Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για συνθεσαιζερ!!!!!!!!


KOTS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια!

 

Ειμαι νεος στη παρεα και ευτυχως που σας βρηκα. Θα σας περιγραψω αυτα που απαιτω απο ενα οργανο και σας παρακαλω πειτε μου που να στραφω. Σημειωνω, πριν ξεκινησω, οτι εχω ακουσει κι εχω παιξει συνθεσαιζερς αλλα παντα κολλαω για λογο τον οποιο δε μπορω να καταλαβω. Λοιπον..

 

 

Θελω να παρω ενα συνθ (ειτε workstation) το οποιο να εχει ηχους φυσικους καλους (πιανα, ensemble, strings για παραδειγμα) και καλους ατμοσφαιρικους. Να τους ακους και να χανεσαι κοινως.

Επισης θελω να εχει και sampling ετσι ωστε να μπορω να βαλω μεσα και κανεναν πιο ηλεκτρονικο ηχο για dance μουσικη η οποιοδηποτε αλλο ηχο.

Θα προτιμουσα 76 πληκτρα.

 

 

Το ζητουμενο μου ειναι, να κανω παραγωγες σε dance μουσικη περισσοτερο, αλλα να μπορω να το μεταφερω και καπου αλλου (εξοχικο ασ πουμε) και να παιζω μουσικη με αυτους τους φυσικους ηχους.

 

 

Ελπιζω να μη σας μπερδεψα πολυ. Οποιοδηποτε σημειο δε καταλαβατε (γιατι πολυ πιθανο μιας και αρχαριος λιγο στον χωρο του ηλεκτρονικου επαγγελματικου ηχου) μπορει να πεταξα καμια πατατα.

 

Ευχαριστω εκ των προτερων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 28
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Να σημειωσω τελος οτι προ ημερων ακουσα και το KORG TRITON LE, το οποιο μου αρεσε. Φυσικα μου το εδειξαν επειδη ρωτησα για το TRITON EXTREME λεγοντας μου οτι το LE εχει μια μικρη γκαμα ηχων απο το extreme.

 

Το ΥΑΜΑΗΑ ΜΟΤΙΦ δε με ξετρελανε ιδιαιτερα. Ειχα παθει τη πλακα μου καποτε με το ΕΧ5 το οποιο ερωτευθηκα αλλα λιγο μετα καταργηθηκε.

 

Επισης το Virus access VTI με του οποιου τους ατμοσφαιρικους ηχους που ηταν λιγοι ομολογω, με ενθουσιασαν. Ομως δεν ειχε sampling

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε KOTS, αν ένα όργανο συγκέντρωνε αυτά που ζητάς και με ποιότητα ήχου, θα έκανε πολλούς πληκτράδες ευτυχισμένους. Καταρχάς ξεκίνα με το να δεχτείς οτι δεν θα τα έχεις όλα και θα πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις. Εγώ από τότε που ξεκίνησα, έχω αλλάξει 45! όργανα ψάχνοντας συνέχεια για καλύτερη ποιότητα και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι με 7 hardware(και επιπλέον, software instruments) και ευχαριστημένος 100% δεν είμαι. Στο x όργανο θάχεις ευελιξία και συμπαθητικό ήχο, στο y θάχεις πολύ καλό ήχο αλλά θα είναι δυσκίνητο, στο z θα 'χεις τα προηγούμενα μα δεν θάχεις sampler κλπ κλπ. ¶κρη δεν βγάζεις :cry: Θα σου πρότεινα λοιπόν ξεκίνα αγοράζοντας το καλύτερο που κάνει τη x δουλειά που θέλεις (με προτεραιότητα σε αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο) και αργότερα ένα άλλο που θα καλύψει τον τομέα που έλειπε απο το προηγούμενο. Όργανα για φυσικούς ήχους θα πρότεινα Motif (+ κάρτα VL) ή Kurzweil (πολύ δύσχρηστο). Τα Korg θα έλεγα οτι είναι κορυφή στην ευχριστία, αλλά μάλλον υστερούν στον φυσικό ήχο (εκτός του Pa1x που σημείωσε πρόοδο και του Oasis το οποίο δεν έχω ακούσει πέρα από το demo). Για ατμοσφαιρικούς ήχους ίσως θα πρέπει να δεις το θέμα software. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν προσωπική υποκειμενική άποψη. Το καλύτερο είναι να πας να ψάξεις και να ακούσεις με βάση αυτό που θες να κάνεις και κυρίως μην αρκεστείς στα demo. Αλλά πρέπει να χωνέψεις οτι δεν θα βρείς ένα που να τα κάνει όλα και καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω και εγώ ότι δεν μπορείς να τα βρείς όλα σε ένα όργανο και μάλιστα με πολύ καλή ποιότητα! Το κάθε synth εξειδικελύεται κάπου. Για φυσικούς ήχους και καλά pads νομίζω ένα Triton είναι δοκιμασμένη λύση! Για ηλεκτρονικούς ήχους δοκίμασε το Nord Lead 3 (ή το 2 εάν διαθέτεις λιγότερα), το Virus και το MS2000 της Korg! Έχουν διαφορετικό στυλ ήχων το καθένα και θα δεις ποιό σου ταιριάζει!

 

Θα πρεπει να πάρεις 2 synth αναγκαστικά! Οπότε βρες ποιό θα είναι η προτεραιότητά σου...

www.okband.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τιμη του ΜΟΤΙΦ 7 ή 8 ειναι πιστευω αρκετα καλη σε σχεση με του ΤΡΙΤΟΝ η οποια ειναι ελλεινα ακριβη. Συγνωμη βρε παιδια, τι εχουν παθει οι τυποι σ αυτη την εταιρια? Το ΤΡΙΤΟΝ 61 στοιχιζει 2200 αν θυμαμαικαλα και το ΤΡΙΤΟΝ 76 στοιχιζει 3080. Αυτες ειναι τιμες Διαμαντοπουλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τιμη του ΜΟΤΙΦ 7 ή 8 ειναι πιστευω αρκετα καλη σε σχεση με του ΤΡΙΤΟΝ η οποια ειναι ελλεινα ακριβη. Συγνωμη βρε παιδια' date=' τι εχουν παθει οι τυποι σ αυτη την εταιρια? Το ΤΡΙΤΟΝ 61 στοιχιζει 2200 αν θυμαμαικαλα και το ΤΡΙΤΟΝ 76 στοιχιζει 3080. Αυτες ειναι τιμες Διαμαντοπουλου.[/quote']

 

Αυτό ήταν αστείο ελπίζω! 8O

Δεν θα σε συμβούλευα να πάρεις ΕΙΔΙΚΑ synth από ελληνικό κατάστημα...

 

Υπάρχουν ευτυχώς αρκετά on-line καταστήματα (με ένα search στο forum θα βρεις αρκετά) τα οποία είναι πάμφθηνα σε σχέση με τα ελληνικά και σε διαβεβαιώ ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι άκρως αξιόπιστα... :wink:

 

Υ.Γ. Στα περισσότερα από τα εν λόγω καταστήματα το Triton Extreme 61 είναι 100-200 ευρώ φτηνότερο από το Motif ES6...

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τιμή του Motif δεν είναι και τόσο "extreme" στην Ελλάδα. Τα Alesis στην Ελλάδα είναι πανάκριβα και τα Korg έτσι και έτσι. Οσο αφορά το extreme ένα θα σου πω. Στo USA η τιμή είναι αρκετά πιο χαμηλή από Ελλάδα και δίνουν και το Legacy collection δώρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε Διαμαντοπουλο, ο οποιος μαλλον τελικα δεν ειναι και ο φτηνοτερος, το ΤΡΙΤΟΝ ΕΧΤΡΕΜΕ 88 με τα βαρυκεντρισμενα στοιχιζει γυρω στα 4000 ευρω ενω το ΜΟΤΙΦ ΕΣ8 με 88 βαρυκεντρισμενα 2565 ευρω 8O !

 

Ειναι δυνατον? Ωρες ωρες μου ερχεται να τα παρατησω και να παω να χτυπησω το ΜΟΤΙΦ ΕΣ8 και αργοτερα να παρω το ΤΡΙΤΟΝ ΕΧΤΡΕΜΕ σε ρακ.

 

Πιστευετε ειναι καλη ιδεα? Η γκαμα των ηχων και η ποιοτητα του ΜΟΤΙΦ ειναι χαμηλοτερη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί δεν πας να αφιερώσεις ένα Σάββατο στα 2 όργανα. Κάτσε εκεί από ένα 2ωρο και άκουσε όλους τους preset ήχους. Θα σου δώσουν μια ιδέα ως προς το synth κομμάτι. Εγώ θα σου έλεγα να κατεβάσεις και τα manual για να δεις πως γίνονται μερικά πραγματάκια ώστε να μην έχεις και τους πωλητές από πάνω σου. Μετά παίξε με ότι πιστεύεις ότι θα χρησιμοποιήσεις περισσότερο. To synth μέρος, τα εφφε, το seq, το sampler και πάει λέγοντας. Στο motif δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το sampler χωρίς να έχουν βάλει μνήμη οι μαγαζάτορες. Από το εργοστάσιο έρχεται με Αλσχάιμερ.

 

Τώρα το πιο σου προτείνουμε περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. :) Ο καθένας θα σου πει και την άποψη του . Εγώ έχω Motif, σε έναν πάρα πολύ καλό μου πρότεινα και τελικά πήρε extreme. Ακουσε τα και πες μας και εμάς αν κάναμε καλή επένδυση :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν Triton Extreme σε rack δεν υπάρχει! :wink:

Υπάρχει μόνο το απλό Triton Rack που δεν έχει καμία σχέση με το Extreme...

 

Η ποιότητα του Motif ES λέγεται ότι είναι πάρα πολύ καλή, ίσως και καλύτερη από των Triton αλλά επειδή η μόνη μου εμπειρία ήταν με ένα πιό παλιό Motif 7 δεν μπορώ να σου πω σίγουρα. Η τιμή του ES88 στον Διαμαντόπουλο πάντως είναι μια χαρά. Τα 4 χιλιάρικα για το Extreme είναι επιεικώς εξωφρενικά... :evil:

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου