Προς το περιεχόμενο

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  1. ΟΛΗ ΤΗΝ
    ΗΜΕΡΑ


    24 Ιούν 2019

    To Release Athens 2019 υποδέχεται, για πρώτη φορά στη χώρα μας, μία από τις κορυφαίες rock μπάντες των τελευταίων δεκαετιών. Οι περίφημοι Alice in Chains έρχονται από το Seattle της Washington στην Πλατεία Νερού τη Δευτέρα 24 Ιουνίου.

    Οι Alice in Chains παραμένουν μία από τις πλέον επιδραστικές και επιτυχημένες rock μπάντες των τελευταίων δεκαετιών. Μαζί με τους Nirvana, Pearl Jam και Soundgarden, αποτέλεσαν την Big Four του Seattle στα θρυλικά 90s και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως επανακαθόρισαν τον χάρτη του modern rock.
     
    Την τελευταία δεκαετία ο ήχος τους παραμένει το ίδιο συναρπαστικός, συναισθηματικός και πάντα χαρακτηριστικός. Mε μπροστάρη τον Jerry Cantrell, έναν από τους σπουδαιότερους συνθέτες και κιθαρίστες του σκληρού ήχου (και ίσως υποτιμημένου τραγουδιστή), συνεχίζουν να δηλώνουν δυναμικά την παρουσία τους, δισκογραφικά και επί σκηνής, ζώντας μια δεύτερη "ζωή" και μεγαλώνοντας τον ήδη "die hard" πυρήνα εκατομμυρίων οπαδών.
     
    Στη διάρκεια μιας μεγαλειώδους πορείας που αγγίζει πλέον τα 30 χρόνια, έχουν πουλήσει περισσότερους από 20 εκατομμύρια δίσκους και εξακολουθούν να αποτελούν ένα από τα κορυφαία live acts στα μεγάλα φεστιβάλ παγκοσμίως. Το ντεμπούτο τους "Facelift" (1990) σύστησε στον πλανήτη ένα νέο ήχο - το grunge με ξεκάθαρες heavy metal επιρροές - και έγινε το πρώτο χρυσό album του είδους και λίγο αργότερα διπλά πλατινένιο. Οι δύο επόμενοι δίσκοι, "Dirt" (1992) και "Alice In Chains" (1995), μαζί με τα EPs "Sap" (1992) και "Jar of Flies" (1994), τους εκτόξευσαν στην... στρατόσφαιρα.
     
    Ο τραγικός και πρόωρος χαμός του τραγουδιστή τους Layne Staley το 2002, έφερε την μπάντα σε ένα απροσδιόριστο διάλειμμα. Ωστόσο, τα εναπομείναντα μέλη, Cantrell, Kinneyκαι Inez, ξανάφεραν τη μπάντα στη ζωή, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη! Με τον Willian DuVall ως βασικό τραγουδιστή, το εξαιρετικό "Black Gives Way To Blue" του 2009 τους σύστησε σε ένα νέο κοινό, ενώ με το "The Devil Put Dinosaurs Here" (2013) και το καταπληκτικό φετινό "Rainier Fog", ένα από τα καλύτερα albums της χρονιάς, επιβεβαιώνουν ξανά το status μιας μεγάλης μπάντας που συνεχίζει να είναι εδώ!
     
    "Would", "Man In The Box", "Rooster", "No Excuses", "Down In A Hole", "ThemBones", "Heaven Beside You", "I Stay Away", "Nutshell", "Bleed The Freak", "Check My Brain", "The One You Know", "Never Fade" είναι μόνο μερικά από τα σπουδαία κομμάτια που θα ακούσουμε ζωντανά το βράδυ της 24ης Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού!
     
    Η προπώληση ξεκίνησε την Παρασκευή, 14/12, στις 11:00 το πρωί, προς 38 ευρώ (μονό) και 70 ευρώ (διπλό), και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Οι επόμενες φάσεις της προπώλησης θα ανακοινωθούν στην πορεία.
     
    Επίσης, θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων με αρχική τιμή στα 80 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 100 ευρώ.
     
    Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:
     
    Ø ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands &stools για όλους
    Ø open bar
    Ø προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο
    Ø ιδιωτικό parking
    Ø ξεχωριστές τουαλέτες
    Ø αναμνηστικό δώρο του φεστιβάλ.
     
    Διάθεση:
     
    Τηλεφωνικά / στο 11876
     
    Online / www.viva.gr / https://releaseathens.gr/tickets/
     
    Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Καταστήματα Wind, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)
     
    Release Athens 2019 / Δευτέρα 24 Ιουνίου / Alice In Chains + more (tba)
    Πλατεία Νερού / Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου Φαλήρου
     
    Η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο με τα Μέσα Μεταφοράς όσο και με αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο parking.
     
    Μετρό: Σταθμός “Συγγρού – Φιξ” και μετά λεωφορείο / γραμμές Β2 και 550 (Στάση “Φόρος”)
     
    ΗΣΑΠ: Σταθμός Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετά είτε λεωφορείο / γραμμές 217, Α1, Β1 (Στάση “Φόρος”) είτε τραμ / γραμμές “Αριστοτέλης 4” ή “Θουκυδίδης 3” (Στάση “Δέλτα Φαλήρου”)
     
    Τραμ: Γραμμή 3 (από ΣΕΦ ή Βούλα – Γλυφάδα) και Γραμμή 4 (από ΣΕΦ ή Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου” Γραμμή 3 (από Σ.Ε.Φ. ή από Βούλα – Γλυφάδα), & Γραμμή 4 (από Σ.Ε.Φ. ή από Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου”
     
    Λεωφορείο: Γραμμές A1, B1, B2, 217, 550 (Στάση “Φόρος”)

    Πληροφορίες εκδήλωσης


    Live Σχόλια · Κριτικές

    24 Ιούν 2019

    Οι 1000mods, ίσως η πιο επιτυχημένη heavy rock μπάντα της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα μας, και οι Fu Manchu, ένα από τα ιστορικότερα και σημαντικότερα συγκροτήματα του stoner rock, είναι τα δύο επόμενα ονόματα που θα πλαισιώσουν τους μεγάλους Alice In Chains, σε μία σαρωτική βραδιά στο Release Athens, την Δευτέρα 24 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού!
     
    Οι Έλληνες 1000mods δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, όχι επειδή προέρχονται από την εγχώρια σκηνή αλλά διότι, δικαίως, είναι μια μπάντα που διαθέτει τεράστια δημοτικότητα στη χώρα μας και ταυτόχρονα απολαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση και σεβασμό στο εξωτερικό.
     
    Ξεκινώντας από μικροσκοπικά υπόγεια, γεμάτα καπνό και ιδρώτα, έφτασαν στο σημείο ναγεμίζουν αρένες στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, με κινητήρια δύναμη την αγάπη τους στον ήχο και την αισθητική των 70s και των 90s. Mε επιρροές από retro και doom rock έως space και fuzzy heavy rock, δημιούργησαν έναν πελώριο δικό τους ήχο, που είναι αδύνατο να μιμηθείς, κερδίζοντας φανατικούς φίλους από κάθε ρεύμα και σκηνή, από stoners έως metalheads.
     
    Oι δύο πρώτοι δίσκοι τους, "Super Van Vacation" (2011) και "Vultures" (2014), ήταν αυτοί που άλλαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού στη rock σκηνή στη χώρα μας. Οι 1000mods ακολούθησαν το όνειρό τους και ενέπνευσαν δεκάδες νέες μπάντες να κάνουν το ίδιο. Αυτό που ονομάστηκε greek underground heavy rock scene πλέον απολαμβάνει την καταξίωση και εκτός Ελλάδας!
     
    O τρίτος δίσκος - ή καλύτερα, δισκάρα - "Repeated Exposure To..." τους έβαλε για τα καλά στην "γραμμή πυρός" της ευρωπαϊκής heavy rock σκηνής. Περιοδείες χωρίς τελειωμό σε ολόκληρο τον πλανήτη, από τις ΗΠΑ έως την Αυστραλία, εδραίωσαν τη φήμη μιαςεκρηκτικής μπάντας στη σκηνή, δημιουργώντας έναν φανατικό πυρήνα οπαδών που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.
     
    "Vidage", "Road To Burn", "She", "Low", "Electric Carve" και πολλά ακόμα θα μας ταρακουνήσουν για τα καλά το βράδυ της 24ης Ιουνίου. Σκληροί, ψυχεδελικοί και επικίνδυνα εθιστικοί, οι 1000mods θα είναι εκεί για να σε κάνουν να ιδρώσεις, να φωνάξεις, να ανατριχιάσεις!

    1000mods.com
    1000mods.bandcamp.com
    facebook.com/1000mods
    instagram.com/1000mods
    youtube.com/user/1000modsVan
     
    Οι Fu Manchu δημιουργήθηκαν το 1985 ως Virulence, μια hardcore punk μπάντα που γούσταρε τους Black Flag. Άλλαξαν όνομα και από το πρώτο τραγούδι τους, το "Kept Between Trees", το 1990, έθεσαν τις βάσεις και βοήθησαν ώστε να γεννηθεί στην έρημο και να κατακτήσει τον πλανήτη ένα εμβληματικό είδος metal, το stoner rock!
     
    Το κουαρτέτο από τη Νότια Καλιφόρνια δημιούργησε έναν στρατό από αφοσιωμένους οπαδούς, πιστούς στον συντριπτικά heavy κιθαριστικό τους ήχο και τους ανέμελους στίχους για "παλιά αυτοκίνητα, μηχανές, vans, skateboard και επιστημονική φαντασία". Από το ξεκίνημά τους μέχρι σήμερα, παραμένουν μια πανίσχυρη μηχανή παραγωγής θανατηφόρων riffs, μια από χιλιόμετρα αναγνωρίσιμη μόνιμη ηχητική επίθεση.
     
    Με 12 albums στο ενεργητικό τους - με πιο χαρακτηριστικά τα μνημειώδη "King Of TheRoad" (2000), "California Crossing" (2001), "Start The Machine" (2004) - και μερικά κομμάτια δυναμίτες ("Evil Eye", "Mongoose", "Thinking Out Loud", "SquashThat Fly", "King Of The Road" κ.α.), παρουσίασαν πέρσι τον πιο πρόσφατο δίσκο τους,"Clone of the Universe", με την συμμετοχή του Alex Lifeson των θρυλικών Rush! Ο fuzz ήχος τους παραμένει πιο σκληρός από ποτέ και οι συνθέσεις τους πάνε μπροστά, θυμίζοντας ταυτόχρονα την εφηβική ορμή τους.
     
    Scott Hill, Brad Davis, Bob Balch, Scott Reeder παραμένουν οι "βασιλιάδες του δρόμου" - και του stoner rock - και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει!
     
    Fu-manchu.com/
    Facebook.com/FuManchuBand/
    instagram.com/fumanchuband/
    twitter.com/fumanchuband
    youtube.com/user/fumanchuofficial

    Mείνετε συντονισμένοι για νέες ανακοινώσεις για τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά και για τις υπόλοιπες του Release Athens 2019.
     
    Η προπώληση για τη συγκεκριμένη ημέρα συνεχίζεται προς 40 ευρώ. Επίσης, διατίθεται συγκεκριμένος αριθμός VIP εισιτηρίων με αρχική τιμή τα 80 ευρώ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:
     
    ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους open bar προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο ιδιωτικό parking ξεχωριστές τουαλέτες αναμνηστικό δώρο του φεστιβάλ. Διάθεση:
     
    Τηλεφωνικά / στο 11876
     
    Online / viva.gr / releaseathens.gr
     
    Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Καταστήματα Wind, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni’s (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

    Release Athens 2019 / Δευτέρα 24 Ιουνίου / Alice in Chains + 1000mods + Fu Manchu + more tba

    Πληροφορίες εκδήλωσης


    Live Σχόλια · Κριτικές
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου