Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με αυτό το club

Για τους λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού.
  1. What's new στο club
  2. @SuperfunkΠήρα κι ένα κιλό βελανιδιά.Έπαθα πλάκα!
  3. Καλά αυτό είναι τροφή των θεών.
  4. Χθές,παρέλαβα έλατο βανίλια. (Ζήλεψα τη μανέστρα).
  5. Αυτό το thread πρέπει officially να χαρακτηριστεί NSFW.
  6. Συγνωμη παλικαρια, αλλα δυο φορες τον μηνα(τουλαχιστον) το μενου εχει μανεστρα με γαριδες. Να συμπληρωσω,το ιδιο ισχυει και με τα λαβρακια. Αδυναμιες.
  7. Δεν χρειάζεται, έχει σκόρδο,μπουκοβο, πελτε,καπνιστή πάπρικα, βούτυρο, ελαιόλαδο και ζωμό, αρκούν :) Θα πέσει άλλωστε και παρμεζάνα από παΝου :)
  8. Πως φαίνονται βρε παιδί μου οι καλοφαγάδες.....
  9. Σκέτη; Βάλε καμμια γαριδα μεσα.
  10. Απλά πράγματα σήμερα, τριπολιτΣιοτικη μανεστρα,χυλωμενη σπέσιαλ, να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει :)
  11. Θα σε ενημερωσω οταν φτιασω Βερολινεζικο Sauerkraut & Kohlrouladen (ΚΑΝΕΙΣ δεν "εχει" το λαχανο οπως οι Πρώσοι)
  12. ΘΕς ΓΥαΛΙΑ. Εξω απο την πλακα, αφου καραμελωσω το κρεας καλα με clarified butter προβειο & το αφαιρεσω απο την κατσαρολα στο ιδιο λιπος που εχει μείνει καραμελωνω και τα κρεμμυδια ,βαζω και λιγο σκορδο και σβυνω με λευκο κρασι αλλα και 2 κουταλιες του γλυκου Worcestershire sauce, μετα προσθετω ξανα το κρεας και 1,5 λιτρο ζωμο κοτας, μετα απο 2 ωρες χαμηλου βρασιματος αφαιρω το κρεας και μπημαρω τα κρεμμυδια μαζι με το ζουμι της κατσαρολας οποτε παιρνει ενα αρκετα σκουρο χρωμα η τελικη σαλτσα και μοιαζει με gravy (και λογω του καραμελωμενου κρΟμυδιου και λόγω του
  13. Βρε Νίκο, γράφεις λεμονάτο, αλλά εγώ το βλέπω για κοκκινιστό. Τι γίνεται? 1. Τρελαίνομαι για λάχανο. Να φανταστείτε ότι στους λαχανοντολμάδες, τρώω μόνο τα λάχανα με το αυγολέμονο, και αφήνω το κρέας για τους άλλους. Και λαχανόρυζο και τα πάντα όλα. 2. Δεν τις γουστάρω τις πατάτες στο σουβλάκι. Σου τρώνε χώρο από τον γύρο, την ντομάτα και το κρεμμύδι.
  14. αν δυσκολεύομαι κάπου με λάχανο είναι το λαχανόρυζο
  15. Δεν το μπορώ το λάχανο με τίποτα. Μονο στους λαχανοντολμάδες μ'αρεσει. Τι μ'αρεσει δλδ, τους σκιζω. Σήμερα έτοιμο. Μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά κάθε 15, το κάνουμε το παραστράτημα. Τυλιχτό με γύρο κοτόπουλο και πίτα ολικής. (Οι πατάτες φυσικά εκτός παιχνιδιού).
  16. ό,τι απέμεινε από το λάχανο με κρέας που έφτιαξε η σύζυξ
  17. Διάολε πέφτει πολύ βαρύ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ μετά απο αφτο το ποστ
  18. Μοσχαράκι (απο Ελασσόνα περιΚΑλΩ) λεμονατο σπέσιαλ και το...απαραπανΟυ αναφερόμενο πιλάφι
  19. Να σου πω. Έτσι κι αλλιώς σχεδόν όλες οι τροφές, περιέχουν αλάτι, και αρκετές περιέχουν και λιπαρά. Αυτά μου φτάνουν και προτιμώ να μην προσθέτω κι άλλα. Προτιμώ τα μπαχαρικά, που βοηθάνε να αναδειχτούν οι γεύσεις των υλικών του φαγητού, καθώς και την μουστάρδα, το μπαλσάμικο, κλπ. Το ξέρω ότι είμαι "ανώμαλος", αλλά μου αρέσει έτσι.
  20. Βρε βάλε με και στην κατήμαυρη την λίστα. Αλλά εγώ έχω μάθει χωρίς βούτυρο, χωρίς αλάτι (σχεδόν), δεν μπορώ τις κρέμες γάλακτος, τα τηγανητά, τα πολλά λάδια, κλπ. Και το προτιμώ έτσι.
  21. Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ βούτυρο, οπότε το ρύζι (όπως και τα ζυμαρικά) δεν τα σωτάρω (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων). Αν όμως τα σώταρα, ναι, τότε θα τον πρόσθετα.
  22. Στην αρχή,όταν σωτάρουμε το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει επιμελώς και αφήσει να στεγνώσει, στο φρέσκο βούτυρο ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ: 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ 1 ΓΕΡΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ & 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΕΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΚΑΛΟ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ (ή BASMATI), ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ (αν θελουμε) ή ΣΑΦΡΑΝ (αν ειμεθα πλουσΓιοι.. ) Πλένουμε ΠΟΛΥ καλά το ΡΥΖΙ. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το βουτάμε ανακατεύοντας με το χέρι σε μια μεγάλη μπασινα με ανανεούμενο τρεχούμενο κρύο νερό μέχρι να ξεθολώσει σχεδόν τελείως το νερό. Τ
  23. Προς το τέλος του βρασίματος, όταν το νερό θα αρχίσει να σώνεται.
  24. Καλή ιδέα. Αύριο που θα έχει περισσέψει θα το σενιάρω έτσι. Τον κουρκουμά πότε; Κατα το βράσιμο του ρυζιού ή μετά;
  25.  


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.