Προς το περιεχόμενο

Μεταχειρισμένο Workstation σε καλή τιμή;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες του θορύβου (noiz),

 

Ως κάτοχος ενός Nordlead 2 φυσικά και δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα.

Αποφάσισα να το συνδυάσω με τα virtual synths μου και να πάρω ένα midi keyboard. Μπορώ να διαθέσω μέχρι 300 Euro για ένα.

 

 

Όμως σκόνταψα στο ebay σε ένα used Korg Triton LE για το οποίο η εγγλεζαρία (βλαχιάαα/midlands) μου ζήταγε 113 λίρες για να έρθει λέει Ελλάδα. Τι στο διάλο, ξαφνικά ανεβαίνει το bid, συνολο πάνω απο 300 Euro. Έρχεται και ένας τυπάς και μου λέει οτι πολλά απο αυτά τα synths που πουλάνε εκεί σε καλές τιμές είναι φανταστικά synths στο μυαλό τον πωλητών. Σιχτιριζω εγώ.

 

Ξέρει τις που θα μπορούσε κάποιος να βρεί στην Αθήνα χρησιμοποιημένα synths σε καλές τιμές; (Συγκεκριμένα ψάχνω για workstation αλλά δεν το λέμε ευθέως να βάζουμε το κακόμοιρο το noiz σε σαφάρι :twisted: )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ως κάτοχος ενός Nordlead 2 φυσικά και δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα.

 

Γεια σου despal. Κατ' αρχήν σε ευχαριστώ για την παραπάνω δήλωσή σου διότι επιβεβαιώνεις κάτι που πάντα υποψιαζόμουνα για αυτή τη μ#%#κία το Nord Lead. Επίσης προτείνω να χαρακτηρισθεί ως η πιο ανατρεπτική και ειλικρινής δήλωση του αιώνα. :) :).

 

Κατά δεύτερον, αν δεν παίζεις live στην Ελλάδα, τότε τα workstations είναι άχρηστα, πανάκριβα, μονόχνωτα και δυσκίνητα. Δεν θα τα χρειαστείς ποτέ, καθώς η ποιότητα ήχου που προσφέρουν ΔΕΝ είναι καλύτερη από εκείνη των software synths, ενώ η αξία που προσφέρουν για την τιμή τους είναι κατά τη γνώμη μου αστεία.

 

Τώρα, αν παίζεις live στην Ελλάδα, όπου η ιδέα ότι θα χρησιμοποιεί κανείς ζωντανά ένα αξιόπιστο midi patcher για να ελέγχει τους υπολογιστές του ή άλλα synths είναι άγνωστη, τότε δυστυχώς θα χρειαστείς ένα workstation. Πολλοί θα σου προτείνουν πολλά.

 

Με τα 300 ευρώ που λές, (ή λίγο παραπάνω) μπορείς να αγοράσεις καταπληκτικό midi κλαβιέ.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ; :P Great.

 

Σκέφτηκα ακόμα και να το διαολοστείλω. Τελικά, ένας φίλος μου μουσικός μου θύμισε ότι έχω ακομα αρκετήηηη θεωρία να μάθω και αποφάσισα να πάρω ένα ωραίο δεύτερο χέρι κλαβίε και μαζί δώρο ενα Yamaha FB-01.

 

Το Nordlead μάλλον θα το κρατήσω για lead synth και μόνο. Βλέπεις είμαι 14 και το Nordlead ήταν το πρώτο μου *κανονικό* synth, τότε που ακόμα θεωρούσα το midi έναν τρόπο για να συμπιέζεται cheesy & plastic μουσική σε μικρά αρχεία. :P

 

EDIT// Όσο για την Σουηδέζα (Nordlead), δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μάζεμα οοοοολων των παλιών καλών synths (απο VCS3 εως Prophet 5). VA είναι αυτό. Όταν το αγόρασα δεν ήξερα τίποτα από arranging. Μετά κατάλαβα ότι δεν μου κάνει... οπότε... Αυτό είναι μια καλή αγορά σε κάποιον που έχει δίπλα του κάτι για drums, bass ΚΑΙ SEQUENCING!! Και αυτό γιατι το Nord είναι ουσιαστικά ένα sound generator και ένα keyboard. Και το sound generator σκληροπυρηνικά για heavily synthesized ήχους. Ίσως να το ξεφορτωθώ μιας και είναι σε ΑΨΟΓΗ κατάσταση (ούτε μια γρατζουνιά).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κράτα το Nord (ίσως αποδεικτεί η μόνη σουηδέζα της ζωής σου). Πάρε ένα computer. Βάλε ένα απλό πρόγραμμα για Sequencing. Βάλε ένα απλό vst plugin για το μπάσο και τα τύμπανα που σου λείπουν. Συνέχισε να μελετάς arranging. Καλή τύχη σε όλα.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

¶ρθρο 1ον: Η ΜΟΝΗ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!

 

¶ρθρο 2ον: Computer θα πάρω (και τζάμπα μάλιστα) :D

 

¶ρθρο 3ον: Το Nord μάλλον θα φύγει για να συνδυάσω την Cubase και τα synths (vst) που έχω με κάτι πιο χρήσιμο (τουλάχιστον στο style Μουσικής που θέλω: Ambient & New Age)

 

 

Πίσω στο θέμα: Κανα μαγαζί υπάρχει στην Ελλάδα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου