Προς το περιεχόμενο

Ποιοτητα ηχων του synthi και ορια πολυφωνιας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

1] Ισχυει οτι οσο περισσοτερες ηχους–περισσοτερα καναλια χρησιμοποιουμε,στο SEQUENSER ενος συνθεσαιζερ πεφτει η ποιοτητα του καθε ηχου??? (ή βλακεια ειπα?) :oops:

Για παραδειγμα: εστω οτι εχουμε ενα SEQUENSER πολυ φορτωμενο-κοντα στα ορια της μεγιστης «πολυφωνιας»[64 στην περιπτωση του Le].. Τοτε αν παρουμε ενα τυχαιο track του, θα ειχε καλυτερη ποιοτητα ηχου αν επαιζε μονο του, απ οτι αν παιζει μαζι με τα αλλα 15 tracks?

Aν ισχυει αυτο,τοτε οταν κανω την Audio ηχογραφηση του SEQ του synthi στο Cubase , θα ειναι καλυτερα να ηχογραφω ενα-ενα(σολο) τα tracks του synthi στο cubase ωστε ο καθε ηχος να ηχει με τη μεγιστη δυνατη ποιοτητα., ε?

 

2] επειδη συνηθως υπερφορτωνω το SEQ με πολλα οργανα-πολλες νοτες, συνηθως ξεπερναω τις δυνατοτητες της πολυφωνικοτητας του οργανου [με τα γνωστα αποτελεσματα]..Σ’ αυτο, παιζουν καθλου ρολο τα εφφε που εχω προσθεσει στους ηχους και το ειδος του ηχου(oscil)?? ή ειναι μονο θεμα ποσοτητας ηχων-ποσοτητας νοτων?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1] Ισχυει οτι οσο περισσοτερες ηχους–περισσοτερα καναλια χρησιμοποιουμε' date='στο SEQUENSER ενος συνθεσαιζερ πεφτει η ποιοτητα του καθε ηχου??? (ή βλακεια ειπα?) :oops:

Για παραδειγμα: εστω οτι εχουμε ενα SEQUENSER πολυ φορτωμενο-κοντα στα ορια της μεγιστης «πολυφωνιας»[64 στην περιπτωση του Le'].. Τοτε αν παρουμε ενα τυχαιο track του, θα ειχε καλυτερη ποιοτητα ηχου αν επαιζε μονο του, απ οτι αν παιζει μαζι με τα αλλα 15 tracks?

Aν ισχυει αυτο,τοτε οταν κανω την Audio ηχογραφηση του SEQ του synthi στο Cubase , θα ειναι καλυτερα να ηχογραφω ενα-ενα(σολο) τα tracks του synthi στο cubase ωστε ο καθε ηχος να ηχει με τη μεγιστη δυνατη ποιοτητα., ε?

 

Ο μόνος τρόπος να ακούς πολλά ¨"όργανα " σε ένα Korg είναι να το έχεις σε Multi Mode, οπότε όλα τα όργανα περνάνε από την ίδια αλυσίδα εφέ. Αυτό τα κάνει να ακούγονται "χειρότερα" από ότι όταν τα παίζεις ένα-ένα. Όμως αν μιλάς απλά για την πιθανότητα να κάνει "solo" ένα τρακ, τότε όχι δεν επηρρεάζεται η ποιότητα από το αν παίζει μαζί με άλλα τρακς ή μόνο του. Εκτός αν αυτό που ονομάζεις "ποιότητα" έχει να κάνει π.χ. με τις "ουρές" ενός pad οι οποίες ίσως χάνονται πρόωρα λόγω έλλειψης πολυφωνίας.

 

2] επειδη συνηθως υπερφορτωνω το SEQ με πολλα οργανα-πολλες νοτες' date=' συνηθως ξεπερναω τις δυνατοτητες της πολυφωνικοτητας του οργανου [με τα γνωστα αποτελεσματα']..Σ’ αυτο, παιζουν καθλου ρολο τα εφφε που εχω προσθεσει στους ηχους και το ειδος του ηχου(oscil)?? ή ειναι μονο θεμα ποσοτητας ηχων-ποσοτητας νοτων?

 

Όχι δεν έχει σχέση με τα εφέ, έχει σχέση με το πως αξιοποιούνται οι γεννήτριες του synthesizer σε συνάρτηση με τους ήχους που χρησιμοποιείς. Όπως και αν έχει, αφού πρόκειται να τα στείλεις στο Cubase, τι σε νοιάζει η πολυφωνία του Korg... περισσότερο πρέπει να σε νοιάζει η ισχύς του υπολογιστή που θα τρέχει το Cubase.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου