Προς το περιεχόμενο

Αγορά Πλήκτρων


sotiris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!

Τελευταία έχω αρχίσει και σκέφτομαι σοβαρά την αγορά πλήκτρων.

Παίζω πιάνο ~17 χρόνια και αυτό που θέλω είναι οπωσδήποτε 88πλήκτρα + αίσθηση (hammer effect απ'ότι κατάλαβα).

Δυστυχώς θα έχει αντίκτυπο στο μέγεθος, αλλά τι να κάνουμε!!!

Ο λόγος που τα θέλω είναι:

1) Σύνδεση με το pc

2) Να μπορώ να τα παίρνω μαζί και να παίζω κάπου έξω (π.χ. studio etc.)

 

Έχω 1 midi keyboard 4 οκτάβων, αλλά έχει τα "ψεύτικα" πλήκτρα και δεν μου είναι πολύ βολικό (χάνω και στο ρυθμό, πέραν της έκφρασης), και επίσης δεν πληροί το 2 (δεν έχει audio, είναι απλά midi controller).

 

Αρχικά είχα προγραμματίσει να κινηθώ γύρω στα 1000 ευρώ.

Το θέμα είναι ότι είδα στο site το motif es8 και τρελάθηκα, ειδικά με το module που παίρνει για πιστότερο πιάνο!!!

 

Πιστεύετε ότι αξίζει η αγορά του, ή να κινηθώ σε κάτι στο κόστος που εξαρχής είχα προγραμματίσει? (εντάξει και 2700 ευρά δεν μου περισσεύουνε προφανώς!!) Έχω κατεβάσει αρκετά samples του motif, και θα μου άρεσε πολύ μετά από τόσα χρόνια να έχω 1 synth (σύνθι όπως το χω ακούσει σε εκπομπή μεσημεριανής ζώνης :p).

 

Επειδή όπως θα καταλάβατε από πλήκτρα είμαι σχεδόν άσχετος, θα ήθελα να μου προτείνετε διάφορα άλλα (έχω δει μόνο της yamaha, το p90 και p120 stage piano και το motif es8) ανάλογα σε αυτές τις κατηγορίες.

 

Ευχαριστώ πολύ και sorry για το μακροσκελές post 8O

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε Σωτηρη ειμαστε ομοιοπαθοντες!

 

Με μια διαφορα βεβαια. Οτι εγω δε ψαχνω μονο για πιανο αλλα και για ατμοσφαιρικους ηχους κτλ. Σου παραθετω τη διευθυνση με το δικο μου προβληματισμο μιας και οι απαντησεις που μου δοθηκαν μου ξεκαθαρισαν αρκετα το πεδιο. Τα παιδια πραγματικα επεσαν με τα μουτρα να με βοηθησουν και τα ευχαριστω πολυ!

 

http://www.noiz.gr/postt2893.html&sid=b81f0fa1902682ec33d959865c6d9368

 

Διαβασε το αν δε βαριεσαι..

 

Πληροφοριακα σου λεω οτι ακουγοντας δυο πολυ καλα συνθεσαιζερ, το KORG TRITON EXTREME και το ΥΑΜΑΗΑ MOTIF ES8, κατεληξα στο δευτερο για αρκετους λογους. Δε το αγορασα ακομα βεβαια. Ακομα ψαχνομαι αλλα μου εχει κολλησει το ατιμο.

 

Κατα τη γνωμη μου, για να ειμαι και πιο συγκεκριμενος στην ερωτηση σου, θα σε συμβουλευα να πας στο ΝΑΚΑ και να ακουσεις λεπτομερως το ΜΟΤΙΦ του οποιου τα πιανα ειναι πραγματικα απιαστα και απαιχτα καθως επισης και το S90ES το οποιο απ οτι μου ειπανε ειδικευεται στους ηχους πιανων. Δε το ακουσα αλλα πιστευω οτι θα ειναι θαυμα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε KOTS για την απάντησή σου.

Το χα κοιτάξει το θέμα σου, απλά δεν ξέρω από synth ώστε να έχω άποψη (το ένα ή το άλλο κλπ). Πιο πολύ με ενδιαφέρει αρχικά να έχει καλό -σε αίσθηση- κλαβιέ. Πάντως κάποια clavinova που χα δοκιμάσει παλιότερα δεν είχαν ιδιαίτερα καλή αίσθηση, ήταν σαν το πιο φτηνό κλασσικό πιάνο.

 

Να σου κάνω μια ερώτηση, μιας και προηγείσαι στο ψάξιμο :D

σε ποια καταστήματα έχεις δει - πάει - παίξει? γιατί θέλω κι εγώ να πάω να δοκιμάσω. Από τιμές τι λένε? Το es8 στα 2550 στο Διαμαντόπουλο είναι 150 κάτω από Νάκα. Από ebay έχω κοιτάξει και αμερική έχει περίπου $2400-2500, άρα υπολογίζω γύρω στα 2200ευρά με μεταφορικά. Δεν θα με χάλαγε όμως με λίγα ακόμη να το πάρω από ελλάδα;)

 

Η αλήθεια είναι ότι το motif σαν δυνατότητες (ήχους κλπ) με έχει ξετρελάνει, και ακόμη δεν το έχω δει από κοντα!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτα, ειναι γεγονος οτι το ΜΟΤΙΦ ειναι ελλεεινα τελειο! Σου λεω εγω δοκιμασα και το KORG TRITON το οποιο ειναι απαραδεκτο.

 

Φαντασου οτι το ηταν το συνθ των ονειρων μου και με το που το ακουσα ξερασα και βαρεθηκα!

 

Στο ΝΑΚΑ εχω δει το ΜΟΤΙΦ και το εχω δοκιμασει και καθησα γυρω στις 2 ωρες. Καλα χωρια του οτι εχει και υποδοχη για ειδικη καρτουλα που σου δινει εξτρα ηχους απο κλασικα οργανα της ΥΑΜΑΗΑ.

 

Το KORG το δοκιμασα στου ΤΟΝΥ ο οποιος ηταν πολυ εξυπηρετικος μαζι μου και τα ειχε ολα στημενα για δοκιμες. Δε λεω ποιο ακομα οργανο ειχε για επιδειξη γιατι θα γινει συνωστισμος!!!!

 

Και απο feeling πληκτρου φυσικα σκιζει το ΜΟΤΙΦ. Λες και παιζεις σε κανονικο πιανο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν σε ενδιαφερει κατι στα 1000 euro, πουλαω το Yamaha S80(αγορα το 2001 στα 1900 euro). Eχει 88 κλαβιε με βαρυκεντρισμενα πληκτρα και εινα σε πολυ καλη κατασταση(το εχω χρησιμοποιησει μονο στο σπιτι).

Παιρνει και την καρτα με τα extra πιανα που λες.

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να κοιτάξεις και στη Roland. Μ'άρεσε το RD300SX και το RD700SX. Δεν δοκίμασα το Fantom X 8 αλλά μου άρεσε το πιάνο στο Fantom X 6 που δοκίμασα. Πληροφοριακά έχω το MotifES7 εδώ και ένα χρόνο και όταν πήγα για πιάνο(hamer action πλήκτρα) θα έπαιρνα το RD300SX αλλά λόγο χρημάτων πήρα το SP200 Korg που ήταν αρκετά φτηνότερο.

Σαν αίσθηση κλαβιέ και ήχο πιάνου μάρεσε της Roland. (προσωπική γνώμη)

Μπορώ να σου πώ και που τα έχει Roland στην Αθήνα να τα δοκιμάσεις αν ενδιαφέρεσαι.

Καλό είναι να τα δοκίμαζες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου