Προς το περιεχόμενο

Μουσικός Υπολογιστής. Τι?


karhariasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλή χρονιά σε όλους...

...θέλω να αγοράσω καινούργιο υπολογιστή αλλά τον θέλω αποκλειστικά για μουσική.

 

Σκέφτομαι να βάλω μέσα 3 σκληρούς δίσκους. Θα είναι SATA2 όλοι. Οι δυο θα είναι μικροί και θα τρέχουν σε 10.000 στροφές ενώ ο άλλος θα είναι μεγάλος (300-400 μέγα περίπου) και θα είναι κανονικά στις 7200 στροφές.

Γιατί το σκέφτηκα αυτό? Γιατί θέλω στους δύο μικρούς να έχω λειτουργικό στο καθέναν. Ο ένας θα έχει Windows XP με SP2 και μουσικά προγράμματα ΜΟΝΟ!! Και ο άλλος θα έχει Windows XP με SP2 και μερικά άλλα μικροπρογράμματα που κάνουν την ζωή μου ποιο εύκολη αλλά επιβαρύνουν (ή ακόμα καταστρέφουν) το λειτουργικό από την συνεχόμενη εγκατάσταση, απεγκατάσταση κτλ κτλ. Ο τρίτος θα έχει μόνο data μέσα.

Μήπως είναι μια καλή λύση 1 σκληρός στις 10.000 στροφές και το άλλο λειτουργικό στον μεγάλο σκληρό?

 

Θα έχω σίγουρα 1 γίγα RAM αλλά μήπως χρειάζεται περισσότερη? Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα το τωρινό μηχάνημα μου δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ περισσότερο από 700. Μήπως ή πολύ RAM είναι παραμύθι, μήπως δεν χρειάζεται περισσότερη?

Τελικά είτε βάλω περισσότερη είτε όχι πώς να πάρω την RAM? Να πάρω μια πλακέτα με 1024 ή 2 από 512 η κάθε μια? (Νομίζω παίζει ρόλο αυτό).

 

Η MOBO θέλω να έχει πάνω τουλάχιστον 8 USB, Firewire. Τι άλλο θα πρέπει να προσέξω για την MOBO? Μπορεί να έχει Οπτική Ίνα η mobo? Αν ναι, θέλω να έχει.

 

Επεξεργαστής? Λογικά κάποιον από τους καινούργιους που έχουν βγει τώρα.. αλλά ποιον? Τι να έχει?

 

DVD-Record και DVD-Player, ποια μοντέλα?

 

Οθόνη 19” το λιγότερο.. Ποια όμως? Με έχει κουράσει η CRT, θέλω TFT.

 

Ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο. Αυτά δεν με απασχολούν ιδιαίτερα τι θα είναι και τι όχι.

 

Κάρτα ήχου, έχω την Terratec Phase 88 προς το παρόν και είμαι ΟΚ.

 

Fun? Πόσα να έχω? Σκέφτομαι να βάλω αθόρυβα, γιατί σε αυτόν που έχω τώρα έχω βάλει πάνω 3 και νομίζεις ότι θα απογειωθεί από τον θόρυβο που κάνει.

 

Θέλω να κάνω δίκτυο με τον παλιό μου, τι κάρτα δικτύου να πάρω?

 

Κάρτα γραφικών? Δεν έχω απαιτήσεις τρελές, μόνο να είναι οκ και να μην επιβαρύνει. Ίσως στο άλλο λειτουργικό να βάλω και κανένα παιχνιδάκι, αφού ο υπολογιστής θα είναι σε δύκτιο ας παίζουμε και τίποτα που και που. Αλλά λέω ίσως γιατί παιχνίδια παίζω υπερβολικά σπάνια.

 

Τροφοδοτικό? Τι και πόσο?

 

Παίζει κάτι άλλο ρόλο? Χρειάζεται και κάτι άλλο να πάρω ή κάτι να παραλείψω? Περιμένω τις απόψεις, γνώμες και σχόλια των ειδικών.

 

Αυτά, δεν νομίζω να ξέχασα κάτι. Πάντως μπορείτε να προτείνετε ότι νομίζετε πως θα ήταν καλό. Τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω είναι περίπου 1500 ευρώ. Πιστεύεται ότι δεν φτάνουν? Θα τον αγοράσω σε περίπου 1 μήνα (ίσως κάτι παραπάνω).

 

Ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 106
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

1 πρόταση...πολλά λεφτά.

 

-mobo: asus AV8 deluxe

-cpu: amd 64 4400 2x

-memory: corsair TWINX2048-3200C2 / DDR-400

-graphics card: xfx Geforce 6200A AGP 256MB DDR (2 οθόνες)

-psu:deltatronic 420W fanless

-zalman resorator 1 για ψύξη psu

-3 Zalman ZM-2HC2 για HDDs

-2 οθόνες AOC 19 flat (τις φθηνότερες)

-Για σκληρούς εκτός αν δουλεύεις και εικόνα οτιδήποτε πάνω απο 7,200RPM και 2ΜΒ cache δεν χρειάζεται. Οι western digital και οι samsung είναι ήσυχοι. Για το λειτουργικό πολύ καλύτερα να πάρεις PATA HDD ειδικά αν σε ενδιαφέρει το mobo αυτό.

-Κουτί server με άπλα και κυρίως για τους σκληρούς και το τροφοδοτικό....και αν είσαι σε χώρο που έχει σταθερές θερμοκρασίες χειμώνα καλοκαίρι μην αφήσεις κανένα ανεμιστήρα πουθενά.

-Τα ασύρματα ποντίκια/πληκτρολόγια ζητάνε μπαταρίες συχνά.

-Δίκτυο καλύτερα όχι.

 

Το παραπάνω σύστημα 'πετάει' και είναι τελείως αθόρυβο...απλά μη βγάλεις το κομπιουτεράκι αμέσως....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θες :

1) MSI motherboard K8N NEO NF4 FI NF4U 939 PCI-E,S-II socket 939

2) CPU AMD 3500+ socket 939

3) MSI VGA NX 6600 256TD (όχι την lite έκδοση)

4) 2x 512MB DDR400

5) 2χ Maxtor HDD 300GB

6) Case έστω και το πιό φθηνό Thermaltake (μην πάρεις τίποτε λιγότερο!)

7) Τροφοδοτικό Herolchi (Αυστηρά αυτό ή αντοίστιχου επιπέδου) 425Watts

 

Θα υπολογίσεις 120 ευρώ το m/b περίπου

την CPU γύρω στα 230 - 240

την κάρτα γραφικών περίπου 130 - 150

τις μνήμες κάπου 55 την μία

και τους δίσκους κάπου 160 τον καθένα

Το case κάπου 90-120 ευρώ

και το τροφοδοτικό γύρω στα 65-75 ευρώ

σύνολο πρέπει να δώσεις περίπου 1050-1150 ευρα

 

Σημαντικό : ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ Western Digital Raptor στις 10000 στροφές

(πολλά , πολλλααα, πολλααααπολαα, πολλλ.... ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

σε ποσοστό 6 στους 21 που έχω δουλέψει)

Αν θές 2 λειτουργικά δοκίμασε 2χ 80GB SATA και ένα 300-400 GB store

Προτίμησε Maxtor HDD αργοί σε σχέση με WD αλλά ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΙ!! :lol: (2-3 κομμάτια στα 550-600 που έχω δουλέψει περίπου 8O )

 

 

ααααααα και DVDRW πάρε NEC 4550 κάπου 60 ευρά, (και το SATA το Plextor είναι ίσως αρκετά καλό αλλά θα είναι σε έλειψή αρκετά ακόμη)

 

αυτά και από εμένα 8)

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προτεινω εναν σκληρο για συστημα , εναν τα projects με τα midi files και τα Midi Κλπ κλπ , και εναν για audio data για τα plugins σου που παιζουν stream απο τον σκληρο οπως πχ το trilogy και το atmosphere Της spectrasonics. Οπως δηλαδη τα ειπες , απλα σε αυτον που θα εχει το δευτερο συστημα θα εχεις και τα projects ή τα audio data των vst plugins σαν αυτο που προανεφερα. αν του λεω βλακειες του παιδιου διορθωστε με .

 

επισης παρε τροφοδοτικαρα, και κανα γιγα ραμ ακομη απο οσο υπολογιζες . ενα γιγα δεν ειναι τιποτα οπως συντομα θα ανακαλυθψεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σόρυ, αλλά για ένα καλό μουσικό υπολογιστή ΔΕΝ χρειάζεσαι τόσο υπερβολικά πράματα... (εκτός αν και τα $$ σου τρέχουν από τα μπατζάκια).

 

Τι εννοώ..

 

Μοβο... Μία καλή ASUS η Gigabyte η MSI... Tίποτε άλλο..

 

Δύο 7200άρηδες σκληρούς, έναν για τυπικό λογισμικό και άλλο για τα Audio σου θέματα.

 

Τουλάχιστο 1GB Ram, και να σου πώ την αλήθεια για την ώρα είναι και επαρκές. Μιλάω από προσωπική εμπειρία και ειμαι γενικά Ραμ τζάνκι..

 

Η κάρτα ήχου είναι καλη για την ώρα. (εφόσον δε θες balanced in/out)

 

Μην ακούω χαζά για οπτικές ίνες στη μητρική..

 

Αν θες πραγματικα αθόρυβοτητα, κανε το ΠιΣι σου υδρόψυκτο και ξέχνα τους 35097 ανεμιστήρες.

 

Αν δε θες φοβερά γραφικά μια 128άρα κάρτα γραφικών κάνει μια χαρα.

 

ACER οθόνες (παρα πολύ καλές και οι πιο φθηνές στην κατηγορία τους) (εκτός αν, είπαμε, έχεις χρηματο-δενδροφυτείες στο σπίτι και βρίσκεις οτιδήποτε κάτω απο LG απαράδεκτο)

 

CPU: ότι και να πάρεις θα πάρεις σίγουρα 64bit, έστω για αργότερα. Σε αυτό το τομέα η AMD υπερέχει ξεκάθαρα.. 3400+ ίσως??

 

Και το πιο βασικό απο όλα (και εκεί θέλω να καταλήξω), το σύστημα ΠΡΕΠΕΙ να ρυθμιστεί όσον αφορά τις υπηρεσίες, λειτουργίες κλπ. Οποιοδήποτε σύστημα με dual CPU, RAID 435890, 300mb hdd, 4gb ram, είναι πραγματικά ΑΧΡΗΣΤΟ αν δε σεταριστεί στην εντέλεια...

 

Και μη ξεχνιόμαστε.. Δε χρειάζονται big bucks για ένα πραγματικά καλό μουσικό PC. Σωστή σκέξη και συνειδητοποίηση θέλει..

 

 

...and that's my two cents..... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σωστος ο sandman και γω πριν κανα 2μηνο πηρα pc...δεν χρειαζονται τρελα πραματα...το δικο μου εχει τα εξης αποσο θυμαμαι...

 

mobo asus a8n-sli

cpu amd 64bit 3800+

1 giga ram

western digital 300giga

soundcard esi esp1010

videocard msi rx850xt (αυτη και αν πεταει...βεβαια το μετανιωσα που την πηρα καθως δεν ασχολουμε πια με gaming πολυ)

plextor px-716a dvd rec

asus dvd (eixan teliosi ta plextor :( )

ασυρματο πληκτρολογιο/ποντικι logitech (πολυ καλο) το ποντικι ομως θελει καθε εναμιση μηνα περιπου μπαταριες αλλα μια χαρα ειμαι...

εχω 2 ανεμιστηρες 12αριδες μεσα και ειμαι κομπλε...δεν χρειαζεται ουτε υδροψυκτο ουτε τπτ μη χαλας λεφτα τσαμπα...εγω το χω 2 μηνες τωρα ανοιχτο και ουτε που ζεστενεται...τωρα αν θες να το χεις ολη μερα και να συμπιεζεις ται νιες και να ηχογραφεις κτλ τι να σου πω ισως χρειαστει κατι καλυτερο αλλα δεν νομιζω 24 ωρες αυτη τη δουλεια να κανεις...

 

οπως σου πα πεταει το εργαλειο και nο problem...an παρεις amd τοτε mobo βαλε με τη μια asus a8n-sli φοβερη το χα ψαξει πολυ καιρο γι αυτο σου λεω...αλλες που μετρανε παλι ειναι της msi και της dfi...

I am Calm like a bomb

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ θα συμφωνούσα ότι εάν δεν κάνεις χαμούς με το κομπιούτερ δε χρειάζεται κάτι σαν αυτό που πρότεινα αλλά όταν έχεις ένα πλήρες ή σχεδόν πλήρες project με πολλά κανάλια και VSTis/VSTes και αποφασίσεις να παίξεις με ένα-δύο VSTis live για να το γράψεις τότε πρέπει να κατεβάσεις το latency. Aν το σύστημα δεν είναι θηρίο αυτό είναι αδύνατον. Και μιλάμε για 48kHz/24bit, όχι τίποτα περίεργο.

Αν πάλι σε ένα project σαν το παραπάνω θες να ηχογραφήσεις και η κάρτα δεν έχει direct monitoring ή θέλεις να έχεις VSTes κατά την ηχογράφηση είναι επίσης αδύνατον με κάτι λιγότερο....eκτός αν κάποιος έχει όρεξη για πατέντες με outboard, όλα γίνονται.

 

Τι κάνεις αν δεν έχεις τέτοιο θηρίο; Freeze και render ότι είναι έτοιμο....αλλά εκεί η διαδικασία απαιτεί μεγάλη προσοχή αν δεν είσαι κοντά σε τελικό στάδιο.

Μια πιό καλή λύση είναι να ανοίξεις ένα ξεχωριστό project και να κάνεις export κάποια κανάλια από το αρχικό για οδηγούς στην ηχογράφηση...και εν συνεχεία import το καινούριο στο αρχικό. (και εκεί να δεις πλάκες αν η βοηθητική πρόχειρη μίξη σε πάει αλλού ηχητικά ή μουσικά :lol: )

 

Το σωστό σετάρισμα των components (και η επιλογή των κατάλληλων) θέλει πάρα πολύ διάβασμα και δυστυχώς εδώ τα manuals των components είναι 'εντελώς άχρηστα' και τα 'ελάχιστα' που λένε πολλές φορές γύρω από θέματα που αφορούνε τόσο μουσικές εφαρμογές όσο και τη βέλτιστη απόδοση και συνεργασία τους με το υπόλοιπο σύστημα είναι συχνά αντίθετα με τις ανάγκες ενός DAW ή και γενικότερα κάποιου απαιτητικού χρήστη.

Για τα windows με 2-3 καλούς οδηγούς optimization for music κτλ καθαρίζεις. (8) <-με κομπολόι όμως)

 

Το όλο σωστό σετάρισμα κάνει πολύ μεγάλη διαφορά. (δεν αναφέρομαι σε overclocking και άσχετα με το αν κάποιες ρυθμίσεις είναι σταθερές, εξασφαλίζουν βιωσιμότητα και δε σκοτώνουν το μηχάνημα εγώ προσωπικά δεν πάω προς τα εκεί παρά μόνο σαν δοκιμή και μετά από διάβασμα και τα σχετικά τεστ απλά για να ξέρω τι παίζει)

 

Όσον αφορά το θόρυβο εγώ έχω μεγάλο πρόβλημα. Οτιδήποτε αντιληπτό από το κουτί (εκτός ότι με βγάζει από τα ρούχα μου) μου περιορίζει και την ηχογράφηση και την επεξεργασία. Με τα υπόλοιπα, ενισχυτές κτλ συμβιβάζομαι και βρίσκω λύσεις. Αυτό είναι δικό μας (των νέων και καλομαθημένων της digital εποχής εννοώ) αλλά δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που προτιμάει να κάνει τέτοιες δουλειές με εξωτερικούς θορύβους. Οι παλιότεροι κάνανε αγώνες για να μην γράφονται τα τραίνα μηχνήματα που είχανε. Εμείς που έχουμε το προνόμιο της τεχνολογίας γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε...και αν θέλεις να γράψεις θόρυβο αυτό είναι το ευκολότερο. (Αυτά κυρίως για όσους κάνουν όλα τα παραπάνω σε ένα χώρο και όχι σε επαγγελματικές εγκακτατάσεις)

 

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις να πω πως πάντα μιλάω για τον εαυτό μου και τις προτιμήσεις μου και μεταφέρω πράγματα που έχω διαβάσει και δοκιμάσει. Δεν είμαι ούτε κομπιουτερίστας ούτε κάποια από αυτά που ρυθμίζω ξέρω ακριβώς πως λειτουργούνε αλλά το ψάχνω αρκετά για να το κάνω τουλάχιστον σωστά (δεν αναφέρομαι τόσο στην επιλογή components όσο στο σετάριμα ενός daw), έστω και λίγο τυφλά ορισμένες φορές. Το σύστημα που πρότεινα πάντως αξίζει τα λεφτά του αν το χρειάζεται κάποιος. Οι επιλογές βέβαια είναι πάρα πολλές λίγο πολύ σε όλους γνωστές τόσο αυτές όσο και οι επιδόσεις τους ...και έρχοναι και καινούριες...για να ΤΑΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ πάλι:lol: :lol:

 

Εγώ περιμένω τους καινούριους drivers για τις powercore (και περίμενα και για τις uad αλλά ΟΚ τώρα) με έναν 3200 και πάω για τον 4400 x2 γιατί τώρα δουλεύω τον 64άρη 3200 και τα υπόλοιπα και το 'χρειάζεται' το υλικό μου (καλομαθημένος?.. όπως το βλέπει καποιος). Το σύστημα αυτό κάνει τη δουλειά που χρόνια υπόσχονταν αλλά δεν έκαναν τα κομπιούτερ...εκτός Mac με Pro tools HD Αccel (ποιότητα και αξιοπιστία μεν ...αλλά αυτά επιτυγχάνονται και φθηνότερα σε pc πλεον, με χάλια γραφικά :lol: δε και γενικά... πληρώστε:?). Δεν αρχίζω τη γνωστή μάχη, για μικρά και μεσαία setups μιλάω...αν και για μεγαλύτερα πλέον.... Είναι ευχή και κατάρα η τεχνολογία!

 

[προς taq: δεν πρόλαβα...next time!]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα έχω σίγουρα 1 γίγα RAM αλλά μήπως χρειάζεται περισσότερη?

 

Καλό είναι να βάλεις από τώρα 2 GB RAM σε 2 DIMM του 1 GB (έχει γύρω στα 90 Ευρώ το ένα). Πρόσεξε ότι μερικά motherboards όταν έχουν 4 DIMM επάνω χρονίζουν στα DDR 200 αντί στα 400 που χρονίζουν όταν έχουν τα 2 πρώτα DIMM μόνο.

 

Επεξεργαστής? Λογικά κάποιον από τους καινούργιους που έχουν βγει τώρα.. αλλά ποιον? Τι να έχει?

 

Πάρε τον φθηνότερο που κυκλοφορεί. Είναι πάντα η καλύτερη αγορά και όλοι είναι θηρία. Απέφυγε Celeron και τους αντίστοιχους της AMD.

 

Οθόνη 19” το λιγότερο.. Ποια όμως? Με έχει κουράσει η CRT' date=' θέλω TFT.[/quote']

 

Πάρε μία σχετικά επώνυμη που να έχει καλή εγγύηση. Αφού είναι για μουσική δεν έχεις απαιτήσεις.

 

Ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο. Αυτά δεν με απασχολούν ιδιαίτερα τι θα είναι και τι όχι.

 

Πρόσεχε τα ασύρματα. Δεν έχω καλή εμπειρία γιατί ένα κομμάτι που δοκίμασα το άκουγα από τα ηχεία. ¶λλοι δεν είχαν προβλήματα όμως.

 

Fun? Πόσα να έχω? Σκέφτομαι να βάλω αθόρυβα' date=' γιατί σε αυτόν που έχω τώρα έχω βάλει πάνω 3 και νομίζεις ότι θα απογειωθεί από τον θόρυβο που κάνει.[/quote']

 

Λίγα και μεγάλα (120 mm). Συνήθως 1 πίσω από το motherboard είναι αρκετό. Με τη χρήση που θα του κάνεις θα δεις αν χρειάζεσαι περισσότερα.

 

Θέλω να κάνω δίκτυο με τον παλιό μου' date=' τι [b']κάρτα δικτύου[/b] να πάρω?

 

Καμμία. Έχουν σχεδόν όλα τα motherboard. Τσέκαρε το.

 

Κάρτα γραφικών? Δεν έχω απαιτήσεις τρελές' date=' μόνο να είναι οκ και να μην επιβαρύνει. [/quote']

 

Τη φθνηνότερη με καλή εγγύηση. Είναι όλες θηρία. Πάρε μία με 128MB, DVI out και φρόντισε και η TFT να έχει DVI-in.

 

Τροφοδοτικό? Τι και πόσο?

 

Το Heroichi είναι σχετικά αθόρυβο.

 

Τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω είναι περίπου 1500 ευρώ. Πιστεύεται ότι δεν φτάνουν? Θα τον αγοράσω σε περίπου 1 μήνα (ίσως κάτι παραπάνω).

 

Φθάνουν. Αν σου βγαίνουν παραπάνω, γράψε μας να δούμε τι θα κόψουμε.

 

 

Καλημέρα,

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου