Προς το περιεχόμενο

Zoom H-2, review και clips


blue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Zoom H2 ειναι εδω και καιρο best seller στις φορητες συσκευες ηχογραφησης. Ειχα απο καιρο αποφασισει να παρω ενα για να αντικαταστησω τη χρηση του MD για λογους λειτουργικότητας αλλά και ποιότητας και ... εφτασε αυτη η στιγμη σήμερα :)

 

Πρώτες εντυπώσεις : πολύ φτηνή κατασκευή (φτηνό πλαστικό και διακόπτες) που εκ πρώτης όψεως δεν δείχνουν να αντιστοιχούν στην τιμή του. Το μενού του ειναι πανεύκολο και επιτρέπει άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις του, πράγμα που το κάνει ιδιαίτερα εύχρηστο όταν αυτός που το χρησιμοποιεί παίζει ταυτόχρονα και δεν μπορεί να μπλέκει με ρυθμίσεις input κλπ.

 

Οι preset επιλογές για τις εκάστοτε συνθηκες ηχογράφησης παρουσιάζονται πολλά υποσχόμενες, αλλά αυτό θα το δούμε σε πραγματικές συνθήκες (σαλόνια, πάρκα, προβάδικα κλπ). Εν συντομία δίνει τη δυνατότητα να ηχογραφεί πηγές που βλέπει υπό γωνία 90ο (1 ή 2 όργανα), 120ο (χορωδία) ή δικάναλη ή τετρακάναλη εγγραφή 360ο (για να τοποθετείτα στο κέντρο ενός προβάδικου). Eπίσης δίνει τη δυνατότητα για απευθείας ηχογραφηση σε mp3 ή wav διαφόρων bitrates, πράγμα που θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμο γιατι θα αποφεύγω τη βαρετη διαδικασία της μετέπειτα μετατροπής.

 

Το gain των μικροφώνων ελέγχεται από ενα διακόπτη άμεσα από τις επιλογές Low/Med/Hi και διαθέτει ενσωματωμένο tuner και μετρονόμο. Άλλα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν limiters, compressors κλπ που δεν θα χρησιμοποιήσω μάλλον ποτε (:D), αλλά υποθέτω οτι ειναι καλό να υπάρχουν. Επιτρέπει editing στα ηχογραφημενα tracks, αλλα αυτο γίνεται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα μέσω PC, αφού η συνδεσή του γίνεται αυτόματα (χωρίς drivers) και τα windows (XP εχω εγω) το βλέπουν σαν αποθηκευτική συσκευή, οποτε η διαχείριση των αρχείων του ειναι απλή όσο σε ενα mp3 player.

 

Συνοδεύεται από κάρτα μνήμης SD 1Gb, καλώδιο USB, επιτραπέζια βάση, βάση για να στηρίζεται σε mic stand, Y-cable, ακουστικά, wind screen, μετασχηματιστή και πανινη θήκη.Το manual ισχυρίζεται οτι με 2 μπαταρίες ΑΑ, μπορεί να γράφει για 4 συνεχόμενες ώρες, αλλά διευκρινίζει οτι ο χρόνος αυτός είναι σχετικός με τις συνθήκες της ηχογράφησης (κι αυτο θα το δουμε :) )

 

Εγραψα προχειρα μια κιθάρα, έχοντας το απλα αφημένο πανω σε μια καρέκλα ( :D ) και μου φάνηκε αρκετά καλό το αποτελεσμα.Το κλιπ αυτο ειναι τελειως δοκιμαστικό και το ανεβαζω χαριν πληρότητας του ποστ μου, μπορείτε να ακούσετε τον αέρα απο το παράθυρο, μια σειρήνα απο μακρια και τα σκυλιά της γειτονιάς μου, αλλα περιέχει και μια Gitane D-500 :)

 

Επιφυλάσσομαι για ανέβασμα clips από όλες τις συνθήκες που θα το χρησιμοποιησω :)

 

 

gitane_zoomH2_test.mp3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 37
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Σ'ευχαριστω πολυ. :)

 

Η αληθεια ειναι οτι βολευει τρομερα. Στο κλιπ παραπανω εχω κανει μεγαλη μπουρδα  :-[ :-[

Το ειχα ρυθμισει να γραφει απο την αναποδη γι αυτο εχει πιασει τοσο παραθυρο και το θορυβο του υπολογιστη  :-[

 

Συγνωμη για το λαθος, θα επανορθωσω με πολυ πιο αντιπροσωπευτικο κλιπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι ότι επειδή το έχω ακούσει το μηχανάκι αλλού, δεν έκανα σχόλια γιατί κάτι στραβά μου πήγαινε. Πολύ περιβάλλον άκουσα. Πάντως, κανονικά, σκίζει...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ'ευχαριστω :)

 

Φανταζομαι οτι θα ειναι δυσκολη η τοποθετηση του και η ρυθμιση για να γραψει καλα σε πιο δυσκολη κατασταση, αλλα αν το ψαξει καποιος νομιζω θα βγαλει αποτελεσμα. Θα δουμε :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγιές blue, η δεύτερη ηχογράφηση είναι πάρα πολύ καλή. Αναρωτιέμαι πως θα γράψει μια ολόκληρη μπάντα (πολλαπλές πηγές).

 

Μεγειές  ;D

 

Πρόσφατα απέκτησα και γω το H2 και πρόλαβα να κάνω μια ηχογράφηση με μπάντα (ντραμς, μπάσσο, 2 κιθάρες, φωνή) δοκιμάζοντας το auto gain function. Θα ανεβάσω επιλεγμένα κλιψ αύριο και αργότερα δοκιμάζοντας με τα compressor, limiter και τα υπόλοιπα καλούδια.

 

Μετά θα ακολουθήσουν κλιψ με ακουστική και κλασσική.

 

Εννοείται οτι θα γράψω και την προσωπική μου εκτίμηση για το Zoom  ;)

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Xτες γραψαμε  δυο κιθαρες και μερικα κρουστα, σε σαλονι σχετικα αδειο, με γρηγορη ρυθμιση του gain στο medium και ενεργοποιημενο το lo cut. Δοκιμασα ηχογραφηση 360ο.

Απλα τα περασα στον υπολογιστη και δεν εκανα καμμια περαιτερω επεξεργασια.

 

@jasemeister : ανυπομονω να ακουσω τα δικα σου κλιπς και τις αποψεις σου. Αφου θα δοκιμασεις εφαρμογη comp+limiter (φανταζομαι θα εννοεις απο τα ενσωματωμενα του Η2), καλο θα ηταν να ανεβαζες και τα μη επεξεργασμενα αρχεια για να δουμε κατα ποσο βελτιωθηκε ο ηχος με την επεξεργασια .

all_sample-01.mp3

spain_solo.mp3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου