Προς το περιεχόμενο

Neck Shim


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά επειδή είμαι από τους κιθαρίστες που προτιμούν το χαμηλό action μπορώ να πω ότι έχω φέρει την rockinger όσο πιό χαμηλά γίνεται ακόμα και με λίγο τρίξιμο αλλά πάλι μου φαίνεται ότι είναι ψηλά οι χορδές.Αν κάνω 1 τόνο bend στην πρώτη χορδή στα ψηλά τάστα ψιλόταστάρει και αυτό λύνεται μόνο αν ανεβάσω το action αλλά μετά είναι πολύ ψηλά.

Συγκεκριμένα όπως την έχω τώρα είναι σχετικά καλό το action(αν και θα το προτιμούσα ακόμα χαμηλότερο) αλλά με τρίξιμο(που δεν με ενοχλεί αφού δεν ταστάρει η κιθάρα) και ελάχιστο ταστάρισμα σε μερικά σημεία.

Αν τοποθετήσω ένα neck shim στο μπράτσο θα κάταφέρω τίποτα;Το shim θα μπορούσε να είναι και μια τηλεκάρτα;Μπορεί να μου δώσει κανείς οδηγίες(superfunk?).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδη εχω παίξει με την κιθαρα σου δεν νομιζω οτι το shim θα βοηθησει μια και ηδη (κατα την γνωμη μου εχει ΠΟΛΥ χαμηλό action) ακομα χαμηλότερο action θα κανει κακο στον ηχο :wink:

 

το shim ενδυκνειται σε περιπτωσης που δεν μπορεις να χαμηλωσεις αλλο τα βαγονακια ή οταν τα εχεις τερματισει και η χορδη δεν κανει καλη γωνια πισω απο αυτα,αν αυτο εχει συμβει τοτε κοψε ενα κομματακι απο μια παλια πιστωτικη & κολησε το μεταξυ των δυο πισω τρυπων στο neck pocket ξαναβαλε το μπρατσο & κανε σετ απ... :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατα την γνωμη μου εχει ΠΟΛΥ χαμηλό action

Οχι ρε συ και ΠΟΛΥ!Υπερβολές.Την έχουν δεί και άλλοι την κιθάρα και μου είπαν ότι είναι ψηλά.Δεν είναι δική μου μόνο αίσθηση.

Τώρα όπως την έχω θα ήμουν ευχαριστημένος αν δεν έτριζε καθόλου και επαιζε χωρίς καθόλου ταστάρισμα.

Anyway θα δω όταν την σετάρω με 9ρες πως θα είναι και αναλόγως θα κάνω.thanx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ok,απλα μη περιμένεις απο 9αρι radius το super low action που θα εχει ενα compound ή 12αρι radius,παντως με 9αρες θα μαλακώσει πολύ το feel (& θα κατεβει & το action..) οπότε δεν θα εχεις πρόβλημα,αν συνεχισεις να μην εισαι ευχαριστημενος τότε θα πρεπει να κανεις shim ή να κοιταξεις να κανεις custom filing στα ταστα ωστε να εχεις τρομερα low action απο το 14ο & κατω...

παντως και το υπερβολικα χαμηλο action δεν είναι πάντα αναγκαίο (& δυστυχως οτι και να κανεις με πολυ χαμηλο action θα εχεις τριξιματα & τασταρίσματα (αν δεν ακουγονται στον ενισχυτη δεν πειράζει..) :wink:

απο relief πως ειναι το μπράτσο?

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως κατι που ξεχασω να σου πω ειναι οτι οι περισσότερες strat που εχω κανει shim έγιναν πιο resonant & πιο "ζωντανες " ακουστικά (στον ενισχυτη η διαφορα ήταν λιγότερο παρατηρισημη)(ισως γιατι τα σελάκια σηκωθηκαν πιο ψηλά & η γωνια των χορδων αυξήθηκε :wink: )

 

το "κενο" μεταξυ μπρατσου & neck pocket που θα δημιουργηθεί μη σε ανησυχεί (η Gibson κατασκευάζει ετσι τις κιθάρες της εδω & χρόνια... :wink: )

 

 

 

photo.php?id=19647

 

η παραπάνω φωτο ειναι απο το asembly stage μιας Les Paul στο εργοστάσιο της Gibson.(& ναι τα κενα θα γεμίσουν με απλή κόλλα.....κουρδισμενη ομως :lol: :lol: :lol: )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου