Προς το περιεχόμενο

Χρήση PSR-275 σαν tone generator


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Hi all. Καινούργιος στο forum -μόλις πριν από καμιά εβδομάδα μου το ανέφερε ένας φίλος- και τι καλύτερος τρόπος να συστηθώ, παρά με μερικές, πιθανότατα ηλίθιες ερωτήσεις.  ;D

 

Λοιπόν, έχω ένα Yamaha PSR-275, το οποίο θέλω να αντικαταστήσω μέ ένα digital stage piano, με κλαβιέ της προκοπής και καλό ήχου πιάνου. Τα καινούργια πλήκτρα θέλω επίσης να τα χρησιμοποιώ και σαν MIDI Master Keyboard με κάποιο software DAW, για να αντισταθμίσω το φτωχό ρεπερτόριό τους σε voices και effects, όταν θέλω να παίξω κάτι πέρα από πιάνο.

Η απορία μου είναι αν, σε περιστάσεις που δεν θέλω να χρησιμοποιήσω PC, θα μπορώ να κάνω κάτι αντίστοιχο χρησιμοποιώντας το PSR. Δηλαδή, να συνδέσω τα καινούργια πλήκτρα στο PSR, μέσω MIDI, και να χρησιμοποιώ τις voices του PSR. Αλλά παράλληλα να μπορώ να χειρίζομαι και split, dual, effects και voice selection από τα κουμπιά του PSR. (γιατί κάποια από τα digital stage pianos, που κοιτάω δεν έχουν ούτε split).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Welcome φίλε! :)

 

Αυτό που θέλεις γίνεται ούτως ή άλλως, τραβάς MIDI καλώδια από το digital piano στο PSR και παίζεις κανονικά στο νέο σου κλαβιέ ενώ αλλάζεις ήχους και τα λοιπά από τα κουμπιά του PSR. Το "πρόβλημα" θα ήταν αν ήθελες να κάνεις τα πάντα από τα κουμπιά του πιάνου χωρίς να υπάρχουν οι λειτουργίες που σε ενδιαφέρουν.

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanks! Κάτι τέτοιο περίμενα να ακούσω αλλά δεν είμουν σίγουρος.

 

Χρειάζεται να βάλω το PSR να συχρονίζεται σε external clock ή να κάνω κάποια άλλη ρύθμιση ή απλώς τραβάω καλώδια και τέρμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο καλώδια, το external clock θα σου χρειαζόταν αν είχες να συγχρονίσεις sequencers μέσω timecode ή κάτι παρόμοιο. Εφόσον δεν συζητάμε για τέτοια, καλώδια και τέλος. ;)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου