Προς το περιεχόμενο

4-πύρηνοι επεξεργαστές το 2007!


kourosava

Προτεινόμενες αναρτήσεις

"Το πρώτο τσιπ της Intel με τέσσερις επεξεργαστικούς πυρήνες θα διατεθεί στους κατασκευαστές υπολογιστών στα τέλη της φετινής χρονιάς και θα εμφανιστεί στην αγορά στις αρχές του 2007. Ο Clovertown, όπως ονομάζεται ο νέος επεξεργαστής, προορίζεται για διακομιστές, και όχι για οικιακά συστήματα.

 

Οι πολλοπλοί επεξεργαστικοί πυρήνες αποτελούν τη νέα υπόσχεση της βιομηχανίας ημιαγωγών. Πρόκειται για τσιπ που ουσιαστικά ενσωματώνουν πολλούς επεξεργαστές για να επιταχύνουν την επεξεργασία και να επιτρέοψουν την παράλληλη εκτέλεση πολλών εφαρμογών.

 

Η Intel, αναφέρει το Reuters, ελπίζει ότι εντός του 2006 θα πουλήσει γύρω στους 60 εκατομμύρια επεξεργαστές διπλού πυρήνα, οι οποίοι παρουσιάστηκαν πέρυσι. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο των αναμενόμενων πωλήσεων επεξεργαστών, δήλωσε ο Τζάστιν Ράτνερ της εταιρείας.

 

Η AMD, που επίσης σκοπεύει να διαθέσει επεξεργαστές με τέσσερις πυρήνες το 2007, μέχρι στιγμής προηγείται στην τεχνολογία πολλαπλών πυρήνων και ήδη έχει αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά διακομιστών. Ένω η Ιntel κατέχει το 85% της αγοράς PC, στο χώρο των διακομιστών το μερίδιό της έχει πέσει στο 75%.

 

Οι πολλαπλοί πυρήνες προσφέρονται ιδιαίτερα για εταιρικά συστήματα, καθώς προσφέρουν υψηλότερες επιδόσεις ανά μονάδα ισχύος -με άλλα λόγια, καταναλώνουν λιγότερο ηλεκτρισμό για τα ίδια επίπεδα απόδοσης. Για παράδειγμα, είπε ο Ράτνερ, αν ο νέος επεξεργαστής Core Duo για φορητούς υπολογιστές διέθετε έναν πυρήνα αντί για δύο, θα κατανάλωνε πολλαπλάσια ενέργεια.

 

Μέχρι το 2010, εκτιμά η Intel, θα υπάρχουν επεξεργαστές με δεκάδες πυρήνες, ενώ σε μια δεκαετία οι πυρήνες ανά τσιπ θα ανέρχονται σε εκατοντάδες."

 

ΠΗΓΗ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι απληστία; σκέψου τη ποιότητα ήχου που θα είναι δυνατή με τέτοια συστήματα! άλλωστε πώς θα μπορεί ο εγκέφαλος σε κάθε σπίτι να ελέγχει τα πάντα εαν δεν είναι τέτοιας επεξεργαστικής δυνατότητας; απίστευτο..........

ww.joystick-music.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο μόνος λόγος να υπάρχουν τέτοιοι επεξεργαστές είναι να βρίσκονται σε έναν υπολογιστή που λειτουργεί στην ουσία ως server και εξυπηρετεί όλες τις ψηφιακές λειτουργίες ενός οικιακού δικτύου (διαμοιρασμός αρχείων και πολυμέσων, σύνδεση στο Διαδίκτυο, mail server κλπ) εφόσον μιλάμε για σπίτι φυσικά. Οι επαγγελματικές εφαρμογές θα ωφεληθούν σαφέστατα και ειδικά τα βαριά editing A/V άρα ήδη μια μερίδα αγοραστών θα τους προτιμήσει και πολύ καλά θα κάνει.

 

Αν κάποιος θέλει τόση δύναμη για ένα και μόνο οικιακό workstation, είναι όντως άπληστος καθώς είναι ψιλοδύσκολο (έως σαδιστικό) να τρέχει 4 βαριές εφαρμογές ταυτόχρονα! Από τη δική μου σκοπιά, ένας διπύρηνος επεξεργαστής τελευταίας γενιάς (προτιμώ τους Athlon X2 για να είμαι ειλικρινής) είναι φοβερά δυνατός και σίγουρα υπέρ-υπέραρκετός για το 90% των οικιακών χρηστών.

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλό είναι φίλε kourosava! Οι εταιρίες πλέον είδαν ότι δεν υπάρχουν και πολλές εφαρμογές που από μόνες τους να θέλουν κάτι παραπάνω από 3+ GHz χρονισμό επεξεργαστή. Αν συνέβαινε αυτό, θα είχαμε ήδη φτάσει τα 5 GHz και βάλε. Αντιθέτως, υπάρχει πλέον η τάση να τρέχουμε πολλές εφαρμογές την ίδια στιγμή. ¶ρα, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και σίγουρα θα δούμε απελευθέρωση στην παράλληλη επεξεργασία.

 

Οι ρυθμοί δεν είναι τρελοί όπως πριν 3 χρόνια που είχες διπλή ισχύ (αποκλειστικά με αύξηση χρονισμού) κάθε ένα χρόνο. Τώρα τρελοί είμαστε εμείς που τα θέλουμε όλα. Και χαζοί είναι οι άλλοι να μη μας τα δώσουν; :?

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα, ο συναγωνισμος της AMD και της Intel, τις αναγκασε να ανοιξουν τα "σχεδια" που τοσο καιρο ειχαν. Εκτος αν υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν οτι αυτα που "ζουμε" τωρα ειναι προσφατες ανακαλυψεις...

Αυτο που θα πρεπει να μας φοβιζει, δεν ειναι τι μας εχουν ετοιμασει για το 2010..αλλα τι θα εχουν ετοιμασει μεχρι το 2010 για μετεπειτα... :?

Και τι να την κανω την ποιοτητα του ηχου, οταν ο μουσικος θα ειναι υπολογιστης... :twisted:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέχρι το 2010, εκτιμά η Intel, θα υπάρχουν επεξεργαστές με δεκάδες πυρήνες, ενώ σε μια δεκαετία οι πυρήνες ανά τσιπ θα ανέρχονται σε εκατοντάδες."

 

ΠΗΓΗ

 

Τρεμε κοσμε!η εποχη που θα κυριαρχουν οι μηχανες σε αυτο τον κοσμο ερχονται!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέχρι το 2010' date=' εκτιμά η Intel, θα υπάρχουν επεξεργαστές με δεκάδες πυρήνες, ενώ σε μια δεκαετία οι πυρήνες ανά τσιπ θα ανέρχονται σε εκατοντάδες."

Τρεμε κοσμε!η εποχη που θα κυριαρχουν οι μηχανες σε αυτο τον κοσμο ερχονται![/quote']

 

Ή έρχεται η εποχή που οι μηχανές θα μας δίνουν τη δύναμη να κάνουμε τα πάντα... :roll:

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι επαγγελματικές εφαρμογές θα ωφεληθούν σαφέστατα και ειδικά τα βαριά editing A/V άρα ήδη μια μερίδα αγοραστών θα τους προτιμήσει και πολύ καλά θα κάνει.

Θα αγοράσω ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ!!!!! Επιτέλους more real time plugins for my protools 8) 8) 8)

 

edit: btw, πήρα το καινούριο pro tools LE (λόγω mbox) και δε μπορείτε να φανταστείτε ΠΟΣΟ καλύτερα δουλεύει λόγω του support για dual core!! Μιλάμε για απίστευτη διαφορά! Εκεί που πχ δούλευε και έπαιρνε το 50% της cpu (average), στο ίδιο κομάτι πέφτει γύρω στο 30%, που σημαίνει τεράστια ευκολία (περισσότερα παράλληλα real time plugins). Και μάλιστα με παλιές εκδόσεις των plugins, που δεν είναι optimized για pro tools με dual support! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου