Προς το περιεχόμενοΕπαναλαμβάνεται κάθε 4 εβδομάδες on Κυριακή έως 28/03/2020


Τα συγκεκριμένα μαθήματα κιθάρας Flamenco εστιάζουν στη συνοδεία χορού και τραγουδιού flamenco καθώς και στην ανάπτυξη της τεχνικής ικανότητας, ώστε ο κιθαρίστας να μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρεπερτόριο της flamenco κιθάρας σε σχέση με τις διάφορες τεχνικές, ενδυνάμωση και recursos.
Παράλληλα εφαρμόζοντας το σύστημα μελέτης της ταστιέρας των 5 θέσεων κλιμάκων και την ανάλυση ακκόρντων (DROP2,3) σε όλη την ταστιέρα, ο μαθητής μπορεί να γνωρίσει την κιθάρα εις βάθος και να εφαρμόσει μια πιο μοντέρνα προσέγγιση ως προς το flamenco πάντα κρατώντας σαν βάση αναφοράς τις παραδοσιακές τεχνικές. 
Το μάθημα περιλαμβάνει μελέτη των διάφορων ειδών (Palos) του flamenco ως προς το μαρκάρισμα (marcaje),recursos (φράσεις συνοδείας) και ρεπερτόριο.
Ρυθμικές ασκήσεις για την εξοικείωση του κιθαρίστα με το compas το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την εκτέλεση ρεπερτορίου και την 'σωστή' συνοδεία χορού και τραγουδιού. 
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στον μουσικό χώρο ΣΠΙΤΙ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με προβολές οπτικοακουστικού υλικού χορευτών, τραγουδιστών για την πλήρη κατανόηση των θεμάτων συνοδείας.
Προαπαιτούμενα είναι οι βασικές γνώσεις αρμονίας της μουσικής και επαφή με την κλασική κιθάρα. 
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
Είσοδος Ελεύθερη
Κρατήσεις/Συμμετοχές
Πληροφορίες: 6970035633
fb: Panos Karti
Σύντομο βιογραφικό 
Ο Πάνος Καρτίμπελης γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον έλεγχο συστημάτων και ρομποτικής του πανεπιστημίου του Sheffield UK, με αρκετή βιομηχανική εμπειρία και κάτοχος πτυχίου κλασικής κιθάρας (τάξη Νίκου Σερβίτη). Το 2013 παρακολουθεί το προχωρημένο τμήμα (avanzando) της ακαδημίας Christina Hereen στη Σεβίλλη και το 2018 λαμβάνει την 4η θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας Φλαμένκο του Jerez/Ισπανία.
Το 2020 λαμβάνει το πρώτο endorsement από την βραζιλιάνικη εταιρεία μικροφώνων Harmonik Microphones.   
Από το 2007 έχει παρακολουθήσει μαθήματα Flamenco κιθάρας με τον Χρήστο Τζιφάκι, Γιώργο Καραλή και εντατικά μαθήματα jazz κιθάρας/μοντέρνας αρμονίας με τον Γρηγόρη Ντάνη. Στο τμήμα τελειόφοιτων (Avanzado) της ακαδημίας Christina Hereen στη Σεβίλλη είχε δασκάλους τους Pedro Sierra, Eduardo Rebollar, Paco Cortes και Nino de Pura και εχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Santiago Lara, Antonio Rey, Manuel de la Luz, Torombo Suarez, Σωκράτη Μαστροδήμο, Adolfo Vega κ.ά.
Από το 2011 παίζει και γράφει μουσική για παραστάσεις φλαμένκο στην Ελλάδα, αλλά και για μουσικά projects όπως το σχήμα De todas Formas, Baharí και άλλα. Επίσης συνοδεύει χορευτές σε μουσικές σκηνές και συμμετέχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2013 παραδίδει μαθήματα κιθάρας φλαμένκο και το 2014 δημιουργεί μαζί με τον Γιώργο Λυκούδη το μουσικό Στέκι “ΣΠΙΤΙ Art bar”, ένα χώρο που φιλοξενεί πλήθος μουσικών σχημάτων jazz και φλαμένκο με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και διοργανώνει δραστηριότητες σχετικές με τα εικαστικά και τη λογοτεχνία. 

Clips από προσωπικές δουλειές και συνεργασίες:
https://www.facebook.com/spitikerameikos/videos/vb.943314202363053/1386053428089126/?type=2&theater
https://youtu.be/fpRE8KCbYKc
https://m.youtube.com/watch?v=9XQwEyZmdec
https://youtu.be/iUvt-7ujPXA

Πληροφορίες εκδήλωσης

Σεμινάρια Σχόλια · Κριτικές

    

Καλησπέρα φίλοι νοιζαδες!
 
Θέλω να σας ενημερώσω αλλά και να απαντήσω σε τυχόν απορίες για ένα workshop που ετοιμάσαμε και παρουσιάζουμε στο studio aspiotis στις 13&14/3 
Το σεμινάριο είναι εξάωρο και επαναλαμβάνεται σε διαφορετικές ώρες την Παρασκευή (απόγευμα) και το Σάββατο (πρωί) ώστε να βολεψει περισσότερο κόσμο.
 
Λίγα λόγια για το περιεχόμενο:

"Analog vs Digital: The analogue factor and how to get it"
Σε αυτό το αέναο debate ανάμεσα στο αναλογικό και ψηφιακό περιβάλλον στην μουσική παραγωγή και τεχνολογία ηχογραφήσεων ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα σε μία πιο αντικειμενική και χρηστική θεώρηση...
Τι είναι επιτέλους ο αναλογικός ήχος και ποια τα χαρακτηριστικά που τον διέπουν? Γιατί μας αρέσει και μας ελκύει τόσο πολύ? Όντως μας αρέσει?
Και αν ναι γιατί και πως μπορούμε να μεταφράσουμε αυτή την γοητεία και ιδιαιτερότητα σε αμιγώς τεχνική ορολογία και προσέγγιση? Πως μπορούμε να μεταφέρουμε όλα αυτά σε ένα σημερινό ψηφιακό περιβάλλον επεξεργασίας?
Αυτά και πολλά ακόμη πραγματεύεται το συγκεκριμένο workshop... Από την ενδελεχή ανάλυση του αναλογικού ήχου και της επεξεργαστικής αλυσίδας από την εμφάνιση του ως την τελειοποίηση του, την μεθοδολογία και το workflow που επιτάσσει, την επίδραση και καταλυτική παρουσία αναλογικών συσκευών καταγραφής και επεξεργασίας, την ανάλυση βασικών αρχών που διέπουν τον αναλογικό ήχο, την αισθητική μορφοποίηση που εκούσια ή ακούσια επιβάλει κλπ ως φυσικά το πώς όλα αυτά μεταφράζονται και υλοποιούνται σε ένα αμιγώς ψηφιακό περιβάλλον!
Είμαστε λάτρεις του analogue και δεν φοβόμαστε να το παραδεχτούμε... ταυτόχρονα όμως είμαστε και λάτρεις της αντικειμενικότητας, της προόδου και φυσικά ζούμε στο 2020!
Αυτό λοιπόν που θέλουμε είναι η γνώση, η κατανόηση και η εναρμόνιση τους με το σήμερα προς ώφελος της μουσικής παραγωγής.
Μια ενδεικτική αναφορά στον κορμό και το πρόγραμμα του workshop:
 
Παρασκευή 13/3
analogue vs digital A (17:30 - 18:30)
Περιγραφή και διαφοροποιήσεις, βασικές αρχές, ιστορική αναδρομή analogue vs digital B (18:30 - 19:30)
Dynamic range, freq response & harmonic alterations in the analogue domain
Analogue mixing desk topology & signal alterations
Spatial processing and stereo imaging
Analogue recording and reproduction formats
Saturation and magnetic components
Harmonic distortion and clipping point analogue vs digital C (19:30 - 20:30)
Μεθοδολογία και αισθητική προσέγγιση, ιστορική αναδρομή και ανάλυση (multitracking, fx processing, mixing κλπ)
Διάλειμμα 20:30 - 20:45 The analogue factor and how to get it in the box (20:45 - 22:45)
Προτάσεις και παραδείγματα σε περιβάλλον ηχογράφησης ( mic and preamp choices, micing techniques, gain staging, processing prior to recording κλπ)
Προτάσεις και παραδείγματα σε περιβάλλον daw (routing techniques, dynamics, eq, bus processing, fx processing, stereo imaging κλπ)
Hybrid mixing Σκέψεις, προτάσεις και προσέγγιση γύρω από το workflow και την μεθοδολογία - Συζήτηση (22:45 - 23:30)  
Σάββατο 14/3
 analogue vs digital A (10:00 - 11:00) Περιγραφή και διαφοροποιήσεις, βασικές αρχές, ιστορική αναδρομή  analogue vs digital B (11:00 - 12:00) Dynamic range,
freq response & harmonic alterations in the analogue domain
Analogue mixing desk topology & signal alterations
Spatial processing and stereo imaging
Analogue recording and reproduction formats
Saturation and magnetic components
Harmonic distortion and clipping point analogue vs digital C (12:00 - 13:00)
Μεθοδολογία και αισθητική προσέγγιση, ιστορική αναδρομή και ανάλυση (multitracking, fx processing, mixing κλπ)
Διάλειμμα 13:00 - 13:15 The analogue factor and how to get it in the box (13:15 - 15:15)
Προτάσεις και παραδείγματα σε περιβάλλον ηχογράφησης ( mic and preamp choices, micing techniques, gain staging, processing prior to recording κλπ)
Προτάσεις και παραδείγματα σε περιβάλλον daw (routing techniques, dynamics, eq, bus processing, fx processing, stereo imaging κλπ)
Hybrid mixing Σκέψεις, προτάσεις και προσέγγιση γύρω από το workflow και την μεθοδολογία - Συζήτηση (13:15 - 16:00)  
Για οποιαδήποτε πληροφορία, κρατήσεις, τιμές, διαθεσιμότητα κλπ επικοινωνήστε με το studio aspiotis
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το περιεχόμενο, απορίες κλπ μπορείτε να μου στείλετε μνμ εδώ.
Thanks for reading!
 
nikodemos

Πληροφορίες εκδήλωσης

Σεμινάρια Σχόλια · Κριτικές

0 χρήστες έχουν προσκληθεί
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.