Προς το περιεχόμενο

Πληροφορίες για ξεκίνημα στο αρμονιο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

 

Θα ήθελα να μάθω αρμονιο. Ξέρω κανα 2 κομματια να παιζω στο πιανο αλλα τιποτα σοβαρο, ουτε καν με νοτες. Αναροτιώμουν αν θα μπορούσατε να με βοηθήσετε λεγοντας μου ποιο αρμονιο θα ηταν καλο να αγορασω ξεροντας οτι ειναι για αρχικη χρηση και οτι μ αρεσουν τα κομματια με χαμηλες νοτες (δεν ξερω αν βοηθαει αυτο..). Επίσης σκέφτομαι να αγορασω καποιο βιβλιο για να μαθω τις νοτες. Οποια συμβουλη δεκτη..

 

Ευχαριστω για τον χρονο σας και συγνώμη αν σας κουρασα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να δεις από Yamaha τα PSR-E413 και DGX-230.Είναι σχεδόν ίδια , με τη διαφορά ότι το 2ο έχει περισσότερα πλήκτρα (άρα και τις χαμηλές νότες που θες και βοηθάνε σε πιανιστικό παίξιμο) , αλλά χωρίς τα δύο control knobs που αλλάζουν κάποια στοιχεία του ήχου.Πιστεύω ότι είναι ωραία όργανα και ειδικά ένας αρχάριος θα περάσει πολλές ευχάριστες ώρες μαζί τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ'αρχάς καλώς ήλθες και μπράβο για την επιλογή σου να ασχοληθείς με το πιάνο-αρμόνιο ;D

 

Αφού είσαι πρωτάρης, πιστεύω ότι με ένα αρμόνιο Υamaha θα ήσουν υπερπλήρης!! Έχω κάποια στο μυαλό μου να σ ου προτείνω,αλλά δεν ξέρω τι ποσο μπορεις να διαθέσεις... Προσωπικά, θα σου πρότεινα από τη σειρά DGX, το μοντέλο 230(τυχαίνει να έχω τον προκάτοχό του, το 305)....Θα σε ικανοποιήσει πλήρως και από πλευράς ήχων,αλλα και απο πλευράς αίσθησης πλήκτων... Είναι 76 πλήκτρων, επομένως ικανοποιεί και την επιθυμία σου για χαμηλές νότες...

 

Όσον αφορά στις σειρές εκμάθησης, κυκλοφορούν μπόλικες και όλες κάνουν ικανοποιητικά τη δουλειά τους..

Προσωπική μου άποψη, μπες σε ένα κατάστημα του Νάκα, δες το αρμόνιο και ξετίναξέ τους στις ερωτήσεις(αλλωστε είναι η δουλειά τους ;D...)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας παιδια.. Απο χρηματα καπου 350 θα διαθέσω οπότε μια χαρα μου φένονται οι προτάσεις σας. Κατι ακόμα, μου είπαν οτι μπορώ σιγα σιγα να μαθένω τραγουδια απο tutorials μεσω youtube. Είναι εύκολο αυτο η θα ηταν καλυτερα να αρχισω φυσιολογικα μαθενοντας τις νοτες πρωτα?

 

Ευχαριστω και παλι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν καλως ήρθες. Εγώ θα έλεγα να ξεκινησεις με νότες, τα βασικά, και σιγά σιγά κανένα εύκολο τραγουδάκι και με τον καιρό θα φτάσεις να παίζεις αυτά που σ'άρέσουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά την ταπεινή μου γνώμη με το αρμόνιο δε θα φτάσεις μακριά. Πολύ καλύτερα να ξεκινήσεις να μαθαίνεις πιάνο (κλασσικό, τζαζ - ότι θέλεις). Επιπλέον η φιλοσοφία του αρμονίου ενδεχομένως να σου δημιουργήσει πρόβλημα όταν θα θελήσεις να ασχοληθείς αργότερα με πιάνο και / ή synthesizer. Στα δικά μου μάτια, τα αρμόνια είναι πιο πολύ παιχνιδάκια για παιδάκια (βέβαια για κάποιον που ξέρει μπορεί κατά καιρούς να φανούν χρήσιμα κάποια χαρακτηριστικά τους, αλλά δε θα τα σύστηνα σε κάποιον για να μάθει μουσική).

 

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις και άλλων πάνω σ' αυτο.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντησεις παιδια. Δεν εχω σκοπο να φτασω μακρια, ετσι κ αλλιως δεν εχω και πολυ ελευθερο χρονο στην διαθεση μου. Υπάρχει κατι που πρεπει να ξέρω για τις νοτες και τα βιβλια που υπαρχουν? Ή κατι που πρεπει να προσέξω στην αγορα αρμονίου? Λέω να πάρω ενα απο αυτα που μου προτείνουν τα παιδια πιο πανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Melmin σχετικά με τα βιβλία , επειδή είναι και λίγο...πανάκριβα , θα σε συμβούλευα μόνο να τα ψάξεις λίγο , να ξεφυλλίσεις αρκετά για να δεις ποιο σου κάνει καλύτερα.Προσωπικά δεν ξέρω κανένα να σου προτείνω.

 

quintiplet θα διαφωνήσω μαζί σου ειδικά για το συνθ.Νομίζω ότι ο  αρχάριος χρειάζεται να αρχίσει να μαθαίνει μουσική πρώτα.Αγοράζοντας συνθ μπορεί να επικεντρωθεί στη σύνθεση ήχου και να χάσει το μουσικό μέρος , που είναι πιο σημαντικό.Άσε που ειδικά τα αναλογικά και τα VA μπορούν κι αυτά να αντιμετωπιστούν σαν "παιχνίδια που γυρνάς τα κουμπάκια"  ;D  Επίσης το αρμόνιο μπορεί να τον εντυπωσιάσει πιο πολύ , άρα να αποτελέσει καλύτερο κίνητρο για να ασχοληθεί κι άλλο με τη μουσική.

Όσον αφορά το πιάνο , κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι μόνο για κλασσική μουσική και για πιο "σοβαρή" ενασχόληση γενικά.Κάτι που από μια ηλικία και μετά είναι δύσκολο και από άποψη χρόνου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και το πράγμα έχει φύγει τελείως offtopic, θεωρώ πως πρέπει να απαντήσω στον Noizer γιατί διαφωνώ καθέτως μαζί του και γιατί όποιος ενδιαφερόμενος διαβάσει αυτό το θέμα καλό είναι να έχει σφαιρική άποψη:

 

quintiplet θα διαφωνήσω μαζί σου ειδικά για το συνθ.Νομίζω ότι ο  αρχάριος χρειάζεται να αρχίσει να μαθαίνει μουσική πρώτα.Αγοράζοντας συνθ μπορεί να επικεντρωθεί στη σύνθεση ήχου και να χάσει το μουσικό μέρος ,

 

Μα, εγώ δεν είπα να πάρει συνθ. Είπα πως όταν και αν θελήσει να ασχοληθεί αργότερα με συνθ η πιάνο το αρμόνιο θα έχει αποτελέσει κακή επιρροή (αυτό το λένε όλοι οι καθηγητές πιάνου). Άσε που και αυτό να είχα πει, με το αρμόνιο είναι εξίσου εύκολο να χάσεις το μουσικό μέρος με τόσους ρυθμούς, ήχους και ακοπανιαμέντα.

 

Επίσης το αρμόνιο μπορεί να τον εντυπωσιάσει πιο πολύ , άρα να αποτελέσει καλύτερο κίνητρο για να ασχοληθεί κι άλλο με τη μουσική.

 

Συγνώμη αλλά το κατά πόσο μπορεί ένα αρμόνιο, το οποίο έχει χείριστους αρμονικούς, κακή ποιότητα (επί το πλείστον) ήχων, βαριά βαριά 3-4 δυναμικές,  μηδενικό όγκο, και αστεία (σε σχέση με το πιάνο) αίσθηση στα πλήκτρα και γενικότερα στο feel, μπορεί να αποτελέσει καλύτερο κίνητρο για να ασχοληθεί κανείς με τη μουσική είναι πολύ αμφιλεγόμενο  ::)

 

κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι μόνο για κλασσική μουσική και για πιο "σοβαρή" ενασχόληση γενικά

 

Ποιος είπε ότι το πιάνο είναι μόνο για κλασική μουσική?  :o

 

Λίγα όργανα έχουν παίξει τόσο σημαντικό ρόλο σχεδόν σε όλα τα είδη μουσικής όσο το πιάνο (και τα συνθ). Από την άλλη το αρμόνιο δεν έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε ΚΑΝΕΝΑ είδος μουσικής.

 

Κάτι που από μια ηλικία και μετά είναι δύσκολο και από άποψη χρόνου.

 

Αυτό με το χρόνο μπορώ να το καταλάβω, αλλά θα σου πω το εξής:

 

Δεν είναι λογική επειδή δεν έχω χρόνο, να ασχοληθώ με κάτι το οποίο είναι πιο εύκολο αλλά κατώτερης ποιότητας (αν συμφωνούμε σ' αυτό). Η λογική λέει ότι ακόμη και ερασιτεχνικά να κάνω κάτι, για να αρχίσω να απολαμβάνω πρέπει αυτό να φτάσει σε κάποιο σημείο σωστά. Είναι πχ σαν να θέλω να μάθω βιολί αλλά επειδή δεν έχω χρόνο παίρνω μια ακουστική και γρατσουνάω, αντί πχ να δώσω το χρόνο που χρειάζεται στο βιολί και απλά να εξελιχθώ σε βάθος χρόνου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ποιος είπε ότι το πιάνο είναι μόνο για κλασική μουσική? :o

 

Λίγα όργανα έχουν παίξει τόσο σημαντικό ρόλο σχεδόν σε όλα τα είδη μουσικής όσο το πιάνο (και τα συνθ). Από την άλλη το αρμόνιο δεν έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε ΚΑΝΕΝΑ είδος μουσικής.

 

 

+1 Στο υπολοιπο μυνημα και +100000 σε αυτη την προταση ;D

 

Βασικο παραδειγμα (το ειπε και καποιος παραπανω) η Τζαζ. Αυτο ρε φιλε επρεπε να το σκεφτεις ειναι μαλιστα και βασικο οργανο στα περισσοτερα Τζαζ μπαντς.

Να πεις οτι δεν χρεισιμοποιητε στην Techno οκ...

Το πιανο ειναι το πιο βασικο οργανο... ::)

 

Και κατι αλλο πανω στο αρμονιο/πιανο. Το αρμονιο για καποιον τοσο αρχαριο, δηλαδη που τωρα ξεκιναει να μαθαινει νοτες και μουσικη ειναι μια καλη αρχη. Αν αρχιζε κατευθειαν με ΠΙΑΝΟ ειναι η καλυτερη αρχη,  αλλα με 350 Ευρω πιανο δεν παιρνεις. ;D

Οποτε καλη αρχη και δεν εχω κατι να πρωτεινω κατι αλλο απο αυτα που ειπαν οι απο πανω. ;D ;D

 

 

 

It dont mean a thing, if it ain't got that swing...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου