Προς το περιεχόμενο

Event TR-6 ή M-Audio BX8?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι κάνετε noizers???Μπορειτε να με διαφωτησετε λιγο με αυτην την αγορα που θελω να κανω?Στο thomann τα tr6 τα βρισκω 469ευρο και τα bx8 τα βρισκω 439ευρο....... ψαχνω οπως καταλαβαινεται την καλυτερη ποιοτητα και αξιοπιστεια σε συνδιασμο με την τιμη!!!! (θελω να ακουω πολυ καλα και τις μπασσες συχνοτητες για να εχω καλη αποδοση και σε ηλεκτρονικη μουσικη)

Τί λετε λοιπόν?? :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ιδού η απορία!Μου θυμίζεις εμενα πριν μερικούς μήνες που είχα το ίδιο δήλημα..Τελικά πήρα τα Εvent τα tr 6 και ειμαι πολυ ευχαριστημένος.

χι greeklish, στο forum του NOIZ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ηχητικά , όσον αφορά την λεπτομέρεια , διαύγεια , και σωστή απόδοση των transients θα έλεγα ότι τα Event είναι καλύτερα. Ουσιαστικά είναι ένα ηχείο πολύ κοντά σε επίπεδο Genelec. Αλλά έχουν ένα πρόβλημα (το οποίο εμένα και μερικούς συναδέλφους που τα έχουν ακούσει μας ενοχλεί) Δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης του tweeter και woofer. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι είναι “tuned” σε ιδανικές ρυθμίσεις … όμως μένα δεν μου ακούγονται ισορροπημένα και θα προτιμούσα το tweeter να ήταν μερικά dB πιο χαμηλά.

Τα M-Audio είναι σύγχρονη πρόταση και έχουν πολλές δυνατότητες ρυθμίσεων ανάλογα με τα γούστα του καθενός αλλά σαν ηχεία είναι κατώτερα των Event.

Θα συνιστούσα λοιπόν να πας να ακούσεις προσεκτικά για τουλάχιστο ένα δεκάλεπτο τα Events και αν δεν σε ενοχλήσουν πάρε αυτά, αν σε κουράσουν τότε έχε υπόψη σου ότι θα ακούς πολλές ώρες μέσα από αυτά … (Ένας φίλος μου τα πούλησε γι αυτό ακριβώς το λόγο)

Σχετικά με τις χαμηλές συχνότητες κλπ … Σαφώς τα 8ιντσα κατεβαίνουν πιο χαμηλά ,αλλα αυτό που χρειάζεσαι στην ουσία είναι ένα καλό ηχείο για να σε διευκολύνει στις μίξεις σου. Όλα τα ηχεία πάνω από 6.5 ίντσες είναι ικανοποιητικά στις χαμηλές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενταξει παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ!!Ενας Φιλος μου πηρε τωρα τα tr6 και θελω να παω να τα ακουσω....και εχω υποψιν και ενα αλλο παλικαρι που εχει bx8.Θα τα ακουσω και θα σας πω τις εντυπωσεις μου...thank you!!!!! :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουσιαστικά είναι ένα ηχείο πολύ κοντά σε επίπεδο Genelec

 

 

μην τρελαθούμε κιόλας...

 

εντάξει,το θέμα των monitors είναι υποκειμενικό...

 

εντάξει,είσαι modulator...

 

εντάξει,γνωρίζεις πιο πολλά (γύρω απο τη μουσική ,τεχνικά etc) απο τους περισσότερους εδώ μέσα...

 

...αλλά...

 

(χωρίς παρεξήγηση)

 

...δεν είμαστε και κουφοί!!!

 

καλά monitors είναι,τ'αξιζουν τα λεφτά τους-προσωπικά δε θα τα παιρνα γιατί έχω ακούσει και καλύτερα στα ίδια χρήματα,μα τα genelec και γενικά όλα τα true audiophile speakers (dynaudio,adam,klein & hummel κλπ) δεν τα φτάνουν ούτε με σφαίρες.

 

μιλάμε για "κλάσεις" καλύτερα ηχεία (και ακριβότερα βέβαια)

 

γενικά δε μ'αρέσει την προσωπική μας επιλογή να την "θεοποιούμε" και να φτάνουμε σε εντελώς υποκειμενικά συμπεράσματα όπως το παραπάνω που επηρεάζουν τη γνώμη των άλλων...

 

όλα αυτά καλόβουλα και χωρίς παρεξήγηση

 

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ’ αρχάς χαλάρωσε. Όπως είπες κι εσύ το θέμα των ηχείων είναι υποκειμενικό.

 

Δεύτερον , παρόλο ότι είμαι modulator δεν διατείνομαι ότι έχω το αλάθητο , τη γνώμη μου λέω κι εγώ όπως όλος ο κόσμος … Αν έχεις επιχειρήματα τεχνικά για να αντικρούσεις αυτό που γράφω σχετικά με τα Event έλα να το συζητήσουμε. Αλλά θέλω πραγματικά επιχειρήματα και όχι στερεότυπα.

 

Δεν θεοποίησα καμία προσωπική επιλογή μου , αντίθετα προσπαθώ να συμβάλω με την εμπειρία μου στην απομυθοποίηση των στερεότυπων που επικρατούν σε αυτή τη χώρα. Προσωπικά δεν έχω κάτι να κερδίσω διαφημίζοντας τα Event γιατί …

- Δεν έχω δικά μου Event

- Δεν πρόκειται να αγοράσω τα 6.5ρια γιατί αν διάβασες καλά τα θεωρώ εμφατικά στις ψιλές.

- Όπου έχω εργαστεί τα τελευταία χρόνια έχω χρησιμοποιήσει Yamaha ,Alesis ,Dynaudio , Westlake ,Genelec , Mackie αλλά ποτέ Event … ¶ρα μπορείς να είσαι βέβαιος ότι οι απόψεις μου ακόμα και αν είναι υποκειμενικές είναι ανεπηρέαστες από συναισθηματικούς ή οικονομικούς παράγοντες.

 

Η απόψεις μου για οποιοδήποτε ηχείο δεν είναι σαν κάτι τύπους που πήγαν μια βόλτα στο KEM και ξαφνικά απόκτησαν άποψη για τα 1030.

Έχω στήσει δίπλα δίπλα διάφορα ηχεία (ακόμα και τελείως άσχετα μεταξύ τους) και ότι άποψη διαμορφώνω είναι κατόπιν έρευνας και προσεκτικής ακρόασης έστω και υποκειμενικής. Τα συγκεκριμένα Event για τα οποία έγινε ο λόγος τα είχε πολύ στενός μου φίλος και πέρασαν και αυτά το τεστ που είπα.

 

Τα Genelec και συγκεκριμένα τα 1030 (6.5) δεν τα θεωρώ κάτι το ιδιαίτερα εξαιρετικό, για να τα χαρακτηρίσω «true audiophile» όπως χαρακτήρισες εσύ. Απλά είναι πολύ καλά ηχεία και τίποτε πάρα πάνω .Και αν τα δούμε σαν εργαλεία της δουλείας μας έχουν καθιερωθεί γιατί από αυτό το επίπεδο ηχείου και πάνω κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να παιδεύεσαι. Σε καμία περίπτωση δεν θα τα χαρακτήριζα κλάσεις ανώτερα από τα events (ακόμα και τα φτηνά). Συγκεκριμένα στις 6.5 ίντσες τα Event , Mackie , Genelec βρίσκονται πάρα πολύ κοντά. Επίσης μη κρίνεις από τη τιμή τα ηχεία. Ο καλός ήχος είναι καθαρά συνάρτηση σωστής επιλογής υλικών και σωστού σχεδιασμού που αξιοποιεί τα θετικά στοιχεία του υλικού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πειτε μου και μενα ρε παιδες που πηρα τα ALESIS MONITOR ONE MK2?

Tι γνωμη εχετε?

Παντως επιτελους οι μιξεις μου ακουγονται αρκετα καλα σε οποιαδηποτε πηγη και να τις βαλω.Γεματες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον μπορείς και μιξάρεις χωρίς δυσκολία και οι μίξεις σου «μεταφράζονται» σωστά σε άλλα ηχεία έχεις πετύχει αυτό που επιδιώκουμε σε μια αγορά ηχείων monitors.¶ρα είσαι ok.

Ενδεχομένως ένα καλύτερο ηχείο να σε διευκολύνει ακόμη περισσότερο.

Σε σύγκριση με τα Event πχ είναι πιο ισορροπημένα όσον αφορά τις ψηλές συχνότητες. Όμως τα υλικά των Μ1 είναι μέτρια και δεν επιτρέπουν κατασκευαστικά να υλοποιηθεί ένα καλό ηχείο. Ήδη θεωρώ ότι οι σχεδιαστές έχουν κάνει θαύματα με τα υλικά που διέθεταν για να παραχθεί αυτό το οικονομικό ηχείο. (Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το πρώτο Μ1 ήταν επανάσταση στο σχεδιασμό οικονομικών monitors)

Τα Event ακούγονται πιο διαυγή - έχουν σαφώς καλύτερο tweeter - (παρόλο που όπως ανέφερα πιο πριν για τα δικά μου αυτιά θέλει χαμήλωμα μερικά dB) και επίσης λόγο καλύτερου Woofer είναι πιο ισορροπημένα από χαμηλομεσαίες έως το crossover point σε σχέση με τα Alesis που είναι λίγο ασαφή εκεί. Τέλος τα Alesis ακούγονται να έχουν πιο πολύ bottom end αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει πραγματικά γιατί μάλλον μπερδεύει τη σύγκριση το εμφατικό tweeter των Event.Για να το πώ πιο παραστατικά, τα Alesis σε σχέση με τα Event είναι σαν να οδηγείς αυτοκίνητο με βρώμικα τζάμια. Ενώ τα Event είναι σαν να οδηγείς αυτοκίνητο με πεντακάθαρο παρμπρίζ αλλά να σε τυφλώνει ο ήλιος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οποτε με λιγα λογια dither μου προτεινεις να δωσω 30ευρο παραπανω και να παρω ενα μονιτορ αξιολογο και ποιοτικο που θα με βγαλει ασπροπροσωπο και να μην ενθουσιαζομαι με το μεγεθος του 8'' της m-audio που μπορει να μην εχει τοσο καλη αποδοση?αν και φυσικα αν βρω παραπανω χρηματα θα αγορασω τα tr8!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μ'αρέσει που έγραψα "...χωρίς παρεξηγηση..."

 

εσύ αρπάχτηκες με την μία...

 

εγώ μια χαρά χαλαρός είμαι ,απλώς έγραψα την άποψή μου για την σύγκριση των συγκεκριμένων ηχείων με τα genelec,η οποία πιστεύω ξεφεύγει απο τα όρια του υποκειμενικού,όχι επειδή το λέω εγώ αλλά επειδή είναι τοις πάσι γνωστό πόσο καλά και αξιόπιστα ηχεία είναι τα genelec και πόσο διαδεδομένα είναι.

 

εγώ δεν είπα οτι τα 1030 είναι audiophile (δεν ανέφερα καν αυτο το μοντέλο),έχει άλλα καλύτερα (και ακριβότερα) μοντέλα η genelec που μπορούν να χαρακτηριστούν audiophile.να φανταστώ οτι τα ανέφερες λόγω του οτι είναι 6άρια και σχετικά διαδεδομένα?

 

επιχειρήματα τεχνικά κατά των event δεν έχω,καθώς το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι το "frequency response" διάγραμμα,το οποίο όμως δεν το είχα βρει πουθενά στο net.αυτός ο λόγος συν οτι τα πράγματα είναι θολά για την εγγύηση τους ,άλλοι λένε χρόνος άλλοι 90 μέρες,συν το οτι (κυρίως )δεν μου άρεσαν ηχητικά με έκαναν να μη τα προτιμήσω πριν απο μερικούς μήνες που διάλεξα monitors.

 

Η απόψεις μου για οποιοδήποτε ηχείο δεν είναι σαν κάτι τύπους που πήγαν μια βόλτα στο KEM και ξαφνικά απόκτησαν άποψη για τα 1030

 

στην περίπτωση που το ρίχνεις σαν "μπηχτή",εκτός του οτι είναι εντελώς άτοπη (δεν ανέφερα ποτέ τα 1030,...τι είναι το kem??? :D ),δεν είμαι επαγγελματίας ώστε να ξημεροβραδυάζομαι κάνοντας αναλύσεις...

αυτό που εμπιστεύομαι είναι τα αυτιά μου (υποκειμενικό κριτήριο),την γνώμη των πολλών (πλησιάζει το αντικειμενικό) και τα specs που μπορώ να καταλάβω (αντικειμενικο κριτήριο).

 

ps1:δυστυχώς αν και έχεις δουλέψει και yamaha και mackie (όπως λες) δεν είχες απαντήσει σε παλιότερο thread που είχα κάνει με βάση τα msp5 και τα hr624 :(

 

κρίμα γιατι θα μου άρεσε να ακούσω τη γνώμη σου καθώς την θεωρώ σημαντική

 

μην παρεξηγηθείς πάλι :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου