Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση KORG R3, AKAI MPD32, Korg Nanokey με MacBook Pro (Logic Sequencer)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά. Έχω τον ακόλουθο εξοπλισμό: 1),2),3),4) και σκέφτομαι κατά πόσο θα πρέπει να αγοράσω και τα 5),6) ή ίσως κάτι διαφορετικό προκειμένου να έχω ένα σωστό setup.. ???

 

1) KORG R3 (Midi in-out-thru) [http://www.korg.com/Product.aspx?pd=279]

 

2) AKAI MPD32 Drum Machine (Midi in-out και usb) [http://www.gpanagopoulos.com/eshop/gr/akai-mpd-32.html]

 

3) Mac Book Pro με Sequencer Logic Pro 8

 

4) Korg Nanokey [http://www.korg.com/nanoseries]

 

5) Alesis Line link [http://www.alesis.com/linelink]

 

6) Edirol UM 3EX Midi Interface [http://www.gpanagopoulos.com/eshop/gr/edirol-um-3ex.html]

 

Αυτά που θα ήθελα να ρωτήσω είναι (όντας άπειρος στη μουσική τεχνολογία) είναι τα εξής:

 

α) Αν υποθέσουμε ότι ο εξοπλισμός που ανέφερα είναι ο κατάλληλος ποιος είναι ο σωστότερος τρόπος να συνδέσω όλες αυτές τις συσκεύες με το mac και κατ'επέκταση με το Logic? Ρωτάω ποιος είναι ο σωστότερος διότι έχω ακούσει για διάφορα προβλήματα σχετικά με την συνδεσμολογία των άνωθι με τα mac. Π.χ διάβαζα για προβλήματα τύπου "NOISE/HISS" (http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=45023&sid=abc366b8e034951dd4508de21fb81d6a) κτλ.

 

Αν κάποιος γνωρίζει για την συνδεσμολογία που πρέπει να ακολουθήσω παρακαλώ ας μου πεί λεπτομερώς τι πρέπει να κάνω προκειμένου να έχω ένα άρτιο setup, διότι έχω ακούσει πολλά και δεν έχω την εμπειρία να διακρίνω τι ακριβώς πρέπει να κάνω. Σε γενικές γραμμές, απλά να αναφέρω ότι, σκοπός μου είναι να στέλνω στο sequencer midi και audio σήματα από τις συσκευές 1),2),4) για παιρεταίρω επεξεργασία και απλά θέλω να ξέρω τι πρέπει να κάνω προκειμένου να λειτουργούν αρμονικά αναμεταξύ τους

 

β) Θα ήθελα μια κριτική για τα 5),6) προκειμένου να δω αν θα καταλήξω στην αγορά τους ή μήπως χρειάζομαι κάτι διαφορετικό για το setup που αναφέρω

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Noμίζω ότι στο korgforum το εξηγεί αναλυτικά

"PCs and Macs both have problems with noisy grounds when working with audio gear. The problem is that they use switching powersupplies that often transmit noise over ground that doesn't affect how the computer operates internally, but can affect devices that are hooked to an external ground that hasn't been filtered well from the powersupply switching circuit. On desktop PCs that use standard powersupplies, you can buy high quality replacement P/S that eliminate this problem. On laptops, you're stuck with a proprietary P/S design.

 

So this is one thing that should be tested right away when you get a laptop for use with audio gear - since it cannot be fixed if the P/S design is causing the noise."

και δίνει και τη λύση

This has been fixed with some help from the Apple Logic forum. Turned out the problem was a ground loop issue between the R3 and the MacBook. Spotted this article in the Apple forums which helped:

 

http://support.apple.com/kb/HT2743?viewlocale=en_US

Επειδή όμως γράφεις

τι πρέπει να κάνω προκειμένου να έχω ένα άρτιο setup

έχεις στο setup σου κάποια κάρτα ήχου (και δεν τη βλέπω) ή θα χρησιμοποιήσεις τη κάρτα του Mac?

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Marathon xρησιμοποιώ την built-in κάρτα ήχου του mac  

Και εγώ έτσι είχα ξεκινήσει και χωρίς κανένα (ηχητικό) πρόβλημα, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι όταν έβαλα μια καλή κάρτα ήχου η διαφορά ήταν η μέρα με τη νύχτα.

Στο θέμα μας τώρα, για το κομμάτι midi δεν νομίζω ότι θα έχεις κανένα πρόβλημα με το Edirol UM 3EX ή ακόμα και με απλές USB συνδέσεις.

Τώρα για το θέμα του Audio σήματος, ας σε βοηθήσουν οι πιό σχετικοί γιατί εγώ ως κιθαρίστας δεν είμαι ο καταλληλότερος. Απλά επειδή περνάω κιθάρες και ένα Roland GR20 (και σαν midi και σαν Audio), ποτέ δεν είχα πρόβλημα θορύβου.

Το Alesis Line τι το θές?

 

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

marathon ευχαριστώ για τις έως τώρα απαντήσεις!

 

Το "Alesis Line" το διάβασα σε ένα παράγειγμα συνδεσμολογίας που βρήκα κάπου στο web. Το παρουσίαζε ώς component για το audio out απ'το synth προς το pc (usb) απ'οτι κατάλαβα, ενώ παράλληλα είχε συνδεδεμένο to midi (in/out) του synth με άλλη usb θύρα στο pc. Οπότε θέωρησα ότι χρειάζεται για τη μεταφορά audio απτο synth στο mac (εκτός απ΄τη μεταφορά του midi που θα γίνει μέσω του edirol midi inteface)

 

θα ήθελα να αναφέρω ένα υποθετικό παράδειγμα συνδεσμολογίας που φαντάζομαι (όλων των προαναφερθέντων components) να δούμε αν φαίνεται σωστό σαν setup και τι του λείπει ή τι δεν πάει καλά..περιμένω κριτική  :)

 

* Korg R3 Synth -> Alesis Linelink Audio out -> Mac USB

* Korg R3 Synth -> Midi In/Out -> Edirol Midi Interface -> Mac USB

* Korg R3 Synth -> Midi Thru -> Edirol Midi Interface (Midi In/Out) -> AKAI MPD32    (Midi In/Out)

* Korg Nanokey -> Απευθείας στο USB του Mac

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου