Προς το περιεχόμενο

Σκυλιά με ουρά...τα λεφτά!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παρατηρούσα αυτές τις μέρες τις γνωστές μαγνητοσκοπήσεις από πίστες και εκπομπές τύπου πανηγύρι που μας τα πρήζουν καθημερινά...κοινή διαπίστωση από όλες αυτές τις αηδίες είναι πόσο χρήμα "σπαταλάνε" μουσικοί σε τέτοιες ορχήστρες για να αγοράσουν όργανα τη στιγμή που η μουσική που παίζουν δεν έχει κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις...συγκεκριμένα, θα μιλησω για μπασίστες, καθώς σε δυο περιπτώσεις εντόπισα custom όργανα υπερβολικά μεγάλης αξίας (Fodera, Warrior) ενώ στο πιο ξεφτίλα "όνομα" θα δείς ένα Warwick Thump που κάνει γύρω στα 2,5-3 χιλιάρικα...φυσικά, η κατάσταση με τους κιθαρίστες φαντάζομαι θα ξεφεύγει ακόμα περισσότερο...χωρίς να θέλω να θίξω τους μουσικούς, που στο κάτω-κάτω κάνουν τη δουλειά τους, μάλιστα κάποιοι πολύ καλά, μου τη όμως σπάει όταν ένας Pastorius, π.χ. παίζει τα άπαιχτα με ένα σάπιο Fender Jazz και ο μπασίστας του "σκυλά" θέλει το μπάσο των Τζεντάϊ με 15 χορδές, 60 τάστα και οnboard PC με προεγκατεστημένο το Doom 3 για δικτυακό με τον κιθαρίστα και τον πληκτρά....μήπως όλα γίνονται για τη μόστρα???

If you can't do it with StingRay, maybe the problem isn't the bass..."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 125
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

η μουσική που παίζουν δεν έχει κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις...

 

Τι εννοείς με αυτό; Και μη ξεχνάς ότι ασχέτως με το τι παίζουν, μιλάμε για επαγγελματίες που παίζουν πολλές ώρες κάθε βράδυ και το κάθε τους λάθος δυσχεραίνει τη εύρεση εργασίας σε επόμενο σχήμα. Συνεπώς, ένα καλό, ξεκούραστο, ευκολόπαιχτο όργανο με τον καλύτερο δυνατό ήχο ήχο προσφέρει μία εγγύηση για την επαγγελματική τους πορεία.

 

 

Γεράσιμος

 

Υ.Γ. Γαβ-γαβ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προφανως δεν εχεις δουλεψει ποτε σε μαγαζι.. :lol:

 

ο βασικοτερος λογος που το 99% των μπασιστων παιζουν με ..πολυχορδα ειναι οτι ειναι πιο ξεκουραστα μια και δεν χρειαζεται να κανουν ..υπερβολικες κινησεις (ειδικα στους ..απιθανους τονους που πολλες...απο φωνη...μ... τραγουδιαρες τραγουδανε,η προσπαθουν να τραγουδησουν :lol: ) κατα την ταπεινη μου γνωμη δε ο ηχος αυτων τον οργανων παει ΤΕΛΕΙΑ με το ειδος αυτης της μουσικης (ειναι δηλ. το ιδιο ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ,ψευτικος,λουστραρισμενος & χωρις ουσια :lol: )

 

απο την αλλη μια και τα συγκεκριμενα μαγαζια (& τα αντιστοιχα..εντεχνα σκυλαδικα :lol: ) ειναι τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ μερη που παιζουν μουσικοι που ΖΟΥΝΕ απο τη μουσικη,δεν νομιζω να ειναι κακο το γεγονος οτι παιζουν με οσο το δυνατον καλυτερα οργανα μπορουν (αν και το 90% των κιθαριστων παιζουν κονεκτ με line 6 κιθαρες & pod :wink: ).

 

Το να τους κρινεις ειναι σαν να κρινεις τον..ταξιτζη που εχει ταξι MERCEDES & κυκλοφορει στη βλαχο-Αθηνα :lol:

τι δηλ. θα σου αρεσε καθε φορα που μπαινεις σε ταξι να βρωμαει & να ειναι LADA της δεκαετιας του 70 :?: :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς!

Κι εγώ αν έβγαζα τόσα λεφτά, και ΖΟΥΣΑ από τη μουσική, θα έπαιρνα το πιο άνετο, ελαφρύ, και καλόηχο όργανο που θα έβρισκα, ΑΣΧΕΤΟΥ ΤΙΜΗΣ!!!

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και γιατί να μην πάρει κανείς το καλλίτερο όργανο που του αρέσει και έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ? Ιδιαίτερα αν είναι επαγγελματίας.

 

Το ότι κάποιος παίζει σε σκυλάδικο δεν σημαίνει ότι του αρέσει απαραίτητα αυτή η μουσική, υπάρχουν και άλλες ανάγκες στην ζωή μας ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καταρχην τι σχεση εχει η ποιοτητα του οργανου με τη μουσικη που παιζεις και κατα δευτερον τι θα επρεπε να κανει ο μπασιστας δηλαδη.να παιζει με σαβουρα οργανα οταν δουλευει στο σκυλαδικο και να παιζει μα τα καλα του οργανα οταν παιζει στο jazz-αδικο της γειτονιας του (που ουτως η αλλως δεν υπαρχει)?

και στο κατω κατω της γραφης εχω ακουσει μπασιστες να παιζουν ''παπαδες'' στα σκυλαδικα,πολυ πιο δυσκολα θεματα απο αυτα που συνηθως ακουω σε πιο ''ποιοτικη'' μουσικη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καταρχην τι σχεση εχει η ποιοτητα του οργανου με τη μουσικη που παιζεις και κατα δευτερον τι θα επρεπε να κανει ο μπασιστας δηλαδη.να παιζει με σαβουρα οργανα οταν δουλευει στο σκυλαδικο και να παιζει με τα καλα του οργανα οταν παιζει στο jazz-αδικο της γειτονιας του (που ουτως η αλλως δεν υπαρχει)?

και στο κατω κατω της γραφης εχω ακουσει μπασιστες να παιζουν ''παπαδες'' στα σκυλαδικα' date='πολυ πιο δυσκολα θεματα απο αυτα που συνηθως ακουω σε πιο ''ποιοτικη'' μουσικη.[/quote']

 

 

+1000

Dual Soliloquy

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι συχνό το φαινόμενο σκυλάδες να κοιτάνε το καλύτερο λες και στο σκυλάδικο θα καταλάβει κανένας διαφορά. Απλώς νομίζουν ότι το ακριβότερο θα αλλάξει το γεγονός ότι είναι σκυλάδες.

 

Όσο για τα περί επαγγελματισμού κλπ, στο εξωτερικό πολλοί επαγγελματίες προτιμούν να παίζουν με μία Πασιφικα ή Κορτ ή Επιφοουν. Στην ελλαδα επαγγελματίες θεωρούνται μόνο οι σκυλάδες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιτέλους έτοιμο το καινούργιο μου όργανο.

Δείτε το:

http://www.bunnybass.com/e-zine/pictures/amusing/roscoe9_incase.jpg

 

Ελπίζω αυτή τη χρονιά να μπορώ και γώ να δουλέψω σε κάποιο πολιτιστικό κέντρο μπας και τα φέρω βόλτα.Λίγη σοβαρότητα ρε παιδιά με το θέμα αυτό ειδικά με τους (dog)μπασίστες εν Ελλάδι.Η γνώμη μου είναι ότι το έχουν παραξεφτυλίσει.

Έχοντας περάσει απο αυτό τον χώρο και γώ για λόγους καθαρά βιοποριστικούς, έχουν συμβεί πολλά τραγελαφικά.Θυμάμαι να έχω πάει για δουλειά σε γνωστό μεγάλο κέντρο με το 4χορδο μου Steinberger και να με κοιτάνε με μισό μάτι ο μαέστρος και η φίρμα του μαγαζιού λέγοντάς μου:Απο που το πήρες?Απο τα Jumbo? Ή όταν σε πρόβα για μια μεγάλη συναυλία,κάποιος μπασίστας δεν είχε μαζί του όργανο και του έδωσα το δικό μου με ρώτησε με ύφος υπεροπτικό:

Καλά ακόμα με 4άρι παίζεις?Του είπα πως και ο Wooten με το ίδιο παίζει.Και η απάντηση:

Ναι αλλά αυτός παίζει Slap και δεν βολεύεται με άλλο!!!

Σίγουρα έχετε δεί συναυλίες με μπασισταράδες.Ο καθένας τους θα έχει πίσω του και ένα 4άρι.Ο Billy Sheehan που τον είδα στη 3ωρη συναυλία του Steve Vai μήπως κουράστηκε με το 4άρι?Δείτε τους καλλίτερους performers μπασίστες Nathan East & Anthony Jackson.Σπάνια θα χρησιμοποιήσουν την Β χορδή από το 5ο τάστο και πίσω και αυτό θα συμβεί σε αξίες 1/1 έως 1/4.Εδώ στην Ελλαδίτσα μας όλοι την έχουν δεί Patitucci.Ακούς ζειμπέκικο και το μπάσο δε βγάζει το χέρι του απο τη B χορδή με αποτέλεσμα να ακούγεται σαν ξεκούρδιστο τυμπάνιο.Ή το φοβερό!Δέκατα έκτα σε Β ανοιχτό!!! Το 5άρι ή το 6άρι θέλει νομίζω άλλη φιλοσοφία & σπουδή και όχι όποτε θέλουμε χρησιμοποιούμε την χαμηλή νότα.Θα συμφωνήσω βέβαια ότι έχουμε και καλούς μπασίστες.

 

 

Υ.Γ.Τα όργανα που παίζω είναι 4,5,6χορδο και Ακουστικό.

 

 

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγγνώμη αλλά ειδικά κιθαριστικά (για μπάσα δεν ξέρω), κανείς δεν μπορεί να με πείσει οτι προτιμά να παίζει για δουλειά, τόσες ώρες, σε τέτοια περιβάλλοντα, και κάθε βράδυ, με μία PRS, ή μια sg ή μια custom les paul απο μια λεπτή ελαφριά ευκολόπαιχτη ibanez με λοκ και χωρίς floyd, ή κάποιο αντίστοιχης ευχρηστίας ελαφρύ ξεκούραστο όργανο (έστω μια stratocaster) που δεν ξεκουρδίζεται με τίποτα και δεν σου κοστίζει η φθορά και η αλλαγή του.

Η πιο σωστή αναλογία με ταξιτζή, είναι αντί να οδηγάει κάποιο τετράπορτο με άνεση στο εσωτερικό, ελαφρύ τιμόνι και μικρή κατανάλωση, να κάνει τον ταξιτζή με φερράρι ή κανα κάμπριο...

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου