Προς το περιεχόμενο

Τα πράγματα είναι πολύ απλά.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολλές φορές είχα την τιμή να συζητήσω (κατ'ιδίαν) με τον admin για το εύρος της θεματολογίας που "πρέπει" να επιτρέπεται στο noiz.gr. Όπως ξέρετε, υπάρχουν κατηγορίες θεμάτων που απαγορεύονται: ειδικότερα απαγορεύονται οι συζητήσεις με θρησκευτικό και πολιτικό περιεχόμενο... οτιδήποτε θα μπορούσε να εγείρει θύελλα δογματικών απόψεων και επίσης δογματικών καυγάδων.

 

Βέβαια, οι κανονισμοί παραγνωρίζουν δύο σημαντικά δεδομένα: α) ότι τα επιφανέστερα μέλη, όντως μπορούν να συζητούν για οποιοδήποτε θέμα χωρίς ποτέ να επιβάλλουν δογματισμό και β) ότι η μουσική δραστηριότητα τρέφεται από τις πεποιθήσεις που έχουμε ακριβώς για τέτοια θέματα και ότι δίχως αυτά τα θέματα δεν υπάρχει καμία σοβαρή μουσική συζήτηση. Φαντάζομαι, γνωρίζετε ότι ένα τεράστιο τμήμα όλης της μουσικής του πλανήτη σχετίζεται ακριβώς με την ανάγκη έκφρασης πολιτικών ή/και θρησκευτικών πεποιθήσεων, ομού μετά φιλοσοφικών αναζητήσεων - με εξαίρεση πάντα τις περιπτώσεις όπου μιλάει το κάτω κεφάλι.

 

Παρ' όλα αυτά, και παρά τη διαρκή διαπίστωση ότι οι μουσικές συζητήσεις στο noiz είναι τόσο σπάνιες όσο οι αστρολογικές συζητήσεις στο site της Αρχιεπισκοπής, έχουμε θεωρήσει (και οπωσδήποτε ο admin) ότι οι παραπάνω περιορισμοί ΚΑΛΩΣ έχουν επιβληθεί, αφού προστατεύουν το φόρουμ από καυγάδες (ας τα λέμε καλά).

 

Σήμερα, σκέφτηκα για πρώτη φορά ότι οι παραπάνω κανονισμοί έχουν και μία άλλη ευεργετική επίδραση (μου πήρε έξι χρόνια, αλλά τι να γίνει...). Το ότι προστατεύουν το κάθε ευκαιριακό μέλος από το να πρέπει να εκτεθεί για την ελλειματική παιδεία του. Φανταστείτε π.χ. να γινόντουσαν τακτικά συζητήσεις για τη βιωσιμότητα των τραγουδιών του Nick Cave στη κοινωνία του 2010 και να έπρεπε ο κ. Τοσοδούλης να παραδεχτεί νωρίς-νωρίς ότι δεν έχει ακούσει ποτέ τραγούδια του Cave διότι ο φίλος του ο Νίκος άκουγε μόνο Deep Purple και (σε τελευταία ανάλυση) ποιος νοιάζεται για έναν αυστραλό εμιγκρέ που παλεύει να κάνει καριέρα από το '80;

 

Αντιθέτως, για το αν πρέπει η δεν πρέπει να προσέχουμε το χρώμα της κιθάρας μας... ε.. αλλοίμονο, επ' αυτού μπορεί να έχει γνώμη ο καθένας, όπως άλλωστε και για πολλά άλλα "τεχνολογικά" θαύματα που είναι προσιτά στο ευρύ κοινό μέσω του software που "κατεβάζουμε" με τις σέσουλες. Επίσης γιατί να μην έχει ο καθένας γνώμη για τα Windows Vista (αφού πρώτα τη διαβάσει στο PC Magazine) ή το mastering ή οτιδήποτε άλλο. "Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε".

 

Ακόμη και οι ελάχιστοι που προσπαθούν α) να ξεκινήσουν συζητήσεις με μουσικό περιεχόμενο, β) να θυμήσουν στους υπόλοιπους ότι η μουσική υπάρχει για να εκφράσει ιδέες και όχι καύλες, είναι υποχρεωμένοι να ανεχτούν να λοιδωρούνται από την πλειοψηφία των υπολοίπων. Σε απάντηση στίχων που παρατέθηκαν από το Tao Te Ching (ένα από τα ελάχιστα φιλοσοφικά κείμενα που χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης), προτάθηκε στον manosx να διαβάσει συνταγή για λεμονάτο. Στην πρόταση του audiokostas να μην αντιμετωπίζονται τα πάντα κάτω από το πρίσμα του άγονου υποκειμενισμού (είχε παραθέσει πρόσφατα και μερικά πολύ σημαντικά ονόματα καλλιτεχνών μπας και ξεστραβωθεί η κάθε κα. Μπουχλουμπού)... μόνο σιωπή και ειρωνείες.

 

Στο noiz.gr, τα μέλη δεν καυγαδίζουν υπερασπιζόμενοι ιδεολογικές διαφορές (είτε δικές τους, είτε των καλλιτεχνών για τους οποίους συζητούν). Αντιθέτως, καυγαδίζουν για το αν είναι καλά τα Μακ ή τα Βίστα, για το αν είναι καλές οι φθηνές κιθάρες, για το να πρέπει να υπάρχουν έλληνες αντιπρόσωποι, για το αν είναι καλό το ΤΑΔΕ κατάστημα του εξωτερικού και για άλλα "σημαντικά" θέματα. Και - όταν προκύπτει μία προσπάθεια - για αναβάθμιση της συζήτησης, εν' είδει σιωπηρής συνομωσίας, όλοι οι "υποκειμενιστές" του φόρουμ διαισθάνονται ότι το προστατευτικό κέλυφος του υπερφιαλισμού κινδυνεύει να ραγίσει και να αποκαλυφθούν στην ιδεολογική τους γύμνια - οπότε σπεύδουν να μπαλώσουν το ράγισμα με οτιδήποτε πρόχειρο: ειρωνεία, hi-jacking των thread, off-topic ηλιθιότητες με τις οποίες γελάνε μόνο οι φίλοι τους, υπενθύμιση ότι "ελεύτεροι άντρωποι είμαστε, ότι θέμε θα κάνομε" και άλλα ελληνικά.

 

Στο απόγειο της μαλακίας, μετά καταγγέλουν ότι "το thread δεν οδηγεί πουθενά, άρα γιατί δεν το κλείνετε;", ενώ είναι ξεκάθαρο ότι το thread όντως οδηγεί κάπου: στο να πας να μαζέψεις καμιά μολόχα κε. Αργόσχολε, αφού δεν θέλεις (και ίσως δεν ξέρεις) να συζητήσεις. Σιγά μη σου δώσουμε και τα λεφτά σου πίσω (ποια λεφτά;) που δεν σου κάναμε τη τιμή να βγάλουμε και συμπεράσματα για να τα αναπαράγεις εσύ στον οικιακό σου καφενέ ή στο γραφείο σου ή στις πρόβες σου, ή τη γκόμενά σου.

 

Συμπερασματικά: τα πράγματα είναι όντως πολύ απλά. Η φιλότιμη προσπάθεια να αποσυνδεθεί η μουσική δραστηριότητα από τον σκεπτόμενο νου, απέτυχε. Και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είμαι μειοψηφία, εγκαινιάζω περίοδο περιφρόνησης, μέχρι τουλάχιστον να ξεκουμπισθούν ορισμένοι.

 

Ο μόνος λόγος που το γράφω αυτό δημόσια, είναι για να ανταμοίψω τους υπόλοιπους που σκέπτονται σαν εμένα με την ελάχιστη διαβεβαίωση ότι δεν είναι μόνοι τους.

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 40
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  • Guru

Υπάρχει νόημα στο να διαχωρίζεται το τι λέει κάποιος από το ποιός είναι (και τι έχει κάνει στο παρελθόν);

 

Φυσικά το νοιζ δεν έχει αποθεματικά σε σκεπτόμενους νους (;) ή πολύ απλά δε βρίσκουν τον τρόπο να εκφραστούν εδω μέσα. Ίσως αν... μένανε περισσότεροι σκεπτόμενοι τα πράγματα θα αλλάζανε, αλλά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε απάντηση στίχων που παρατέθηκαν από το Tao Te Ching (ένα από τα ελάχιστα φιλοσοφικά κείμενα που χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης), προτάθηκε στον manosx να διαβάσει συνταγή για λεμονάτο. Στην πρόταση του audiokostas να μην αντιμετωπίζονται τα πάντα κάτω από το πρίσμα του άγονου υποκειμενισμού (είχε παραθέσει πρόσφατα και μερικά πολύ σημαντικά ονόματα καλλιτεχνών μπας και ξεστραβωθεί η κάθε κα. Μπουχλουμπού)... μόνο σιωπή και ειρωνείες.

 

Θα εκπλαγείς μάλλον εάν σου πω ότι τις προτάσεις του συμπαθέστατου οντιοκώστα φρόντισα να τις ελέγξω άμεσα μιας και το γούστο του και οι απόψεις τυγχάνουν του σεβασμού μου, εν αντιθέση με τον OP που έχει εγκαταλείψει να προτείνει και επικεντρώνεται στο να γκρινιάζει.

Εάν επίσης νομίζεις πως απαντήσεις περί λεμονάτου και ειδικά αυτού που τις έδωσε τυγχάνουν της εκτίμησης των περισσοτέρων στο νοιζ, μάλλον έχεις απασχοληθεί να μιλάς μόνος σου (άντε και με τον αντμιν) και να αποφεύγεις την επικοινωνία με άλλους. Μιας και έχω προσπαθήσει να σε συζητήσω κατ ιδίαν ή και δημοσίως στο φορουμ, ομολογουμένως θα έλεγα πως με έχεις απογοητεύσει μιας και χάνεις το ενδιαφέρον σου και τον ειρμό σου σε 2 3 ποστ, και πιάνεσαι από άλλα διάφορα ώστε να αποφύγεις μια ευθεία απάντηση. Κρίμα μιας και χάνεις την εκτίμηση που είχα για εσένα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και με την ουσια του ποστ συμφωνω σε αρκετα σημεια απο την άλλη πάλι κατ εμε ξεφευγεις λίγο.χωριζεις σε κατηγορίες μέλη, επιφανη μη επιφανη κτλ.Χωρις να θέλω να σε προσβάλω εσυ σε ποια κατηγορια είσαι;Εγω που τελειωσα και το ωδειο μου σε ποια κατηγορία είμαι;Ο Νικολας που τελειωσε 100 ωδεία σε ποια κατηγορία είναι;Τα ωδεία τα φέρνω ως παράδειγμα βάλε εξοπλισμους,ακουσματα βάλε οτι σου κατεβάζει ο νους.Το οτι κάποια ατομα λόγο ηλικίας θες καυλας θες κτλ εκφράζουν κάποιες αφοριστικες απόψεις είναι σίγουρα υπαρκτό.Αλλα μεταξύ μας τα ίδια δεν έχεις πει και συ για μεταλλάδες,ροκάδες,δημοσιους υπάλληλους κτλ;Ελπίζω σε ήρεμη αντιπαράθεση....

 

Υ.Γ.Υπάρχουν και μουσικες που έχουν μετατρέψει την καύλα σε ιδέα...

never compromise tone for features....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πράγματα είναι όντως απλά. Το Noiz δεν είναι εδώ για να γράφουμε το ημερολόγιό μας, ούτε για να παραθέτουμε τις απόψεις μας και τις ιδέες μας για όλα τα θέματα στα οποία τυγχάνει να έχουμε απόψεις και ιδέες. Προσωπικά μπορώ να ανεχθώ την απουσία τέτοιων συζητήσεων από το Noiz χωρίς πολλά μελοδράματα. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν ας παραδεχτώ οτι είμαι κάπως... ρηχός ώστε να συμμετέχω στις

'προχωρημένες' συζητήσεις του forum. Δεν έχω κανένα λόγο να εκτεθώ

(κι άλλο) με τα γραφομενά μου σε κάποιο thread όπου 'συχνάζουν' οι

επιφανέστεροι των συμφορουμιτών. Σαφώς οι 40ρηδες του noiz έχουν ζήσει,

ακούσει, διαβάσει ΠΟΛΥ περισσότερα απο έναν 20ρη (που μάλιστα πέρασε την

εφηβεία του στα '00s) και έχουν πολύ πιο κατασταλαγμένες απόψεις. Είναι

πασιφανές απο την ροή των συζητήσεων όπου συμμετέχουν πολλά μέλη.

 

Σε αρκετά σημεία συμφωνώ...

Συμπερασματικά: τα πράγματα είναι όντως πολύ απλά. Η φιλότιμη προσπάθεια να αποσυνδεθεί η μουσική δραστηριότητα από τον σκεπτόμενο νου, απέτυχε. Και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είμαι μειοψηφία, εγκαινιάζω περίοδο περιφρόνησης, μέχρι τουλάχιστον να ξεκουμπισθούν ορισμένοι.

 

Ο μόνος λόγος που το γράφω αυτό δημόσια, είναι για να ανταμοίψω τους υπόλοιπους που σκέπτονται σαν εμένα με την ελάχιστη διαβεβαίωση ότι δεν είναι μόνοι τους.

...η συγκεκριμένη δήλωση όμως είναι υπερβολική. Δεν μπορείς να έχεις τις ίδιες

απαιτήσεις απο το noiz.gr και το kalliergimenoiskeptomenoimesilikes.gr :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνησω τα μεγιστα με τον Spy.

 

Kατα τα αλλα, κουβεντα( και καλα ) να γινεται.

 

Και εγω απεχω απο πολλα θεματα, για χ,ψ λογους, αλλα δεν το φωναζω κιολας.

 

Και πιστευω και πολλοι αλλοι.

 

Πρώην VARTANIS 🙂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πραγματα ειναι ακομα πιο απλα. Απλα το αρχικο thread ειναι προκλητικο και προσβλητικο προς τα μελη του noiz γενικα. Και αυτο παραβαινει τους κανονισμους του forum. Δεν υπαρχει τιποτα περισσοτερο. Ειναι σαν να ποσταρε καποιος: ''Οι μισοι απο 'δω μεσα ειστε μαλακες''. Μαλλον οχι ''σαν'' , αυτο ακριβως εγινε, αφου χρησιμοποιηθηκε και η συγκεκριμενη λεξη. Οι κανονισμοι ομως οταν αναφερουν οτι απαγορευονται οι προσβολες, δεν εννοουν οτι απαγορευεται στους μαλακες να προσβαλουν τα επιφανη μελη, αλλα επισης οτι απαγορευεται και στα επιφανη μελη να προσβαλουν τους μαλακες! Αλλιως δεν ξερουμε ποιοι ειναι οι μαλακες και ποιοι οχι!  ;D

Το θεμα του thread ευχαριστως να το συζητησω(περι θεματολογιας των threads), αλλα αναμεσα στους χιλιαδες τροπους που θα μπορουσε να τεθει, επιλεχθηκε ο χειροτερος, οποτε αυτο το θεμα οντως δεν οδηγει πουθενα.

Προσωπικη μου αποψη, χωρις να εχω κατι προσωπικο με κανεναν :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είμαι μειοψηφία, εγκαινιάζω περίοδο περιφρόνησης, μέχρι τουλάχιστον να ξεκουμπισθούν ορισμένοι.

 

κατά την περίοδο αυτή σου προτείνω το  www.superiorpeople.org

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγώ δεν θα ήμουν τόσο κάθετος σε μια τέτοια τοποθέτηση. Δεν βρισκόμαστε και στο φόρουμ του Mad... Για όσους δεν ικανοποιούνται και επιθυμούν κάτι διαφορετικό, υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα φόρουμ όπως πχ. http://forums.philosophyforums.com/ Ακόμη και αυτό μπορεί καμιά φορά να φτάσει σε χαμηλό επίπεδο επιχειρηματολογίας (αν όντως εμείς το κρίνουμε έτσι), αλλά τουλάχιστον είναι όντως πιο εξειδικευμένο.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου