Προς το περιεχόμενο

Πως γράφω κιθάρες από το Amplitube στο Νuendo;


RU4funk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους...!

 

Θέλω να γράψω κιθάρες από το Amplitube (Jimi Hendrix) μέσα στο nuendo (3.2), πώς ακριβώς θα το κάνω? Παρακάτω αναφέρω τα βήματα που ακολουθώ...

Ανοίγω ένα audio track και στο insert βάζω το amplitube... αλλά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα, που είναι το εξής: Την ώρα που ετοιμάζομαι να γράψω (έχω οπλίσει το κανάλι για να ακούσω κ να πάρω στάθμη) δεν πέρνει σήμα το amplitube με αποτέλεσμα να ακούω τον ήχο της κιθάρας στεγνό, αν όμως πατήσω το rec κ γράψω κάτι μέσα στο sequencer το playback που ακούω είναι με τον ήχο που έχω διαλέξει από το amplitube...

Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει να μου λυθούν οι απόρίες..

 

1) Τι κάνω λάθος σε όλο αυτό?

2) Μπορώ την ώρα που ηχογραφώ να ακούω τον ήχο που έχω επιλέξει?

 

Συγχωρέστε με για την ασχετοσύνη αλλά είμαι νέος σε όλο αυτό το παιχνίδι με τα sequencers και τα pluggins.....!!! :-\ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΙΡΩΝ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

RU4funk, για να ακουσεις το AMPLITUBE σε real Time,θα βαλεις το plugin στο input του nuendo θα πατησεις το record,και το monitor,που ειναι διπλα στο record.

εαν δεν μπαινει μεσα ο ηχος, πηγαινεις στο Device και τσεκαρεις το direct monitoring.

Με τον τροπο αυτο οτι παιζεις, και ακους , το γραφεις στο nuendo μαζι μα τα εφφε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

....το direct monitoring είναι μια λειτουργία η οποία παρακάμπτει ουσιαστικά τον υπολογιστή και δρομολογεί το σήμα από την είσοδο του AD απευθείας στην έξοδο του DA ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση του σε πραγματικό χρόνο χωρίς ακουστή καθυστέρηση. Ο λόγος για τον οποίο δεν ακούς την επεξεργασία του plugin είναι ακριβώς το ότι έχεις ΗΔΗ επιλεγμένη την λειτουργία direct monitoring.....ακούς δηλαδή απ'ευθείας την κιθάρα από την είσοδο της κάρτας πριν το στάδιο της επεξεργασίας μέσα στο DAW. Έτσι αυτό που θα πρέπει να κάνεις αν θέλεις να ακούς το σήμα εισόδου επεξεργασμένο real time είναι να ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ το direct monitoring (αρκεί να σου επιτρέπει το audio interface που έχεις να κατέβεις σε αξιοπρεπή και λειτουργικά επίπεδα latency).

 

Τώρα αν θέλεις να ηχογραφήσεις την κιθάρα επεξεργασμένη (ΜΕ το plugin και όχι απλά να το ακούς) θα πρέπει να το βάλεις σε insert του αντίστοιχου input channel και όχι στο mixer channel......αυτό όμως δεν είναι και τόσο καλή επιλογή γιατί ουσιαστικά δεν θα έχεις δυνατότητα αναίρεσης η αλλαγής της επιλογής σου. Αντίθετα βάζωντας το σε insert του mixer channel μπορείς να "ακούς" το αποτέλεσμα της επεξεργασίας χωρίς όμως αυτή να είναι μόνιμη και να ηχογραφήται (η κιθάρα ηχογραφήται "καθαρά" επιτρέπωντας σου στην συνέχεια να αλλάξεις γνώμη για το είδος της επεξεργασίας)

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απενεργοποίησε το direct monitoring και ταυτόχρονα να έχεις επιλεγμένο το κουμπί monitor.

 

Και κάποιος να κάνει sticky την εξής δήλωση: Διαβάζουμε το manual και κοιτάμε τα πολλά πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με αυτό το πρόβλημα. Έχω βαρεθεί κάθε φορά που γίνεται λόγος για κάποιο plugin κιθάρας, να έχει να κάνει με αυτό το "πρόβλημα"

 

 

Άηντε να το μεταφέρω στα απαντημένα τώρα

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Slew Rate featured και unfeatured this θέμα
  • πριν admin κλείδωσε το θέμα
  • πριν Slew Rate ξεκλείδωσε το θέμα

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου