Προς το περιεχόμενο

Newbies και pro κάρτες ήχου - Διαβάζετε προσεκτικά τα πάντα (χωρίς πανικό)


kite

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

 

Μόλις σήμερα λοιπόν παρέλαβα την εν λόγω κάρτα απο τα πολύ εξυπηρετικά παιδιά της "Λογοθέτης Music".

 

 

Άνοιξα το κουτί μου, την τοποθέτησα, και άρχισα να περνάω τα drivers, μετά απο την ανάγνωση του σχετικού section του manual της κάρτας. H κάρτα αναγνωρίζεται και μέχρι εδώ, όλα καλα. "Δεν κατεβαζω και τα τελευταία udpates της εταιρίας να είμαι κομπλέ?" σκέφτηκα. Κι εδώ αρχίζουν τα προβλήματα.

 

 

το download section της HDSP 9632 είναι αυτό:

 

http://www.rme-audio.de/en_downloads.php?page=content/downloads/en_downloads_driver&subpage=content/downloads/en_downloads_driver_hdspe

 

τα τρία πρώτα downloads απευθύνονται στο λειτουργικό μου, που είναι windows XP. Όλα καλά, κατεβάζω, κάνω install, flashάρω και τα firmware updates, και μετά απο το λεγόμενο "cold boot" για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η κάρτα είναι άφαντη απο παντου, εμφανίζεται μόνο σαν "unknown device" και δεν δέχεται κανέναν απολύτως driver.

 

 

Τι είναι το πιο πιθανό να έχει συμβεί?

 

To μεσαίο update στη σελίδα με τα downloads της εταιρίας, όπως παρατήρησα (δυστυχώς) μετά, απευθύνεται στην RME HDSP 9632e, η οποία αν καταλαβαίνω σωστά είναι η PCI express έκδοση της HDSP 9632. Η κάρτα μου αυτή τη στιγμή έχει πάνω λάθος firmware και την έχω πατήσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τεχνικού της "Λογοθέτης", καθ'οτι πρέπει να σταλεί πίσω και να επαναπρογραμματιστεί.

 

Έστειλα ένα mail και στο support της RME, εξηγώντας τους την κατάσταση - ίσως να έχω κάνει κι εγώ κάποιο λάθος και να συμβαίνει κάτι διαφορετικό, αλλά νομίζω οτι αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο.

 

Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής: εντάξει, δέχομαι οτι το firmware αυτό είναι για μια άλλη έκδοση της ίδιας HDSP 9632 κάρτας, αλλά είναι δυνατόν να το τσουβαλιάζεις μαζί με τα υπόλοιπα driver/firmware updates? Εντάξει, εαν ήταν ένα driver, το έκανες ένα roll back, ένα uninstall, τελείωνε το θέμα. Αλλά να πρέπει να προγραμματιστεί ξανά η κάρτα και να υπάρχει τέτοια ταλαιπωρία χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας (έστω ενα προειδοποιητικό μύνημα οτι βάζεις λάθος firmware πάνω, ρε αδερφέ)? Σίγουρα πρέπει να είσαι προσεκτικός με αυτά τα πράγματα, αλλά έτσι όπως είναι στημένη η σελίδα, ουσιαστικά σου λεει "αυτά τα 3 είναι τα updates σου". Απο τα 3 το μεσαίο. Το μακρύτερο.

 

Τέλοσπάντων , το καλό είναι οτι τα παιδιά της "Λογοθέτης" είναι πολύ εξυπηρετικά και φαίνονται πρόθυμοι να βοηθήσουν, οπότε νομίζω οτι απλά αυτή η ιστορία θα με πάει πίσω μερικές εβδομάδες και θα έχει ευτυχή κατάληξη. Ίδωμεν.

 

Εαν κάποιος είχε κάποιο παρόμοιο πρόβλημα η νομίζει οτι έχω κάνει κάποιου άλλου είδους λάθος, παρακαλώ να με ενημερώσει, σχόλια παραπάνω απο ευπρόσδεκτα.

 

 

 

θενκς,

 

Άγγελος

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Δεν γνωρίζω για την Hammerfall, αλλά οι Firewire κάρτες της εταιρείας σίγουρα δεν χρειάζεται "να σταλούν για επαναπρογραμματισμό"!!!!! Το καινούργιο firmware το περνάς ο ίδιος.

 

Επίσης στο readme για τους drivers της RME αναφέρεται σαφώς για ποιο firmware προορίζεται ο κάθε driver.

 

Γενικά η RME είναι από τις σοβαρότερες εταιρείες σε ό,τι αφορά στην υποστήριξη νέων εκδόσεων firmware/drivers. Θα έλεγα να μπεις και στο forum τους για να κάνεις μια ερώτηση, αποκλείεται να μη βρεις άκρη.

 

Καλή τύχη και καλές δημιουργίες στο (άμεσο ελπίζω) μέλλον!  :)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

thanks TGL :)

 

 

Σίγουρα είναι σοβαρή εταιρία, και σίγουρα στο read me αναγράφεται σαφώς:

 

το ένα firm update είναι για την HDSP 9632 και το άλλο για την HDSP 9632e.

 

Το point μου έιναι οτι εαν κάτι μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση σαν κι αυτή, δεν το διαχωρίζεις με κάποιο τρόπο? Γιατί να έχουν 3 updates όλα τσουβαλιασμένα, τη στιγμή που αυτο το πράγμα είναι αναστρέψιμο μόνο απο την εταιρία εαν κάνεις το λάθος και το εγκαταστήσεις? Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάπου ξεχωριστά για τους χρήστες της e και μόνο? Εαν πατήσεις το link με τα downloads που έδωσα πιο πάνω, θα δεις τι εννοώ (είναι το μεσαίο update στην πρώτη τριάδα - τα άλλα 2 ουσιαστικα χρειάζονται για την 9632, το μεσαίο κάνει απλά ζημιά εαν δεν προσέξεις το μικρό "e")

 

 

EDIT: Η κατάσταση που βρίσκομαι αυτη τη στιγμή είναι η εξής: τα flash με το firmware δεν δουλέυουν πια, δεν κάνουν τίποτα, και οι "unknown devices" δεν δέχονται κανενός είδους driver.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομιζω πως στο εξης θα πρεπει να εισαι πιο προσεκτικος...βλεπεις γιατι!

Εχω την Fireface 800 και τους ξερω ποσο καλα λειτουργουν.Την δικια μου την εστειλα Γερμανια για service και ειναι σαν καινουργια!

Το firmware/flash εννοειτε πως θα ειναι στην ιδια σελιδα με τις υπολοιπες HDSP 9632..εφοσον στο ξεχωριζει με ενα e.

 

cheers και καλη τυχη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

 

thanks, thanks!

 

 

UPDATE:

 

Κατόπιν του ψαρώματος με τους επαναπρογραμματισμούς και τα λοιπά, αποφάσισα να κάνω ένα manual install με "have disk" στο unknown audio controller και λειτούργησε. Οπότε τώρα βλέπει την RME και τα λοιπά, δουλέυουν και τα firmware flashakia αμα τα ανοίξω και μου λένε οτι είναι όλα Up-to-date!

 

Στον device manager υπάρχουν 3 συσκευές που είναι ακόμα unknown, μια PCI Device, ενα SM Bus Controller και μια Unknown Device αλλά δεν είμαι σίγουρος εαν έχουν να κάνουν με την κάρτα...

 

Θα δουλέψω λίγο να δώ τι γίνεται με ήχο και ρίχνω ένα τελευταίο post!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

 

Τελικό post:

 

Τέλος καλό, όλα καλά (νομίζω)

 

Newbiness σε συνδυασμό με λάθος συμβουλές και γενικό πανικό ήταν οι κύριοι παράγοντες του να χάσω το απόγευμά μου, κερδίζοντας ωστόσο μερικά experience points. Τι πραγματικά είχε συμβεί?

 

 

Όταν έβαλα τα drivers που ερχόντουσαν με το cd rom, η κάρτα αναγνωρίστηκε. Κατόπιν έβαλα το flash firmware update και για κάποιο λόγo μετά το cold boot δεν έβλεπε καθόλου πια την κάρτα, και επίσης δεν άνοιγαν πια τα flash. Σε εκείνη τη φάση τηλεφώνησα στον τεχνικό και λέγοντας του για install λάθος firmware και τα τοιάυτα, κατέληξε στα περί επαναπρογραμματισμού της κάρτας. Μετά απο το post στο Noiz.gr αποφάσισα να κάνω ένα manual install τους drivers με have disk στην κάρτα και λειτούργησε. Τώρα τρέχει και τα flash firmware updates και βλέπει και τη κάρτα κανονικά και ήχος υπάρχει, και όλα καλά. (εκτός απο 3 unknown devices που έχουν ξεπεταχτεί μετά απο όλο αυτό και δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι.)

 

Βέβαια έχει προηγηθεί ένα μακροσκελές email στην RME και μερικά τηλεφωνήματα στη "Λογοθέτης" στα οποία, ειδικά οι Γερμανοί, δεν έχω ιδέα τι θα απαντήσουν στα περι επαναπρογραμματισμού κ.τ.λ.  :P

 

 

Άλλη μια περιπέτεια με H/Y, Windows XP και διάφορα εξαρτήματα έφτασε στο (αίσιο αυτή τη φορά) τέλος της - ευχαριστώ πολύ όσους απάντησαν.

 

Νομίζω επίσης οτι πρέπει να κάνω edit τον τίτλο του post σε "Newbies και pro κάρτες ήχου - Διαβάζετε προσεκτικά τα πάντα".

 

 

thanks και καλές δημιουργίες σε όλους!

 

 

A.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει 9632e. Ονομάζεται HDSPe AIO, σύμφωνα με την RME.

 

Δοκίμασε να κάνεις uninstall τα unknown devices.

 

Kάποιες μητρικές, έχουν special hardware επάνω (όπως η  :( Abit :( το uGuru  ;D ), και προτού περάσεις drvs φαίνονται ως unknown.

 

To SMBus μάλλον είναι κομμάτι της μητρικής σου, για το οποίο δεν έχεις περάσει drivers ακόμα.

 

Αν καταλαβαίνω καλά, τρέχεις την 9632 με το firmware της AIO. Στον device manager τι σου βγάζει ? 9632 ή AIO ?

 

Επειδή οι drivers συμπεριλαμβάνουν στα dev-id και τις δύο κάρτες, έγινε match. Οι PCIe και PCI, προφανώς δεν έχουν άλλη σοβαρή διαφορά στην αρχιτεκτονική, εκτός από το Interface. Το λειτουργικό για να δεχτεί τους drivers δεν νοιάζεται για αυτή την διαφορά μεταξύ μιας PCI και μιας PCIe κάρτας με την ίδια αρχιτεκτονική.

 

Όσον αφορά την λειτουργικότητα του site της RME στο section με τα downloads, για κάθε flash update tool, έχουν με bold γραφή ποιες κάρτες υποστηρίζει. Νομίζω ότι ό,τι έγινε, έγινε γιατί δεν διάβασες όλο το κείμενο ώστε να επαληθεύσεις ότι πράγματι κατεβάζεις κάτι για την κάρτα σου.

 

Το section που αναφέρεις με τα 3 downloads, έχει τις τελευταίες ενημερώσεις. Λίγο πιο κάτω, έχει τα downloads ανά λειτουργικό και ανά αρχιτεκτονική.

 

New:  Windows WDM streaming driver (32/64 Bit)

 

Windows XP, XP64, Vista, Vista 64, Windows 7. Supports ALL HDSP and HDSPe cards/systems!

 

 

 

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

 

 

Ok, την βλέπει κανονικότατα σαν HDSP 9632 και δουλεύει μια χαρά - κανένα πρόβλημα με firmware. Thanks Ghen!

 

 

Ναι, η απάντηση των Γερμανών θα έχει ενδιαφέρον όντως, θα την κάνω ένα copy-paste μόλις τη λάβω....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου