Προς το περιεχόμενο

Πλησιάζει η ώρα να τα "χώσω" γερά. Advice needed


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλοι μου, παίζοντας με τα ίδια μηχανήματα κάποια χρόνια (δείτε λεπτομέρειες στο post : Φρέσκο μέλος-παλιός...και προσθέστε και μια 2x12 καμπίνα RIVERA).....βαρέθηκα. Το πήρα απόφαση λοιπόν.Αρχίζω ψάξιμο νέου ήχου. Η μουσική που παίζουμε βασίζεται στα καθαρά (70%καθαρά), αλλά όταν υπάρχει lead συνήθως είναι καλά γκαζωμένο. Ιδανικός lead ήχος βγαίνει από τον φονικό SLO-100, τον οποίο όμως δεν θα πάρω γιατί θα με περιορίσει. Σκέφτομαι λοιπόν το X-99. ¶ρα το πρώτο που θέλω από εσάς είναι εαν κάποιος το έχει, ή αν έχει προσωπική εμπειρία από αυτό.

Από τους υπόλοιπους προενισχυτές που παίζουν (στην Ελλάδα) (ENGL, RANDALL, MESA, TECH 21, MARSHALL) δεν έχω ακούσει τον valvulator της VHT αλλά θα το κάνω σύντομα.

Αυτό όμως που δεν μπορώ να αποφασίσω με σιγουριά, γιατί οι γνωστοί μου έχουν συγκρουόμενες απόψεις είναι το αν πρέπει να καταλήξω σε λύση rack (εγώ εκεί προσανατολίζομαι) ή να πάρω ένα καλό ενισχυτή (compo ή κεφάλι) και να χτίσω πάνω του, τους ήχους μου. Είναι δεδομένο πως 8 καλοί ήχοι μου φτάνουν και μου περισσεύουν. Επίσης με τα 4 χιλιάρικα που κάνει το X-99 (που θα πρέπει μετά να δώσω και για τελικό και για το G-major-το Furman υπάρχει ήδη), μπορώ να ολοκληρώσω τον ήχο μου, επιλέγοντας τον άλλο δρόμο.

Σας μπέρδεψα? Και εγώ μπερδεμένος είμαι. Η αγορά θα γίνει περί τα Χριστούγεννα.

Περιμένω απαντήσεις και σκέψεις σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το post με έφταξε τρελά! έτσι έτσι να τα σκάνε κιάλλοι όχι μόνο εγώ!!! λοιπόν Soldano x99 είναι απλά το καλύτερο μηχάνημα που κυκλοφορεί! βέβαια κάνει 5000 και όχι 4000 και το βρίσκεις πολύ δύσκολα...πιθανότατα...απο Γαλλία! έχει το καλύτερο Lead και Crunch κανάλι που έχω ακούσει....καθαρά έχω ακούσει κιάλλα...και το θεικό είναι τα motorized ποτενσιόμετρα που αλλάζουν θέση όταν αλλάζεις ήχο...

απο τις άλλες προενυσχίσεις που κυκλοφορούν...1. καμία δεν είναι σε αυτά τα λεφτά 2. καμία δεν παίζει τόσο καλά!!! φοβερές προενυσχίσεις λένεν είναι οι CAE μόνο που δεν παίζει όχι να ακούσεις αλλα να δεις σε φωτογραφεία! εγώ παίζω με ένα Egnater M4 φοβερό μηχάνιμα για τα γούστα μου...χειροποιητο αμερικάνικο φουλ φουλ λάμπα...που αλλάζουν οι προσοψεις σαν κάρτες PC και βάζεις άλλα κανάλια πάλι φουλ λάμπα με αντιγραμμένα κυκλώματα..άλλων ενυσχιτών... Egnater παίζει να βρεις πιο εύκολα.... για τελικό εντάξει δεν υπάρχει άλλη επιλογή...Mesa Strategy 400 Stereo....έβγαινε μεχρι το 91... απλά περιμένεις να σκάσει κανεις στο ebay για τον τσιμπίσεις...αν δεν τον πάρω εγώ και νάχω δύο.... και οι VHT είναι αρκετά καλοί σαν δεύτερη επιλογή.!!!! βέβαια με όλα αυτά εννοείται ότι θα πετάξεις την μαμακια το Gmajor και θα πας να παρεις ένα Gforce!!!! βέβαια ακόμα καλύτερα θάταν να πάρεις Eventide αλλά αποκλείται να καταφέρεις να σετάΡεις οπότε το Gforce είναι σουπερ.... και φυσικά το furman to AR που είναι σταθεροποιητής ανορθωτης και δεν ξέρω εγώ τι άλλο!!!! αυτα! αχχχχ φτιάχτηκα πάλι...αλήθεια τι κιθάρες έχεις???!?!?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια σου φιλε μου...

δυστυχως η ευτυχως εχω περασει απο ολα αυτα τα μηχανηματα που αναφερεις και συγγεκριμενα ειχα και το Χ99...

το προβλημα ομως μαλλον ειναι λιγο μεγαλυτερο απο οτι φενεται...

λοιπον..αρχικα θα συμφωνησω μαζι σου πως ο lead ηχος του soldano ειναι ενας απο τους καλυτερους που εχω ακουσει ποτε....χαρακτηριστικα ειναι καπως "βιολε" με αφθονο sustain και συχνοτικα απλα ακουφεται πεντακαθαρα μεσα σε οποιοδηποτε σχημα..προσωπικα to SLO(X99),το Bogner XTC classic και ο Dιezel VH4 ειναι οι αγαπημενοι μου lead ηχοι...

λοιπον τα τυχον προβληματα ξεκινανε εδω...

1)αν οι βασικες κατηγοριες ηχων ειναι καθαρο,crunch,ρυθμικο drive,solo τοτε το Χ99 καλυπτει εξαιρετιικα σχεδον ολες τις κατηγοριες..το καλυτερο καθαρο που εχω ακουσει ποτε απο preamp,επεισης καταπληκτικο lead drive οπως λεγαμε και στην αρχη...ο crunch ηχος του ειναι απο καλος ως πολυ καλος...οποτε το μονο προβλημα που αντιμετωπισα με το Χ99 ηταν το ρυθμικο γκαζι του το οποιο ειναι μεν πολυ καλο,ειναι δε πολυ απλα ενας rock ηχος..και δυστυχως ρυθμικα αυτο εχει ποολυ μεγαλη σημασια για καποιους απο μας διοτι το Χ99 δεν μπορει να βγαλει μια modern χρεια ουτε για να σωσει τη ζωη του...

οποτε μαλλον το συμπερασμα ειναι πως αν το θελεις για rock χρηση γενικοτερα ειναι πολυ καλο..ισως το καλυτερο που μπορεις να βρεις...

αν χρειζεσαι πιο modern ηχους τοτε ισως πας για αλλο μηχανημα..θυμισου..κανενα μηχανημα δεν μπορει να τα κανει "ολα"...

ακομα θα μπορουσες να παρεις ενα αλλο preamp παραλληλα με το Χ99 και να χρησιμοποιεις το ενα για τους Χ ηχους και το αλλο για τους Ψ ηχους...αυτο εκανα τελικα εγω πριν τα δωσω ολα αυτα...

αυτο βεβαια σημαινει περισσοτερα φραγκα και χρηση και αλλων μηχανηματων οπως switcher κλπ...

2)το Χ99 μπορεις να το βρεις στην Ευρωπη στο ebay και αλου αν ψαξεις λιγο για περιπου 2 χιλιαρικα..δεν ειναι αναγκη να δωσεις 4..

3)Εχει τεραστια σημασια και διαφορα ο τελικος που θα χρησιμοποιησεις...νυχτα μερα ενα πραγμα..θα απορεις αν ειναι το ιδιο μηχανημα αν αρχιζεις να το δοκιμαζεις με διαφορους τελικους...

καλυτερη επιλογη παντα κατα τη γνωμη μου?? ο VHT 2150...

4)ειπες πως θελεις να χρησιμοποιησεις ενα g-major με το Χ99....το Χ99 το μονο που βγαζει απο πισω ειναι οι εξοδοι για τον τελικο και τα midi..δεν εχει λουπα κοινως...το να περασεις κατευθειαν το Χ99 μεσα απο το g-major ειναι απλα εγγλημα και θα σκοτωσεις οσα απλα πληρωσες για το soldano...οποτε παλι η λυση ειναι ενα εξωτερικο mixer το οποιο θα σου δωσει την επιλογη να κανεις mix το σημα του Χ99 και του g-major...

 

αυτα προς το παρον..σου ειπα πως ειναι ρκετα αυτα που εχεις να σκεφτεις... :wink: δυτυχως το rack ειναι πολυ πιο απαιτητικη περιπτωση απο ενα κεφαλι....και μερικες φορες οχι καλυτερη..απλα το rack εχει "αλλο" ηχο..ειναι πιο αργο..πιο ευκολο για wet ηχους και σολο ηχους...

ποτε ομως ενα rack δεν θα ενα το response και την ταχυτητα ενος κεφαλιου...

περνεις και διαλεγεις...

 

απο τα υπολοιπα που ανεφερες..τονιζω..παντα προσωπικη αποψη.,..

Δεν μου αρεσαν καθολου τα VHT,ENGL,randall...ta boogie ειναι καλουτσικα για ρυθμικους ηχους(μονο τα triaxis kai recto preamp),ενω τα marshall kai tech21 απλα ειναι μικροτερης κατηγοριας μηχανηματα...

τα λεμε,

Αlex

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι κύριες κιθάρες μου είναι:

1 Les Paul standard vintage sunburst, με SD custom 5 (bridge) και SD '59 (neck)

2 PRS Custom 24 '92 (την πήρα μεταχειρισμένη, ήταν του Jimmy και είναι απίστευτη)

Τώρα που έγραψα Jimmy θυμήθηκα ότι πριν από λίγους μήνες πουλούσε και το X-88 αλλά δεν το πήρα. Ίσως να έκανα μαμακία

Τις άλλες δύο που έχω (μια ηλεκτρική και μια ηλεκτρακουστική δεν υπάρχει λόγος να τις αναφέρω).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H γνώμη μου ειναι καταρχήν να μας πεις τι ειδους μουσική θες να παίξεις,γιατι απο το όνομα σου δεν το εχουμε καταλάβει ακόμα! :lol: :lol:

 

Σοβαρά τώρα :

 

Eγω ειμαι τις παλιομοδίτικης σχολής πεταλάκια & ενας καλός λαμπάτος combo,ειδικά για τα καθαρά απο την εμπειρία μου κανενας συνδιασμός κεφάλι & ΚΛΕΙΣΤΗ (closed back) καμπίνα δεν μου εχει δώσει ποτε την γλυκα & τον "ανοιχτο" ηχο ενος κομπο με ανοιχτη καμπίνα (open back) .

 

Επειδη απ οτι ειδα η κιθαρες σου εχουν διπλούς για να μην "μπουκώσεις" τον ενισχυτη θα χρειαστείς πολλα βατ (κατα προτίμηση 50-100) & το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ πολυ ΚΑΘΑΡΑ (υψηλης ισχύος) μεγαφωνα τα οποία θα εχουν rating το λιγοτερο ΔΙΠΛΑΣΙΟ απο αυτο του ενισχυτη.

 

Θα σου πρότεινα καποιο παλιότερο MESA BOOGIE με ELECTRO VOICE EV12ML (MARK 1,2,3 OXI τον 4) ή αν εχεις περισσότερα χρήματα τον BAD CAT 100 (θεϊκος ενισχυτής) τον RIVERA QUIANA 50 ( η 100) (τον χρησιμοποιω πολλα χρόνια & κατα την ταπεινή μου γνωμη εχει τον καλύτερο καθαρο ηχο τυπου blackface fender εχω ακούσει) ή το 100αρι combo της VHT (αυτο με τα 3 καναλια δεν θυμαμαι τωρα μοντελλο...)

 

Τωρα για βρωμα προσωπικα προτιμω τον συνδιασμο καθαρος ενισχυτης & βρωμα απο πετάλια & υπάρχει τεράστια πληθωρα πεταλιών που σκοτωνουν στα γκάζια ,τα πιο καλά που εχω προσωπικά ακούσει είναι το SIB VARIDRIVE & το ΜATCHLESS HOT BOX (λαμπάτα & τα 2),το STAMPS DRIVE-O-MATIC,το FULLTONE DISTORTION PRO (τρομερα ευέλικτο) καθως & ολα σχεδόν τα μοντέλλα της FRANTONE.

 

Ενα μεγάλο πλεονέκτημα της χρησης πεταλιών ειναι οτι μπορεις να "ανοιξεις" περισσότερο την παλέτα σου χρησιμοποιώντας εκτος απο drive & αλλα γκάζια όπως Distortion & Fuzz :wink:

 

Tελος αντι να ταλαιπωρείσαι με ψηφιακές φετες για εφε παρε μερικά καλά αναλογικά πεταλάκια (tremolos,phaser,leslie sims & delay) & ο ηχος σου θα γινει πιο οργανικός & ζεστός (αν ο ενισχυτής σου εχει 2-3 καναλια & θες να τα χρησιμοποιείς θα τα περάσεις απο το effect loop,αν οχι τοτε βάλτα ολα μπροστα στον ΚΑΘΑΡΟ ενισχυτη,υστερα απο χρονια πειραματισμών εχω καταληξει οτι εκει ακουγονται καλύτερα :wink:

 

Αυτη ειναι η γνώμη ενος παππού vintagakia :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πραγματικά, το δίλημμα εντοπίζεται αρχικά στο αν θα κινηθώ σε rack κατάσταση, ή κάποια λύση του στυλ που προτείνει ο SUPERFUNK. H αλήθεια είναι πως οι πιο πολλοί γνωστοί μου (οι οποίοι διέθεσαν χρήμα και ψάχτηκαν με τον εξοπλισμό τους) είναι fun των rack. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχω ακούσει διάφορα rack, ενώ αντιθέτως σχεδόν κανένα καλό combo ή κεφάλι, με πεταλάκια (εκτός του SLO-100, που τον άκουσα ξερό, και έμεινα και εγώ ξερός).

Σίγουρα ο καθένας σας έχει μια γνώμη προσωπική την οποία και εκτιμώ διότι έχει έρθει μετά από ψάξιμο, και αυτό φαίνεται και στον τρόπο που απαντάτε. Οπωσδήποτε λοιπόν έχετε δώσει και αρκετά χρήματα, ή πετάξει αρκετά, μέχρι να καταλήξετε. Εγώ ναι μεν είμαι διατεθιμένος να κάνω γερή κατάθεση, αλλά από την άλλη δεν θέλω να μετανιώσω μετά από λίγους μήνες. ¶ρα πρέπει να ακούσω όσο περισσότερα μπορώ πριν καταλήξω. Τώρα όμως θυμήθηκα οτι ζω στην Αθήνα. Μμμμ. Τέλεια.

Τα χω φάει πολλές φορές στη μάπα τα μαγαζιά του κέντρου και δεν θέλω να ξαναπογοητευτώ.

Εικονικός διάλογος μεταξύ εμού και του Καγμάκη λχ:

Γεια σας, θέλω να ακούσω τον MB Mark II.

Γιατί?

Ε...για να σχηματίσω άποψη

Δεν υπάρχει.

Μπορούμε να τον βρούμε σε κάποιο άλλο μαγαζί του κέντρου,?

Εδώ δεν απαντάει μόνο γνέφει αρνητικά...και συνεχίζει:

Φέρνω όμως έναν πολύ καλύτερο....

Από την άλλη στα διάφορα live (τα εν Αθήναις, και δεν μιλάω για ξένα συγκροτήματα, αλλά για μαγαζιά-μουσικές σκηνές που έχουν καθημερινά live) συνήθως ο ήχος είναι μάπα. ¶ρα ουτε από εκεί μπορώ να πάρω ιδέες.

Ψιλοτέλμα είναι η φάση (Τώρα απλά μοιράστηκα αυθόρμητα τις σκέψεις μου μαζί σας, δεν περιμένω να μου δώσετε και μυξομάντηλο).

Κι όμως εαν έψαχνα για το τάδε σπάνιο μπουζούκι, μοντέλο του 64, με το τάδε καπάκι και τα δείνα κλειδιά κτλ, κτλ θα το βρισκα. Εκεί τρελλαίνομαι. Και όχι πως έχω κάτι με το μπουζούκι, μια χαρά όργανο είναι. Με τα σκυλάδικα τα'χω βάλει που μας έχουν αφήσει να ζούμε στο μουσικό μεσαίωνα. Ξέφυγα από το θέμα, αλλά έπρεπε να τα πω κάπου που να με καταλαβαίνουν, Sorry για το πρήξιμο.

Συνεχίστε το brainstorming και όσοι άλλοι θέλετε, κάπου θα βγάλει, είμαι σίγουρος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε nuno συμφωνώ σε όσα είπες και επαυξάνω.Είμαι κι εγώ στην φάση ψαξίματος του ήχου αλλά θέλω κάτι σε combo και όχι rack,κεφαλές κλπ.

Είχα παλιά μια κεφαλή Marshall Valvestate(Ok όχι ότι καλύτερο) με καμπίνα 2χ12 και ήταν ότι χειρότερο στις μεταφορές και γενικά στην ευκολία μετακίνησης.Πάντως είμαστε πολύ πίσω,εγώ ψάχνω να ακούσω λαμπάτους combo και από τους 5-6 που έχω βρεί στο δίκτυο έχω καταφέρει να ακούσω μόνο 2 στην Αθήνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

alex ειλικρινά τόσο καιρό κοιτάω ebay...έχει πέσει ενα x99 αμερικάνικο...και το έδινε 3500$ δεν έχω ξαναδεί ποτε... !!!!

πάντως για κεφαλή νομίζω Bogner είναι εμπειρία...!!! απλά η κεφαλή χαμηλά δεν παίζει με τίποτα...με το rack θα βγάλεις ενα ηχάκι....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω θα συμφωνησω με τον alex με το οτι το SLO(X99),το Bogner XTC classic και ο Dιezel VH4 ειναι οι αγαπημενοι μου lead ηχοι... :wink:

 

ακομα επειδη εχω και..προσωπικη εμπειρια θα συμφωνησω με τον superfunk οσον αναφορα το varidrive για overdrive-distortion-fuzz φαση,αλλα και με το ποσο θα σου αρεσε ενα ELECTRO VOICE...ηχειακι :P

 

sorry ασχετο αλλα NightCrawler τελικα την πηρες την suhr που ελεγες;;τι εγινε με αυτο το θεμα; :wink: θα εισαι ο..τριτος εκλεκτος του noiz που θα εχεις suhr;; :lol: :P :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως ακομα & οι φανατικοί (& πρωτοπόροι) των stacks βαζουν καποτε μυαλό :lol:

 

η φωτο στο link ειναι απο το προσφατο live των CREAM στο Λονδινο ,πανε οι καμπινες & τα κεφαλια ανεπιστρεπτι .. :lol: :wink:

 

http://i4.photobucket.com/albums/y104/meromero/IMG_1820-1.jpg

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου