Προς το περιεχόμενο

Akai Mpd 24 ή Korg Padkontrol ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά παιδιά! Έχω ψηθεί να αγοράσω ένα από τα δύο, για να triggaro samples κυρίως, για drums ή μικρές φράσεις και φυσικά και για να πειραματιστώ με ήχους και περίεργα settings. Και να το έχω μαζί μου σε live.

H μουσική που θα το χρησιμοποιήσω είναι ηλεκτρονική/big beat/noise/και ξανά noise (you know, θορυβοι, καφρίλες ηλεκτρονικές αλλά και drone/ambient).

Tα προγράμματα που έχω μεγαλύτερη εξοικείωση είναι το Live και το Fruity loops και σε μικρότερο βαθμό το Audiomulch και το Reason (και τα δύο είναι στην "To Do List..." για εκμάθηση μέσα στο 2008).

Οκ, μέχρι εδώ.

Μόλις γύρισα από το Bon Studio όπου έπαιξα λίγο με το Padkontrol. Μου άρεσε η αίσθηση των πλήκτρων και η ευαισθησία τους και το touchpad -ειδικά σε κρουστά (ναι, και τα φωτάκια που φωτίζουν τα pads μόλις τα πατήσεις ;D . Δεν έχει ούτε faders ούτε knobs όμως. :(

Το Akai δεν το έχω βρει Αθήνα πουθενά να το δοκιμάσω. Το οποίο Akai έχει και τα faders του και τα 360o Knobs του και τα όλα του. Αλλά δεν το έχω ακουμπήσει, δεν ξέρω καθόλου τι αίσθηση έχει (σε σχέση με το Padkontrol)

Αν κάποιος το έχει δοκιμάσει ή το έχει ή ακόμα καλύτερα έχει δοκιμάσει και τα δύο ας μου πει την εμπειρία του, θα με βοηθούσε αφάνταστα

 

Εχω ένα Evolution Mk-449 το οποίο έχει αρκετά knobs και faders και σκέφτομαι να το συνδιάσω με το PadKontrol (που δεν έχει τπτ...) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι βολικό κάτι τέτοιο σε ένα live.

Τα φώτα σας please...  Οι τιμές τους είναι ίδιες + ότι το Padkontrol είναι άμεσα ετοιμοπαράδοτο να το πάρω από Ελλάδα (η διαφορά τιμής είναι ασήμαντη...)

 

 

PS. Εχω -σχεδόν- αποκλείσει το Trigger Finger γιατί δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για την ποιότητα κατασκευής. Σχεδόν.

Constant Shallowness Leads To Evil

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

mpd24 φιλος θα μεινεις απολυτα ικανοποιημενος... δεν εχει το touchpad... αλλα αν 8ες να παιζεις live περνεις και ενα καοssilator και κανει τετεια.. αλλα για samples drums kai fones einai teleio!! ellada den uparxei..  :-[ οποτε thomman.de!!! και εγω εκει το πηρα.. ειναι τελειο.. και αν μπορεις να δωσεις κατι παραπανω...  mpd32!!! και εγω λεω να σκοτωσω το δικο μ για το 32 ειναι τελειο!!!

psycho beatsssssss

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτυχε πρόσφατα να κάνω μια δουλίτσα με το Korg Padkontrol,δεν το έψαξα σε βάθος αλλά νομίζω ότι μπορώ να σου πω 2-3 πραγματάκια που παρατήρησα.ΟΚ για αρχή σαν αίσθηση είναι πολύ cool!Ελαφρύ-μικρό και όμορφο.

Το Interface του είναι άνετο και έχει τα εξής(ΒΑΣΙΚΑ):

2  knobs 16 touch pad(τα κουμπάκια που φωτίζουν λέω ντε!!)και τέλος το  X-Y pad

Απο ότι κατάλαβα όλα είναι assignable και αυτό γίνετε σχετικά εύκολα.Επίσης όλα είχαν μεγάλη ανάλυση,γρήγορο response και ωραία αίσθηση στο χέρι,ειδικά το X-Y pad.

Επίσης  δουλεύει και ως 1 in-out midi interface,δλδ μπορείς να συνδέσεις ένα mother keyboard κτλ...

Τέλος κερασάκι στην τούρτα,το show φωτισμού που κάνει όταν το αφήσεις εκτός χρήσης για κάνα 5λεπτο....

 

Τώρα κάτι οποίο με χάλασε...(φυσικά μπορεί να φταίει κάτι στο δικό μου setup)αρκετές φορές το έχανε το DAW μου αλλά και το pc μου.Αυτό το έλυνα με restart το DAW και UNPLUG-PLUG το Korg Padkontrol αντίστοιχα,αλλά ήταν πολύ σπαστικό....Η δουλειά έγινε με τους latest drivers από το site της korg.

 

Το Akai Mpd 24 δεν το έχω δουλέψει ποτέ οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Ελπίζω να βοήθησα!!!

 

ΟΧΙ ΑΛΛΟ TONELAB

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

to mpd24 ειναι σαφος ποιο στιβαρη κατασκευη..

το korg απλα εχει service στην ελλαδα ενω το akai τρεχα γυρευε... αλλα μεχρι στιγμης και το mpk49 kai mpd24 δουλευουν αψογα και συνεργαζονται αψογα με ολα τα προγραμματα... και ας μην το "αγαπανε" οι εταιριες!!!

 

mpd 24 me 199euros... kai mpd32 me 299euros !!!

 

tringer finger oute kan!!!

psycho beatsssssss

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Guys, thanx για τις απαντήσεις. Ήθελα εδώ και λίγο καιρό να δώσω μια συνέχεια σ' αυτό το topic, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν τα κατάφερα.

Λοιπόν, να σας πω πως, ενώ τελικά αγόρασα το Padkontrol και δεν το έχω μετανοιώσει ούτε στο ελάχιστο, πρέπει να τονίσω πως στην ουσιά, μιλάμε τελικά για δύο διαφορετικού προσανατολισμού controllers.

Αφήστε που τo Μpd24, που την μόνο επαφή που είχα ήταν μέσω αναζητήσεων σε διάφορα foroum/youtube/reviews, είχε χάσει την μάχη από την στιγμή που έπιασα το Padkontrol στα χέρια μου.

To controller της Korg, έχει καταπληκτικά pads, σε κατασκευή και ευαισθησία και drums προσανατολισμό. Πραγματικά, όπως λέει και ο Herbert, είναι -καταρχήν πανέμορφο και ελαφρύ- άνετο στην χρήση, και φορτωμένο με αρκετό software ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις από την αρχή.

Αυτό που δεν περίμενα ήταν να μου αρέσει τόσο πολύ και να θέλω να το "βασανίζω" συνεχώς.

Τα φωτάκια που ανάβουν μόλις τα πιέσεις ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό  ;D, αλλά κυρίως η αίσθηση που έχω όταν το χρησιμοποιώ που του φέρομαι σαν να είναι κανονικό όργανο! Πειραματίστηκα με διάφορα προγράμματα -Battery & Bfd για drums,  The Grand για πιάνο κ.α. και ήταν τέτοια η ευαισθησία του που ξέχναγα πως είχα έναν "άψυχο" controller.

Πρόθεσή μου αρχικά ήταν να το χρησιμοποιήσω κυρίως για samples αλλά έχω καταλήξει να το χρησιμοποιώ για drums αλλά και για ευκολία σε μικρές φράσεις από πιάνο.

Επίσης βρήκα και κάποιο software, το nativeKontrol, που δίνει ακόμα περισσότερο έλεγχο πάνω στον controller και το μετατρέπει και σε controler surface -μεταξύ άλλων απίστευτων πραγμάτων που κάνει/ελέγχει και σκοπεύω να το συνδιάσω.

Έχω αρχίσει και χρησιμοποιώ και το Χ-Υ pad αλλά και να "εντρυφώ" περισσότερο στις δυνατότητες του padKontrol.

Πολύ ευχαριστημένος -έστω και με το 50% των δυνατοτήτων του, μιας και δεν έχω ακόμα τις γνώσεις για να το αξιοποιήσω πλήρως- και το συνιστώ ανεπιφύλακτα ιδιαίτερα σε όποιον έχει πιο drums διαθέσεις.

Έχοντας πει όλα αυτά, τώρα θέλω να αγοράσω και το Mpd32...

 

 

PS Και κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να αναφέρω είναι πως το πήρα από Ελλάδα από το tonyskeyboards με ελάχιστη διαφορά από τον Thomann, παραδομένο αυθημερόν και με χαμόγελο :), ενώ φίλος μου που έψαχνε για το Kaossilator, το βρήκαμε στο ίδιο μαγαζι φθη-νό-τερα από Thomann!

Constant Shallowness Leads To Evil

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου