Προς το περιεχόμενο

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  1. ΟΛΗ ΤΗΝ
    ΗΜΕΡΑ


    21 Φεβ 2020      24 Φεβ 2020

    Παρασκευή 21/2 – Δευτέρα 24/2
    ΒOTICELLI BABY
    Σουινγκάτο τζαζ-πανκ υψηλών ενεργειών!
     
    Μια απλή απάντηση στην ερώτηση ποιοι είναι οι Boticelli Baby θα μπορούσε να είναι: μια παρέα με έναν τρελλούτσικο μπασίστα – που τραγουδάει κι όλας – μια ρυθμική section που ξέρει πώς να γκρουβάρει και τρία πνευστά (τρομπέτα, τρρομπόνι, σαξόφωνο) που βάζει πραγματικά φωτιά της σκηνή. Με πιο πολλές και σαφείς λεπτομέρειες, οι Boticelli Baby είναι ένα πανκ-τζαζ γκρουπ από την περιοχή Ρουρ της Γερμανίας, έναν τόπο που έχει μια καλή προϊστορία στις τολμηρές τζαζ εκφάνσεις και εκφράσεις, ξεκινώντας ήδη με την free jazz στα τέλη των ‘60’s.
    Πανκ-τζαζ είναι ένα ιδίωμα που έχει ήδη καλλιεργηθεί από τη δεκαετία του ’80 – όμως ο κάθε καλλιτέχνης φροντίζει να του δίνει έναν δικό του ορισμό και περιεχόμενο. Και κρίνοντας από τον πρώτο δίσκο, «Junk», των Boticelli Baby, που βγήκε το 2015, η μουσική τους ορίζεται ως τζαζ υψηλών ενεργειών, μουσική που υπερβαίνει τα επιμέρους ιδιώματα και μπορεί να ενσωματώνει μέινστριμ τζαζ, χρώματα και ρυθμούς των Βαλκανίων, free jazz εντάσεις, folk αναφορές και καθαρά πανκ ροκ φωνητικά σε ένα σύνολο που ήδη έχει ξεσηκώσει τα κλαμπ και τα φεστιβάλ της Ευρώπης.
    Έτσι, η μουσική των Boticelli Baby έρχεται από διαφορετικές πηγές, μέσα από ευδιάκριτες κατευθύνσεις όπως το καθαρό μπλουζ, η gipsy jazz α λα Django Reihardt, το φολκ σουίνγκ των Βαλκανίων κ.ο.κ. και να γίνεται ένα ατέρμονο χορευτικό πανηγύρι, γεμάτο ρυθμούς και beats. Ό,τι πρέπει για ένα γερό αποκριάτικο ξεφάντωμα.
     
    Marlon Bösherz: κοντραμπάσο, τραγούδι
    Alexander Niermann: τρομπέτα
    Jörg Buttler: κιθάρα
    Lucius Nawothnig: πιάνο
    Tom Hellenthal: ντραμς
    Jakob Jentgens: σαξόφωνο
    Max Wehner: τρομπόνι
     

     
    http://www.botticellibaby.de
     
    Facebook event 
    www.halfnote.gr
    www.facebook.com/halfnote.gr
     
    INFO
    HALF NOTE JAZZ CLUB
    Τριβωνιανού 17, Μετς
    Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr
    Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 22.30, Κυριακή & Δευτέρα 21.30. 
    Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

    Πληροφορίες εκδήλωσης


    Live Σχόλια · Κριτικές
  2. 8
    μμ


    21 Φεβ 2020 08:00 μμ

    Οι Daddy's Work Blues Band είναι μια μπάντα από τα Δυτικά Προάστια της Αθήνας  και παίζουν ηλεκτρικό Blues. Παρόλο που το είδος έχει σαφή ταυτότητα για τους περισσότερους ακροατές, η εκφορά της μπάντας πατάει στα διαχρονικά ακούσματα των μελών της, που ποικίλουν και την οδηγούν μερικές φορές ή σχεδόν πάντα πέρα από την κεντρική λεωφόρο των Blues ακολουθώντας συγγενικές διαδρομές… άγνωστο για το που θα την οδηγήσουν.
    Πέρα από τις μεγάλες μορφές της μαύρης κοινότητας που διαμόρφωσαν το οικοδόμημα των Blues, έχουν δεχθεί επιρροές από τον Paul Butterfield, τους Canned Heat, τους Pacific Gas & Electric, τους Quicksilver Messenger Service, τους Savoy Brown, τον Van Morrison, τον Alvin Lee, τους Yardbirds, τον John Mayall, τους Allman Brothers, τον Peter Green, τους Nine Below Zero και τους Stones (μέχρι και το Let it Bleed).
    Τα μέλη της μπάντας, πρώτα απ' όλα στενοί φίλοι από παιδιά, διέσχισαν μια κοινή πορεία, ίδιες μουσικές επιρροές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις αναζητήσεις και τον τρόπο έκφρασης τους, πάντα με την ανάγκη για μεγαλύτερη επικοινωνία. Αυτή η ανάγκη είναι που κάνει τους Daddy's Work Blues Band συνοδοιπόρους στις μουσικές τους διαδρομές.
    Έχουν εμφανιστεί σε διάφορα μουσικά στέκια και φεστιβάλ. (Half Note Jazz Club, Life jazzy bar,  Rockwood,  Kyttaro Live Club (Martin Turner,  ex-Wishbone Ash),  Stage25, Badminton Theatre, Vinilion, Granazi Blues Bar, 2nd Music Highway Festival, 7th Tripoli's Rock Festival, Bike & Blues Festival, Rock Sinantisi Kiatou, Crescent Blues Festival, Music Highway Festival - Mountain Edition (Taygetos),  κ.ά.).
     
    Είσοδος + 3€ για τους σκοπούς του Πολιτιστικού Οργανισμού Καλλιτεχνών Ελλάδος.

    Μια εκδήλωση του Π.Ο.Κ.Ε.
     
    https://www.facebook.com/Daddys-Work-Blues-Band-134425046614412/
    https://www.facebook.com/ZempiCafeBar/
    https://youtu.be/CSDvm5NhQfg

    Πληροφορίες εκδήλωσης


    Live Σχόλια · Κριτικές
  3. 10
    μμ


    21 Φεβ 2020 10:00 μμ      22 Φεβ 2020 10:00 μμ

    Tο EPIC επιστρέφει για ένα ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ Party!
    Ένα μουσικό ταξίδι με όλα τα αγαπημένα μας GUILTY PLEASURES και PARTY ANTHEMS από τα 80s μέχρι και σήμερα.
    80s / 90s / 00s / POP / DISCO / RNB / TRASH
    Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου
    Fuzz Live Music Club
    Ώρα έναρξης: 22:00
    Είσοδος : 5€

    EPIC returns for an EPIC Carnival Party at Fuzz Club. A nostalgic trip from 80s till today, featuring the best dance PARTY ANTHEMS and GUILTY PLEASURE songs.
    Friday 21 February
    Fuzz Live Music Club
    Starts: 22:00
    Entrance fee: 5€

    Πληροφορίες εκδήλωσης


    Live Σχόλια · Κριτικές
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου