Προς το περιεχόμενο

καθόλου ήχος από Cubase 4 ή 5


sagan_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά,

Αντιμετωπίζω ένα θεματάκι με το Cubase:

Συνέδεσα και εγκατέστησα μια Fast Track Pro σε (αρκετά φορτωμένο με προγράμματα) Windows pc (Windows XP). Η εγκατασταση έγινε επιτυχώς. Εγκατέστησα κατόπιν και το Cubase (δοκίμασα και το 4 και το 5) και δοκιμάζοντας πιθανούς συνδυασμούς ρυθίσεων στα settings σχετικά με τα audio setup, devices κτλ δεν κατάφερα να ακούσω τπτ κατά την αναπαραγωγή audio track. Έκανα μια επιτυχημένη ηχογράφηση από μικρόφωνο συνδεδεμένο στην κάρτα ήχου (φαίνεται κανονικά η κυματομορφή στο track) και ανεβοκατεβαίνει η ένταση του track κανονικά, μα δεν ακούγεται τπτ.

Δεν χρησιμοποιώ ηχεία συνδεδεμένα στην κάρτα ήχουν παρά μόνο τα ηχειάκια του υπολογιστή. Ουσιαστικά θέλω να ηχογραφώ από την κάρτα και να αναπαράγω από τα ηχεία του υπολογιστή.

Αναρωτιέμαι τι κάνω λάθος από τις διάφορες ρυθμίσεις για τον ήχο. Please help, γενικά χρησιμοποιώ Logic και είναι η πρώτη φορά που ανοίγω Cubase, οπότε μου φαίνεται λίγο δύσκολη και σπαστική όλη αυτή η μανούρα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρησιμοποιώ ηχεία συνδεδεμένα στην κάρτα ήχουν παρά μόνο τα ηχειάκια του υπολογιστή. Ουσιαστικά θέλω να ηχογραφώ από την κάρτα και να αναπαράγω από τα ηχεία του υπολογιστή.

 

Το πρόβλημά σου έγκειται μόνο στην παραπάνω παράγραφο.

Εφόσον τα ηχειάκια τα έχεις συνδεδεμένα στον υπολογιστή και όχι στην M-Audio, είναι λογικό να μην ακούς τον ηχογραφημένο ήχο μέσα από το Cubase. Τα ηχεία του υπολογιστή προφανώς είναι συνδεδεμένα πάνω στην έξοδο line ή ακουστικών του υπολογιστή, άρα προσπαθείς να ακούσεις τον ήχο του Cubase μέσα από την οnboard κάρτα ήχου. Δεν γίνεται να ηχογραφείς με την εξωτερική κάρτα ήχου και ταυτόχρονα να αναπαράγεις το αποτέλεσμα με την onboard.

 

Εφόσον πήρες επαγγελματικού επιπέδου κάρτα ήχου για να κάνεις ηχογραφήσεις, άσε την οnboard στην άκρη, και μάλιστα θα συνιστούσα να την απενεργοποιήσεις εντελώς από το BIOS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου