Προς το περιεχόμενο

1976 Greco SE 800


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα απέκτησα μια Greco SE 800 του 1976.Η κιθάρα κατασκευάστηκε στο γνωστό εργοστάσιο FujiGen Gakki & είναι από τις πρώτες καλές lawsuit era Fender copies που έφτιαξαν οι Γιαπωνέζοι.

 

Το σώμα είναι φτιαγμένο από 3 κομμάτια άγνωστου προελεύσεως ξύλου (υποθέτω ότι είναι sen μια και μοιάζει με ash) φινιρισμενο με νίτρο (προφανώς ήταν άσπρη αλλά τώρα είναι κατακίτρινη),το maple μπράτσο από την άλλη μεριά είναι φινιρισμενο με πολυεστέρα και έχει την παχύτερη Brazilian rosewood ταστιέρα που έχω δει στη ζωή μου....(δείτε πόσο πολύ «ανεβαίνει στο headstock) ,το Radius της κιθάρας είναι 10αρι & τα τάστα μικρά vintage style (αυτά θα φύγουν λίαν συντόμως για να μπούνε κανονικά τάστα).

 

Το μπράτσο της κιθάρας είναι πραγματικά υπέροχο & παχύ με εκπληκτική ταστοδουλεια,ενω τα pearl dot inlays του δίνουν μια αρχοντιά....

 

Το neck pocket είναι άψογο & δεν υπάρχουν καθόλου visible gaps από καμία μεριά του μπράτσου

 

Το tremolo έχει ατσάλινο μπλοκ και cast saddles (σαν και αυτά που φορούσαν οι Fender Start στα 70s) & τα ηλεκτρικά της κιθάρας ,με εξαίρεση τους μαγνήτες οι οποίοι είναι αγιοβασιλιάτικοι κεραμικοι,ειναι πολύ καλής ποιότητας με full sized pots & εξαιρετικές κολλήσεις.

 

Η κιθάρα ήρθε στα χέρια μου με το αθλιότερο set up που έχω δει στη ζωή μου  ;D....(στις Φώτο έχω ντοκουμεντάρει τι μπορεί να κάνει η γνωστή  μετακίνηση του μπράτσου  στη σχέση των χορδών με τα pole pieces…) & με δυο Fender Texas Specials στις θέσεις neck & middle (o bridge μαγνήτης είναι ο στοκ).

 

Αφού σεταρα την κιθάρα ενεργοποιώντας το καρασφιγμενο τρέμολο της (ποτέ θα μάθει ο κόσμος ότι ΔΕΝ βιδώνουμε κάργα της 4 εσωτερικές βίδες του 6 point tremolo?),”ισιώνοντας” το μπράτσο στο Neck Pocket ώστε οι χορδές να περνάνε σωστά πάνω από τους μαγνήτες & χαμηλώνοντας το action,την έβαλα στον ενισχυτή και....έπαθα ...ΠΛΑΚΑ!

 

Παρόλο που δεν φοράει και τους καλύτερους μαγνήτες κατά τη γνώμη μου,η κιθάρα σκιζει!Ειναι πολύ πιο bright από την Eric Johnson που την συνέκρινα (βέβαια αυτό οφείλεται στους ΤS που είναι πρίμοι μαγνήτες) αλλά έχει έναν από τους κλασσικότερους start ήχους που έχω ακουσει.Το προσωπικό μου τεστ (δηλ.τον ηχο του ΜΕΣΑΙΟΥ μαγνήτη μόνου του τον οποίο θεωρώ τον απόλυτο ήχο start) το περνάει με άριστα!(και οι υπόλοιπες θέσεις είναι μια χαρά βεβαίως)

 

Ο bridge μαγνήτης είναι...εκτός φάσης από τον middle αλλά ο ξυριστικός ήχος της θέσης 2 μου αρέσει πολύ και δεν θα τον φτιάξω (όταν ένας μαγνήτης είναι εκτός φάσης με έναν άλλο μπορούμε να το διορθώσουμε αντιστρέφοντας τα καλώδια του ενός).    

 

Η κιθάρα είναι τόσο καλοφτιαγμένη και τόσο εξαιρετικό deal που σκέφτομαι να αφαιρέσω το ψεύτικο Fender decal & να βάλω ένα...Greco….

 

Αν βρειτε οποιαδηποτε τετοια Greco κατασκευης 1976-1987 (μετα γινονται κορεατικες και η ποιοτητα πεφτει) χτυπηστε την αλυπητα...

 

 

image-3698_4B5569DA.jpg

 

 

image-A1CC_4B556AED.jpg

 

image-8372_4B556B43.jpg

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όμορφη και σίγουρα στα χέρια σου έχει άλλη αξία.

ΑΛΛΑ, αν θέλεις γράψε λίγο παραπάνω, για τους νεότερους....

ΕΙΜΑΙ 100% σίγουρος ότι κάποιος που δεν κατέχει το "άθλημα" την χρυσοπλήρωνε ΑΝΕΤΑ για fender-ιά...

Τα logos είναι επάνω από βερνίκια?

Αυτάααα......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΕΙΜΑΙ 100% σίγουρος ότι κάποιος που δεν κατέχει το "άθλημα" την χρυσοπλήρωνε ΑΝΕΤΑ για fender-ιά..
.

 

οχι μωρε,οι διαφορες ειναι πολυ μεγαλες (μονο το τρεμολο,το "ανεβασμα" του rw στο headstock & το παχος της ταστιερας αλλα & το "κοψιμο" του σωματος να δει κανεις αρκει.)

 

Τα logos είναι επάνω από βερνίκια?

 

ναι οπως και στις αυθεντικες Fender.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου