Προς το περιεχόμενο

4 mic preamp TUBES!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχοντας ένα ελεύθερο απόγευμα στη διάθεσή μου είπα να δοκιμάσω 4 λάμπες 12ax7 στον UA 610 solo για να δω αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο ηχόχρωμα και γενικά να δω κατά πόσο αλλάζει ο ήχος του προενισχυτή.

Ο συγκεκριμένος έχει και μια λάμπα εξόδου GE 6072 την οποία και είχα σταθερά πάνω σε όλες τις αλλαγές των προενισχυτριών.

 

Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι με ένα λαμπάτο προενισχυτή μπορείς να φτιάξεις διάφορα ηχοχρώματα αλλάζοντας μόνο τις λάμπες και έτσι μπορείς αναλόγως την πηγή που έχεις και τον ήχο που ψάχνεις, να βρεις λύση με μονάχα την αλλαγή μιας λυχνίας!

Ελπίζω να βγάλετε και εσείς χρήσιμα συμπεράσματα.

 

Οι λυχνιές είναι οι εξής: a)Telefunken 12ax7 smooth plate, b) Telefunken 12ax7 ribbed plate, c) Phillips 12ax7, d) JJ Tesla 12ax7 <-solo 610 default.

 

Tα clips αποτελούνται από φωνή και ακουστική κιθάρα όπου έχουν ηχογραφηθεί και τα 2 με την ίδια λυχνία κατά περίπτωση.

 

υγ. Στην αρχή μπορεί οι διαφορές να μην είναι απολύτως εμφανείς αλλά με προσεκτικότερη ακρόαση και με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ένα σχετικά αξιόλογο σύστημα αναπαραγωγής, θα γίνουν πιο διακριτές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου