Προς το περιεχόμενο

Μίξη κοντραμπάσου για ive...πως;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά,

 

Θέλω τις συμβουλές σας για ένα φίλο που παίζει κοντραμπάσο και θέλει καλύτερο ήχο στα live.

Αυτό που θέλει να κάνει είναι να μιξάρει το σήμα από ένα πυκνωτικό μικρόφωνο και το σήμα από το output του κοντραμπάσου ώστε να τα ακούει από ενισχυτή μπάσου και όχι από monitor. Ο εν λόγω ενισχυτής έχει ένα input.

 

Επιπλέον, τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιό εύκολα εάν είχε τη δυνατότητα να ελέγχει τις στάθμες live μέσω volume pedal, για παράδειγμα, για κάθε σήμα ή έστω για το ένα από τα δύο αφήνοντας σταθερές τις ρυθμίσεις στο μίκτη (εάν προτείνετε μίκτη).

Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας τόσο για τον τρόπο όσο και για συγκεκριμένο εξοπλισμο.

Το κόστος παίζει πάντα το ρόλο του, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτα δεσμευτικό.

Όλες οι προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες.

 

Ευχαριστώ πολύ,

Κώστας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα πρότεινα στο φίλο σου να πάρει το κόντραμπασο του και να παει μια βόλτα στο νάκα και να ζητήσει από ένα πωλήτη να του βάλει σε μια κονσόλα το sennheiser e602 για να το δοκιμάσει. Εναλλακτικά μπορεί να δει και το AKG D112. Αυτό το έχουν τα περισσότερα studios και μπορεί να το τεστάρει εκτενώς σε κάποιο προβάδικο. Αν του αρέσει το e602 μπορώ να του συστήσω studio που έχει ένα να το δοκιμάσει εκτενώς.

(υπόψη … και τα δυο μικρόφωνα που πρότεινα είναι δυναμικά)

 

Συνδεσμολογία ανεξαρτήτως επιλογής μικροφώνου

 

A ο ενισχυτής δεν έχει send/return

Η συνδεσμολογία που προτείνεται για να μπορεί να ελέγχει τη στάθμη του μικροφώνου (αν και δεν το θεωρώ απαραίτητο αν όλα έχουν ρυθμιστεί σωστά) είναι η εξής. Το μικρόφωνο θα το έχει συνδέσει σε μια μικρή κονσολίτσα πχ 2-4 καναλιών. Στο κανάλι 1 θα έχει ενώσει το μικρόφωνο (όποιο τελικά διαλέξει). Στο insert του καναλιού 1 θα παρεμβάλει ένα volume pedal για να ελέγχει τη στάθμη. Την έξοδο του κοντραμπάσου θα την ενώσει σε ένα DI box και το DI στην είσοδο 2 του μείκτη. Την έξοδο του μείκτη στην είσοδο του ενισχυτή.

 

B ο ενισχυτής έχει send/return

Στο κανάλι 1 θα έχει ενώσει το μικρόφωνο (όποιο τελικά διαλέξει). Στο insert του καναλιού 1 θα παρεμβάλει ένα volume pedal για να ελέγχει τη στάθμη. Την έξοδο του send από τον ενισχυτή θα την ενώσει στο κανάλι 2 της κονσόλας. Την έξοδο της κονσόλας θα την ενώσει στο return του ενισχυτή. Το κόντραμπάσο θα το ενώσει με καρφί κανονικά στην είσοδο του ενισχυτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου dither,

 

Κρατάω σημειώσεις ....με υπερκάλυψες και μάλιστα με την πιό φθηνή λύση...250-300 ευρώ.

¶κουσα και για κάποια νέα και ακριβά προϊόντα που έτσι όπως μου τα περιγράψανε δεν κατάλαβα καλά τι κάνουνε και χρειαζόμουνα μία υπόδειξη.

Όσο για το send/return δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί ο φίλος έχει ενισχυτές και με και χωρίς αλλά όπως και να έχει με κάλυψες.

Η δεύτερη λύση είναι ένα DI φθηνότερη οπότε...

 

Ευχαριστώ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Mια μικρή απορία Κώστα..Τι ενισχυτή έχει ο φίλος σου?Γιατί αν το connect γίνεται σε ενισχυτή ηλεκτρικού μπάσσου -όπως έχω δει αρκετές φορές να χρησιμοποιείται- θεωρώ ουτοπική την αναζήτηση του "καλού" ήχου.

Από την στιγμή που το κόστος δεν είναι απαγορευτικό,σαν εναλλακτική ολοκληρωμένη λύση πλέον, προτείνω μια μικρή ποιοτική κονσολίτσα ή σε ιδανική περίπτωση ένα καλό preamp παρείτσα με ένα ποιοτικό active ηχείο,που θα δώσουν "ευκολα" το ποθητό..Για τα mic συμφωνώ απόλυτα ( με προσωπική προτίμηση το 602) αν και ανάλογα το stage μπορεί να δοκιμαστεί και κάποιο φθηνό πυκνωτικό..

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά χαρά,

 

Έχεις δίκιο φίλε npap.

Είμαι ενήμερος αλλά δεν είναι στο χέρι μου....

Όλα τα παραπάνω που αναφέρει ο dither τα έχει ο φίλος, με εξαίρεση το sennheiser και το volume. Αυτά θα τα χρειαστεί ούτως ή άλλως.

Όπως καταλαβαίνεις το κόστος αυξάνεται 'δεσμευτικά' για προενίσχυση και active που αξίζουν.

Εν καιρώ....

Aν έχεις συγκεκριμένες προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον

 

Κώστας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου