Προς το περιεχόμενο

αγορά χειροποίητης κλασσικής κιθάρας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους..Θα ήθελα τη γνώμη σας όσον αφορά στην αγορά χειροποίητης κλασσικής κιθάρας..Έχω γνωρίσει από κοντα τους Παλαιοδημόπουλο και Βασιλειάδη..Μου άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις..Πολλές καινοτομίες κατασκευαστικά και εντυπωσιακά ηχητικά αποτελέσματα!..Άκουσα μια ελάτινη του Παλαιοδημόπουλου και μαγεύτηκα!!..Προσωπική μου άποψη βεβαίως αλλά μου άρεσαν καλύτερα από Γύπα και Ευθυμιάδη..Για πιο "παραδοσιακό" ήχο μου έχουν προτείνει τον Αποστολάτο, ένα  σκαλιστή από Πάτρα..Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για αυτόν..Μάλλον θα κάνω ένα ταξιδάκι και προς τα εκεί...Ακούω γνώμες παιδιά!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 55
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Aπο οτι βλεπω εχεις περασει απο αρκετους κατασκευαστες. Του Ευθυμιαδη καναδυο κιθαρες εχω ακουσει και μου αρεσαν πολυ (τις χρησιμοποιουσε και ο καθηγητης μου) αλλα οπως ειπες τις ειδες ηδη και μαλιστα σου αρεσαν αλλες περισσοτερο.

 

Αξιζει να δεις και τον Παναγιωτη Λαμπη στη Θεσσαλονικη, ειχα παιξει μια κλασσικη του (δυστυχως δεν ειχα το χρονο να τη δοκιμασω εκτενως), παρα πολυ ελαφρια κατασκευη με πολυ κρυσταλινο και "αερατο" ηχο.

 

Εκτος αυτων, απο εξωτερικο υπαρχει ο Dieter Hopf του οποιου αντιπροσωπος ειναι ο Σταυρος Ντουκας στα Γιαννενα. Εχω δοκιμασει δυο mid level μοντελα του (2500- 3500 ευρω αν δεν απατωμαι) και ηταν οντως πολυ ωραια. Μαλιστα αν ενδιαφερεσαι για αγορα μπορεις να κανονισεις να πας Γερμανια για να συνεννοηθεις με τον Dieter απο κοντα (αν μαλιστα ενδιαφερεσαι για τα ακριβοτερα μοντελα του νομιζω πως το ταξιδι ειναι δωρεαν με εξοδα δικα του). Κοιτα και αυτου τα οργανα, η Artista Mebrane ειναι κατασκευαστικα αρκετα καινοτομο οργανο και επισης ηχητικα ενδιαφερουσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το επίπεδο των Ελλήνων κατασκευσατών είναι αρκετά υψηλό..Όλοι όσοι προαναφέρθηκαν είναι πολύ καλοί κατασκευαστές..Το Γύπα και τον Ευθυμιάδη όλος ο κιθαριστικός κόσμος γνωρίζει..Είναι πολύ αξιόπιστοι και τους προτείνω ανεπιφύλακτα..Αλλά και ο Παλαιο δημόπουλος είναι εξίσου καλός καθώς και ο Βασιλειάδης..Ο Αποστολάτος είναι μια ιδιοφυία γενικότερα σε ότι έχει να κάνει με το ξύλο..Τον Παναγιώτη Λάμπη δεν τον γνωρίζω αλλά odis13 μου έδωσες μια καλή αφορμή να τον γνωρίσω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρέθηκα στην έκθεση που διοργάνωσε το tar πέρυσι το φθινόπωρο στο Μουσείο Παραδοσιακών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» στην Πλάκα..Γνώρισα από κοντά πολλούς κατασκευαστές..Όλα τα όργανα που εκτέθηκαν ήταν από συμπαθητικά έως πολύ καλά..Ξεχώρισα μια κιθάρα από κέδρο του Παλαιοδημόπουλου, μια φλαμένγκο του Λαζαρίδη, και μια double top του Βασιλειάδη..Γύπας, Ευθυμιάδης δε συμετείχαν(κακώς κατά τη γνώμη μου)..Τέλος πάντων όποιον και να επιλέξεις από τους παραπάνω νομίζω ότι θα κάνεις μια πολύ καλή επιλογή..Να μη ξεχάσω βεβαίως και το σκαλιστή από την Πάτρα..Άκουσα μια καινούρια κιθάρα του από έλατο πρόσφατα και μου άρεσε πολύ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται και απο το budget σου!! Εγω προσωπικά θα αγόραζα Γυπα αν ηταν να διαθέσω πολλά χρηματα. Έχω ακούσει οτι τα καινούρια μοντέλα του Κουκουρίνγκου ειναι πολύ καλα, αν μη τι αλλο για την τιμή τους. Δυστυχώς (ή ευτυχως) πρέπει να δοκιμάσεις ο ίδιος σου για να αποφασίσεις τι σε βολεύει! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτος αυτων, απο εξωτερικο υπαρχει ο Dieter Hopf του οποιου αντιπροσωπος ειναι ο Σταυρος Ντουκας στα Γιαννενα. Εχω δοκιμασει δυο mid level μοντελα του (2500- 3500 ευρω αν δεν απατωμαι) και ηταν οντως πολυ ωραια. Μαλιστα αν ενδιαφερεσαι για αγορα μπορεις να κανονισεις να πας Γερμανια για να συνεννοηθεις με τον Dieter απο κοντα (αν μαλιστα ενδιαφερεσαι για τα ακριβοτερα μοντελα του νομιζω πως το ταξιδι ειναι δωρεαν με εξοδα δικα του).

 

+1 ;)

 

Επίσης, πέραν από τις Hopf, ο Σταύρος Ντούκας συνεργάζεται και με τον Christian Stoll ο οποίος φτιάχνει επίσης φοβερές κλασικές κιθάρες κατά παραγγελία:

http://www.guitars.gr/HTML/stoll.html

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

-εχοντας παιξει και ακουσει πολλες κιθαρες κατα καιρους απο κοντα ,

θα σου πω οτι οτι οι "γυπας" για μενα εχουν το "κατι" που ξεπερνα τις αλλες , χωρις να τις υποτιμω βεβαιως....

πιο "ανοιχτο" ηχο , "ακουνε" πολυ στις δυναμικες , εχουν "νοτα" σε ολο το συχνοτικο τους ευρος και ΔΕΝ χανουν απο μακρια.

 

-εχω ακουσει πολλες φορες ντουετα -και οχι μονο- , στα οποια ενας εκ των κιθαριστων ειχε μια "γυπας" , εκει ....ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ η διαφορα!

και μαλιστα στο συγκεκριμενο ρεσιταλ ημουν στο ωδειο νακας , και πισω πισω ορθιος στην καταμεστη αιθουσα.

 

-προσφατα αγορασε μια γυπας ενας μαθητης μου και την εβαλα διπλα-διπλα με μια "ευθυμιαδης" ενος συναδελφου.

"δικαιωθηκα" στα αυτια μου.

 

 

"τσιμπανε" λιγο , αλλα την παιρνεις και τελειωσες

ελπιζω να βοηθησα

8)

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά τη γνώμη μου οι καλύτεροι Έλληνες κατασκευαστές είναι ο Γύπας και ο Ευθυμιάδης. Έχω κιθάρα του Ευθυμιάδη (2006) αλλά πιστεύω πως του Γύπα όπως είπε και ο spimav_z είναι ένα κλικ παραπάνω...Βέβαια είναι και ένα κλικ παραπάνω στη τιμή  :-\

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα για πολλά χρόνια μία Ευθυμιάδη (μοντέλο του 98), και έχω παίξει και αρκετές άλλες Ευθυμιάδη και Γύπα. Από τους άλλους κατασκευαστές δυστυχώς δεν έχει τύχει να παίξω κάτι.

 

Η εμπειρία μου με την Ευθυμιάδη ήταν πως ήταν ένα πολύ καλό όργανο, πολύ δυνατό και ισορροπημένο, όμως λίγο σκληρό (με αποτέλεσμα να με κουράζει μετά από ώρα παιξίματος) και δεν είχε γλυκά καντίνια.

Σε αντίθεση όσες Γύπα είχα παίξει (μοντέλα 98-2000) ήταν το ακριβώς αντίθετο, μαλακά όργανα, πολύ γλυκά, αλλά όχι δυνατά.

 

Πίστευα λοιπόν πως δύσκολα μπορούν να συνδυαστούν αυτά τα 2 χαρακτηριστικά σε μία κιθάρα. Μέχρι που έτυχε και άκουσα την Artista Membrane του Hopf. Εντυπωσιάστικα τόσο πολύ που ενώ δεν είχα σκοπό να αλλάξω την Ευθυμιάδη, την έδωσα και πήρα την Hopf.

www.intravenus.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι κιθάρες Γύπα είναι ισοτονικές με ζεστό ήχο και πλούσιες αρμονικές..Κάπως "ντελικάτες" βέβαια σε σχέση με του Ευθυμιάδη τις οποίες θα χαρακτήριζα πιο "επιθετικές", πιο δυνατές αλλά και κάπως πιο "σκληρές" ηχητικά..Καταξιωμένοι και οι δυο τους στο χώρο και με μεγάλη θητεία.

Του Παλαιοδημόπουλου από Θεσαλλονίκη προτιμώ τις κιθάρες από έλατο..Δυνατές, με πλούσια "overtones", και ζεστό ήχο..Οι κέδρινες λόγω των τεράστιων Μι και Λα μπάσων είναι κάπως αμπαλανσάριστες αν και ιδιαίτερα εντυπωσιακές..Δυνατός μάστορας πάντως.

Ο Βασιλειάδης από Κοζάνη χρησιμοποιεί με μεγάη επιτυχία τη μέθοδο με τα διπλά καπάκια και nomex στη μέση..Το αποτέλεσμα είναι ένας ήχος δυνατός διαυγής και ισορροπημένος με μια ελαφρά "συρμάτινη" χροια(δεν είναι απαραίτητα κακό).

Ο Λαζαρίδης είναι μια αξιόπιστη λύση, μάλλον πιο παραδοσιακό στυλ από τους προαναφερθέντες..

Ο Αποστολάτος από Πάτρα αν και νέος στο χώρο είναι ίσως ο πιο χαρισματικός από όλους αλλά θα πρέπει να ασχοληθεί πιο συστηματικά με το αντικείμενο..Μια κιθάρα του έχω ακούσει που τελείωσε πρόσφατα..Από τις καλύτερες που έχω ακούσει αλλά θα πρέπει να δω περισσότερα για να σχηματίσω γνώμη για αυτόν τον κατά τα άλλα φοβερό σκαλιστή και γνώστη του ξύλου.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου