Προς το περιεχόμενο

EMU, M-Audio, ή ESI


not_guilty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω το δίλημμα ποιάς κάρτας ήχου να αποκτήσω και εύχομαι να λατρέψω στο εγγύς μέλλον...

 

Έχω ένα μίκτη με phatnom power στα 48v με 4 κανάλια εισόδου οποότε ζητάω μια PCI κάρτα η οποία θα δίνει τις καλύτερς επιδόσεις χωρίς να δώσω λεφτά για extra εισόδους, και μεγάλα ρακς

 

Ένα MIDI I/O

 

1 Stereo I/O

 

υποδοχή για ακουστικά (ΒΑΣΙΚΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΑΩ ΕΞΩΣΗ)

 

και τις καλύτερες επιδόσεις....

 

Τώρα ξέρω οτι με αυτό που θα πω θα ξενερώσω κόσμο αλλά έχω βάλει στο μάτι την ESP 1010 της ESI www.esi-pro.com

 

η οποία έχει όλα όσα ανέφερα αλλά και ένα μεγάλο rack για το οποίο θα πληρώσω και το οποίο μπορώ να παραβλέψω....

 

Τι προτείνεται;

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο τη διάθεση και τη θέληση όποιον απαντήσουν προκαταβολικά

 

:P

ΜΤΠ = Μην Το παρεξηγείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω ειχα ακριβως το ιδιο δηλημα με σενα πριν 4 μηνεσ.

πηρα e-mu 1820-m απο νακα. η οποια ειναι εξαιρετικη παρα ΟΛΑ αυτα που μου λεγανε απο εδω περι creative διαψευθησαν ολοι 100%. το μονο "κακο" ειναι οτι ζεστενεται το breakbox πολυ γρηγορα καποιοσ μου ειπε πως ειναι καλο να ειναι ζεστο το κυκλωμα.και μαλλον εχει δικιο. εγς παντωσ εφτιαξα μια αυτοσχεδια βαση και στηριζεται 15εκ πανω απο το τραπεζι περνοντας αερα ετσι απο ολεςτισ οπες.δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα,δυστροπια κτλ και απο latency ειμαι ανετος στα 2ms οσο ειμαι και στα 4ms.Η εξοδοσ ακουστικων της ειναι ΟΤΙ καλυτερο εχο ακουσει απο εξοδο ακουστικων ακομα και απο επαγελματικουσ μικτες 800ε .

εχει τα ποιο καινουρια chipset dac ktl που υπαρχουν αυτη τη στιγμη.η συνεργασια της με 2 maudio keystation 49e ειναι αψογη καθωσ και με ολα τα reason ktl. και επιτελους μπορεσα να παιξω και τα πεχνιδακια μου χωρις κλιπς κτλ. ειναι γενικα πολυ συμβατη.στην πρωτεινω ανεπυφυλακτα. oi maudio καλες ειναι αλλα δεν αλλαζα καμια maudio με τη emu.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πριν απο την emu ειχα μκ2 828 .... η οποια μου αφησε αναμεικτα συναισθηματα .για τα λεφτα της.η emu εχει την ιδια ποιοτητα σε ηχογραφιση τυμπανων και καλυτερη σε μεγαλες δειγματοληψιες

(192-24). εξισου τρομερη ειναι η rme firewire800 την οποια σκοπευω να αγορασω μολις πληρωθω. για λαπτοπ ειναι οτι καλυτερο ειδικα τωρα που θα βγουν με 1394b....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είμαι πολύ ευχαριστημένος από την 1212m της emu.δεν έχει υποδοχή ακουστικών αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το spdif και να το συνδέσεις με το cd-rom σου ώστε να ακούς απο εκεί.

η rme fireface 800 είναι η απόλυτη audio interface για pc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ολες τις καρτες της emu και ειναι παρα πολυ καλες απο την μικροτερη μεχρι την μεγακητερη νομιζω οτι η 1820 οχι η 1820m ειναι αριστη αγορα η διαφορα τους ειναι οτι η m εχει και wordclock κατι που δεν σου χρειαζεται και κοστηζει και 100€ παραπανω στην συνηστω ανεπιφυλακτα!

 

Σπυρος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά χαρά,

 

Αναφορικά με τις καλύτερες επιδόσεις σε αυτή την τιμή:

creamware scope home (3 shark DSPs)

Επιπλέον, επεκτάσιμη τόσο σε I/Os (αν χρειαστείς περισσότερα) όσο και σε DSPs.

Tιμή από Thomann (για παράδειγμα) 325ευρώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι κάρτες της Creamware είναι αναμφισβήτητα καλές αλλά αν χρειάζεσαι πολλά I/Os τότε το κόστος ανεβαίνει πολύ.

 

Αν και το θέμα της "καλής" κάρτας είναι υποκειμενικό, πιστεύω πως το πρώτο που πρέπει να ψάξει κάποιος είναι η ποιότητα ηχογράφησης. Ξεκάθαρα είναι το πρώτο και βασικότερο στάδιο στη μουσική παραγωγή. Ισχύει η γνωστή εξίσωση "σκουπίδια μέσα = σκουπίδια έξω". Όσο καλή και να είναι η κάρτα από πλευράς effects και επεξεργασίας, αν το πρωταρχικό υλικό ηχογραφηθεί χάλια, το αποτέλεσμα θα είναι απλά... χάλια.

 

Με αυτό το κριτήριο θα έβαζα στην πρώτη θέση την E-MU 1820M. Η συγκεκριμένη κάρτα έχει απίστευτα καλούς ADCs, αλλά και DACs. Ειλικρινά δεν βρίσκω κάτι ανάλογο σε κατηγορία τιμής κάτω από 1500€. Το μόνο κακό με τη συγκεκριμένη σειρά είναι η ανύπαρκτες multimedia δυνατότητες. Ευτυχώς αυτό είναι κάτι που εύκολα διορθώνεται με ένα update στους drivers (άντε να δούμε :roll: )

 

Στον "soniclab" θέλω να διορθώσω πως η διαφορά μεταξύ 1820 και 1820Μ δεν είναι μόνον οι δυνατότητες συγχρονισμού της 1820Μ, αλλά και η διαφορά τους στους converters, όπου η 1820Μ αποδίδει 120dB αλλά και επιπλέον ποιοτικές διαφορές. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι για να ακούσεις τις διαφορές αυτές πρέπει να χρησιμοποιήσεις επαγγελματικά ηχεία. Δεν νομίζω όμως να θέλεις την απόλυτη ποιότητα και να χρησιμοποιείς πλαστικά monitors των 100€...

 

Μια καλή μέση λύση είναι η Echo Layla3G και μελλοντικά οι AudioFire8/12 από την ίδια εταιρεία. Συνδιάζουν καλούς converters με πλήρη multimedia υποστήριξη.

 

Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι multimedia εφαρμογές (DVD, DTS, AC3, WMA9Pro κλπ) τότε πάρε την E-MU 1820M χωρίς δεύτερη κουβέντα! Η άλλη λύση είναι ένας συνδιασμός της E-MU 1820M με την SoundBlaster Audigy 4 Pro (αν έχεις Intel CPU). The best combination for audio, games and multimedia! Τέλος, καλή λύση είναι η ESI Waveterminal 192X.

 

Συνολικά ένας καλός οδηγός όταν ψάχνεις για κάρτα ήχου είναι:

- Ποιότητα εισόδων και εξόδων

- Αριθμός εισόδων και εξόδων

- Digital είσοδοι και έξοδοι (S/PDIF, AES/EBU, ADAT)

- Συνδέσεις MIDI

- Έξοδος ακουστικών

- Multimedia δυνατότητες

- Ποιότητα των drivers

- Τρόπος σύνδεσης με το PC (Firewire, PCI, PCI-E)

- Latency σε υψηλές αναλύσεις ηχογράφησης

- Συμβατότητα με άλλα audio περιφερειακά (π.χ. κάρτα TV/Radio)

- Δυνατότητες routing με τον software mixer

- Τιμή...

ub rosa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου