Προς το περιεχόμενο

πολλες ερωτησεις !!!1820Μ + cusbase sx2 +midi mix


Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω την εξης καρτα αλλα μπορω να πω μου εχει βγαλει την ψυχη.

και δεν ξερω εαν φταιει η καρτα η εγω η τα προγραμματα τα αναθεματισμενα που ειναι σπασμενα μακαρι να ειχα τα λεφτα να τα ειχα αυθεντικα αλλα μαλλον θα παω να παρω cubase το ποιο απλο.

 

Στο θεμα μας λοιπον καποιες φορες εχω rewire reason και cubase και κανω ενα καναλι midi στο cubase και φορτωνω κανα synth και παιζω μηπως και βγαλω μελωδια ε καπου καπου ακουγωνται κλικς!!

Ρε πειραζω το latency απο 2-20 τα ιδια. Δεν το κανει σιγεκριμενα σε καποια ενεργεια εκει που παιζω κανει που και που καποιο.

Και καποιες φορες κολαει και το cubase xs2. Και σκεφτομαι μηπωσ φταιει η καημενη η καρτα αλλα ολα δουλευουν καλα στην καρτα. το pc ειναι αρκετα καλο 3.2 512μνημη καινουριο σχετικα. δεν ξερω εχω απελπιστει φτιαχνω ενα κοματακι στο reason και θελω να το μιξαρω στο cubase το κανω rewire ανοιγω τα καναλια αλλα δεν ξερω πως βαζω ηχο μεσα στο cubase απο to reason.βαζω ενα audio καναλι του κανω κλικ στο "in" αλλα δεν εχει επιλογη πχ "reason rewire channel 1"...και μου την εχει δωσει.το μονο που κανει προβληματα ειναι το cubase.

ελπιζω αν παρω original να μην εχω προβληματα.

τα πραγματα που ζηταω απο cubase. εγραφη ηχου-μιξη-μιξη reason-midi tracks-export audio mixdown τετοια πραγματα πολυ απλα δηλαδη για την εποχη μας!

 

ΒΟΗΘΕΙΑ!!! αν εχει καποιος την ορεξη ασ μου πει 2-3 πραγματακια γιατι εχω καταντησει να ασχολουμε ποιο πολυ με τισ πυθμισεισ παρα με την μουσικη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator
ΒΟΗΘΕΙΑ!!! αν εχει καποιος την ορεξη ασ μου πει 2-3 πραγματακια γιατι εχω καταντησει να ασχολουμε ποιο πολυ με τισ πυθμισεισ παρα με την μουσικη.

 

Και όρεξη να είχαμε... και να μην είχαμε να κάνουμε τίποτ' άλλο στη ζωή μας, εσύ μας την κόβεις...

 

Μας βγάζεις τα μάτια για να διαβάσουμε τι γράφεις.

Ακόμα και τα τελικά ς βαριέσαι να τα γράψεις σωστά.

Αναγκάζομαι να επεξεργαστώ το κείμενο σου προσθέτωντας κενά μεταξύ προτάσεων και παραγράφων και εσύ ρωτάς αν έχουμε όρεξη;

Και βέβαια έχουμε... Γι αυτό είμαστε εδώ!

Αλλά φίλε μου εσύ βαριέσαι του σκοτωμού ακόμα και να γράψεις τι ζητάς!

 

Και "αγοράζεις" σπασμένα γιατί δεν έχεις χρήματα, ενώ την κάρτα την αγόρασες κανονικά...

 

Και μετά τα "πέρνεις" γιατί δεν λειτουργούν όπως φαντάστηκες (όχι ότι διάβασες και κανα manual για να δείς τι γίνεται...) και μεταφέρεις αυτό το χάσιμο χρόνου όπως λες (γιατί δεν γράφεις μουσική και ασχολείσαι με άλλα...) σε μας! 8O

 

Γιατί; Εγώ πρώτα διάβασα για να μάθω.

Τα σχετικά μου προβλήματα τά'χω λύσει.

 

Για να σε βοηθήσω λοιπόν εγώ κι ο κάθε άλλος εδώ μέσα, απαιτώ να με σεβαστείς και να ασχοληθείς τουλάχιστον δέκα λεπτά γράφωντας το ερώτημα σου καθαρά. Ας είναι ανορθόγραφα. Δεν πειράζει.

 

Τα λέω αυτά για να τ' ακούν όλοι οι νέοι που θέτουν ερωτήματα χωρίς να διαβάζουν τους κανόνες του forum αυτού.

 

Παρακαλώ πολύ λίγος σεβασμός στο χρόνο όλων μας!

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου πω για τη σύνδεση reason με cubase.

 

¶νοιξε πρώτα cubase και μετά reason.

Δεν έχουν σχέση ούτε τα audio ούτε τα midi channels στο SX για το rewireing του reason.

 

Στο reason βάλε κάθε όργανο που χρησιμοποιείς σε δύο διπλανά κανάλια το κάθε ένα (πχ 3&4) του midi in device, για να έχεις stereo. (Από τις εξόδους των οργάνων πηγαίνεις στο midi in device.) Μην χρησιμοποιήσεις την κονσόλα του reason ούτε τα εφέ του γιατί η απόδοση τους είναι κακή.

 

Σημείωση: Μόνο τα κανάλια 1 και 2 στο midi in device θα σου τα ανοίξει το cubase σε ένα stereo κανάλι. Για τα υπόλοιπα κάνεις τα παρακάτω, για να έχεις stereo και όχι mono.

 

Στο cubase πηγαίνεις στα devices και επιλέγεις reason. Ανοίγεις από εκεί όσα κανάλια θέλεις να χρησιμοποιήσεις, αυτά δηλαδή στα οποία έχεις συνδέσει κάποιο όργανο στο midi in device του reason.

 

Αφήνοντας το 1&2, που όπως θα δεις στα ανοίγει μαζί σε ένα stereo κανάλι, παίρνεις τα άλλα που διάλεξες ανα δύο, πχ τα 3&4, και κάνεις το 3 left αι το 4 right.

Φτιάχνεις ένα group channel για κάθε ζεύγος έτσι ώστε να μην έχεις ρυθμίσεις, inserts, sends κτλ για κάθε ένα (Left/right) ξεχωριστά.(εκτός εάν το θέλεις αυτό)

Το ίδιο επαναλαμβάνεις για όλα τα ζεύγη left/right.

 

Τώρα είσαι ok..... αλλά το reason δεν είναι ότι καλύτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι οτι βαριεμαι !! ΕΙΝΑΙ οτι δεν μπορω να γραψω ελληνικα παρα μονο greeklish.και αυτο με κουραζει υπερβολικα θα ελεγα.τωρα σωστο η λαθος κανεις δεν μπορει να το πει. τελοσπαντων. οσο για τα προγραμματα και γενικα ολα αυτα επειδη ασχολουμαι με το αντικειμενο καθως σπουδαζω πληροφορικη και τηλεπικοινωνιες σε τει και εχω να πω το εξης. οτι για να παρω ενα λογισμικο το οποιο θα το πληρωσω ΑΠΑΙΤΩ να αξιζει τα χρηματα μου.ΚΑΙ οπως εχω διαπιστωσει το cubase θα το παρω τις επομενες μερες εστω την απλη εκδοση του 130ευρω βασικα γιατι αυτη με καλυπτει.ομως πχ τα win xp den θα τα παρω διοτι κατα την αποψη μου πασχουν!!! κατα πολυ σε συγριση με αλλα λειτουργικα και μπορει να μην εχω αυτη τη στιγμη τα χρηματα να παρω apple αλλα με την σταση μου λεω ενα μεγαλο ΟΧΙ σε εταιριες λογισμικου που πουλανε ημιτελεις πραγματα για ολοκληρωμενες λυσεις.Τωρα οσο για τα manual τα εχω αγγλικα ξερω τελεια αλλα το manual ειναι απλως η βαση δεν εχει αυτα που θελω να μαθω και δεν εχει λυσεις στα πολυπλοκα προβληματα που δημιουργουνται κατα καιρους.και για να τα λυσεις πρεπει να εισαι το λιγοτερο advanced user.καλο λοιπον το cubase αλλα προσωπικα πιστευω οτι εαν ειχε black box ενσωματομενο στο λογισμικο ωστε καθε στιγμη να σου λεει τι κανεις λαθος! και πως το διωρθωνεις! θα επαιρνα την τελευταια εκδοση του αλλα εφοσον δεν θελω να κανω την ζωη μου δυσκολη θα παρω το ποιο απλο που εχει καθως με καλυπτει .Τα σπασμενα προγραμματα μεχρι τωρα ηταν η αφορμη να αγορασω νομιμο λογισμικο επειδη το δοκιμασα αρκετο καιρο.TRY BEFORE BUY που λεει και γνωστο σλογκαν cracker team.αυτα

 

kostas iatrelis thanks θα το δοκιμασω οπως ειπες.τι προτεινεις δηλαδη εκτος απο reason ? βασικα το reason μου αρεσει που το ανοιγεις και αρκετα γρηγορα φτανεις σε αυτο που εχεισ στο μυαλο σου.Αυτο με το cubase k vsti δεν μπορω να το κανω θελω 30 πλασιο χρονο σχεδον.τι αλλο προτεινεις ?βασικα ειχα φιαξει καποια κοματια και τα εστειλα σε καποιο label και τωρα υπαρχει πιεση να φτιαξω και καποια αλλα κοματια με καποιες οδηγιες που πηρα απο αυτους και θελω να βρω το καλυτερο συνδιασμο ΗARDWARE-SOFT χωρις προβληματα συμαβατοτητας.για πες προτασεις εχω επισης live ableton 4.1-Buzz maschine-acid 5 pro.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Θάνο,

 

Αναφερόμουνα σε vstis...

To reason έχει ωραία γραφικά και ωραία λογική στα editors αλλά από ήχο πάσχει. Βέβαια, μεμονομένα πράγματα είναι ok αλλά όχι όλα.... και ορισμένα instruments είναι πολύ εύχρηστα.

Πάντως, θα βρεις πολύ καλύτερα vstis και θα σου πρότεινα να συνηθίσεις το cubase.

 

Επιλπέον, εάν σου παίρνει 30 φορές περισσότερο χρόνο για να φτάσεις εκεί που θέλεις με το cubase θα σου πάρει ακόμη περισσότερο για να βγάλεις ήχο με το reason, και εάν αυτό είναι εφικτό.

 

Τα άλλα προγράμματα που αναφέρεις τα έχω δει μόνο και δεν με εντυπωσιάζουν ούτε μπαίνω στη διαδικασία να τα συγκρίνω με το reason, όχι γιατί δεν μπορεί να είναι καλύτερα αλλά γιατί δεν με ενδιαφέρουν.

 

Σε τι hardware αναφέρεσαι; (κάρτες, effect/signal processors, controllers κτλ). Ίσως να μην ξέρω να σου προτείνω για όλα αλλά κάνε τη διευκρίνιση για να μπορεί κάποιος να σου απαντήσει.

 

Στα υπόλοιπα περί original software θα περιοριστώ στο ότι, σε γενικά πλαίσια, δεν συμφωνώ μαζί σου αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.

 

Το να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες και να κάνεις μικρές παραγράφους βοηθάει πολύ τον αναγνώστη.

 

Κώστας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θάνο, ανέφερες ότι σπουδάζεις. AFAIK, δικαιούσαι 40% φοιτητική έκπτωση στα sequencers της Steinberg, άρα το SE θα πρέπει να σου βγει ~80 euro. :D

 

BTW, είναι όντως δυσανάγνωστα τα posts σου. :wink:

 

PS: Αν δε σ'αρέσουν τα XP, η αντίδραση είναι να μην τα χρησιμοποιείς, όχι να χρησιμοποιείς το crack.

url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σοβαρα εχω 40% εκπτωση ? σαν φοιτητης ? ποπο μια χαρα.

 

 

Εγω ειπα τι ειναι σωστο και το Μac osx δεν μου αρεσει αλλα ειναι πολυ καλυτερο απο τα xp.τα οποια ΔΕΝ ειναι ολοκληρωμενα ειναι γεματα bugs χωρις ασφαλεια και παρανομα τα διακινουνται σαν professional.Απλα επειδη τυχαινει να ειμαι advanced user μπορω να τα προσαρμωσω ετσι ωστε να εινα σε καποιο βαθμο ικανοποιητικα.Εφοσον τα παρω original η micro λεει δεν εχει καμια ευθυνη για το παραμικρο που θα γινει ετσι και γω τα παιρνω τσαμπε και καθομαι ημερες ολοκληρες να τα ρυθμιζω να κανω εκατονταδες boot να βαζω δεκαδες προγραμματα να κανω δεκαδες επεμβασεισ στην registry ωστε να ειναι professional και να μην εχω προβληματα. εμενα ποιοσ θα με πληρωσει ? η micros ? εγω ζητησα ενα προιον professional εφοσον δεν θα το παρω γιατι να πληρωνω για ενα πραγμα που δεν μου προσφερει αυτο που ζηταω. τσαμπε λοιπον και κανω εγω την δουλεια των προγραματιστων.ολα ωραια και καλα.γιατι εαν ηταν ok με ολους οσους εχωσαν τα ωραια τους λεφτακια θα εβγαζαν μια ωραια εκδοση win xp proffesional V2 η οποια να αξιζει τα λεφτα και τοτε θα τα εδινα. και μην ξεχνας οτι εαν δεν υπηρχαν τα τσαμπα ολοι θα καθονταν και τα επομενα windows που θα εβαζες θα ηταν το 2020.Η microsoft εθεσε ωσ στοχο να φτιαξει λογισμικο τοσο καλο ωστε να σε κανει να το αγορασεις παροτι θα το βρεισ τσαμπα στοχος για τα longhorn. τα οποια παρεπιπτοντως τα εχω σε beta και ακομα και σημερα ειναι ΧΑΛΙΑ πολλα πολλα Bugs. θα δουμε το 2.007 που θα βγουν τι εχουν να μασ πουν.

 

Οσο για το reason εχω να πω οτι εαν χρησιμοποιεις τα σωστα δειγματα εχεισ πολυ καλο ηχο παντα με mixing στο cubase.ok για πες μου καποια instruments για το cubase που να κανουν την δουλεια του reason .ετσι οπωσ το φανταζομαι θα χρειαστω drumachine-sampler-και 2-3 καλα synths(εχο τα korg collection αρκετα καλο ηχο νομιζω καθως και mini moog kai modular v)βασικα και κατι αλλο εγω δεν εχω μουσικες γνωσεις σε νοτες κτλ. οποτε αν βγει κατι ειναι καθαρα εμπνευση και πολυ ψαξιμο ειδικα με το REX Loop player μπορεισ να κανεις φοβερο sampling και με το nn-xt sampler. Oποτε καλο θα ηταν να μπορω να προσαρμοστω ευκολα με τα instruments να ειναι κατανοητο το που θα παω για να κανω τι.Σε αυτο τον τομεα το cubase δεν με σιγκινει.Οσο για hardware που ειπα ενοουσα την καρτα ηχου που εχω emu-1820-m σημερα κατεβασα τα καινουρια drivers θα δω αν διορθωθηκε τιποτα απο αυτα που με ενδιαφερει εμενα αλλα μαλλον το cubase ειναι ασταθες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Θάνο,

 

Σε αυτό που ρώτησες...κάνε απλά ότι θα έκανες στο cubase εάν δεν είχες το reason, export audio κτλ. Στο reason δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

 

....αφού είσαι 'advanced user' γιατί δεν διαβάζεις τα manual;

...επιπλέον, ένα σοβαρό σύστημα δε νοείται με σπασμένα γιατί βγάζουν επιπλέον προβλήματα και είσαι και ακάλυπτος....και αυτά είναι μόνο τα τεχνικικά ζητήματα. Δε θα έπρεπε να τα τα ξέρεις αυτά αφού ασχολείσαι;

 

Έχεις άδικο τόσο για τις δυνατότητες των προγραμμάτων τύπου cubase (τουλάχιστον, μάθε πρώτα τι μπορούν να κάνουν και μετά πες ότι θέλεις) όσο και για τα πειρατικά.

 

Αν ήσουνα συνεπής με τη λογική που παραθέτεις για το software δεν θα έπρεπε να αγοράζεις τίποτα, όχι μόνο software.

To μεγάλο όχι , όπως λες, μάλλον στον εαυτό σου και στους άλλους χρήστες το λες και όχι στις εταιρείες software...άσχετα από τα προβλήματα των windows ή του κάθε προγράμματος.

 

Εάν ψάξεις το noiz θα βρεις όλους τους λόγους για τα παραπάνω και πληροφορίες για vstis για να μην επαναλαμβανόμαστε.

 

Κώστας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου