Προς το περιεχόμενο

Μετά από μακρόχρονη απουσία από τα πλήκτρα, ποιό synthe


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλοι μου, πάντα χαίρομαι όταν βρίσκω τόσο ενεργά forum όπως τούτο 'δω!

Στο θέμα μας τώρα. Τελευταία έχω αρχίσει να τρώγομαι για επιστροφή στα πλήκτρα. Τελευταία φορά είχα ασχοληθεί -με αρμόνιο- στα 24 μου (τώρα πλησιάζω αισίως τα 38). Η ηλικία μου ακριβώς είναι που με κάνει να κατευθύνομαι περισσότερα ψυχαγωγικά, κυρίως για οικιακή χρήση και σκέφτομαι να πάω σε synthesizer entry level. Μια σκέψη είναι το SH-201 της Roland αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τη παντελή απειρία στο synthesizer και τη μακρόχρονη απουσία μου γενικά από τα πλήκτρα. Να σημειώσω εδώ πως έτσι και αλλιώς ήμουν αυτοδίδακτος αλλά μπορώ να πω πως είχα αρκετά καλό αυτι.

Επίσης θα ήθελα τη γνώμη σας γενικότερα και για τα αρμόνια και synthesizer της Yamaha. Πρόσεξα σκαλίζοντας λίγο το παρον forum, οτι υπάρχουν ελάχιστες αναφορές για τα πληκτροφόρα της Yamaha. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 27
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

φιλε μου καλησπερα και καλως ηρθες.!!

η προσωπικη μου γνωμη ειναι να δεις λιγο τα korg.

εξαρταται τωρα τι θελεις και ποσα διαθετεις το κυριωτερο.

θελεις καθαρο συνθη η θελεις αρμονιο συνθη?

θα σου ελεγα να κοιταξεις τη σειρα των korg pa που εχει και ρυθμους.απο το pa50,pa80.pa500,η και pa800.αυτα τα οργανακια ισως τα βρεις και μεταχειρισμενα.μπες στη σελιδα www.korgpa.com και θα δεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα καθώς και για την αμεσότητα της απάντησης σου φίλε μου. Η επιλογή της εταιρείας δεν είναι κάτι που με περιορίζει. Οπωσδήποτε το οικονομικό είναι ένας παράγοντας. Θα έλεγα πως σε μεταχειρισμένο μια επιλογή της τάξης των 300€ θα είναι καλοδεχούμενη, σε άλλη περίπτωση, αν δηλαδή φτάσουμε και τα 500€ θα χρησιμοποιηθεί η πιστωτική κάρτα με την επιδίωξη ίσως και κάποιου άτοκου διακανονισμού.

Ενδιαφέρουσα η πρόταση για αρμόνιο-σύνθη, μια που δέν ήξερα πως υπάρχει αυτός ο συνδυασμός. Υπάρχει κάτι από τη Korg που μπορείς να μου προτείνεις σε αυτές τις τιμές και με αυτή την ιδιότητα;

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Φίλε μου καλως όρισες. Αν ενδιαφέρεσαι για σύνθ, μια σχετικά φτηνή επιλογή είναι το SH-201 που ανέφερες, που είναι καθαρόαιμος συνθετητής με Modeling Passive synthesis που προσομοιώνει τον "αναλογικό" ήχο. Αυτό το έχω δουλέψει και θεωρώ ότι αξίζει κάθε ευρώ. Ενα πολύ καλό "παιχνίδι" για τους παλιούς που "έστριβαν" ποτενσιόμετρα.

Σίγουρα άλλοι φίλοι μπορούν να σου πουν για αντίστοιχα Yamaha ή Korg, αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν αρμόνια-συνθ που μάλλον ο toniiskorg έχει παρανοήσει σαν έννοια και την μπερδεύει με τα arranger που δεν έχουν σοβαρές προγραμματιστικές δυνατότητες στον ήχο.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ'αρχάς να συστηθώ. Ονομάζομαι Στέφανος και ζω στην Αθήνα.

Νομίζω πως για να με βοηθήσετε περισσότερο και καλύτερα θα πρέπει να γίνω λίγο περισσότερο αναλυτικός ως προς το τι θέλω αλλά και το τι μπορώ...

Λοιπόν θεωρητικά είμαι αυτό που λέμε σκράπας. Έχω παντελώς ελειπή μουσική παιδεία και με το μόνο που ασχολήθηκα κάπως στα τέλη της δεκαετίας του 80 με αρχές 90 ήταν η αποστήθιση κάποιων κομματιών των Cure, Depeche Mode κ.α. του είδους καθώς και όλα τα κλασικά και εύκολα τραγουδάκια που παίζει όλος ο κόσμος όταν έχει στα χέρια του ένα αρμόνιο (περάσαν από τα χέρια μου 2 αρμόνια της YAMAHA και 1 της ROLAND). Παράλληλα εκείνη την εποχή είχα γραφτεί και έκανα για ένα ετός μαθήματα στο Ωδείο του Σκαλκώτα στη Μυτιλήνη, αλλά είχαν την ατυχή έμπνευση να με παρασύρουν στο να παρακολουθήσω μαθήματα πιάνου, πράγμα που όπως αποδείχθηκε ούτε με ενδιέφερε και ο βαθμός δυσκολίας ήταν τέτοιος που με απομάκρυνε και από το αρμόνιο αφού τελικά μετά από ένα διδακτικό έτος τα παράτησα (εκείνη η μέθοδος Czerny με είχε κάνει να στραμπουλήξω όχι τα δάχτυλα αλλά τους εντολείς δεξία-αριστερά του εγκεφάλου μου).

Σημειώνω εδώ πως με τα synthesizer δεν είχα ΠΟΤΕ καμία επαφή. Πέρυσι όμως σε μια έκθεση ήχου και εικόνας στην EXPO στο Ολυμπιακό στάδιο έπεσα πάνω σε περίπτερο του Στόλλα όπου είχε το SH-201 και χαζοπαίζοντας εκεί (μέσα στην έκθεση) κόλλησα που λένε. Ε, από τότε γυρίζει στο μυαλό μου να επιστρέψω με ένα δυναμικο Come Back και παρά τα κοντά 40 μου χρόνια να πάω να κάνω και κανένα μάθημα ώστε να μάθω 5 πράγματα πιο σοβαρά όμως αυτή τη φορά, καθώς η ηλικία δεν επιτρέπει επιπολαιότητες. Ο στόχος μου είναι η προσωπική και παρεϊστική ψυχαγωγία. Θεώρησα -και αν κάνω λάθος διορθώστε με παρακαλώ- πως τα synthesizers προσφέρονται για περισσότερη ψυχαγωγία παίζοντας και λίγο αφηρημένα (παραμένω και φίλος της ηλεκτρονικής μουσικής). Από την άλλη με ενδιαφέρει το να μπορούν να παράγουν κάποια ελάχιστα φυσικά όργανα καθώς και κάποια έτοιμα ακοπανιαμέντα, όπως κάνουν και τα αρμόνια. Δε ξέρω αν είναι εφικτό φυσικά αυτό, μια που μάλλον θέλω και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Να πώ πως διαβάζοντας στο παρόν forum αρκετά από τα θέματα αλλά και βλέποντας παράλληλα πολλά βιντεάκια από το youtube εντυπωσιαστικά από τα αρμόνια YAMAHA PSR-S700 (του οποίου η τιμή ξεφεύγει όμως) και KORG PA-50, ενώ επίσης μου αρέσαν τα synthesizers ROLAND SH-201 και Juno-D, το KORG X50 και τέλος το YAMAHA MM6.

Προσωπικά κατευθύνομαι προς ROLAND Juno-D και ΥΑΜΑΗΑ ΜΜ6.

Λόγω του ότι σκέφτομαι να πάω στο Νάκα για κάποια ταχύρυθμα μαθήματα που ονομάζει Autorgan σκέφτομαι μήπως και είναι προσαρμοσμένα στα όργανα της YAMAHA. Και εδώ η συμβουλή σας πάλι θα είναι καλοδεχούμενη, αν δηλαδή υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση για μαθήματα θα είναι καλοδεχούμενη.

Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις και για οτι απαντήσετε στο μέλλον.

Να'σται καλά

 

Στέφανος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

yameth δεν τα ξερω αυτα που λες και γιαυτο δεν παρανοω.εγω ειπα τη δικη μου αποψη χωρις να θιξω και να πειραξω κανεναν.καλο βραδυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οσο για τον προγραματισμο του ηχου παλι εχω αλλη αποψη.για παραδειγμα εγω στο pa500 εχω φτιαξει ζουρναδες και φυσικα το καλυτερο φλαουτο που βγαζει ενα trinity.ειπες τιποτα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

yameth δεν τα ξερω αυτα που λες και γιαυτο δεν παρανοω.εγω ειπα τη δικη μου αποψη χωρις να θιξω και να πειραξω κανεναν.καλο βραδυ

 

Φίλε toniiskorg έψαξα και είδα βιντεάκια από το KORG PA-50 και κατάλαβα πολύ καλά τι εννοούσες, όπως επίσης πιστεύω πως έχεις καταλάβει και πάνω κάτω τι περίπου ψάχνω.

 

Υ.Γ.: Προς Θεού η ανάγκη μου για βοήθεια να μη γίνει αιτία για αντιπαραθέσεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου