Προς το περιεχόμενο

Music Technology


Κανονισμοί

1. Γράφουμε ελληνικά με πεζούς χαρακτήρες ακόμα και τον τίτλο του μηνύματος. Οχι μόνιμη χρήση ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, όχι greeklish. 

2. Συμφωνείτε να μην αναρτήσετε: παραπλανητικά, δυσφημιστικά, ανακριβή μηνύματα ή με συκοφαντικό, υβριστικό, άσεμνο, πρόστυχο, χυδαίο, απεχθές, απειλητικό, με πορνογραφικό προσανατολισμό ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο που υπόκειται στην νομοθετική αρχή, καθώς και πολιτικού, θρησκευτικού, ή φυλετικού χαρακτήρα.

3. Δεν επιτρέπονται κάθε είδους προσωπικές επιθέσεις, προσβλητικά σχόλια, αγενή και εριστικά μεταξύ των μελών. Απαγορεύονται τα προκλητικά ποστ που χαρακτηρίζουν αρνητικά κάτι, κάποιον ή κάποιους αφού οδηγούν σε flame wars. Π.χ. "Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι φασίστες του αντικαπνιστικού νόμου, είναι ότι περιορίζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων.” Λάθος! Η σωστή διατύπωση είναι: "Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι υποστηρικτές του αντικαπνιστικού νόμου, είναι ότι..."

4. Δεν επιτρέπεται η προώθηση και αναζήτηση πειρατικού λογισμικού και μουσικής ή οτιδήποτε άλλο παραβαίνει τον νόμο, μέσα από τη σελίδα.

5. Δεν επιτρέπεται η πολλαπλή χρήση user name.

6. Δεν επιτρέπονται υπογραφές που αποτελούν διαφήμιση ή είναι προσβλητικές για τον οποιονδήποτε. Επίσης δεν επιτρέπονται εικόνες στον χώρο των υπογραφών.

7. Τα μέλη συμφωνούν να μη προωθούν, να διαφημίζουν ή να δυσφημίζουν έμμεσα, αλλά και άμεσα προϊόντα δικά τους ή άλλων και τις έμμισθες υπηρεσίες τους. Η αναφορά σε προϊόντα και υπηρεσίες μπορεί να γίνεται μόνο αν έχει ρόλο ενημερωτικό στην συζήτηση.

8. Δεν επιτρέπονται δημοσιεύσεις προώθησης εμπορικών site και των ενεργειών τους (διαγωνισμοί, ψηφοφορίες, φεστιβάλ, κ.α.). Συνεπώς δεν επιτρέπεται η εκμετάλλευση του noiz.gr για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την έγκριση του. Παράλληλα δεν επιτρέπεται η αντιδεοντολογική εκμετάλλευση της σελίδας από site με ανταγωνιστικό περιεχόμενο προκειμένου να προσελκύσουν μέλη. 

9. Συμφωνείτε ότι δεν θα αναρτήσετε υλικό του οποίου δεν είστε κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων.

10. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, διανομή, μεταφορά, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παραγωγής εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού. Τυχόν αναπαραγωγή επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου μας με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Noiz.gr ή οιουδήποτε άλλου δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

11. Ο παρών δικτυακός τόπος εμπεριέχει παραπομπές σε δικτυακούς τόπους τρίτων. Το Noiz.gr δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των σελίδων αυτών καθώς και για οποιαδήποτε ζημιά προκύψει από τη χρήση τους, καθώς ο επισκέπτης έχει πρόσβαση σε αυτές με δική του ευθύνη.

Μη συμμόρφωση στα παραπάνω μπορεί να οδηγήσει σε διαγραφή της δημοσίευσης ή και σε άμεση και μόνιμη διαγραφή του μέλους. 

Ο παραβάτης θα ειδοποιείται είτε με μήνυμα είτε με προσωπικό μήνυμα από κάποιον moderator. Σε περίπτωση σοβαρής (κατά την κρίση του administrator) παραβίασης, θα ενεργοποιείται η απαγόρευση πρόσβασης στο forum (ban). 
Η διεύθυνση IP του εκάστοτε μηνύματος καταγράφεται για να διασφαλιστεί το περιεχόμενο των αναρτήσεων όπως ήδη ορίστηκε. 

Συμφωνείτε ότι ο webmaster, ο διαχειριστής ή ο συντονιστής έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν, να επεξεργαστούν ή να μετακινήσουν οποιαδήποτε ανάρτηση ή Θ. Ενότητα το περιεχόμενο της οποίας δεν πληρεί τους όρους χρήσης.

Οποιαδήποτε απορία για κλείδωμα ή διαγραφή μηνύματος ή θέματος ή τη διαχειριστική διαδικασία θα πρέπει να υποβάλλεται με προσωπικό μήνυμα (PM) ή e-mail στους αρμόδιους moderators ή τον administrator και όχι με δημιουργία θέματος (topic). Οποιοδήποτε παρόμοιο θέμα δημιουργηθεί, θα κλειδώνεται ή σβήνεται αμέσως.

Ως μέλος αποδέχεστε να αποθηκευτούν τα κείμενα και οι πληροφορίες που θα εισάγετε, σε βάση δεδομένων. Θα παραμείνουν όσο εξυπηρετούν την ροή των συζητήσεων κατά την κρίση του διαχειριστή. Οι πληροφορίες αυτές δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτο πρόσωπο ή φορέα χωρίς την άδειά σας, όμως ο webmaster, ο διαχειριστής ή ο συντονιστής δεν φέρει την ευθύνη απώλειάς τους από κακόβουλους χρήστες σε περίπτωση εισβολής τους στον διακομιστή.

Θυμηθείτε: Η πρόσβαση σε αυτό το forum δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός. Πρέπει λοιπόν να το χρησιμοποιείτε με σεβασμό στους κανόνες. Αν αυτοί οι κανόνες δεν σας αρέσουν, θυμηθείτε πως κανένας δεν σας ανάγκασε να γίνετε μέλος στο forum μας.

Σε περίπτωση αίτησης διαγραφής εκ μέρους των μελών ενεργεί η διαχείριση κατόπιν εντολής. Η πράξη είναι μη αναστρέψιμη. Η επανένταξη με διαφορετικό όνομα για την εκ νέου συμμετοχή στο φόρουμ είναι επιλήψιμη.

Οι όροι χρήσης αφορούν το σύνολο του noiz.gr, τηρούνται επιμελώς και μπορούν να αλλάξουν οποτεδήποτε.

Forums

Θέματα που αφορούν τους κιθαρίστες σχετικά με ακουστικές, κλασσικές, ηλεκτροακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες, τα πεταλάκια και τους ενισχυτές τους.

Θυγατρικά:

Συζητήσεις από μπασίστες σχετικά με μπάσα ηλεκτρικά, ακουστικά, τετράχορδα, πεντάχορδα και άταστα.

Υπολογιστές

αναρτήσεις

Σχετικά με κάρτες ήχου, προγράμματα ηχογράφησης και περιφερειακά.

Θυγατρικά:

Απορίες και λύσεις γύρω απο την ηχογράφηση στο studio και τον live ήχο για κονσόλες, εφέ, επαγγελματικά ηχεία, μικρόφωνα, κ.α.

Θυγατρικά:

Για ντραμίστες. Τύμπανα ακουστικά και ηλεκτρονικά, λάτιν και ανατολίτικα κρουστά, πιατίνια και γενικά ντραμς.

Θυγατρικά:

Συζητήσεις για πληκτράδες, πιανίστες σχετικά με πλήκτρα, πιάνο, samplers, synthesizer, sound modules, κ.α.

Θυγατρικά:

Πνευστά, φωνητικά, κλασικά έγχορδα, μπουζούκι και παραδοσιακά όργανα

DIY

αναρτήσεις

Do It Yourself ιδιοκατασκευές και τροποποιήσεις μουσικών οργάνων.
Τα μέλη παρουσιάζουν / δοκιμάζουν τα μουσικά τους όργανα και μηχανήματα ήχου.

Ξεκινώντας

αναρτήσεις

Απορίες για τα βασικά της μουσικής τεχνολογίας και των μουσικών οργάνων. • Αναρτήσεις

  • Έτσι. Η αλήθεια πχ για εμένα, έχοντας αλλάξει αρκετές κιθάρες (ψάχνοντας το Holy Grail), πως το μανίκι που έχω καταλήξει σε προφίλ κτλ πως μου ταιριάζει είναι αυτό μιας ESP/LTD, Thin U, με XJ ταστα.    Αφού, έψαχνα για low end, bolt on κιθάρες τους να δω αν μπορώ να βγάλω το μανίκι και να το περάσω σε άλλη κιθάρα μου 😝   Ειχα μια Ltd που πούλησα. Μετά από εκεί, κάθε κιθάρα που έχω και πιάνω, νομίζω ότι την αίσθηση που είχε το χέρι μου με αυτήν, δεν το βρίσκω....  Έτσι ακριβώς εδώ μεταφράζεται αυτο που λεμε, πως πρέπει να δοκιμάζει κανείς την κιθάρα πριν την πάρει.  (για όσους νέους κιθαρίστες το διαβάζουν εδώ τώρα, αυτό είναι το μυστικό...)    Ο,τι κιθάρα και να είναι, ο,τι μαγνήτες έχει, οτι σχήμα, ο,τι καλή κατασκευή, αν στο αριστερό χέρι δεν κάθεται καλά να μπορέσεις να βγάλεις φωνή από την κιθάρα, τότε τίποτα... 
  • Γεια σε όλη την κοινότητα. Είμαι κάτοχος του Yamaha Motif Es 8 και τα τελευταία τρία χρόνια έχω έρθει αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα που αφορά συγκεκριμένα πλήκτρα του Synth. Και εξηγούμαι. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από απουσία ενός χρόνου στην αλλοδαπή τι ποιο λογικό για έναν μουσικό να επιστρέψει και στο προσωπικό του στούντιο. Κατά την εκτέλεση ενός κομματιού στο Motif Es παρατήρησα ότι το πλήκτρο Β5 είχε αργή επαναφορά και στο τέλος άρχισε να κολλάει, δηλαδή να μένει κάτω. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι το πλήκτρο έσπασε εσωτερικά. Βέβαια μου έκανε εντύπωση γιατί λόγο προβλήματος στις αρθρώσεις, δεν παίζω βαριά, αλλά και κανένας άλλος στο σπίτι δεν επισκέπτονταν το στούντιο όλον αυτόν τον καιρό. Ευτυχώς ο Νάκας είχε ανταλλακτικά και έτσι αγόρασα δυο ίδια για πάν ενδεχόμενο. Το αντικατέστησα και όλα εντάξει. Πριν δύο μέρες μου συνέβη η ίδια περίπτωση  στο πλήκτρο της  ίδιας νότας (Β) αλλά σε άλλη οκτάβα. Και τώρα θα μου πεις ρε φίλε που είναι το περίεργο ; Το περίεργο είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε κάποιο σπάσιμο η ράγισμα στα πλήκτρα. εσωτερικά η εξωτερικά. Μήπως η αιτία βρίσκεται αλλού ; έχει κάποιος από εσάς ανάλογη εμπειρία ; Ευχαριστώ 
  • α και εγώ είχα μείνει στα πιο παλιά.  Και αυτά ωραία φαίνονται για τη δουλειά.    
  • υπάρχουν και τα Electribes της Korg τα οποία δίδονται με Ableton Live 9 Lite, είχα δουλέψει εκτεταμένα τη προηγούμενη γενιά emx&esx για πιο harware & live setup καταστάσεις, ίσως αξίζει να τους ρίξεις μια ματιά.... https://www.thomann.de/gr/korg_electribe_blue.htm https://www.thomann.de/gr/korg_electribe_sampler_red.htm    
  • Πάντως στο νέο novation SL φαίνεται πως σχεδιαστικά δανειστηκαν στοιχεία από το μεγάλο kontrol.     Το καινούργιο novation δεν το ρχω πιάσει στα χέρια μου αλλα της ΝI και τα δύο, το maschine και το komplete τα καινούργια μου ηταν πολύ ευχάριστα στην αφή. Και στο response και τα πλήκτρα του kontrol τα μουσικά ηταν επίσης πολύ ευχάριστα.     Αντε, να τα πάρω τα Χριστούγεννα όλα, το maschine, το komplete και ένα modx να τα στήσω και πιο πολύ θα τα βλέπω γιατί και χρόνο πολύ μου είναι δύσκολο να βρω και αν έχω προτιμώ από το να βασανίζω το μυαλό μου με συνθέσεις να παιξω κάνα παιχνιδάκι και πλέον οι πολλές ώρες στα μπλιμπλικια και τις οθόνες με ζαλίζουν. Άρχισαν τα σημάδια του γήρατος να είναι πιο έντονα μου φαίνεται.  .   Έχεις και τον μικρό να σου λέει, μπαμπά έλα να παίξουμε μαζί FORTNITE και πως να του χαλάω χατήρι. Πήραμε και το πρώτο μας victory στο battle royale και έκανε σαν τρελός. Πήρα με τον μπαμπά victory έλεγε καμαρωνοντας που έχει γέρο που παίζει καλά. Χαχαχαχαχαχα.     Πάντως εγω λέω να περιμένω να τα πάρω αργότερα μεταχειρισμένα. Θα γλυτώσεις τα μισά λεφτά και αυτή η γενιά είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με τα πρώτα (της ΝΙ) . Απορώ τι βελτιώσεις θα κάνουν στα επόμενα.   
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.