Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με αυτό το club

Για τους λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού.
  1. What's new στο club
  2. Απομεινάρια πρόλαβα να φωτογραφήσω μόνο
  3. Επίσης δοκίμασε να μην τρίβεις το αγγούρι και να το κόβεις μικρά κομματάκια. Δεν χρειάζεται στύψιμο, είναι πιο στεγνό και έχει πιο φρέσκια γεύση το τζικι-τζα. Μπορεί να σου αρέσει ή και όχι.
  4. Γρανίτα ροδάκινο αχτύπητη ή παγάκια σορμπέ?
  5. αδερφέ μου γιατί να μην το έχεις ξεστομίσει το μυστικό καμιά 40ριά χρόνια πριν; αν και ποτέ δεν είναι αργά... έτσι αμέσως έθεσα το θέμα στην Σοφία... δεν λέω έδειξε απρόσμενη κατανόηση να το δοκιμάσω με μια μικρή υποσημείωση στα ψιλά γράμματα: - Πες του Γιάννη ότι αν είναι μούφα θα σε στείλω το βράδυ στο σπίτι του να κοιμηθείτε μαζί... ε λοιπόν πιάνει... τη γλύτωσες τη βρώμα (και το ροχαλητό μου) και σου χρωστάω και μια μεγάλη χάρη πλέον...
  6. Και χωρίς, ωραίο είναι. Να πω κι δύο κοινά μυστικά για όσους δεν γνωρίζουν; Το σκόρδο δεν βρωμάει και μένει μονο η γεύση, αν αφαιρέσεις την λεπτή πράσινη ρίζα στη μέση. Αποφεύγεις το κλάμα όταν κόβεις κρεμμύδι, αν αφήσεις τα τριχωτά μουστάκια άθικτα και κόβεις απο πάνω προς αυτά.
  7. Ξεχασα το βασικο. Στο γιαουρτι βαζουμε και σκορδο.
  8. Ειναι σχετικα ευκολο, να το κανεις οποιαδηποτε ωρα αρκει να εχεις στην καταψυξη παντα ενα πακετο πιτες, στο ψυγειο γιαουρτι ή μουσταρδα και μπιφτεκια ή χοιρινες μπριζολες ή κοτοπουλο που εχουν μεινει απο τις προηγουμενες. Κοβω τη χοιρινη ψιλες φετες και την βαζω στο γκριλ να ξεροψηθει σαν γυρος. Εχω αλοιψει την λεια επιφανεια της πιτας με λιγο βουτηρο (κατεψυγμενη οπως εναι) και μολις βγαλω το κρεας, βαζω για 2 λεπτα την πιτα και την ψηνω μονο απο την μερια με το βουτηρο να παρει λιγο χρωμα. Εχω κοψει ντοματα φετες και κρεμμυδι. Αν εχω γιαουρτι, τριβω στον τριφτη ενα αγγουρακι και το στιβω να φυγουν τα υγρα, το ριχνω στο γιαουρτι με λιγο λαδι αλατι και πιπερι και ετοιμο. Αν δεν εχω γιαουρτι βαζω μουσταρδα και γινεται εξισου καλο. Και παρπικα καπνιστη. Αν βαλω κοτοπουλο βαζω μια σως απο μαγιονεζα μουσταρδα κετσαπ και μαρουλι αντι ντοματας κρεμμυδιου.
  9. μωρέ δεν ήταν όνειρο... ολοζώντανα "ήσαντε" πριν τα ματσαμπουκώσεις τα έρμα... όνειρο (δικό μας) είναι τώρα κι άντε να βρούμε τέτοια ώρα...
  10. Δεν μπορώ να καταλάβω από την φωτό, τι είναι βρε Σπύρο? Σουβλέρος?
  11. Σαλάτα. Ότι πρέπει με τη ζέστη. Τονος, μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, άνηθο, κρεμμυδάκι, γλυστρίδα, κριθαροκούλουρο, ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι πιπέρι.
  12. Το θέμα είναι ότι δεν πρόλαβα .... γι' αυτό και η ερώτηση .... που δεν ήταν ερώτηση.
  13. Πατάτες ψητές με την φλούδα στην χόβολη με τυροκαυτερή, σουβλάκι καλαμάκι χειροποίητο από τον αδερφό μου (με πιπεριές και κρεμμύδι) ψημένο στα κάρβουνα μαζί με πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι, και κρασάκι. Τι φωτό να βάλω ....
  14. Σήμερα, παίζει μια πολύ ιδιαίτερη μελιτζανοσαλάτα, μαζί με άλλα μεζέδια. Συνταγή. Παίρνουμε 4 φλάσκες μελιτζάνες, τις πιάνουμε από το κοτσάνι και τις βάζουμε στο γκαζάκι να "καούν" για να γίνουν καπνιστές. Ψήνουμε 2 πιπεριές Φλωρίνης, και 2 σκελίδες σκόρδο στον φούρνο. Παίρνουμε την σάρκα από τις μελιτζάνες όταν ψηθούν, και τις βάζουμε μαζί με τις ψημένες πιπεριές και το σκόρδο σε μια επιφάνεια κοπής, και με ένα μαχαίρι τα ψιλοκόβουμε. Τα πετάμε όλα σε ένα σκεύος, μαζί με ψιλοκομμένο δυόσμο, γαλοτύρι ή μαλακή ξυνομυζήθρα, κρέμα μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, λίγο κίμινο, μπούκοβο, και από πάνω λίγο μέλι ( που έχουμε ζεστάνει για να είναι ρευστό) σε λεπτές γραμμές με ένα πηρούνι. Δεν υπάρχει το αποτέλεσμα!!!!!! Με αραβικές πίτες, νάτσος (σαν ντιπ), ψωμί, φέτα, τυροκαυτερή, είναι δολοφονία. Αν όμως προσθέσετε γύρω από το πιάτο και κόκκινες φακές σαλάτα ... κλείνετε άμεσα θέση στον Παράδεισο. Με μπόλικο κράσο πάντα. Καλή μας όρεξη!!!!!
  15. Και εννοείται η πιο εύστοχη διαφήμιση μπύρας έΒεΡ...
  16. από μικροζυθοποίες μου αρέσει η Σέπτεμ και η Νοκτούα μεταξύ άλλων. Από τις πιο ευρείας κυκλοφορίας η Βεργίνα, η Πίλς, η Μάγκνους και τώρα τελευταία η Νύμφη.
  17. Φωτογραφιες απο το χωριο του sf, ψυγειο καντινας….
  18. Το αυτοκόλλητο είναι από πίσω (μην κάνω και διαφήμιση ), και φαίνεται ανάποδα
  19. Μετά από μια σκληρή ημέρα εργασίας, κάτω από τον καυτό ηλιο (καλά, την πιο πολλή ώρα οδηγούσα), ήρθε η ώρα να φορτίσω μπαταρίες. Την πρώτη δεν πρόλαβα να την πάρω φωτό. Στη δεύτερη ρύθμισα το κλείστρο στο 1/1000sec ώστε να προλάβω...
  20. Ζω στα Χανιά από το 2005 αλλά από Αθήνα είμαι.Βυρωνα.Ανεβαινω 2-3 φορές το χρόνο.Γονεις αδέρφια κολλητοί όλοι είναι ακόμα εκεί.Τωρα για το δεύτερο σκέλος...ο τύπος είναι all weather.Δεν μπορώ να του πω κάτι....μπορεί να πιει από AMSTEL κουτάκι ΖΕΣΤΗ (σα τους λιμενεργάτες στο Πέραμα έως...τα πάντα ολα ) Πήγε Βέλγιο στο Leuven μόνο και μόνο για ξενάγηση στο εργοστάσιο ζυθοποιίας.... Εγώ δεν τρελαίνομαι για μπύρες.... Αν βρω θα πάρω καμιά Grolsch να κρατήσω τα κόκκινα λαστιχακια για strap locks η καμιά Fischer....μόνο και μόνο επειδή έτσι έλεγαν τον αγαπημένο μου σκακιστή!!!Κατά τ αλλά άσχετος....ότι βρεθεί στο τραπέζι θα το πιω.
  21. Θα ανοίξω παράπλευρο θέμα επι τη ευκαιρία, να πιούμε κανα αναπσυκτικό μιας και το 'φερε η κουβέντα.
  22.  


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου