Προς το περιεχόμενο

music technology-σπουδές εντός και εκτός


Προτεινόμενες αναρτήσεις

αρχικά,δεν ήξερα σε ποιό section να βάλω το θέμα και εν ολίγοις το έβαλα εδώ....σκέφτομαι να πάω για σπουδές μουσικής τεχνολογίας στην Αγγλία...και θέλω την γνώμη σας για το αν αξίζει,αν υπάρχουν προοπτικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό...γνωρίζετε κανένα university που να ξεχωρίζει για το τμήμα της μ.τεχνολογίας στην Αγγλία???thnx προκαταβολικά........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστηχως φίλε μου θα σου τα πω χύμα και θα σε απογοητεύσω..

 

Για αρχή, τι σχολές υπάρχουν στην Βρετανία, σε ποίες πόλεις κ.α. θα τα βρέις όλα στη σελίδα του UCAS. Γράψε ucas και θα το βρέις. Το ucas δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, αλλά, είναι το άλφα και το ωμέγα σε οτι αφορα την παιδεια της Αγγλιάς.Όλα τα πανεπιστημια και όλες τις ειδικότητες θα τις βρεις στο ucas. Εκει θα βρεις ειδικότητες που ξεκινάνε το Σεπτέμβριο του 2009 και μετά. Άμα σου κάνει μια σχολή κλίκ, πας στη σελίδα της βλεπεις τα μαθήματα αναλυτικα κ.α.Οι ειδικότητες είναι άποιρες, απο music tech, και sound tech , recording tech, live sound, mixing, και εγω δε ξέρω τι άλλο... όλες είναι 3 χρόνια και πτυχιο παίρνεις Bachelor in Science, το οποιο αντοιστοιχει με δικό μας ΤΕΙ.

 

Το άλλο όμως που θα σου πω, είναι, γιάτι θές να πάς ; και άμα είσαι σίγουρος οτι θές να πας. Στα λέω αυτα γιατι ένα ξαδερφάκι μου εχει φαγωθει να πάει και το έψαξα λιγάκι. Ξεκίνησε αυτος σαν dj στην Θεσσ/νίκη και τώρα θέλει να πάει Αγγλια. Και καλά κάνει θα μου πείς...

 

Απλα πίστευω οτι τέτοιες σχολές σου μαθαίνουν πράματα, που τα περισσότερα - όχι όλα - τα μαθαίνεις και χωρις τη σχολη. Είμαι σίγουρος πχ οτι εδω μέσα υπάρχουν πολλοί που ξέρουν αρκετα - γιατι έχουν ασχόληθει αρκετα - όσα και αυτα που σου μαθαίνουν αυτες οι σχολές. Και σίγουρα μη περιμένεις να βρείς δουλεια επειδη πηγες Αγγλία και πήρες ένα πτυχιο στην τεχνολογία Μουσικης.

 

Αυτο που θα σου έλεγα να κάνεις ειναι το εξής, συνέχησε να ασχολησε μόνος σου, διάβαζε βιβλία, φτιάχνε μουσικες και οτι άλλο κάνεις, και άμα θές να πας Αγγλία, πήγαινε για κανα electronic/electrical Engineering να μάθεις και τα ηλεκτρονικα σου και γενικότερα να κάνεις σοβαρότερα μαθήματα και όχι να σου λένε οι καθηγητες, φτιάξε μας μια λούπα...για εργασια του 6-μήνου.

Το να πας σε μια σχολη να μάθεις πως δουλεύει το cubase και τα pro-tools, στοιχειώδει πράματα ηλεκτρονικης μηχανικης, ακουστικης κ.α. νομίζω δεν αξίζει να αλλάξεις χώρα. Πιστεύω τα ΙΕΚ της Ελλαδας κάνουν κάλες δουλείες επίσης.

 

Εκτος πάλι άμα έχεις δουλεια, καθόλου γνώσεις περι τεχνολογία μουσικης, έχεις και λεφτα και το κάνεις για προσωπικη ευχαριστη και ΜΟΝΟ.

 

Αυτα ;)

 

 

Υ.Γ. ΔΕΣ !! http://search.ucas.com/cgi-bin/hsrun/search/search/StateId/D_4who5DYjlJlJXdbKfQItezCkzL1-U873/HAHTpage/search.HsKeywordSuggestion.whereNext?query=3179&word=MUSIC+ACOUSTICS&single=N

Lost To The Living

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευτυχώς υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές.

Για την Ελλάδα: στο Ρέθυμνο το τμήμα Μουσικής τεχνολογίας και ακουστικής (http://www.teicrete.gr/mta/gr/), το τμήμα τεχνολογίας ήχου και μουσικών οργάνων (http://thmo.teiion.gr/teitmogr/index.php) και τα τμήματα μουσικών σπουδών σε Αθήνα, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη, συν το μουσικής και τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν και ΤΕΙ για κατασκευή μουσικών οργάνων αλλά that's another whole story! Και πάντα, τα γνωστά ΙΕΚ.

Αγγλία: από τα καλύτερα music tech έχουν το York, το Keele, η Γλασκώβη. Έχει και στο Λονδίνο (εξαρτάται πού θες να ζεις κιόλας...).

Σε σύγκριση Ελλάδας-Αγγλίας από άποψη θεωρίας, καλύτερα είναι στην Ελλάδα, αποκτάς γενικότερες γνώσεις. Στην Αγγλία είναι αρκετά εξειδικευμένες, περισσότερο επικεντρωμένες, έχεις μεγαλύτερη πρακτική εμπειρία, εξοπλισμούς κλπ. Τα χρήματα είναι σαφώς λιγότερα στην Ελλάδα - στην περίπτωση που πας σε ΙΕΚ, πάνω-κάτω τα ίδια θα είναι, εκτός αν μένεις με τους γονείς σου ή κάτι τέτοιο.

Εγώ θα σου έλεγα να πήγαινες να δεις κάποιο τμήμα, τη δουλειά του και να έκανες και ένα ταξίδι Αγγλία πριν αποφασίσεις τι θες. Να έχεις μια περισσότερο ολοκληρωμένη άποψη βασισμένη στο τι είδες και όχι στο τι άκουσες ή τι διάβασες μόνο. Πάντως, θα σου έλεγα να κάνεις ό,τι θες και όχι ό,τι πρέπει (δηλαδή, αν θες να πάρεις ένα πτυχίο γιατί "πρέπει" δεν είναι και το καλύτερο κίνητρο για να φύγεις Αγγλία). Και μην πάρεις γουρούνι στο σακί γιατί είναι και 3-4 χρόνια σπουδές από τη ζωή σου!! Για να μην πω περισσότερα!

Καλή συνέχεια!

:D..::Christabel Etheriel::..:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αρχικά,δεν ήξερα σε ποιό section να βάλω το θέμα και εν ολίγοις το έβαλα εδώ....σκέφτομαι να πάω για σπουδές μουσικής τεχνολογίας στην Αγγλία...και θέλω την γνώμη σας για το αν αξίζει,αν υπάρχουν προοπτικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό...γνωρίζετε κανένα university που να ξεχωρίζει για το τμήμα της μ.τεχνολογίας στην Αγγλία???thnx προκαταβολικά........

 

Αρχικά είσαι σίγουρος ότι θες να σπουδάσεις μουσική τεχνολογία? Μήπως αυτό που θες είναι sound recording, audio production? Τα χεις ξεκαθαρίσει αυτά στο μυαλό σου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

rapture:Γνωρίζω ήδη για το ucas και το κάνω κα8αρά για προσωπική ευχαρίστηση,πρόκειται να κρατήσω εντός την σχολή που 8α μπώ και έπειτα 8α φύγω έξω για να κάνω αυτό που αγαπάω ταυτόχρονα!Απλά ήθελα την αποψή σας για τις προοπτικές,γτ όσο να ναι 5 χρόνια 8α φάω σίγουρα κ γι αυτό.......thnx πάντως...!!!!! ;D :)

 

christabel_:Κάπως έτσι τα σχεδιάζω κι εγώ...πρώτα 8α τα δώ κ μετά 8α αποφασίσω...thnx..... :D ;)

 

Enoxos_Boody:Να σου πώ την αλή8εια έχω μπερδευτεί γτ αυτοί έχουν 4 courses:1)audio music technology

                      2)music production

                      3)music technology

                      4)music technology systems

Πελάγωσα.............!!!!!!!!!!!!!!!!

thnx σε ολους...........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου