Προς το περιεχόμενο

Stagg BC300 Fretless Bass


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδω και μερικους μηνες ειμαι κατοχος ενος υπερ-budget αταστου μπασου, του Stagg BC300 FL.

Αποφασισα να κανω ενα mini review, κυριως επειδη οτι ειχα δοκιμασει απο stagg εως πρσφατα ηταν απλα για πεταμα και το μπασακι αυτο με εξεπληξε ευχαριστα.

 

http://www.staggmusic.com/products/products_detail.php?langue=uk&oneid=572

 

http://www.dv247.com/guitars/stagg-bc300flns-fretless-bass-guitar-natural--25070

 

Παραθετω και λινκ απο DV οχι μονο για την τιμη, αλλα γιατι εχει καλυτερη φωτο αλλα και specs απο το ιδιο το site της stagg  ::)

 

1-022-022890-Stagg-BC300FL.jpg

και μια καλιτεχνιαρα φωτο κλεμμενη απο google

 

Το μπασο εχει σωμα απο alder, σε 3 κομματια. Οχι οτι παιζει και κανα σοβαρο ρολο σε τετοια οργανα, αλλα ειδικα στο natural, εκτιμησα εμφανισιακα το οτι δεν αποτελειται απο 700 κομματια ασχετου μεταξυ τους μεγεθους. Τα περισσοτερα φτηνα οργανα σε natural ή see through χρωματα φαινονται λιγο καρναβαλι, κατι που δεν ειδα εδω. Το φινιρισμα επισης αρκετα καλο, χωρις θολα σημεια η orange peel.

Κλασσικο βεβαια το λεπτο σωμα για οικονομια στο ξυλο. Ως αποτελεσμα το μπασο ειναι ελαφρυ αλλα πασχει απο λιγο neck dive, το οποιο λυνεται με μια φαρδια ζωνη.

 

Το μανικι ειναι maple και μου θυμισε σε αισθηση και παχος το μανικι απο κλασσικα precission μπασα. Ειναι αρκετα ψωμομενο, αλλα διατηρει το ιδιο παχος σε ολη του την εκταση. Προσωπικα θα το προτιμουσα να παχαινει λιγο ακομα προς τα κατω, αλλα και ετσι ειναι αρκετα βολικο. Scale στις 34 1/4 ιντσες, κλασσικα.

Η ταστιερα αποτελειται απο rosewood το οποιο ειναι καλλυμενο με καποιο...πραμα που του δινει αρκετα πιο σκουρα ebony-style εμφανιση και φανταζομαι προστατευει και σε ενα βαθμο την ταστιερα απο τυχον χαρακιες. Δεν εχει καποια markers οπως γραμμες, οποτε θα πρεπει ο παικτης να αρκεστει στις βουλες στα πλαινα της ταστιερας. Αυτο θα δυσκολεψει ισως καποιον αρχαριο (σαν εμενα καλη ωρα) αλλα εμφανισιακα ειναι 437.8 φορες καλυτερο, οποτε χαλαλι του!

 

Το hardware με εξεπληξε ευχαριστα. Μαυρα diecast κλειδια, αρκουντως στιβαρα. Η γεφυρα ειναι κλασσικη γεφυρα τυπου jazz bass. Αρκετα πιο στιβαρη και βαρια απο αλλες budget γεφυρες. Το nut ειναι πλαστικουρα αλλα μεχρι στιγμης δεν μου εχει προκαλεσει προβληματα στο κουρδισμα.

 

Τα ηλεκτρικα αποτελουνται απο 2 volume και ενα tone. Εδω πεφτει ανελεητο china και δε τα βλεπω να κραταν για πολυ.

 

Μαγνητες: PJ config. Εδω δε μπορω να βγαλω τρομερα ασφαλη συμπερασματα, καθως στο σπιτι οπου κουτσομελεταω δεν εχω ενισχυτη και χρησιμοποιω guitar rig. Εχω ακουσει το μπασο κατα καιρους σε διαφορους ενισχυτες αλλα πιστευω δεν ειμαι σε θεση να κρινω ακομα το τι ακριβως λενε οι μαγνητες. Δεν ακουσα παντως κατι που εμφανως να με χαλαει, οποτε αυτο ειναι καλο σημαδι. Σε ορισμενα youtube-tests ακουσα κοσμο να λεει οτι οι μαγνητες του ειναι πιο καλοι απο αλλα μπασα της ιδιας κατηγοριας οπως τα φτηνα yamaha, κατα ποσο αυτο ισχυει δεν το γνωριζω.

Σιγουρα βεβαια θα επωφελουταν απο μια αλλαγη μαγνητων...ειδικα ο bridge μου φανηκε λιγο αδυναμος, αν και οχι ασχημος ηχητικα. Οι μαγνητες εχουν και το πολυ σημαντικο προτερημα της μουρατης, αλα emg εμφανισης.  ;D ;D ;D

 

 

Overall κατασκευη αρκετα στιβαρη, με ελαχιστα σημεια που να δειχουν αναγκη αμεσης αναβαθμισης. Παιζει ανετα, με ενδιαφερον ακουστικο ηχο. Στα 150 ευρω νομιζω στεκεται παραπανω απο αξιοπρεπες.

 

Κλιπ μεσω του guitar rig και με το παιξιμο μου δε ξερω κατα ποσο θα ωφελησουν...

 

Φωτο υπαρχουν αρκετες στο net και θα προσπαθησω στις επομενες μερες αφου βρω μια καμερα να ανεβασω και μερικα κοντινα, της γεφυρας κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίος Odis!

 

Δεν ξέρω γιατί αλλά τα μπασσάκια της stagg τα έχω σε εκτίμηση ως very low budget όργανα.

Παλαιότερα είχε παίξει ένα παλικάρι μαζί μας για ένα βράδυ και επειδή δεν είχε μαζί του μπάσσο του βρήκα ένα stagg, το οποίο όλο το βράδυ δεν ξεκούρδισε και δεν έτριζε καθόλου, με το action να βρίσκεται σε ανθρώπινο σημείο (όχι στο θεό ;D για να μην τρίζει).

 

Στο βίντεο φαίνετε στα δεξιά

 

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή φάση. Η μόνη φορά που έπιασα άταστο ήταν επίσης stagg γιατί το είχε ένας άλλος μπασίστας. Ο ίδιος ήταν ενθουσιώδης με το συγκεκριμένο (πολύ καλός παίκτης παρεπιπτόντως). Εγώ δεν έβγαλα κάποια συμπεράσματα μιας και το περιεργάστηκα 5 10 λεπτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Δηλαδη εγω που σκεφτομαι να παρω το πρωτο μου μπασσο (και θελω να ναι φτηνο αλλα τιμιο) να παρω αυτο?

http://www.dv247.com/guitars/stagg-b300bk-bass-guitar-black--24666

Γενικα μεχρι 150 ευρω δινω για μπασσο....τι λετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη εγω που σκεφτομαι να παρω το πρωτο μου μπασσο (και θελω να ναι φτηνο αλλα τιμιο) να παρω αυτο?

http://www.dv247.com/guitars/stagg-b300bk-bass-guitar-black--24666

Γενικα μεχρι 150 ευρω δινω για μπασσο....τι λετε?

Όχι ότι αυτό που είπες είναι άσχημο μπάσο, αλλά γιατί δεν την ψάχνεις λίγο στον αγαπητό Ημπέη να το διασκεδάσεις και λίγο;

 

Για παράδειγμα και χωρίς να προτείνω κάτι συγκεκριμένο, κοίτα με μια γρήγορη ματιά τι έχει η Γερμανία (στέλνουνε στην Ελλάδα). Ασε που μερικά συμπεριλαμβάνουν και θήκη/ζώνη/καλώδιο. Για να μην πω ότι και παζάρια γίνονται ........  ;)

 

http://cgi.ebay.de/Bakers-Lightline-Bass-Blau-Metallic-Profess-BK-JB9-1BM-/230492130310?cmd=ViewItem&pt=Gitarren&hash=item35aa66cc06

 

http://cgi.ebay.de/Dimavery-DP-521-E-Bass-Creme-Quilt-Handgefertigt-/170479106084?cmd=ViewItem&pt=Gitarren&hash=item27b158b824

 

http://cgi.ebay.de/Tenayo-Heaven-Elektro-Bass-E-Bass-METALLIC-BLUE-/180376169390?cmd=ViewItem&pt=Gitarren&hash=item29ff41ebae

 

Δεν είναι ανάγκη τυφλοσούρτη στον Ντιβή ή στον Θωμά.

Λέω γω τώρα......

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

 Κυρίες και κύριοι του νόιζ, καλησπέρα σας. Συγχαρητήρια και απο μένα για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε δίνοντας τα φώτα σας σε τόσο κόσμο. Ώρα για το πρώτο μου ποστ λοιπόν, αν και είμαι αρκετό καιρό μέλος του φόρουμ. Έχω 2 χρόνια που ασχολούμαι με το μπάσο (4 χορδο, ένταστο) και τον τελευταίο καιρό, άρχισα να το ψάχνω για αγορά ενός budget άταστου 4χορδου (γύρω στα 150 ευρώ) . Με μία όχι και τόσο πρόχειρη αναζήτηση, οι 2 επιλογές που βρήκα σε αυτη την τιμή ήταν τόσο το stagg που περιγράφεται πιο πάνω, όσο και ένα harley benton (το οποίο και δεν έχω βρει μήτε review μήτε βίντεο στο youtube εκτός απο ένα 5χορδο που δοκιμάζει κάποιος).

 

 

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hbb400fltbk_fretless_ebass.htm

 

Οι απορίες μου είναι οι εξής:

 

1. Από τα 2 μοντέλα έχει δοκιμάσει / ξέρει κάποιος κάτι για το HB? (όχι ότι τα χω σε καμια εκτίμηση αλλά είναι φτηνό και ο κατοχος του 5χορδου στο youtube έλεγε καλά λόγια)

 

2. Τα side dots πόσο συχνό είναι να είναι τοποθετημένα σε λάθος θέση ? (δε θυμάμαι που το είχα διαβάσει και σε ποιό μοντέλο αναφερόταν.)

 

3. @odis13 η ταστιέρα παρουσίασε πρόβλημα απο την επαφή της με τις χορδές?

 

 Συγνώμη για την έκταση και ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και τις όποιες απαντήσεις.

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ταστιερα στο δικο μου εχει εμφανισει καποια μικρα σημαδια απο τις χορδες. Μικροπραγματα βεβαια - δεν εχει φτασει σε σημειο να επηρεαζει το παιξιμο καθολου, απλα φαινεται αν κρατησεις την ταστιερα κατω απο δυνατο φως. Δε με απασχολησε καθολου να σου πω την αληθεια, θα ελεγα οτι σε γενικες γραμμες η ταστιερα αντεχει μια χαρα δεδομενης της τιμης του οργανου.

 

Υποψην οτι χρησιμοποιω μαλιστα και roundwound χορδες.

 

Μια αλλη επιλογη για φτηνο αταστο μπασο ειναι και το Vintage V940 FL: δεν το εχω δοκιμασει αλλα το ειχε ενας γνωστος μου και ηταν αρκετα ευχαριστημενος. Ηταν θυμαμαι ελαχιστα πιο ακριβο απο το Stagg.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Odis ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το μεγαλύτερό μου άγχος είναι κατά πόσο θα άντεχε η ταστιέρα με round που έχω σκοπό να παίζω κι εγώ ,αλλά αν μετά απο 3 χρόνια, αντέχει ακόμα, δεν υπάρχει σκοπός για επεμβάσεις με epoxy κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου