Προς το περιεχόμενο

ALESIS Micron??? να το παρω το κοριτσι??


shanti

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καληερα παιδια  :)

εχω βρει μια καλη ευκαιρεια απο φιλο φιλου να αγορασω το συγκεκριμενο συνθ. γραφω Psy trance φαση μουσικη κ θα θελα ενα φτηνα σχετικα συνθακι που να μπορω να το κουβαλω κ για πιο ζωντανες καταστασεις.

ομως επειδη δεν εχω ουτε τον χρονο ουτε κ την εμπειρια να το ψαξω ρωτω εσας.

κανει για τη μουσικη που ασχολουμαι? καπου διαβασα οτι δεν εχει δικους του ηχους καπου αλλου οτι εχει κτλ κτλ κ μπερδευτηκα.

οπως καταλαβενετε δε με ενδιαφερει να εχει πιανακια κτλ αλλα πιο lead ηχους κ εφφε διαφορα σαν ηχους. κ επισης μπορω να πειραζω τους ηχους πχ με cuttoff η καπως αλλιως? βλεπω οτι εχει μονο 3 κνομπσ.

η τιμη του ειναι χαμηλη μεταχειρισμενο αλλα σε καλη κατασταση αρα μενει η ετυμηγορια απο εσας.

ευχαριστω προκαταβολικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο είναι αλλά έχει κακό και ελλιπές real-time control. Πλούσιος ήχος αλλά δεν θα βγάλεις τους ήχους που σου αρέσουν μέσω του πειράγματος πραγματικών κουμπιών αλλά εικονικών εντός του μενού του (αυτόματη κόκκινη κάρτα για μένα). Είναι 4 part multitimbral αλλά με 8 φωνές περιορίζεσαι κατά πολύ. Περιμένουμε κι άλλες απόψεις, αλλά για πληρέστερη ενημέρωση:

 

<a href="http://picasaweb.google.com/lh/photo/hHRFzOmh5B-JmrdVQBGrpQ?authkey=RUVmHADAXy8&feat=embedwebsite"><img src="http://lh6.ggpht.com/_u1pghyaj8Y0/SZVkhOsIwtI/AAAAAAAAAzs/JhKRKc1l694/s800/untitled.JPG" /></a>

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δούλεψα το συγκεκριμένο και μπορώ να σου πω τα εξής:

Ο ήχος του σε σύγκριση με microkorg(μέσω διαδυκτίου άκουσα) και του sh201(το δούλεψα για πολύ λίγο) είναι αρκετά διαφορετικός...

Έχει σχεδόν πάντα ένα ζεστό χαρακτήρα και πολύ "στρόγγυλα" "μεγάλα" μπάσσα(όχι πολύ κοφτά) αλλά μου φαινόταν λίγο θολό...καμία μα καμία σχέση με ψευτοπλαστικούρα απλά δεν είχε τη ψηφιακή γυαλάδα που εχουν άλλα...

Δεν έχει μόνο 3 knobs αλλά και 2 sliders(και μια ροδέλα γαμάτη) που τους αναθέτεις ότι σου αρέσει(με έξι controlers ήμουν ικανοποιημένος!)...και περνάμε στον προγραμματισμό.......:

 

Ένα μεγάλο πακέτο είναι οτι δε δέχεται midiCC(στο περίπου) εντολές ωστε με έναν controler να το έλέγχεις πλήρως...πχ με το bcr2000 που δούλευα στο 80% των παραμέτρων θέλει για τη κάθε παράμετρο 2 knobs,ένα για τις θετικές και ένα για τις αρνητικές τιμές...άρα ξέχνα τον controler,

Βέβαια έχει εμβάθυνση το θέμα αφού το micron μπορεί σε κάθε πρόγραμμα να του αναθέσεις καμια 10αριά παραμέτρους να αντιστοιχούν σε όποια παράμετρο θες(ακόμα και σε midiCC) και μάλιστα κυκλοφορoούν και 2 vst plugins αλλα ξεφεύγει το θέμα...!

Μπορεί να έχει ένα βασικό μπουτονονομπ(!) για να μπαίνεις στα μενού αλλά έχει ένα σωρό συντομεύσεις που όταν τις μάθεις όλα τα άλλα είναι εύκολα...με λίγα λόγια:

Θέλει ψάξιμο!(έχει άποιρες δυνατότητες&κάνεις παπάδες αν του πάρεις τον αέρα)

 

...καπου διαβασα οτι δεν εχει δικους του ηχους καπου αλλου οτι εχει κτλ κτλ κ μπερδευτηκα.

τι εννοείς?έχει έτοιμα presets παντως :P

Πάντως για electro πολύ καλό είναι, για psytrance επίσης αρκεί να το πειράξεις...α!και ελαφρύ με μικρό όγκο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω παντως το ερωτευτηκα οταν το άκουσα, απλα είναι υπερβολή να παρω ενα 3ο VA. Παντως αν χρειαζομουν ενα, αυτο θα έπαιρνα. Επειδή παιζω περισσότερο ροκ και συναφή, ο γλυκός του ήχος είναι σαν βουτηρο στο ψωμι αυτου που θελω να κανω. Βεβαια δεν ξερω κατα πόσο θα είναι καλό για πιο acid ήχους.

 

Ειναι αρκετα ευχρηστο και με πολλές συντομευσεις. Στην τελική να σου πω, αν σε ενδιαφερουν λίγα πραματα για realtime, οπως το cutoff και το resonance, αντε και κανα lfo, νομίζω ότι είναι ιδανική λύση, και λόγω κόστους.

 

Βεβαια η επιλογή είναι δική σου. Και το sh-201 και το microkorg στεκονται διπλα του κατα πολλους. Για μενα στην κατηγορία αυτή θα ήταν μονοδρομος, δεν ξερω για το δικό σου στυλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστω πολυ παιδια  :-*

η πλαστιγα νομιζω οτι γερνει υπερ της αγορας ε?

θα περιμενω μεχρι δευτερα για περισσοτερες ισως αποψεις.

κ παλι σας ευχαριστω πολυ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει και το Ion,το μεγάλο αδελφάκι του micron.Είναι περίπου σαν να έχεις το Micron,με πολλές παραπάνω δυνατότητες για άμεσο έλεγχο παραμέτρων.Δυστυχώς έχει σταματήσει να παράγεται,οπότε μόνο σε κανά ebay θα το βρεις,ή από φίλο φίλου...ω φίλε  :D

Προσωπικά τη Δευτέρα ξεπακετάρω το Ion που μου ήρθε από ebay (US).Από άποψη ήχων,ισχύουν λίγο πολύ αυτά που είπανε τα παιδιά παραπάνω.Όταν έκανα τη δική μου έρευνα αγοράς,κατάλαβα ότι το Ion (και το Micron) είναι πολύ καλή επιλογή για VA,πολύ καλύτερη από το mikrokorg και το sh201.

καλά παιχνίδια  ;D  ;D  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλα το ION δεν εχει ρεβερμπ και ντιλευ,που το Μικρον εχει,και δεν εχει και στεπ σικοθενσερ.

εχω το ΙΟΝ και ενω σαν ογκος και σαν ηχος ειναι φοβερο,απλα δεν μου φαινεται '' επιθετικο'' αρκετα για σκληρη χορεθτικη μουσικη,(βεβαια,ισως να μην το εχω προγραμματισει εγω σωστα,παιζει και αυτο....)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου