Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά samples στο Korg tr απο xtreme


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σε ολους τους πληκτραδες!!!!

 

 

παιδια φορτωνω samples στο tr απο xtreme και δεν ξερω πως η που παω να τους ακουσω.μηπως ξερει κανεις να μου πει?

 

 

ευχαριστω

 

φιλικα Αντωνης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο άλλο θέμα που ρωτούσες το ίδιο.

Τα φορτώνεις κανονικά και μετά επιλέγεις Menu/Basic/Osc Basic και επιλέγεις High ή Low Osc 1 ή 2 ανάλογα σε ποιον θέλεις να χρησιμοποιήσεις το εξωτερικό δείγμα. Αλλάζεις τον τύπο μνήμης που χρησιμοποιείς από ROM σε RAM και αν έχεις φορτώσει τα δείγματα σωστά σε αφήνει να επιλέξεις από αυτά που φόρτωσες και έχουν αποθηκευθεί προσωρινά στη RAM.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νικολα εισαι απεχτος ρε φιλε σευχαριστω πολλυ!!!!!!!!!!!!

 

βρηκα τα samples.

 

2 πραγματα τωρα θελω να δω.

 

απο rom se ram δεν μπορουν να μεινουν οι ηχοι μονιμα? και δευτερον πρεπει να το ψαξω αυριο τωρα πια,οταν μουβγαζει samples, αλλαζω τα high και low και δινει απλως μια χρεια σε εναν βασικο ηχο.

 

παραδειγμα.

 

 

εχω το sample.αλλαζω το high σε piano και αλλαζει καπως ο ηχος αυτο τι ειναι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ό,τι αφορά την διατήρηση των samples στο όργανο και μετά το σβήσιμό του δυστυχώς δεν γίνεται. Όλα τα samplers που αποθηκεύουν σε RAM το κάνουν αυτό.

 

Το Trinity που αποθηκεύει samples σε Flash Memory (onboard στην PBS) δεν τα χάνει. Τα περνάς μια φορά και πραμένουν εκεί μέχρι να τα σβήσεις κατά βούληση.

 

Το ίδιο ισχύει και στις Flash Κάρτες για το Pa80.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To High και το Low έχουν την εξής σημασία:

Μπορείς να αναθέσεις σε καθένα από τα 2 και για τους 2 oscilators διαφορετικά multisamples. Το High multisample θα αναπαράγεται σε υψηλές τιμές velocity και το Low multisample σε χαμηλές.

 

Έτσι αν έχεις ένα program που χρησιμοποιεί έναν Oscilator με High MS Saw1 και Low MS SquareJP για παράδειγμα τότε αν παίζεις δυνατά και κοφτά θα αναπαράγεται το Saw1 και αν παίζεις πιο σιγά θα αναπαράγεται το SquareJP.

 

Τώρα ποια θα είναι η κρίσιμη τιμή Velocity άνω και κάτω της οποίας θα εναλλάσονται τα multisamples είναι κάτι το οποίο μπορείς να ρυθμίσεις από 000-127 ως συνήθως. Επίσης μπορείς να το ρυθμίσεις με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε από πχ 000-040 να ακούγεται τo Low, από 041-090 να ακούγονται και τα 2 και από 091-127 να ακούγεται το High.

 

Oι περισσότεροι ήχοι που θα βρεις πάντως δίνουν όλη την περιοχή του velocity ή στο High ή στο Low MS και πιο σπάνια θα βρεις ήχο που να μοιράζει το velocity range σε δύο multisamples.

 

Όταν τώρα σε έναν ήδη φτιαγμένο ήχο πχ synth βιολί τύπου Zervas θες να αλλάξεις πιθανότατα το Saw θα πρέπει να ξέρεις ποιο Sample να αλλάξεις. Εξαρτάται κάθε φορά σε ποια θέση (High ή Low) έχει ανάγει αυτός που εφτιαξε τον ήχο το multisample (saw στην προκειμένη).

 

Όταν λοιπόν το βρεις και στη θέση του βάλεις piano πχ θα διαπιστώσεις οτι θα αλλάξει η χροιά του ήχου αλλά πιθανότατα να μην θυμίζει πιάνο. O λόγος είναι οτι πέρα από το multisample Saw οι lfo's που ενεργούν στους ταλαντωτές, τα φίλτρα, οι amplifiers και οι περιβάλλουσες που τα ελέγχουν έχουν παραμετροποιηθεί έτσι ώστε να προσομοιώνουν το μηχανισμό αναπαραγωγής του βιολιού.

 

Άρα το αποτέλεσμα δεν θα θυμίζει πιάνο ειδικά αν στον ήχο ενεργούν και modulation fx. Για αυτό η αλλαγή της χροιάς σου ακούγεται κάπως περίεργη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΕΥΡΗΚΑ.

Τελικά τα βρήκα.

Αλλά παίδες με τις μνήμες που έχω βάλει οι ήχοι sampler ακούγονται με effect πόκεμον, οπότε πάω για μνήμες.

Α ρε Νίκο κάποτε το έλεγες .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου