Προς το περιεχόμενο

Νέο partition ή νέος χρήστης?


NoIzY

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας, επειδή περιμένω καινούρια κάρτα ήχου και θα ήθελα να ασχοληθώ με ηχογραφήσεις (λέεεμε τώρα :D), θέλω να ''στήσω'' λίγο καλύτερα το pc μου, δημιουργώντας έναν χώρο αποκλειστικά για αυτή τη δουλειά... Εκεί θα περάσω μόνο προγράμματα σχετικά με ηχογραφήσεις (cubase, guitar rig, addictive drums κλπ)...

 

Και ερωτώ:

Είναι καλύτερα να δημιουργήσω νέο partition στον δίσκο, στο οποίο θα περάσω μόνο τα xp και τα προγράμματα που σχετίζονται με ηχογραφήσεις?

Ή μπορώ να κάνω τη δουλειά μου δημιουργώντας έναν νέο χρήστη -πέρα από τον βασικό που θα είναι για όλες τις υπόλοιπες δουλειές- και περνώντας αποκλειστικά και μόνο τα προγράμματα που χρειάζομαι?

 

- Σε περίπτωση που φτιάξω νέο χρήστη, θα μπορώ να μην έχω internet (αλλά στον βασικό χρήστη να έχω)?

- Αν είμαι συνδεδεμένος στον χρήστη για τις ηχογραφήσεις και αποσυνδεδεμένος από τον βασικό, θα καταναλώνεται καθόλoυ cpu/ram από λειτουργίες του βασικού χρήστη?

- Αν κολλήσω κάποιον ιό στον βασικό χρήστη, αυτός μεταδίδεται και στον χρήστη για ηχογραφήσεις?

 

Συνοψίζοντας,

Υπερτερεί κάπου η λύση των 2 partition έναντι της δημιουργίας 2ου χρήστη? Και αν ναι, πού? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν μπορείς να διαθέσεις ένα pc αποκλειστικά για ηχογραφήσεις, τότε καλύτερα καινούργιο partition.

Αν κολλήσεις ιό όμως, αυτός θα μεταδοθεί σε όλα τα partition, οπότε θα πρέπει να προσέχεις.

Μιά καλή λύση είναι να κάνεις εγκατάσταση xp (για τα μουσικά) και linux (για Internet κλπ), αν θες/μπορείς να ασχοληθείς με αυτό το λειτουργικό φυσικά. Αυτό έχω κάνει και είμαι υπερκομπλέ.

I can actually hear difference between neck joints.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν πάρω άλλον σκληρό και περάσω σε αυτόν τα xp και τα μουσικά προγράμματα, υπάρχει πάλι κίνδυνος να μεταδοθεί ιός από τον άλλο σκληρό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περίπτωση ιών, δεν μου έχει τύχει.. εννοω, ότι δεν έχει τύχει να επηρεαστούν τα μουσικά μου προγράμματα..

2 είνα τα βασικά ζητήματα σε ενα home studio set-up.. Ο χώρος, που χρησιμοποιείς, και η δομή του συστήματος σου...

 

Για παράδειγμα, αν χρειάζεσαι vst plugins, θα πρέπει να υπολογίσεις ότι εκτός απο τα dll, γράφεις τεράστια δεδομένα με αρκετές βιβλιοθήκες ήχων πολλών gigabyte...Καλό είναι αμα κάνεις format, να μην βρίσκονται σε ένα χώρο που Α.. λέγεται c:\, τον χρησιμοποιείς για της ηχογραφίσεις σου, ή τον γεμίζεις επικύνδηνα με βίντεο και mp3..

 

Έγω έχωντας 4 σκληρούς, (RAID), εχω, κάνει setup το Cubase στο D:/programm files/ όπου εκεί έχω βάλει όλα μου τα vst plugins.(και databases) -  (πολύ σημαντικό να διασώσεις τον vst plugin φάκελο σε περίπτωση format....)

σε τρίτο σκληρό αποθηκεύω τις ηχογραφίσεις μου..

 

Έχω ενα user, και κάνω όλες μου τις άλλες δουλειές παράλληλα.. Θέλω να πώ ότι είναι και λίγο μύθος το θέμα του να έχω έναν υπολογιστή καθαρά σεταρισμένο για μουσική.. Ισχύει μόνο σε περίπτωση που θέλεις να ελευθερώσεις όσους περισσότερους πόρους στο σύστημα σου, αλλάζεις την λειτουργία των windows σε ποιό αποδοτική, από ότι σε πιο Εντυπωσιακή, είτε σε XP, είτε σε Vista, και χρησιμοποιείς ενα σπαρτιατικό μηχάνημα για μουσική.. (αν και δεν έχω παρατηρήσεις τραγικές διαφορές..) πλέον όλα τα καινούργια μηχανήματα, είναι πολύ δυνατά.... Στο σημείο αυτό να αναφέρω, ότι ΟΛΑ τα συστήματα μπορείς να τα κολλήσεις με το Cubase, ή όποιο άλλο σύστημα.. Αλλά αυτό σημαίνει άγνοια, και όχι "δημιουργώ το super έπος".....Keep things simple, και όλα μπορούν να γίνουν..

 

ΜΤΠ = Μην Το παρεξηγείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω εχω σε ενα πυργο 2 λειτουργικα (xp)  και 4 σκληρους εδω και τεσσερα χρονια και δεν ειχα ποτε προβλημα. στον ενα σκληρο τρεχουν xp για χρηση internet και λοιπον προγραματων επεξεργασιας εικονας.. (βεβαια παντα με καλο antivirus βλεπε kasp.internet security) Στον αλλο δισκο τρεχουν παλι xp με ολα τα μουσικα προγραμματα και στον τριτο εχω ολα τα project που δουλευω και τα audio files. Ο τεταρτος χρησιμοποιηται σαν library για ολα τα banks και τα samples. Ειναι οντος πιθανο να μετεφερθει ιος απο το ενα λειτουργικο στο αλλο αλλα εμενα δεν μου ετυχε ποτε και ανθρωποι του επαγγελματος μου εχουν πει οτι ειναι δυσκολο εως αδυνατον να συμβει ενω στα partition ειναι πανευκολο.. Γνωμη μου ειναι οτι το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να αγορασεις ενα δισκο ακομα για επιπλεον λειτουργικο, οποτε νετ και μουσικη να ειναι ξεχωριστα, και μετα να χωρισεις και τους δυο σε partitions για samples και projects. Μεσο του bios υπαρχει ρυθμιση για να σου βγαζει επιλογη σε καθε επανεκινηση πιο λειτουργικο να τρεξει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην δική μου περίπτωση, έχω ενα amd xp2000 με 40άρη σκληρό και 512 ram στα 266...άρχαίο σύστημα...

Με 2 χωριστά partitions των 20gb ...ένα για το νετ και τα διάφορα άλλα προγράμματα, και ένα μόνο με τα μουσικά μου...(με απενεργοποιημένα όλα τα περιφερειακά).

Με τη βοήθεια της emu 0404 σε pci και τα original προγράμματα που την συνόδευαν,

το σύστημα τρέχει δίχως πρόβλημα 16 audio κανάλια με τα effects τους, και κανα 2 midi (ez drummer, που για το δικό μου σύστημα είναι μάλλον βαρύ)...

Η περίπτωση του χρήστη μάλλον θα πρέπει να αποριφθεί,γιατί θα σου φορτώνει έτσι κι αλλιώς τα περιφερειακά (modem,printers scanners etc...) συν προγράμματα που τρέχουν παρασκηνιακά...

Το bios αναγνωρίζει απο μόνο του την ύπαρξη 2 λειτουργικών και σου δίνει επιλογή τι να φορτώσει.

Πάντως στα αυτιά μου καλύτερα ακούγεται η προσθήκη 2ου σκληρού (όχι σε raid...!!!!) με 2ο λειτουργικό...(ισχύει και σε αυτή την περίπτωση η επιλογή μέσω του bios).

Και βέβαια δεν δοκιμάζουμε ποτέ στο μουσικό μας partition κανένα πρόγραμμα...!!!

 

 

-ex- grave digger................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η καλυτερη λυση για αυτες τις περιπτωσεις ειναι το vmware,εγκατεστημενο se kapoio μηχανημα που εχει στηθει για  μουσικη.....αρκει βεβαια κανεις να τηρει καποιους κανονες κατα την μεταφορα αρχειων απο το ενα συστημα στο αλλο.... ;) ;) ;) ;D ;D ;D\

    Αλλη λυση ειναι dual boot μηχανημα οπου στο  internet συστημα εχει περαστει καποιο προγραμμα που ''κρυβει '' τους υπολοιπους σκληρους...προτιμω την πρωτη λυση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2ο partition με xp_sp3(σε fat32)-απενεργοποιείς ότι δεν χρειάζεσαι απο τη διαχείριση εργασιών-κλείνεις και το service του firewall και τα σχετικά "άχρηστα πράγματα"-ψάχνεις και στο google κάποια tweeks-tips'n'tricks για audio pc και είσαι άνετος...

...και πίστεψέ με και διπλοπύρηνο με 2g ram να έχεις θα δεις διαφορα όταν στο άλλο partition τρέχουν antivirus-firewall-defenders-services εκτυπωτών,fax,office και ένα κάρο μ@λ...ες!

 

Απλά με καινουριο λογαριασμό χρήστη αυτά δε γίνονται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αν και πάει καιρός πλέον (από την έναρξη του thread σχεδόν) που έχω πάρει 2ο σκληρό και την έχω καταβρεί!! 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου