Προς το περιεχόμενο

Ποιο wha για funk?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

 

Το wah (και όχι wha  ;)) είναι ένα πολύ προσωπικό εργαλείο (δεν θα το χαρακτηρίσω καν πετάλι...). Το καλύτερο είναι αυτό που κολλάει στο αυτί σου και στον υπόλοιπο εξοπλισμό σου, τελεία.

 

Για το funk που λες, για παράδειγμα, άλλοι θέλουν ένα πολύ "τσιριχτό" wah, άλλοι τρελαίνονται για κάποιο πιο smooth και "μουσικό" wah. Είναι θέμα επιλογής.

 

Παρεμπιπτόντως, το ίδιο ισχύει και για άλλα tone shaping εφφέ, όπως το phaser. Πολλοί φανκάδες χρησιμοποιούν το παλιό Boss PS-2/3 στην πιο "ακραία" ρύθμιση του envelope. Εμένα πάλι μ'αρέσει πιο πολύ ο χαρακτήρας του MXR. Με λίγα λόγια, μην κολλάς.  ;)

 

Α, και μην κολλάς και στις τιμές, εννοείται... το ακριβότερο δεν είναι απαραίτητα αυτό που θα σε ικανοποιήσει.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

JAM pedals Wahcko! Θεσπέσιο wah και αν βάλεις τον 6θέσιο επιλογέα έχεις και τρελή ευελιξία και για να παίζεις διάφορα είδη, αλλά και να το ταιριάζεις σε διαφορετικούς ενισχυτές!

 

http://www.jampedals.com/index.php?page=wahcko&hl=el_GR

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε μάγκες στο cry baby classic έχετε παρατηρήσει οτι δίνει πολλά db όταν είναι on? σε σημείο σε καθαρό ήχο, να δημιουργεί πρόβλημα... στα γκάζια μάλλον σπέρνει :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ibanez WH-10 Xωρεις δευτερη σκεψη!!! Δεν ειναι τυχαιο που ο θεος Frusciante δεν το αποχωριζετε ποτε..  ;)

 

Δεν παίζει όμως με το reissue..

το καινούριο πάντως δεν το έχω ακούσει για να έχω γνώμη... ::)

 

πάντως είναι γεγονός ότι τα περισσότερα wah από εταιρίες μαζικής παραγωγής στην εποχή μας είναι λίγο για τα μπάζα... το λέω επειδή έχω αλλάξει πάρα πολλά wah μέχρι τώρα γιατί όλα είχαν το δικό τους αδύναμο σημείο..

 

τελικά κατέληξα στο JAM γιατί και πολύ φυσικό ήχο έχει, και πολύ καλή διαδρομή στο sweep, και ευέλικτο με τον 6θέσιο, και είναι και φθηνότερο από άλλα wah της ίδιας η κατώτερης ποιότητας..

 

άλλα καλής ποιότητας wah για να δοκιμάσεις είναι τα RMC, τα Budda, το ernie-ball που με εξέπληξε, τα fulltone, τα παλιά VOX ή το Big Bad Wah του Satriani Που κι αυτό με εξέπληξε, και το Silver Machine Revolution Mark II!

 

αυτά είναι που εγώ ξεχώρισα όταν έψαχνα για wah (και το έκανα αρκετό καιρό γιατί την είχα πατήσει 2-3 φορές όταν αγόραζα με τα μάτια κι όχι με τ αυτιά...)

 

πάντως δυστυχώς δεν βρήκα ικανοποιητικό wah κάτω από 150€.. και αυτό το κατάλαβα όταν ήδη είχα αγοράσει 2-3 φθηνότερα wah.. και αν δεν έχεις εμπειρία καλύτερα να δοκιμάσεις δίπλα δίπλα κάποιο απ αυτά που σου πρότεινα με κάποιο χαμηλότερης κατηγορίας για να δεις τις διαφορές.. ;)

Αν έχεις τότε διαλέγεις αυτό που θα σου κάτσει καλύτερα στ' αυτιά! 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου