Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! :)

 

Έφτασε ο καιρός και για μένα και ψάχνω σχολές μουσικής τεχνολογίας/ παραγωγής/ ηχοληψίας. Έχω σκαλώσει λοιπόν στο SAE... Θα ήθελα να μάθω αν κάποιος από εδώ έχει τελειώσει τη συγκεκριμένη σχολή και τι εντυπώσεις είχε. Επίσης θα ήθελα αν μάθω αν το/τα πτυχία αναγνωρίζονται από το κράτος (όχι πως υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες σε αυτόν τον τομέα, πόσο μάλλον κρατικές, αλλά λέμε τώρα) και τι βαρύτητα θα έχουν σε σχέση με κάποιο αντίστοιχο από κάποιο ΑΕΙ (πχ. Τεχνών ήχου και εικόνας στην Κέρκυρα) είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

 

Αν έχετε να (αντι)προτείνετε κάτι άλλο ευχαρίστως να το διαβάσω!

 

Διάβασα σε άλλα θέματα να λένε πως δεν αξίζουν τα λεφτά και καλύτερα να τα δώσεις σε εξοπλισμό και να ασχοληθείς μόνος σου. Καλά όλα αυτά αλλά δεν σου δίνουν πτυχίο... Μιλάω για το ενδεχόμενο που κάποιος έχει αποφασήσει πως θέλει ασχοληθεί επαγγελματικά. ;)

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

το πτυχίο είναι άχρηστο στις δουλειές

(κανείς δε θα στο ζητήσει)

και φυσικά δεν είναι αναγνωρισμένο από το κράτος

και δεν συγκρίνετε με ΑΕΙ

αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις και έχεις και τα

κατάλληλα κονέ μπορεί να μη σε φάει η ανεργία

αα και για αυτό που λένε ότι οι μέσα απ τις σχολές

αποκτάς κονέ ξέχνα το

καλύτερα τράβα εξτρατζής σε καμιά εταιρία PA

περισσότερα θα μάθεις και σίγουρα περισσότερα

κονέ θα κάνεις

ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Κοίτα,

 

Τα πτυχία έχουν 1 δυνατότητα βασικά (ειδικά στις τέχνες κλπ): ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ μετά! Αυτό είναι το πολύ βασικό που σου λύνει τα χέρια αν έχεις πρόβλημα και δε βρίσκεις δουλειά (πχ).

 

Ένα ΜΗ αναγνωρισμένο πτυχίο 2-3 εξαμήνων (δεν έψαξα το SAE, μπορεί να είναι και παραπάνω), δεν μετράει σχεδόν τίποτα, και σχεδόν πουθενά. Γενικά στην Ελλάδα, αν έχω καταλάβει καλά τα πράγματα, ότιδήποτε πτυχίο απο ιδιωτικό τομέα, το κοιτάνε και παθαίνουν κάτι.

 

Τώρα ειδικά για μουσική τεχνολογία και παραγωγή, θα ομολογήσω ότι συμφωνώ με την ιδέα να πας σε ένα στούντιο, ή να αγοράσεις δικά σουμ ηχανήματα και να κάνεις την δουλειά σου μόνος ή με κάποιο βιβλίο, ή σε ένα στούντιο κλπ. Δε ξέρω αν αξίζει τον κόπο.΄

 

Πρόσεξε ότι ΔΕΝ ανέφερα την ηχοληψία! Για κάποιο λόγο την βάζω παραπάνω. Ίσως γιατί μουσική τεχνολογία, όπως την ξέρω, και όπως τήν έκανα σε μεταπτυχιακό επίπεδο, δε μου έκανε κλικ. Δεν μου άνοιξε τα μυαλά, δε με ξετύναξε με τα καταπληκτικά πράγματα που θα μπορούσα να κάνω! Όχι οτι τα ξέρω όλα, προς Θεού! Αλλά ένιωθα ότι κάπου τα είχα ξανακούσει όλα αυτά (σε Αγγλικό πανεπιστήμιο, σε μεταπτυχιακό επίπεδο.)

 

Ηχοληψία, σχεδόν δεν έχω ιδέα (άντε ότι το βιολί να το πάρεις απο ψηλα και μακριά για να μη πιάσει τόσο τις δοξαρίες, πχ... αλλά αυτό είναι ΤΟΣΟ απλοϊκό! Να γελάσετε παρακαλώ). κλπ...

 

Πάντως, ένα ξέρω: Καλά τα πτυχία και είμαι ΠΟΛΥ υπέρ της εκπαίδευσής, αλλά τουλάχιστον τα πτυχία να μετράνε και κάπου. Αλλιως δεν έχει και νόημα... :-\...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με την καινούργια νομοθεσία αρκετά πτυχία από ιδιωτικές σχολές θα αναγνωριστούν, ειδικά από σχολές που είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων όπως και το SAE.

 

Το πόσο παίζει ρόλο η αναγνώριση του πτυχίου σε αυτόν τον τομέα δεν το γνωρίζω, έχω όμως φίλο ηχολήπτη που δουλεύει σε κρατικό κανάλι με πτυχίο ηχοληψίας από ΙΕΚ και παράλληλα διδάσκει και σε ανταγωνιστικό ΙΕΚ από αυτό που πήρε το πτυχίο του.

 

Αυτό που θέλω να πω είναι πως ειδικά σε αυτόν τον τομέα το πτυχίο είναι απλά ένα χαρτί και τίποτα παραπάνω, στην Ελλάδα με όσους "σπουδαγμένους" ηχολήπτες έχω δουλέψει όλοι πάντα ήταν για τα μπάζα, με έλλειψη φαντασίας, χαμένοι στις θεωρίες και στα στερεότυπα. Αν ψάξεις λίγο το φόρουμ θα δεις ότι έχουν γίνει επικές συζητήσεις για το θέμα...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε εχω πτυχιο απο university οχι αυτα τα κολοχαρτα ποθ δινουν σε 3 μηνες σε ιεκ.

στην ελλαδα τα πτυχια ειναι αχρηστα. γιατι οι στο εξωτερικο που κανουν πτυχια δεν ξερουν εμεις ξερουμε καλυτερα αυτοι εναι χαζοι ενω εμεισ ξερεισ.... οσο για την sae στην ελλαδα 3 ατομα που πηγαν να συνεχισουν το πτυχιο σε sae εξω την τριτη εβδομαδα γυρισαν πισω.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! :)

 

ems μπορώ να πω πως το μνμ σου μου φαίνεται ποοολύ ασαφές. Φιλικά πάντα, αλλά δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα... ::)

 

Καλά αυτά που μου λέτε αλλά μου φαίνεται αδύνατο να κάνω κάτι χωρίς πτυχίο... Δηλαδή νιώθω ανασφάλεια... Ξέρω μπορεί να είναι και βλακεία, αλλά απλά δε μου κάθεται... :-\

1) Ένα πτυχίο από το sae athens ή ένα πτυχίο από κάποιο "αντίστοιχο" ΑΕΙ-ΤΕΙ αναγνωρίζεται ως καλύτερο στο εξωτερικό?

2) Φίλε ems είπες πως 3 άτομα που συνέχισαν το πτυχίο στο sae στο εξωτερικό γύρισαν πίσω... Γιατί αυτό? ???

3) Το θέμα των χρημάτων δεν τίθεται γιατί έτσι κι αλλιώς πάνω κάτω το ίδιο μαλλί θα "μου" φάνε τα φροντηστήρια ένα χρόνο και η διαμονή μου στην επαρχία όσα χρόνια πάρει + το ότι θα γλιτώσω χρόνο & άγχος πανελληνίων...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φίλε μου, εγώ θα σου συνιστούσα να πας σε μια οποιαδήποτε σχολή με την προϋπόθεση να έχει άπλετο χρόνο πρακτικής εξάσκησης στο στούντιο ώστε και να εφαρμόζεις τα θεωρητικά που θα σου λένε αλλά και να ανακαλύπτεις το υπόλοιπο 50% που υπάρχει στο θέμα ΗΧΟΣ το οποίο το ανακαλύπτεις μόνο έτσι, πρακτικά δηλαδή.

 

Κανείς δεν μπορεί να σου πει ότι "κοίτα, θα στήσεις έτσι τα overhead" γιατί αυτό εξαρτάται πολύ από τον ντράμμερ και το στήσιμό του, και πειραματιζόμενος με υπάρχουσες αλλά και ΔΙΚΕΣ σου πρωτότυπες τεχνικές, θα ανακαλύπτεις σιγα-σιγά τους σωστούς για εσένα τρόπους που θα κάνουν τη δουλειά σου.

 

Για να μην μακρυγορώ, αν ενδιαφέρεσαι σοβαρά, βάλε σαν νούμερο 1 κριτήριο, την πρακτική εξάσκηση που σου παρέχουν.

 

Στην AVR που δεν υπάρχει πια δυστηχώς, αν και οι περισσότεροι καθηγητές ήταν για τους διώχνεις νύχτα,τα στούντιο ήταν ανοιχτα 24/24 και αυτό ισορροπούσε το προηγούμενο μειονέκτημα κατά πολύ.

 

Αυτό, λοιπόν είναι το κυριότερο κριτήριο για μένα γιατί αν βάλεις άλλα, π.χ. καλούς καθηγητές, νομίζω ότι θα απογοητευτείς.. ::)

 

Ψάξτο λίγο, άκουσα στο ραδιόφωνο για μια σχολή (δυστηχώς δεν θυμάμαι ποια ::)) που έχουν και αυτοί ανοιχτά στούντιο συνεχώς για πρακτική εξάσκηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Λοιπόν επισκεύτηκα το νέο κτήριο του SAE στο νέο κόσμο και μίλησα για αρκετά πράγματα με τη γραμματεία. Η πρακτική εξάσκηση φαίνεται και αναφέρεται παντού, και τα στούντιο της σχολής είναι ανοιχτά στους φοιτητές της οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστούν με μόνη προϋπόθεση πως έχουν προτεραιότητα όσοι τα ζητάνε για κάποια εργασία, που είναι λογικό άλλωστε. Το μάθημα γίνεται και σε θεωριτικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο κυρίως στο πρώτο δίπλωμα, καθώς το επόμενο αναφέρεται σε θέματα της μουσικής βιομηχανίας, marketing, πνευματικών δικαιωμάτων, κλπ. Στην ξενάγηση είδα όλες τις αίθουσες και τα studio της σχολής. Απο εξοπλισμό και χώρους η σχολή είναι πολύ καλά εξοπλισμένη και δεν είδα όλα τα πράγματα μιας και δεν τα έχουν μεταφέρει ακόμα... Οι εντυπώσεις που μου έμειναν είναι πολύ καλές μπορώ να πω.

 

Θα επισκεφτώ και μερικά άλλα ΙΕΚ ή ίσως πάω και στην Κέρκυρα να δω τη σχολή "τεχών ήχου και εικόνας", αλλά δεν νομίζω να βρω τέτοια χλιδή. Καταλαβαίνω πως μπορεί να μην είναι όπως φαίνονται αλλά νομίζω πως οι πιθανότητες είναι μικρές... Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει κανείς μαθήματα ακόμη και πριν τελειώσει το σχολείο (αρκεί να γίνει κάποιου είδους συνέντευξη για αξιολόγηση των δυνατοτήτων...) αφού το πρόγραμμα της σχολής υπάρχει σε 2 διαφορετικά είδη: full time & part time. Το πρώτο είναι 4 φορές την εβδομάδα τρίωρο πρωινά, ενώ το δεύτερο 2 φορές την εβδομάδα τρίωρο πρωινά ή απογευματινά. Συνεπώς αυτό που σκέφτομαι είναι να ξεκινήσω φέτος παράλληλα με το σχολείο και αν δω μέσα στους πρώτους μήνες πως δεν με ικανοποιεί να συνεχίσω κανονικά για παννελήνιες ή κάποια άλλη σχολη...

 

Πως το βλέπετε το θέμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου