Προς το περιεχόμενο

Ηχογραφησης φωνης: stereo η mono?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

για σας παιδια!!! δεν ηξερα που να θεσω την ερωτιση και εφτιαξα το παρων θεμα... ληπον αρχηκα ηχογραφουσα με την ενσωματομενη καρτα ηχου μου και ενα mic τον 8ευρο σε απιοδιποτε προγραμμα και παντα το καναλη που την ηχογραφουσα ηταν 2πλο (Stereo) οχι σε μονο (mono) και εβγενε και στο αριστερο καναλη και στο δεξη αλλα προσφατα αγωρασα την m-audio fast track pro http://www.thomann.de/gr/maudio_fast_track_pro.htm και ενα t-bone SC450 http://www.thomann.de/gr/the_tbone_sc450.htm και οταν ανοιγω ενα στερεο καναλη για να κανω ηχογραφιση και μου βγενει μονο το αριστερο η το δεξη καναλη αναλογα σε πια απο της δυο εισοδους θα το βαλω εκτος και αν το κανω mono οπου το ακουω και στα 2 ηχεια... και η ορα της μεγαλης ερωτισης!!! τις ηχογραφισης της κανουμε με mono η stereo καναλη??? κανω κατη λαθος??? δεν μπωρο να κανω stereo input???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μου λες φηλε μου να σε ρωτησο και κατι αλλο... μπορεις να μου πεις και μερικες ριθμησεις σχετικα με την ποιοτιτα της ηχογραφισης? πχ σε 16bit h 24? 44000 η 48 και τετια.. και αν μπωρεις να μου τα εξηγησεις κιολας : (... ωστε να μαθω μερικα πραγματα... ευχαριστω!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά φίλε ontheflow.

 

Ως κανόνας, στα audio προγράμματα, το default input κανάλι είναι το αριστερό.

Από τη στιγμή που η φωνή ηχογραφείται σε ένα μικρόφωνο (όπως γίνεται πάντα βασικά ;)) χρησιμοποιώντας το ένα input της κάρτας ήχου, είναι φυσικό να σου περνάει το track μονο στο left.

 

Από εκεί και πέρα, εαν εσύ θέλεις να είναι το part όπως και δήποτε στερεοφωνικό, απλα ντούμπλαρέ το και κάντο stereo. Υπάρχουν μερικοί λογοι που θα μπορούσες να δουλεύεις τη φωνή ως stereo κανάλι.

 

Εάν το θέλεις μόνο και μόνο για να περάσεις ένα στεροφωνικό βάθος στη φωνή, τότε θα μπορούσες να το αφήσεις μονοφωνικό και στα "send effects" να το χρησιμοποιήσεις, επιλέγοντας πάντα πόσο πολύ θα περάσει από το σήμα σου

 

Σημ.: όταν χρησιμοποιείς κάποιο effect στις input θέσεις, να ξέρεις πως επηρεάζει όλο το σήμα. (π.χ. καποιο gate, compressor, eq κτλ. Από την άλλη εαν θέλεις effect όπως delay, reverb, chorus κτλ, αυτά καλύτερα να περνάνε ως μέσω send effects.)

 

Δες και εδώ  ;)

http://www.noiz.gr/index.php?topic=161079.msg248799#msg248799

 

 

 

Φιλικά

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε On the flow μετά από χρόνια απειρίας ( ;D) να σου πω απλα και ξάστερα, το ιδανικό για home studio και για την πάρτυ σου ειναι 24bit και 44.1. Απο κει και πέρα εχω ακουσει μπαντες που φτιάξαν τα πάντα σε 16bit (μικρότερη ανάλυση ήχου ας πουμε) και πάλι το αποτέλεσμα ηταν άψογο.

Η διαφορά τους η οποία και θα απασχολήσει σε σένα είναι το κατά πόσο στρεσάρουν το pc και την μνήμη και το cpu. Με λίγα λόγια όσο χαμηλότερα τόσο καλύτερα αν το pc σου δεν σηκώνει..

Ελπίζω να βοήθησα γενικώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βοιθησατε και η δυο thanks!!! δηλ επιδη βαζω γενικα εφε στην φονη μου οπος reverb delay back κλπ πρεπη να το κανω στερεο? και αν ναι πως? μπορω να το ηχογραφω ΜΟΝΟ και στην σινεχεια να το κανω export απο το προγραμα σε στερεο οπου θα το βαλω στο προγραμα απου κανω της μηξεις μου??? και παλη ΤΝΧ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμ, :-\ να υποθέσω πως δεν διάβασες το άλλο topic:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=161079.msg248799#msg248799

 

Δες τι γράφω, τουλάχιστον εγώ στο τελευταίο μηνυμα...(όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά αφού έχουν ήδη γραφτεί, να μην κάνουμε copy-paste τις απαντήσεις από εδώ και από εκεί, εσύ τι λές ;))

 

 

Φιλικά!

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να σου πω απλα και ξάστερα, το ιδανικό για home studio και για την πάρτυ σου ειναι 24bit και 44.1.

 

& οχι μονο για Home studio, 44/24 παντου για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο (μη νομιζεις οτι μπορει κανεις να ακουσει τη διαφορα με "μεγαλυτερα" μεγεθη)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δηλ επιδη βαζω γενικα εφε στην φονη μου οπος reverb delay back κλπ πρεπη να το κανω στερεο? και αν ναι πως? μπορω να το ηχογραφω ΜΟΝΟ και στην σινεχεια να το κανω export απο το προγραμα σε στερεο οπου θα το βαλω στο προγραμα απου κανω της μηξεις μου??? και παλη ΤΝΧ!!!

 

- στερεο ηχογραφηση σημαινει στερο ηχογραφηση , δηλαδη το να βαλεις δυο μικροφωνα

 

- με το να διπλασιασεις απλως το σημα και να το βαλεις left right (και το ιδιο εφε , eq κλπ κλπ ) δε το κανεις στερεο

 

-αν διπλασιασεις το σημα που εχει ηχογραφηθει μονο και το βαλεις Left Right , και βαλεις διαφορετικα εφε , τοτε δημιουργεις στερεο μειξη των φωνητικων.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου