Προς το περιεχόμενο

Ζητείται επειγόντως χείρα βοηθείας!!!!(ή καμιά χήρα έστω!!!)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους από έναν καινούριο εδώ.Λοιπόν για να μη σας τα πρήζω αντιμετωπίζω ενα προβληματάκι με την καλή μου.Αν και την έχω μονο δύο μήνες νομίζω πως θα έπρεπε να αλλάξω μαγνήτες αν και μου είπαν πως όταν η κιθάρα έχει μάσκα (pickguard νομίζω λέγεται) είναι λιγάκι πιο δύσκολο και πιο ακριβό.Α, έχω μια Ibanez RG 450 LTD και φοράει μαγνήτες της Ibanez τους V7,S1 και V8 ( hum-single-hum) και σκεφτόμουν να βάλω κάτι από DiMarzio ή Duncan,αλλά δεν έχω ιδέα πως μπορώ να ξέρω τι θα πετύχω...Καμιά σκέψη?Μπορώ να δοκιμάσω πριν να αποφασίσω τι τελικά θα βάλω?Και ποιός είναι άξιος εμπιστοσύνης για να βαλει χέρι στην κιθάρα μου εδώ στη σαλονίκη? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πεις σε αυτον που σου είπε οτι η αλλαγη μαγνητων ειναι ακριβοτερη & δυσκολοτερη επειδη η κιθαρα εχει Pickguard να σταματησει τα ναρκωτικα ή να παψει να ειναι τοσο απατεώνας! :wink:

Αν κανεις ενα search για μαγνητες ή αν απλα "γυρισεις' μερικες σελίδες στο φορουμ σίγουρα θα βρεις την απάντηση που θελεις.

Παντως θα μας βοηθούσες ιδιαιτερα για να σε βοηθησουμε :wink: αν μας ελεγες τι ΔΕΝ σου αρεσει στον ηχο της κιθαρας σου και τι ηχο ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ να εχεις...

 

α,και τα δυο επισημα site της SEYMOUR DUNCAN & της DIMARZIO περιγραφουν με καθε λεπτομερεια τα χαρακτηριστικά καθε μαγνητη που προσφερουν,καλο διάβασμα :wink:

 

http://www.dimarzio.com/flash.htm

 

www.seymourduncan.com

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν και μου είπαν πως όταν η κιθάρα έχει μάσκα (pickguard νομίζω λέγεται) είναι λιγάκι πιο δύσκολο και πιο ακριβό.

 

Αν σου το είπε μαγαζάτορας αυτό, νομίζω πως ξέρω ποιός είναι! Έχω ακούσει χειρότερα απο τον τύπο. Πρόσεχε με το service στην Θεσσαλονίκη, όλοι είναι νεκροθάφτες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά σε όλους από έναν καινούριο εδώ.Λοιπόν για να μη σας τα πρήζω αντιμετωπίζω ενα προβληματάκι με την καλή μου.Αν και την έχω μονο δύο μήνες νομίζω πως θα έπρεπε να αλλάξω μαγνήτες αν και μου είπαν πως όταν η κιθάρα έχει μάσκα (pickguard νομίζω λέγεται) είναι λιγάκι πιο δύσκολο και πιο ακριβό.Α' date=' έχω μια Ibanez RG 450 LTD και φοράει μαγνήτες της Ibanez τους V7,S1 και V8 ( hum-single-hum) και σκεφτόμουν να βάλω κάτι από DiMarzio ή Duncan,αλλά δεν έχω ιδέα πως μπορώ να ξέρω τι θα πετύχω...Καμιά σκέψη?Μπορώ να δοκιμάσω πριν να αποφασίσω τι τελικά θα βάλω?Και ποιός είναι άξιος εμπιστοσύνης για να βαλει χέρι στην κιθάρα μου εδώ στη σαλονίκη? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:[/quote']

 

Καλησπέρα,

 

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Γιατί "νομίζεις" ότι πρέπει να αλλάξεις μαγνήτες; Δεν σε ικανοποιεί ο ήχος τους; Έχεις ακούσει κάτι άλλο και του αρέσει περισσότερο; Δεν είναι κατάλληλοι για τη μουσική που παίζεις;

 

Αυτά πρέπει να τα απαντήσεις στον εαυτό σου, για να μην παρασυρθείς σε ενδεχομένως περιττά έξοδα.

 

Δεύτερον, το ίδιο "δύσκολο" είναι να αλλάξεις μαγνήτες με pickguard ή χωρίς και δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να κοστίζει ακριβότερα.

 

Τρίτον, ήχους από μαγνήτες μπορείς να ακούσεις στα sites των κατασκευαστών (DiMarzio, Seymour Duncan, EMG, κλπ). Δεν έχει για όλους, αλλά θα βρεις για τους περισσότερους.

 

Τέλος, μπορείς να δοκιμάσεις μια άλλη Ibanez, με DiMarzio μαγνήτες, και να πάρεις μια εικόνα της διαφοράς. Πάντως η Ibanez βάζει στις κορυφαίες της J-Custom (που έχουν το ίδιο configuration με τη δικιά σου), τους Air Norton, Blue Velvet & Tone Zone.

 

Καλό ψάξιμο! :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως δεν ημουν αρκετά σαφής.¶πλα όταν την πήρα ειχα στο μυαλό μου περίπου τον ήχο του Steve Vai και ξαφνικα στο σπίτι η κιθάρα ακουγότανε πιο μπάση κι από την παλιά μου μια Fender Squier.Δεν λέω έχει πολύ καλό ήχο αλλά πολύ μπάσο! :!:

Για να τελειώνω και να σταματήσω να σας ζαλίζω,ακολουθώ τους σρεντερ κιθαρίστες και μάλλον θα χρειαστώ κάτι στο στυλ των Evolution της DiMarzio.Ευχαριστώ σε όλους. :) :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπόν σαν Ibanezakias...μπορώ να απαντήσω στον φίλο....

έχω μία RG570 και φυσικά έβγαλα τους σάπιους μαγνήτες της Ibanez... βέβαια άλλες εταιρίες βάζουν ακόμα πιο σάπιους.... και έβαλα επάνω Dunkan 59 μέση Tone Zone και κάτω Jeff Beck.... η κιθάρα αναβαθμίστηκε αρκετά....αλλά δεν έγινε και JEM... έχω και μια JEM και γιαυτό το λέω... να σου πω την αλήθεια πάντως και του Vai (JEM) είναι αρκετά πνιχτή κιθάρα... είναι και ανάλογα το μοντέλο... η άσπρη λέγεται ότι είναι λίγο πιο σκαστή...εγώ έχω την BSB (Industrial) και νομίζω σε μερικα σημεία παρα έχει μπασομεσαίο ήχο...

όσο για την 570 η οποία έχει Japan Basswood σώμα ενώ οι JEM έχουν υποτίθεται American Basswood ...εγώ αν θα άλλαζα τώρα μαγνήτες θα έβαζα EMG.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σου πω την αλήθεια θεωρούσα τους EMG σαν πολύ metal μαγνήτες αλλα ακουσα το σετ που χρησιμοποιεί ο Zak Wylde και εντυπωσιάστηκα!Αν θυμάμαι καλά εχει EMG81 neck και EMG85 bridge.¶ρα ίσως βάλω κάτι αντίστοιχο.Πάντως φίλε NightCrawler πιστεύω πως με καταλαβαίνεις απόλυτα αφού έχεις προσωπική εμπειρία από μαγνήτες made by Ibanez...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην ξεχνας πως πολυ μεγάλο ποσοστό του ήχου που ακούς σε ηχογραφήσεις οφέιλονται και στο σύστημα ενισχυτής/effects. Οι EMG θα σε στείλουν μακριά απο τον στόχο σου αν αυτός είναι ο ήχος Vai

endrix was a tweaker...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου