Προς το περιεχόμενο

ASHTON EDK 530


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας, μετά από αρκετο ψάξιμο διαδικτυακά και όχι μονο.. και μαζεύοντας κάτι παραπάνω από 300 euro που είχα αρχικά κατέληξα στα ASHTON EDK 530.

Ξέρετε αν τα συγκεκριμένα βγάζουν προβλήματα? Τα έχει κανεις? Το μονο που ξέρω είναι πως η ASHTON είναι από australia, αλλα δε ξέρω που κατασκευάζονται... Kίνα λογικά ε?

Ευχαριστώ, Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πρόκειται φυσικά για Αυστραλέζικα όργανα. Η εταιρεία είναι από εκεί αλλά πρόκειται για όντως Κινέζικα.

Αυτό φυσικά δεν λέει τίποτα. Για παράδειγμα μπορείς να δεις και πίσω από προϊόντα της Roland το made in China (κάνε rotate στις photo του Thomann και μεγέθυνση και θα δεις μερικά παραδείγματα σε Roland).

Σε Yamaha θα δεις Ινδονησία.

Σχεδόν τα πάντα κατασκευάζονται Κίνα από εκεί και πέρα είναι τα standards που βάζει η κάθε εταιρεία.

Τέλος πάντων, κοίτα τι γίνεται με την Ashton.

Φαίνεται πως ψωνίζουν φασόν από το ίδιο εργοστάσιο που ψωνίζει και ο Thomann.

Στα παρακάτω παραδείγματα θα δεις ότι  η ηλεκτρονική RHYTHMVX ELECTRONIC DRUM KIT http://www.ashtonmusic.com.au/productView.asp?productID=526 είναι ίδια με τη http://www.thomann.de/gr/millenium_hd100_edrum_set.htm και η τιμή τους για την «Αυστραλέζικη» είναι περίπου 450 € ενώ για τη «Γερμανοκινέζικη» 279€.

Παρομοίως θα δεις ότι το drum monitor DM 30  http://www.thomann.de/gr/millenium_dm_30_drum_monitor.htm έχει 109 € ενώ αυτό με την επωνυμία στις γρίλιες  http://www.ashtonmusic.com.au/productView.asp?productID=468 έχει 198 €.

 

Δεν έχω πρόβλημα με τη χώρα προέλευσης, αλλά θέλει λίγο ψάξιμο. Γιατί αφού μπορείς να πάρεις κάτι φθηνότερα, να μη το κάνεις;

 

Τώρα για να γυρίσουμε στο θέμα σου. Τα τύμπανα που είδες και με τιμή γύρω στα 600€, είναι ένα entry level και κάτι. Δηλαδή. Mesh heads, ευαισθησία στα pad (όλα). Διζωνικό ride, μεγάλο 14’’ hi-hat (αν και το θεωρώ άχρηστο για ηλεκτρονική / ένα 12ρι θα έκανε τη δουλειά του). Midi in /out. Αλλά. Μόνο 5 preset drums και 57 ήχους.

Δηλαδή σου δίνει κάτι στην εξωτερική αίσθηση αλλά μέσα στον εγκέφαλο λίγα…

Επίσης απ’ ότι άκουσα λίγο στο youtube, υπάρχει λίγη αίσθηση trigger στον ήχο.

Αυτό είναι μια άλλη ιστορία, όχι και τόσο σημαντική σε αυτού του επιπέδου τύμπανα και δεν είναι κάτι κακό.

Να φανταστείς ότι το δεύτερο μοντέλο (rythmvx, ή HD-100) και φθηνότερο, έχει για παράδειγμα 10 preset kits, 5 user, 108 φωνές, δεν έχει midi είναι «κάπως εμφανησιακά» και τέλος πάντων σε αυτά τα μοντέλα εγώ δεν θα έβρισκα κάτι ενδιαφέρον που θα μπορούσα να γράψω εδώ ή να χρησιμοποιήσω για τη δουλειά που θέλω.

Πάντως σκέψου για την ashton. Θεωρώ ενώ εμφανίζεται ως τίμια εταιρεία και πρόταση, το λογότυπο που βάζει ανεβάζει τη τιμή της άδικα. Για τα υπόλοιπα προϊόντα της δεν έχω κάνει σύγκριση σε κάτι και δεν ξέρω. Το «σκέψου» το λέω για το συγκεκριμένο θέμα.

Για βλάβες δεν γνωρίζω. Αυτό θέλει ψάξιμο σε κάποιο forum όπου κάποιος κακομοίρης θα γκρινιάζει για την αγορά που έκανε.

Μπορείς να βρεις κάτι παρόμοιο με λιγότερα χρήματα.

Τώρα από πού, είναι δικό σου θέμα αλλά θα βρεις και εδώ μέσα πολλές ιδέες.

 

 

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου