Προς το περιεχόμενο

Θα ήθελα τις συμβουλές σας!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

¶ν και ακούω πολύ μουσική δεν έτυχε να ασχοληθώ με κάποιο όργανο. Παρ' όλα αυτά το όργανο που ξεχωρίζω πάντα σε ένα τραγούδι είναι τα πλήκτρα! Προσθέτουν ατμόσφαιρα και γενικά μου "κάθονται" πιο καλά απ' όλα. Έτσι εδώ και αρκετο καιρό μου γεννήθηκε η επιθυμία να ασχοληθώ. Από δίαφορα forums , περιοδικά και συζητήσεις , δυστυχώς δεν έβγαλα άκρη για το τι ακριβώς πρέπει να ψαχτώ. Αρμόνιο , πιάνο , synth ? Πληροφοριακά αναφέρω πως αυτό που θέλω να κάνω , είναι να είμαι σε θέση να μπορώ να παίζω θέματα από τραγούδια που μου αρέσουν και πιο μακροπρόθεσμα η δημιουργία ενός συγκροτήματος :oops: ! Γενικά σε στιλ μελωδικού Hard Rock (πχ Bon Jovi) αλλά με συναρπάζουν επίσης συγκροτήματα από 80s pop και electro pop (πχ Depeche Mode). Θα ήθελα να φθάσω σε ένα σημείο όπου να μπορώ να παίξω μουσική από τα παραπάνω είδη. Να σημειώσω εδώ ότι είμαι τελείως αρχάριος (ούτε καν έχω αγγίξει πλήκτρα) , και ίσως λίγο μεγάλος σε ηλικία για να αρχίσω να μαθαίνω (21 είμαι). Εδώ λοιπόν χρειάζομαι τις συμβουλές σας φίλοι μου. Ποιό όργανο είναι κατάλληλο για μένα και ποιός τρόπος είναι ο καλλίτερος για να αρχίσω μαθήματα στην πόλη μου, στο Ηράκλειο ? Ιδιαίτερα , Ωδείο , μόνος μου ? Αυτά :D

Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο , αλλά ήθελα να είμαι ακριβής.

Περιμένω απαντήσεις , Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...και ίσως λίγο μεγάλος σε ηλικία για να αρχίσω να μαθαίνω (21 είμαι).

 

Πρώτα απ'όλα καλώς ήλθες. Εαν νομίζεις τώρα οτι είσαι μεγάλος σε ηλικία, όταν γίνεις 40 τι θα είσαι, γέρος? :)

Λοιπόν, ποτέ δεν είναι αργά. Εγω για παράδειγμα άρχισα να μαθαίνω μπάσσο στα 35! Ποτέ δεν είναι αργά φίλε μου.

 

καλή συνέχεια :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε kourosava , όταν λέω "...Ποιό όργανο είναι κατάλληλο για μένα..." ενοούσα από τα είδη των πληκτρών , καθώς δεν έχω καταλάβει τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε kourosava ' date=' όταν λέω "...Ποιό όργανο είναι κατάλληλο για μένα..." ενοούσα από τα είδη των πληκτρών , καθώς δεν έχω καταλάβει τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους.[/quote']

 

Sorry...δεν το'πιασα...μην βαράς :cry: :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Raw_Silk, το καλύτερο θα ήταν να πας σε κάποιο ωδείο για να μάθεις πιάνο. Ανάλογα με τις οικονομικές σου δυνατότητες (αλλά και τις εισηγήσεις του δασκάλου σου), θα πρέπει στο σπίτι να αγοράσεις είτε ένα πιάνο, είτε ένα "ηλεκτρικό πιάνο", είτε ένα synthesizer με βαρυκεντρισμένο κλαβιέ.

 

Το θέμα του δασκάλου είναι αρκετά σύνθετο. Θα πέσεις σε διάφορους loosers που θα επιχειρήσουν να σε προκαταλάβουν με κουβέντες του στυλ "είσαι πολύ μεγάλος" κλπ. Αυτά είναι κολοκύθια-τούμπανα. Αν αφιερώσεις αρκετό χρόνο και έχεις πίστη, και αν ο δάσκαλός σου πιστεύει σε σένα (ο μόνος λόγος για να τον πληρώνεις) θα καταφέρεις θαύματα.

 

Καλη επιτυχία

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με λιγο πεισμα,αγαπη,επιμονη και υπομονη στα 25 σου θα εισαι γ..ω τους πληκτραδες :D :D (δεν κανω πλακα)

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα διαφωνησω με τον whitenoise...Οντας πληκτρας ( οχι κατι το σπουδαιο βεβαια ), δεν μπορω να δεχτω οτι μπορει καποιος να γινει "γαμω" τους πληκτραδες μεσα σε τοσο λιχο χρονικο διαστημα...Πληκτρα, δεν ειναι μονο τα κουμπακια και τα pads που παιζει καποιος,ετσι? Γιατι, με αυτη τη λογικη, τοτε ολοι ειμαστε και γαμω τους πληκτραδες...Υπαρχουν τοσα πολλα ειδη που παιζουν "πληκτραδες", που μονο η αφοσιωση καποιου σε ενα ειδος, θα του επαιρνε αρκετο χρονο...Και βεβαια ο ορος "τελειοτητα", δεν υπαρχει στη μουσικη και στη μαθηση της :wink: Απλα, υπαρχει η βελτιωση.. Και επειδη σιγουρα θα μου αρχισεις οτι κανω λαθος, πες μου αν υπαρχει καποιος, που μεσα σε 4 χρονια, εγινε γαμω τους κιθαριστες! Αλλα οταν μιλαμε γαμω τους κιθαριστες, οχι για να παιζει ρυθμικα και το σολο του Hotel California...

Εγω θα συμφωνησω με τον Wow!. Ειναι πολυ σημαντικο να εχεις κλασσικη παιδεια πανω στα πληκτρα, γιατι ( οπως και με την κλασσικη ), μαθαινεις πραγαμτα που θα σε βοηθησουν να αναπτυξεις την δεξιοτεχνεια σου, την αντιληψη σου για το πως θα "τοποθετεισαι" σε ενα κομματι, και βεβαια τα ακουσματα σου ( ιδιαιτερα αμα μπλεξεις και με τζαζιστα που εχει τελειωσει το κλασσικο πιανο ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά μάλλον δεν καταλάβατε τι εννοώ ή δε το έθεσα εγώ σωστά. Δεν ευελπιστώ να γίνω βιρτουόζος. Θέλω απλά να είμαι σε θέση να μπορώ να παίζω κάποια κομμάτια και ίσως αργότερα να μπορώ να συμμετέχω σε ένα group.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην ανυσηχείς σε καταλάβαμε. Σε 3 χρόνια θα παιζεις άνετα αυτά που θέλεις (πιθανόν και νωριτερα, απο εσένα εξαρτάται) και ισως στα 4 να μην είσαι γαμάτος πληκτράς αλλά σίγουρα θα μπορείς να στηρίξεις καλά μια μπάντα, που παίζει βέβαια ανάλογα μ'αυτα που αναφέρεις (οχι κατι σε στυλ dream theatre :D ). Αλλά και πάλι όλα εξαρτόνται από το χρόνο και τη όρεξη που θα διαθέσεις. Όσο για τον δάσκαλο είμαι και εγώ της άποψης ότι πρέπει να βρείς έναν κλασικό. Και πιστεύω το συμαντικότερο είναι να είναι καλός δάσκαλος και όχι απλα καλός παίκτης. Αυτά..

 

¶ντε και καλή τύχη... ή μάλλον.... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!! 8)

Free thinkers are dangerous...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου