστή και δεύτερου κιθαρίστα, έπαψαν να είναι μια cover band και άρχισαν να συνθέτουν το δικό τους υλικό. O Jari Mäenpää αναγκάσθηκε να αποχωρήσει από τους ENSIFERUM, όταν μια περιοδεία τους συνέπεσε με την περίοδο ηχογραφήσεων των WINTERSUN και τότε ο Jari αποφάσισε να συνεχίσει αποκλειστικά με το δικό δημιούργημα, τους WINTERSUN. Την θέση του ανέλαβε ο Petri Lindroos (πρώην NORTHER και WELLOHEEN (μπάντα tribute στους HELLOWEEN, όπως μαρτυρά και το όνομα τους)), αρχικά μόνο για τις ανάγκες της περιοδείας, ενώ μετά το τέλος της αποφάσισαν από κοινού με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ, να παραμείνει ως μόνιμο μέλος τους. Έκτοτε τα death metal φωνητικά ανήκουν αποκλειστικά στον Petri Lindroos, ενώ οι Markus Toivonen (κιθαρίστας και  το μόνο ιδρυτικό μέλος που παραμένει μέχρι και σήμερα), Sami Hinkka (μπασίστας) και Pekka Montin (Πληκτράς) μοιράζονται τα καθαρά φωνητικά.
Μέχρι και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει οκτώ άλμπουμ και κάποια EP’s (εκτός των αρχικών demos), που στην πλειοψηφία τους πρόκειται για εξαιρετικές δουλειές, ενώ κάποιες εξ αυτών θα μπορούσαμε και να τις χαρακτηρίσουμε ως κλασικές για το ιδίωμα. Πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους είναι το “Thalassic” του 2020, που αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός, διατηρώντας όμως στο ακέραιο τα καλά στοιχεία του ήχου τους καθώς και όλα εκείνα τα βασικά συστατικά που απαρτίζουν το ιδίωμα στο οποίο ανήκουν. Συνδυάζουν την μελωδία με την επιθετικότητα, την ατμόσφαιρα με την ευθυμία που προσφέρει το folk, ενώ υπάρχουν διάχυτα και στοιχεία από power και κλασικό metal, ακουστικά περάσματα και όλα αυτά στις σωστές αναλογίες.
Την σκυτάλη στους Φινλανδούς ENSIFERUM, θα παραδώσει το Γερμανικό τετραμελές σχήμα που θα βρεθεί για πρώτη φορά στην χώρα μας και που ξεκίνησε την καριέρα του εν έτη 1989 και μέχρι το 1991 ηχογραφούσε υπό το όνομα IMMORTAL HATE, ενώ κατόπιν μετονομάστηκε σε PYOGENESIS. Πρόκειται για ένα άκρως ιδιαίτερο σχήμα που δεν δίστασε να πειραματιστεί έντονα καθ’ όλη την διάρκεια της μέχρι τώρα καριέρας του, ανεξαρτήτως των όποιων θετικών ή αρνητικών αποτελεσμάτων. Και μιλάμε για ακραίο πειραματισμό, δίχως όρια, αφού ξεκίνησαν παίζοντας death – doom metal, στην συνέχεια πέρασαν στο gothic metal (μάλιστα αποτέλεσαν μία από τις πρώτες μπάντες του ιδιώματος), από εκεί στο alternative rock – metal, ενώ δεν δίστασαν να παίξουν ακόμα και punk rock!!! Και ενώ όλες αυτές οι αλλαγές και μόνο στο άκουσμα τους, θα τρόμαζαν τα περισσότερα συγκροτήματα καθώς θα μπορούσαν να τα οδηγήσουν ακόμα και στην διάλυση, εν τούτοις στην μη συνηθισμένη περίπτωση των PYOGENESIS, φαινόταν να ήταν ο αυτοσκοπός τους. Μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν οκτώ ποικιλόμορφα στούντιο άλμπουμ, με το “A Silent Soul Screams Loud” του 2020 (στο κομμάτι “Modern Prometheus” συμμετέχει ο Chris Harms, τραγουδιστής των LORD OF THE LOST) να είναι το πιο πρόσφατο, αρκετά EP’s και Singles, πολυάριθμα video clips που έχουν προβληθεί από όλα τα μεγάλα μουσικά κανάλια (MTV, Viva TV, κ.λ.π.), ενώ έχουν γνωρίσει και αρκετή επιτυχία στην χώρα τους και όχι μόνο. Δύο πρώην μέλη τους, οι Tim Eiermann (επίσης πρώην AGORAPHOBIA) και Wolfgang Maier συμμετείχαν στους LIQUIDO (1996 – 2009) ένα τετραμελές Γερμανικό rock συγκρότημα που γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο, ενώ σχετικά πρόσφατα αποτέλεσε μέλος των PYOGENESIS, ο Αγγλικής καταγωγής κιθαρίστας Graham Anthony Butt (γνωστός ως Gizz Butt) πρώην THE PRODIGY (Live), ENGLISH DOGS, SABBAT (Live), FIELDS OF THE NEPHILIM (Live), WAR DANCE, κ.λ.π. και νυν THE MORE I SEE, THE SCINTILLA PROJECT (Συγκρότημα που δημιούργησε ο Peter Rodney Byford, πιο γνωστός ως Biff Byford των SAXON, με αρκετά γνωστά ονόματα όπως Andy Sneap, κ.λ.π.), JANUS STARK, κ.λ.π. Ο δε Florian V. Schwarz, κιθαρίστας / τραγουδιστής και γενικά ο κινητήριος μοχλός και η ψυχή του συγκροτήματος είναι και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρίας Hamburg Records, ενώ παλιότερα δούλευε στην Nuclear Blast Records και μάλιστα για πολλά χρόνια, αποκτώντας έτσι και την εμπειρία που χρειαζόταν προκειμένου να ανοίξει την δική του εταιρία. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών έχουν σαρώσει την υφήλιο με πολλές συναυλίες και έχουν εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως (Wacken Open Air, Rock Am Ring, Rock Im Park, Popkomm, Summer Breeze Open Air, κ.λ.π.). Η πρώτη τους μεγάλη περιοδεία πραγματοποιήθηκε το 1995 με τους Άγγλους ANATHEMA ως co-headliners και τους Φινλανδούς GOD FORSAKEN ως το support σχήμα, ενώ το 1996 περιόδευσαν στο πλευρό των SOCIAL DISTORTION. Αυτό και μόνο δείχνει την ιδιαίτερα ευρεία γκάμα του ήχου τους και των επιρροών τους. Ευκαιρία λοιπόν να απολαύσουμε και στην χώρα μας αυτό το πραγματικά ιδιόμορφο και ξεχωριστό σχήμα.
Τις συναυλίες θα ανοίξουν οι GWENDYDD, ένα νεοσύστατο Βουλγαρικό συγκρότημα, του οποίου η σύνθεση κατά τα 4/5 αποτελείται από γυναίκες (εκτός του ντράμμερ). Δημιουργήθηκαν το 2018 και μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει ένα στούντιο άλμπουμ (το 2020) και δύο video clips, ενώ αυτήν περίοδο δουλεύουν ήδη πάνω στο δεύτερο άλμπουμ τους. Ο ήχος τους είναι αρκετά μοντέρνος και κινείται ανάμεσα στο μελωδικό death metal και στο metalcore, Αν και δεν πρωτοτυπούν (άλλωστε δεν είναι αυτό το ζητούμενο πλέον), εν τούτοις το υλικό τους ακούγεται ιδιαίτερα ευχάριστα. Επιθετικό, groovy, με μπόλικες δόσεις μελωδίας, αλλά και κάποια ατμοσφαιρικά περάσματα, ενώ τα φωνητικά είναι κυρίως επιθετικά, δίχως να λείπουν και τα καθαρά σε σημεία. Δείχνουν ότι έχουν τα φόντα, τις ικανότητες και την θέληση / φιλοδοξία που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν εύκολα από τον σωρό και να προχωρήσουν παραπέρα.
Έτσι λοιπόν μετά από μια μακρά περίοδο απραξίας, οι DARK TRANQUILLITY και οι ENSIFERUM αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να περιοδεύσουν από κοινού στην Ευρώπη το 2022, μαζί με τους PYOGENESIS και τους GWENDYDD, περνώντας βέβαια και από την χώρα μας, για δύο συναυλίες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες μόνο χαρά μπορούν να προκαλέσουν στους πολυπληθείς οπαδούς τους!!!
Παρακάτω παραθέτουμε και δηλώσεις των δύο συγκροτημάτων για την κοινή τους περιοδεία:
Mikael Stanne (DARK TRANQUIILTY) quotes:
“Let’s break the spell of silence and fear together this winter! We couldn’t be more excited to go back on the European roads again and to finally play in front of people, to hang out and to vent all this frustration that’s been building inside for far too long. It’s going to be incredible to join forces with our Finnish brothers ENSIFERUM for this as well. Having toured together before and crossed paths many times we look forward to screaming the night away throughout Europe this spring. Can’t wait to see you all! Cheers!“ – Mikael / DARK TRANQUILLITY
 
Sami Hinkka (ENSIFERUM) quotes:
“After such a long time of darkness & uncertainty in the live music scene, we are very happy to finally reveal a light at the end of the tunnel! We ’ll be joining forces with the legendary DARK TRANQUILLITY for a massive co-headlining tour around Europe. It’s no secret that back in the day, DARK TRANQUILLITY was one of the bands that inspired Markus Toivonen to start ENSIFERUM and now we are hitting the road with our heroes. How awesome is that?! We are sure that everyone is craving some energetic and ass-kicking live music experiences (we sure are!) and with this line-up, this tour is not to be missed. Get your ticket in advance & help support the return of live music! We can’t wait to see you in the front row!” – Sami Hinkka / ENSIFERUM
Ώρα έναρξης: 19:00 – Τιμή εισιτηρίου: 28 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) – 30 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) – 32 Ευρώ (Ταμείο)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επί του παρόντος η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά από τα www.123tickets.gr (για Αθήνα & Θεσσαλονίκη) και www.hunteragency.gr (μόνο για Αθήνα)
 

    

ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA

Get Your Freak On Party
An RnB and Hip Hop Εxtravaganza
Η Idra Kayne και η τετραμελής μπάντα της μας υπόσχεται ένα χορευτικό party με βασικό συστατικό τις hip hop και RnB επιτυχίες της δεκαετίας του ‘90 !
Mε την εκρηκτική ενέργεια της , η Idra Kayne θα μας παρασύρει σε 90’s ρυθμούς σε ένα μουσικό throwback με πολύ κέφι και χορό, ερμηνεύοντας oldschool επιτυχίες των Missy Elliot , Eminem, Eve , 2Pac, Snoop Dog , Waren G , Salt n Peppa , Laurin Hill αλλά και πολλών άλλων !
Ετοιμαστείτε για ένα μουσικοχορευτικό blast from the past!!!
 
Nτραμς – Γιώργος Πουλιάσης
Πλήκτρα – Γιώργος Kουρέλης
Kιθάρα – ΔHMHTPHΣ Σχίζας
Μπάσο – Mάρκο Γκρινόβερ

 
Ιnfo
Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Τηλέφωνο : 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr – artinfo.gr
Πληροφορίες: https://www.halfnote.gr/
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Παρασκευή & Σάββατο 22:00
 
*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.
*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και την μετάβαση στις τουαλέτες, είναι υποχρεωτική.
 
Τιμές εισιτηρίων
Α ΖΩΝΗ 20€
Β ΖΩΝΗ 15€
Β ΖΩΝΗ ΕΞΩΣΤΗΣ 15€
BAR ΟΡΘΙΩΝ 10€
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.
*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων και τα δυο ατόμα το μοιράζονται μαζί με άλλους δυο.
*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο στο χώρο είναι υποχρεωτική. 
*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της συναυλίας.
*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.
*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.
 

* Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

    

ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA

Get Your Freak On Party
An RnB and Hip Hop Εxtravaganza
Η Idra Kayne και η τετραμελής μπάντα της μας υπόσχεται ένα χορευτικό party με βασικό συστατικό τις hip hop και RnB επιτυχίες της δεκαετίας του ‘90 !
Mε την εκρηκτική ενέργεια της , η Idra Kayne θα μας παρασύρει σε 90’s ρυθμούς σε ένα μουσικό throwback με πολύ κέφι και χορό, ερμηνεύοντας oldschool επιτυχίες των Missy Elliot , Eminem, Eve , 2Pac, Snoop Dog , Waren G , Salt n Peppa , Laurin Hill αλλά και πολλών άλλων !
Ετοιμαστείτε για ένα μουσικοχορευτικό blast from the past!!!
 
Nτραμς – Γιώργος Πουλιάσης
Πλήκτρα – Γιώργος Kουρέλης
Kιθάρα – ΔHMHTPHΣ Σχίζας
Μπάσο – Mάρκο Γκρινόβερ

 
Ιnfo
Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Τηλέφωνο : 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr – artinfo.gr
Πληροφορίες: https://www.halfnote.gr/
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Παρασκευή & Σάββατο 22:00
Κυριακή & Δευτέρα  21:30
 
*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.
*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και την μετάβαση στις τουαλέτες, είναι υποχρεωτική.
 
Τιμές εισιτηρίων
Α ΖΩΝΗ 20€
Β ΖΩΝΗ 15€
Β ΖΩΝΗ ΕΞΩΣΤΗΣ 15€
BAR ΟΡΘΙΩΝ 10€
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.
*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων και τα δυο ατόμα το μοιράζονται μαζί με άλλους δυο.
*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο στο χώρο είναι υποχρεωτική. 
*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της συναυλίας.
*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.
*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.
 

* Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

    

Oι Naxatras στο Fuzz Club στις 13 Μαΐου.
Έχοντας εξερευνήσει τα όρια του ψυχεδελικού rock, των heavy riffs και των αφαιρετικών ηχοτοπίων για μία δεκαετία, με εφαλτήριο την Βόρεια Ελλάδα, οι Naxatras συνεχίζουν να χαράσσουν μία συναρπαστική μουσική πορεία, γεμάτη αστρικές μελωδίες και σφιχτοδεμένα grooves, αυξάνοντας διαρκώς το fanbase τους σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Το τέταρτο σε σειρά full length album τους (έκτη συνολικά κυκλοφορία), με τίτλο “IV” παρουσιάζει το σχήμα για πρώτη φορά ως κουαρτέτο, με τον Παντελή Κάργα και την πολυδιάστατη performance του στα keyboards, να προσφέρουν ακόμη περισσότερη ατμόσφαιρα και πειραματική διάθεση στην ήδη επιτυχημένη jamming προσέγγιση του group στην ψυχεδελική μουσική. Εστιασμένο στο songwriting, στη μουσικότητα και τη σύνθεση, με εμφανείς τις επιρροές από ονόματα – σταθμούς του προοδευτικού rock των 70’s και με πολυεπίπεδες ενορχηστρώσεις ειδικής δυναμικής, το “IV” βρίσκει τους Naxatras στην καλύτερη μέχρι σήμερα φάση τους, με την εξελικτική τους διάθεση να έχει πλέον περάσει σε πρώτο πλάνο.
Δυναμικοί επί σκηνής, πιστοί στις δισκογραφικές εκτελέσεις, με διάχυτη όμως μία πολύ ιδιαίτερη, μεθυστική jamming διάθεση που σπάνια συναντάς, οι Naxatras απολαμβάνουν της φήμης ενός καθηλωτικού συναυλιακού act, γεγονός που επισφραγίζεται από sold out shows ανά την Ευρώπη, με εκείνα Αθήνας και Θεσσαλονίκης να έχουν πάντα μία περίοπτη θέση στην καρδιά τόσο των ιδίων, όσο και του κοινού των δύο μεγάλων ελληνικών πόλεων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι το 2018 κυκλοφόρησαν το “Live Rituals at Gagarin 205” σε συνεργασία με το ελληνικό περιοδικό Metal Hammer, αποθανατίζοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ατμόσφαιρα μίας ζωντανής τους εμφάνισης, για πρώτη φορά σε ενσώματο ηχητικό μέσον.
Μετά από μακρύ διάστημα συναυλιακής σιωπής, με ευχάριστες παρενθέσεις τις συναυλίες καθήμενων σε Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και Μονή Λαζαριστών, οι Naxatras βγαίνουν και πάλι στους Ευρωπαϊκούς δρόμους στα τέλη Μαρτίου 2022, για μία ηχηρή επιστροφή στις συναυλίες “παλαιού τύπου”, σαν εκείνες στις οποίες τους αγαπήσαμε, χορέψαμε και ταξιδέψαμε μαζί τους. Ο δρόμος τους, οδηγεί με σίγουρα βήματα, την Παρασκευή 13 Μαϊου στο Fuzz Live Music Club της Αθήνας και την Παρασκευή 20 Μαϊου στον Πολυχώρο WE στην Θεσσαλονίκη, για να μας θυμίσουν όλα όσα μας έλειψαν σε αυτούς: Ψυχεδελικά trips, heavy 70’s vibes, μελωδίες που υπνωτίζουν το σώμα, αλλά αφυπνίζουν τη συνείδηση και μία γεύση από την φουτουριστική επική μουσική περιπέτεια του “IV” που ως τότε θα έχει σίγουρα παρασύρει στη δίνη του τα ηχοσυστήματά μας.

Την συναυλία της Αθήνας θα ανοίξουν οι Deaf Radio, το πολυσυζητημένο Αθηναϊκό κουαρτέτο, που τα τελευταία χρόνια μας εκπλήσσει όλο και πιο ευχάριστα με τα milestones και την μουσική του εξέλιξη. Στο πιο πρόσφατο ηχητικό δείγμα τους που δόθηκε στην δημοσιότητα, το εξαιρετικό single “Model Society”, οι Deaf Radio παρουσιάζονται ανανεωμένοι, σε σχέση με τα δύο full length albums που έχουν προηγηθεί, με μία κατά πολύ πειραματικότερη διάθεση, που έχει ναι μεν και πάλι την βάση της στην ποιοτική τραγουδοποιεία, αλλά αυτή την φορά “κλείνει το μάτι” εντονότερα στα ηλεκτρονικά ηχοχρώματα, με τα οποία ούτως ή άλλως το σχήμα φλερτάρει εδώ και χρόνια. Συναρπαστικοί επί σκηνής, και αγαπητοί στο underground heavy rock όσο και το πιο εναλλακτικό κοινό, οι Deaf Radio έχουν καταφέρει να σημειώνουν υψηλούς αριθμούς στα ψηφιακά τους streams, όσο και στις δια ζώσης συναυλιακές εμφανίσεις τους, γεγονός που για πολλούς, τους καθιστά το “next big thing” της σκηνής. Περιμένοντας το επόμενο μεγάλο τους βήμα, ετοιμαζόμαστε να τους απολαύσουμε στο πλευρό των Naxatras, σε ένα line-up που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ως προς την ποιότητά του.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 11€ (περιορισμένη προπώληση), 13€ (προπώληση) και 15€ (ταμείο).
Η προπώληση πραγματοποιείται μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του.
Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/…/naxatras-live-in-athens-ft-deaf…Press contact: [email protected] | +306972534053

    

Οι συναυλίες του Tricky που ήταν προγραμματισμένες για τις 13 και 14 Μαϊου σε Θεσσαλονίκη (Fix Factory Of Sound) και Αθήνα (Fuzz Live Music Club), αντίστοιχα, δεν θα πραγματοποιηθούν. Όπως μας ενημέρωσε σήμερα το management του καλλιτέχνη, ο σπουδαίος μουσικός / παραγωγός από το Bristol είναι αναγκασμένος να ακυρώσει όλα τα shows της επερχόμενης περιοδείας του για λόγους υγείας.
Αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε νέες ημερομηνίες για τα συγκεκριμένα shows, οπότε θα προχωρήσουμε σε άμεση επιστροφή των χρημάτων στους κατόχους εισιτηρίων. Η διαδικασία θα γίνει αυτόματα για όσους έχουν κάνει αγορά online, με το αντίτιμο να πιστώνεται στο λογαριασμό τους μέσα στις επόμενες ημέρες χωρίς να απαιτείται κάποια περαιτέρω ενέργεια από τη μεριά τους. Εκπρόσωποι της εταιρείας μας θα επικοινωνήσουν και με όσους έχουν κάνει αγορά με μετρητά.
Ακολουθεί η ανακοίνωση από τον καλλιτέχνη:
“Δυστυχώς, πρέπει να ανακοινώσουμε ότι όλα τα επερχόμενα shows ακυρώνονται καθώς ο Tricky χρειάζεται να κάνει ένα διάλειμμα και να επικεντρωθεί σε ζητήματα της προσωπικής του υγείας. Θα υπάρξει άμεση επιστροφή των χρημάτων στους κατόχους των εισιτηρίων. Ζητάμε συγγνώμη για όποια δυσκολία προκαλεί η συγκεκριμένη ακύρωση και ανυπομονούμε για την επιστροφή στις περιοδείες στο κοντινό μέλλον.”
Regrettably we must announce that all upcoming live shows are cancelled as Tricky must take a break to focus on matters of personal health. Full refunds will be available from your point of purchase, who will also be in touch shortly with further information. Apologies for the inconvenience caused, and looking forward to being back on the road in the near future.
 

    

Όπως σας είχαμε ενημερώσει ήδη από τις ανακοινώσεις των Green Carnation & Moonspell οι προγραμματισμένες εμφανίσεις τους στην Ελλάδα αναβάλλονται. Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας.
“Οι προγραμματισμένες συναυλίες των Moonspell και Green Carnation δεν θα πραγματοποιηθούν όπως επρόκειτο, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 (στην Αθήνα, στο Fuzz Live Music Club) και την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 (στην Θεσσαλονίκη, στο Principal Club Theater), αλλά θα μεταφερθούν σε νέες ημερομηνίες εντός του έτους. Τα ήδη αγορασμένα εισιτήρια (είτε είχαν αγοραστεί για την ξεχωριστή συναυλία των Green Carnation στην Αθήνα, είτε για τις από κοινού συναυλίες των Moonspell μαζί με τους Green Carnation), θα ισχύουν και για τις νέες ημερομηνίες, που θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.”
 
 
30 Years Of Moonspell 2022 Tour / XXX The Greater Tour
MOONSPELL (Portugal) + GREEN CARNATION (Norway)
Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 – Αθήνα – Fuzz Live Music Club
ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο. 1: Οι κάτοχοι εισιτηρίων της συναυλίας των GREEN CARNATION, θα μπορέσουν να έρθουν και να παρακολουθήσουν την συναυλία με τα εισιτήρια που έχουν ήδη στα χέρια τους.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο. 2: Σύμφωνα με τα τρέχοντα υγειονομικά μέτρα και για όσο αυτά ισχύουν, η είσοδος στους χώρους διεξαγωγής των συναυλιών, θα επιτραπεί μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (σε ισχύ) εντός εξαμήνου. Η ταυτοποίηση θα πραγματοποιείται με αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο που αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο.3: Σύντομα θα ανακοινωθεί και θα ξεκινήσει και η προπώληση εισιτηρίων μέσω των φυσικών σημείων πώλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ώρα έναρξης: 20:30 – Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) – 28 Ευρώ (Προπώληση) – 30 Ευρώ (Ταμείο)
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Για Αθήνα & Θεσσαλονίκη)
www.123tickets.gr – www.hunteragency.gr
Οι Πορτογάλοι MOONSPELL ξεκίνησαν την καριέρα τους το 1989 ως MORBID GOD παίζοντας αμιγώς black metal και συνέχισαν έτσι μέχρι και το 1992, οπότε και μετονομάστηκαν σε MOONSPELL. Βέβαια οι MOONSPELL δεν περιορίστηκαν στο να παίζουν μόνο black metal, αλλά εμπλούτισαν τον ήχο τους και με στοιχεία από gothic metal, γεγονός που έδειξε ότι είχαν την διάθεση, αλλά και την ικανότητα, να πειραματιστούν και να εξελιχθούν τόσο μουσικά, όσο και στιχουργικά, δίχως όμως να ξεχνούν τις ρίζες τους.
​Έτσι λοιπόν τα άλμπουμ τους μόνο κοινότυπα δεν ακούγονταν, αφού ανάλογα με την διάθεση τους και με το τι ήθελαν να παρουσιάσουν στο κοινό τους την εκάστοτε χρονική στιγμή, άλλοτε ακούγονταν πιο μελωδικοί, άλλοτε πιο σκοτεινοί, άλλοτε πιο εμπορικοί (πάντα με την καλή έννοια του όρου), άλλοτε πιο χαλαροί και άλλοτε πιο επιθετικοί, πάντα όμως ατμοσφαιρικοί και ιδιαίτεροι. Και ενώ κάτι τέτοιο λογικά θα είχε αρνητική επίδραση στο κοινό τους (όπως άλλωστε έχει συμβεί πολλάκις με αρκετές μπάντες που άλλαξαν ριζικά τον ήχο τους), εν τούτοις όχι μόνο δεν έχαναν οπαδούς, αλλά το κοινό τους συνεχώς διευρυνόταν, αποδεχόμενο τα διαφορετικά τους “πρόσωπα”. Και αυτό είναι ένα πραγματικό επίτευγμα, που λίγα συγκροτήματα έχουν επιτύχει.
Με πλούσια δισκογραφία στο ενεργητικό τους και με κάποια από τα άλμπουμ τους να έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως κλασικά (π.χ. “Wolfheart” και “Irreligious”), αρκετά hits όπως τα “Alma Mater”, “Vampiria”, “Opium”, “Full Moon Madness”, “Nocturna”, ”Everything Invaded”, “Finisterra”, “Luna”, “Night Eternal”, “Scorpion Flower” (με την Anneke Van Giersbergen (πρώην THE GATHERING) στα γυναικεία φωνητικά), “Alpha Noir”, “Lickanthrope”, “White Skies”, “Fireseason”, “Breathe” (Until We Are No More), “Extinct”, “Medusalem”, “Domina”, “The Last Of Us”, “Malignia”, “Funeral Bloom”, “The Future Is Dark”, “In Tremor Dei”, “Evento” και “Todos Os Santos”, συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν, με πιο πρόσφατη δουλειά τους να είναι το 13ο στούντιο άλμπουμ τους “Hermitage” του 2021. Απλό, λιτό, ατμοσφαιρικό, σκοτεινό και πιο μελωδικό, κερδίζει αμέσως τον ακροατή, αφήνοντάς του πολύ καλές εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας άκουσμα.
Στην χώρα τους είναι ίσως το μεγαλύτερο metal σχήμα (μέχρι και γραμματόσημο με το εξώφυλλο του “Wolfheart” κυκλοφόρησε στην Πορτογαλία, προς τιμήν τους) , αλλά και στην Ελλάδα δεν παύουν να είναι πολύ δημοφιλείς, κάτι που οι ίδιοι επιδιώκουν και ιδιαίτερα ο frontman τους, ηγέτης και εμβληματική φιγούρα του συγκροτήματος, Fernando Ribeiro. Οι σχέσεις τους με τους ROTTING CHRIST και τους SEPTIC FLESH είναι ιδιαίτερα στενές και φιλικές, ενώ κάποια εξώφυλλα άλμπουμ τους αποτελούν δημιουργίες του Σπύρου “Seth” Αντωνίου των SEPTIC FLESH. Τρανή απόδειξη άλλωστε αποτελούν και οι πολλές φορές που έχουν εμφανιστεί ζωντανά στην χώρα μας, με το κοινό να τους αποθεώνει σε κάθε τους επίσκεψη.
Το 2012 κυκλοφόρησαν την αυτοβιογραφία τους στα Αγγλικά και στα Πορτογαλικά, με τίτλο “XX 20 Anos / Years”, γραμμένη εξ ολοκλήρου από τον Fernando Ribeiro, ενώ το 2016 ίδρυσαν την δισκογραφική Alma Mater Records (το όνομα προήλθε από το “Alma Mater”, ίσως το πλέον αναγνωρίσιμο hit των MOONSPELL), με αποκλειστικό σκοπό να κυκλοφορεί ειδικές επανεκδόσεις, μιας και παραμένουν στο δυναμικό της Αυστριακής δισκογραφικής εταιρίας Napalm Records.
Έτσι λοιπόν με αφορμή την κυκλοφορία του “Hermitage” αλλά και την συμπλήρωση 30 ετών από το ξεκίνημα τους ως MOONSPELL, το συγκρότημα θα περιοδεύσει στην Ευρώπη και όχι μόνο και όπως είναι αναμενόμενο θα περάσουν και από την χώρα μας για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μαζί τους στις συναυλίες στην χώρα μας θα εμφανιστούν για πρώτη φορά οι Νορβηγοί GREEN CARNATION.
Progressive rock και metal, ιδιώματα που για την πλειοψηφία του κοινού, έχουν ταυτιστεί με την ύπαρξη σχημάτων όπως οι PINK FLOYD, RUSH, GENESIS, DREAM THEATER, QUEENSRYCHE, FATES WARNING, PAIN OF SALVATION, κ.λ.π. Δείχνει δύσκολο να συνειδητοποιήσουν ότι progressive μπορούν να είναι και είναι συγκροτήματα που προέρχονται από τον χώρο του ακραίου metal. Τρανά παραδείγματα αποτελούν σχήματα όπως οι ATHEIST, NOCTURNUS, DEATH, PESTILENCE, CYNIC, VOIVOD, OPETH, SADIST και πολλά ακόμη. Στην κατηγορία αυτή λοιπόν ανήκουν και οι Νορβηγοί GREEN CARNATION, δημιούργημα του κιθαρίστα και πρώην μπασίστα των EMPEROR, Terje Vik Schei, γνωστού περισσότερο ως Tchort, ψευδώνυμο που στις Σλαβικές διαλέκτους σημαίνει “Διάβολος”, οι οποίοι παίζουν ποιοτικότατο progressive / avant-garde metal / rock (με στοιχεία από doom και gothic metal), που σε καμία μα καμία περίπτωση δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ονόματα που θεωρούνται μεγαλύτερά τους (τουλάχιστον εμπορικά), όπως KATATONIA, ΑΝΑΤΗΕΜΑ, OPETH, MY DYING BRIDE και άλλοι. Και βέβαια δεν είναι ο Tchort ο μόνος πολυπράγμων μουσικός στο γκρουπ, αφού και άλλα μέλη τους συμμετείχαν / συμμετέχουν σε σχήματα όπως TRISTANIA, SIRENIA, TRAIL OF TEARS, IN THE WOODS…, κ.λ.π.
Μπορεί το “Hallucinations Of Despair” Demo 1991, των GREEN CARNATION, να ήταν ηχητικά ακραίο και καθαρά death metal, μετά όμως από μεγάλες ανακατατάξεις και αφού ο Tchort (νυν THE 3RD ATTEMPT) στο ενδιάμεσο ασχολήθηκε και συμμετείχε σε σχήματα όπως οι EMPEROR, CARPATHIAN FOREST, BLOOD RED THRONE, SATYRICON (Live) και EINHERJER (Live), κυκλοφόρησε τελικά το ντεμπούτο τους “Journey To The End Of The Night” 10 χρόνια αργότερα, έν έτει 2000, με μέλη τους που έπαιζαν ταυτόχρονα και στους συμπατριώτες τους IN THE WOODS… (με τους οποίους έχουν πολλά κοινά σημεία), ένα άλμπουμ ατμοσφαιρικού doom / progressive metal, όσο αδόκιμος και αν είναι αυτός ο όρος, με τραγούδια διάρκειας από 12 έως και 18 λεπτά!!! Ένα χρόνο αργότερα, το τερμάτισαν, συνθέτοντας ένα από τα μακροσκελέστερα τραγούδια στην μουσική, το “Light Of Day, Day Of Darkness” διάρκειας 60 λεπτών!!!. Όπως καταλάβατε, το άλμπουμ, αποτελείται από ένα και μοναδικό τραγούδι, παρόλα αυτά, το άλμπουμ θεωρείται ίσως το καλύτερό τους, παρουσιάζοντας εξαιρετική ποικιλία και με χρήση ασυνήθιστων οργάνων, ενώ και η μελαγχολία είναι διάχυτη, καθώς στιχουργικά αναφέρεται από την μία πλευρά στον θάνατο της κόρης και από την άλλη πλευρά στην γέννηση του γιου του Tchort.
Η συνέχεια τους βρίσκει σε ακόμη πιο ξεκάθαρα progressive metal / rock μονοπάτια, με το “A Blessing In Disguise” του 2003 (αρχικά επρόκειτο να κυκλοφορήσει με τον τίτλο “Writing On The Wall”, τον οποίο και άλλαξε ο Tchort για να ταιριάζει καλύτερα με το εξώφυλλο του άλμπουμ) και το “The Quiet Offspring” του 2005, όπου και κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν ισχυρό πυρήνα οπαδών, ενώ δεν δίστασαν την ίδια χρονιά, να μας χαρίσουν ένα ακουστικό άλμπουμ, το “Acoustic Verses” (το οποίο επανακυκλοφόρησε και ένα χρόνο αργότερα από την Ελληνική Black Lotus Records και αναμένεται να επανακυκλοφορήσει από την Season Of Mist στα τέλη του 2021) καθώς και το επίσης ακουστικό “The Burden Is Mine… Alone” EP. Άλλο ένα αποκορύφωμα στην καριέρα τους, ήρθε το 2006, όπου έπαιξαν κάτω από ένα φράγμα ύψους 30 μέτρων που είχε χτιστεί το 1939, μέσα στα Νορβηγικά δάση, μπροστά σε ένα κοινό που αριθμούσε περισσότερα από 500 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων. Ένα θέαμα εξωπραγματικό, που αποτυπώθηκε και κυκλοφόρησε το 2007 σε DVD με τον τίτλο “A Night Under The Dam” και θεωρείται ως ένα από τα πιο θεαματικά όλων των εποχών. Το κακό είναι ότι μετά την κυκλοφορία του, οι GREEN CARNATION ανακοίνωσαν ότι διαλύονταν.
Όλα αυτά μέχρι το 2014, όπου επέστρεψαν παίζοντας σποραδικά shows, ενώ δύο χρόνια αργότερα άρχισαν να δίνουν κάποιες επετειακές συναυλίες για τα 15 χρόνια από την κυκλοφορία του “Light Of Day, Day Of Darkness”, παίζοντας το ολόκληρο!!! Έτσι λοιπόν το 2018 κυκλοφόρησαν το “Last Day Of Darkness”, το οποίο ηχογραφήθηκε ζωντανά εξ ολοκλήρου στο θέατρο Kilden, που βρίσκεται στην πόλη τους, το Kristiansand.
Και εκεί ήταν που άρχισαν να σκέφτονται το ενδεχόμενο κυκλοφορίας ενός νέου στούντιο άλμπουμ, σε περίπτωση που η έμπνευση αλλά και η όρεξη υπήρχαν ακόμα μέσα τους. Στρώθηκαν λοιπόν στην δουλειά σοβαρά και δίχως να πουν τίποτα σε κανέναν, άρχισαν να δημιουργούν το επόμενο άλμπουμ τους. Αφότου έκριναν ότι το αποτέλεσμα τους δικαιώνει, ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να συνεχίσουν και άρχισαν την διαδικασία αναζήτησης δισκογραφικής εταιρίας, προκειμένου να κυκλοφορήσουν την νέα τους δουλειά. Και αυτή δεν είναι άλλη από την Γαλλική εταιρία Season Of Mist, με την οποία είχαν συνεργαστεί ξανά κατά το παρελθόν. Το άλμπουμ “Leaves Of Yesteryear” κυκλοφόρησε στις αρχές Μαΐου 2020 και διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά συστατικά του ήχου τους, ενώ το εξώφυλλο του είναι άλλη μια δημιουργία του Niklas Sundin (πρώην DARK TRANQUILLITY, νυν ), με τον οποίο επίσης έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Επίσης στα τέλη του 2020 κυκλοφόρησαν άλλη μία νέα καταπληκτική σύνθεση, το “The World Without A View” υπό την μορφή single.×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.