Προς το περιεχόμενο

ROLAND FANTOM XA


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ τους αγαπητούς πληκτρανθρώπους. Μόλις πρόσφατα απέκτησα ένα low budget workstation της Roland. Το Fantom Xa της γνωστής σειράς.

Με πολύ λίγα στοιχεία από τα κλασικά Fantom X6/7/8 να λείπουν.

Το πήρα με 1700 Ευρώ και πιστεύω ότι αποτελεί πολύ καλή αγορά. Όποιος χειρίζεται το ίδιο όργανο ή όποιος θέλει να μάθει λεπτομέρειες ας στείλει απάντηση να τα πούμε. Να δούμε τι έχω ανακαλύψει εγώ, τι κάποιος άλλος κ.λ.π.

Προς το παρόν το μόνο που λείπει είναι μια επέκταση της sample memory ώστε να φτάσει τα 128 ή 512 Mb.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλορίζικο φίλε μου και καλές δημιουργίες.

Εγώ είχα το Fantom XR αλλά το πούλησα και τώρα θέλω να πάρω το Fantom X6.

Πως σου φαίνονται τα πλήκτρα του ΧΑ, γιατί από ότι γνωρίζω δεν είναι τα ίδια με του X6 καθώς επίσης δεν έχει και Aftertouch;

Ο ήχος του;

 

Λευτέρης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Welcome!

...και γιατί δεν κάνεις ένα μικρό τεστ να μας πείς την άποψη σου για το όργανο; :wink:

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις δίκιο φίλε για το θέμα των πλήκτρων. Όντως αν είχα ένα καλύτερο budget, μιας και δεν είμαι επαγγελματίας μουσικός, θα προτιμούσα το Χ6 ή καλύτερα το Χ7 με τα παραπάνω πλήκτρα- πίστεψέ με θα χρειαστούν σε όποιον θέλει ένα καλό live performance χωρίς περιορισμούς. Τα πλήκτρα είναι το αδύνατο σημείο του οργάνου καθώς η έλλειψη aftertouch δυσκολεύει και κάποιους ήχους που έχουν διαφορετική απόδοση ανάλογα με τον τρόπο παιξίματος. Αυτό είναι κάτι που σε αυτές τις περιπτώσεις ρυθμίζεται manual. Π.χ. αν θες ένα κοφτό ήχο από βιολιά, χωρίς να χρειαστεί να σπάσεις το κλαβιέ, ρυθμίζεις το sensitivity στα πλήκτρα και το έχεις. Για μένα αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί έχω συνηθίσει σε πολύ χειρότερο feeling των πλήκτρων. Αν όμως κάποιος κάνει το λάθος και παίξει πρώτα σε ένα Χ6 τότε είναι δρόμος χωρίς γυρισμό... Σκέψου όμως και τη διαφορά τιμής.

Σχετικά με τους ήχους είναι κορυφαίοι. Και για ό,τι λείπει στον καθένα υπάρχει πάντα η δυνατότητα επέκτασης (δυστυχώς με 1 κάρτα μόνο).

Το μεγάλο του μειονέκτημα εδώ σε σχέση με το X6 είναι το piano mode. Αυτό το διαολεμένο κουμπάκι που δίνει πρόσβαση σε μια σειρά από απίστευτα πιάνο με πολύ υψηλή δειγματοληψία. Δε λέω και του Xa τα πιάνο είναι πολύ καλά, αλλά μπες στο site της Roland και δες τα βιντεάκια με τα πιάνο του X6 και μετά ξανασυζητάμε. Νομίζω ότι το πιάνο του έχει μια δειγματοληψία περί τα 580 Μb!

Αν το χρήμα δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας Χ6 δαγκωτό, διαφορετικά το Xa είναι μοναδικό σε αυτό το εύρος τιμών και υπολείπεται σε ελάχιστα και πάντως όχι καθοριστικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου