Προς το περιεχόμενο

Mesa boogie rectifiers vs Marks vs Peavey 6505 plus


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους...

 

 

μετα απο πολυ διαβασμα σχετικα με αυτους τους ενυσχητες εδω στο φορουμ εχω ακομα αποροιες...

 

μετα απο ενδελεχη ελεγχο στην αγορα σχετικα  με την επιλογη λαμπατου καταληγω σχεδον οτι πρεπει να ξοδεψω κατι παραπανω ωστε να παρω εναν σοβαρο ενυσχητη που να πληρει τις προυποθεσεις ...

 

προυποθεσεις

 

1 . χαι γκειν

2 . αξιοπιστια

3 . αρκετα καθαρο καναλι ( μιλαμε για απλα αποδεκτο καθαρο καναλι , με αριστα το 10 να παιρνει 7 , και αυτο γιατι καποια στιγμη θα προχωρησω στην αγορα καποιου φεντερ... )

 

με την σειρα που τα εβαλα ειναι αυτα που ζητω... παιζω μεταλ και μου αρεσει να παζω καρφι...

 

την ιδεα των bugera που μου εχει προταθει στο παρελθον δεν την εχω ξεχασει , την εχω στο μυαλο μου ομως στο ebay μπορει κανεις να παρει κατι απο τους επανω ( στον τιτλο ) σε πολυ καλες τιμες... σημειωτεων δεν εχω δοκιμασει κανενα απο τους εν λογω. αυριο τον πρωι θα δοκιμασω τον 6505 plus ...ενα αλλο μαγαζι που εχει τον single rectrifier που πηγα με την κιθαρα μου να τον δοκιμασω με εδιωξε γιατι λεει πρεπει να κλεισεις ραντεβου ( χθες το πρωι αυτο , οχι τιποτα ετσι για να μην κλαιγονται οτι πηγαινουμε στον τομαν ) .

 

Σας παραθετω μερικα συγκροτηματα που μου αρεσουν ωστε να καταλαβετε τι εχω σκοπο να παιζω ( τουλαχιστον προς το παρον )

 

metallica , iced earth , maiden , soufly , sepultura , dream theater , scorpions

 

Φυσικα δεν εχω απαιτηση τους ηχους αυτων των συγκροτηματων να τους βγαζω με εναν ενυσχητη , ομως θελω με τα καταλληλα πεταλια εφε ( οχι overdrive , booster , distortion ) να μπορω να παιζω αυτην την μουσικη...Γενικα απεχθανομαι τα boosters , θεω ο ενυσχητης να δινει απο μονος του το γκειν.

 

 

 

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 135
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Παρε εναν dual ή triple rectrifier. Το θεωρω ανουσιο να εχεις 6 μετριες κιθαρες και να μην εχεις εναν καλο ενισχυτη. Πουλα κανα-δυο βαλε λιγα χρηματα ακομα και παρε εναν μεταχειρισμενο. με 1600 ευρω περιπου  βαρεσα εναν ENGL Invader  πριν καποιο καιρο απο τα 2300 που κανει καινουριος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 μετριες κιθαρες

 

8  πλεον...

 

εχω μπερδευτει λιγο με τα μοντελα...

ερωτηση

 

αλλο

 

dual recto

dual recto solo

dual reto roed king

dual recto tremoverb

 

κτλ

 

στο σαιτ της mesa δεν εχει αλλα μοντελα εκτος των σκετων dual, triple ktl

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

??? ???

 

....... να παρω εναν σοβαρο ενυσχητη που να πληρει τις προυποθεσεις ...

 

προυποθεσεις

 

1 . χαι γκειν

2 . αξιοπιστια

3 . αρκετα καθαρο καναλι ( μιλαμε για απλα αποδεκτο καθαρο καναλι , με αριστα το 10 να παιρνει 7 , και αυτο γιατι καποια στιγμη θα προχωρησω στην αγορα καποιου φεντερ... )

 

με την σειρα που τα εβαλα ειναι αυτα που ζητω... παιζω μεταλ και μου αρεσει να παζω καρφι...

 

 

 

 

Η απαντηση μου στην ερωτηση σου.

 

Και ειναι και fender

 

 

edit: το καθαρο του ειναι αρκετα καλο

.o. /o. /o\ <o\ <o> \o/ εεεεε μακαρένα!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πάρε τον μαρκ που είναι ο πιο ευέλικτος απ όσους είπες.

Γενικά ο ρέκτο καλός αλλά περιορισμένα τα βρόμικα του σχετικά με τον μαρκ. Όσο για καθαρά οι boogie θεωρούνται από πολλούς (κι από μένα μαζί) καλύτεροι κ απ τους fender σ αυτόν τον τομέα! Δεν θα χρειαστεί να πάρεις άλλον και θα έχεις έναν ενισχυτή που είναι αποδεδειγμένα καλός σε όλα τα είδη και εννοείται και στο μέταλ που τον θες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω 6505, Mesa quad (η προενισχυση των Mark 2C και Mark 3 - ΟΧΙ του 2C+ που παιζαν οι μεταλικα που μπορει να δεις απο μερικους εξυπνακηδες στις αγγελιες). Επισης εχω παιξει μερικες φορες με εναν dual rec.

 

Καταρχην αν θες να δοκιμασεις rectifier (αν και νομιζω οτι εκει εχουν τον triple) υπαρχει ενα studio στον ταυρο που σε αφηνει να παιξεις τον εν λογω ενισχυτη χωρις εξτρα χρεωση. Το ονομα μου διαφευγει και αυτο ισχυε πριν απο 1-2 χρονια που πηγαινα - τωρα ισως εχει αλλαξει. Αν ξερει καποιος και δεν θεωρειται διαφημιση μπορει να γραψει το ονομα του στουντιο.

 

Προσωπικα οι rectifier χωρις boost (το οποιο δηλωνεις οτι απεχθανεσαι) δεν κανουν αυτο που θες. Τα μπασα γενικα ειναι 'χαλαρα' και απλωμενα. Επειδη τα μισα συγκροτηματα που εγραψες εχουν tight bass θεωρω οτι θα παιδευτεις χωρις λογο. Αν απο την αλλη δεν εχεις προβλημα να βαλεις booster απο μπροστα, τα μπασα σφιγγουν (αν και οχι οσο αλλων ενισχυτων).

 

Ενδεχομενως καποιος να πει οτι δεν εχω ολοκληρωμενη εικονα για την σειρα μαρκ μια και το quad το συνδεω σε διαφορους τελικους εκτος mesa (marshall, engl, laney, peavey ktl ktl), οποτε εκφραζω την εμπειρια μου χωρις να ειμαι απολυτος. Η προενισχυση των mark ειναι εντελως διαφορετικης φιλοσοφιας σε σχεση με την σειρα rectifier. Εχει πολυ διαδραστικο eq καθως και 5-band γραφικο. Επισης πολλα pull-push pots και γενικα μπορεις να ψαχνεις για μερες (κατι που ενδεχομενως θα κανεις μεχρι να παρεις τον ηχο που θες - θελουν δουλιτσα οι μαρκ).

 

Τελος ο 6505 - δεν εχω παιξει τον 6505+ - εχει παρα πολυ gain (πανω απο το 5.5 ομως δεν θα το βαλεις ποτε γιατι λασπωνει) και ογκο. Εχει λιγοτερο σφιχτα μπασα απο τον μαρκ αλλα περισσοτερο απο τον rec. Με ενα booster σφιγγουν σε σημειο που να παιζεις ανετα thrash.

 

Για μενα η μεγαλυτερη διαφορα των ενισχυτων βρισκεται στα μεσαια (ο 6505 εχει καπως τραχια, ο μαρκ εχει πιο smooth και ο rec γενικα λιγοτερα  :) ). Επισης τα μπασα, ο μαρκ μπορει να βγαλει πολυ σφιχτα (μπορει ομως και flabby αν ανεβασεις το bass πολυ), ο 6505 δεν εχει ουτε πολυ σφιχτα ουτε πολυ χαλαρα (με ενα booster ομως σφιγγουν οσο χρειαζεται) και ο rec εχει εκ φυσεως χαλαρα (που ομως παλι με booster σφιγγουν καπως). Καθαρα καλυτερα θεωρω πως εχει η σειρα mark (βεβαια αναλογα ποιο μοντελο θα κοιταξεις μπορει να ειναι δυσκολο να εχεις ταυτοχρονα ενα τελειο καθαρο και ενα τελειο βρωμικο καναλι). Παντως τις δυνατοτητες τις εχουν οι μαρκ μια και προερχονται ως σχεδιο απο τους Fender (blackface αν δεν απατωμαι).

 

Προσωπικη εκτιμηση θα ηταν να κοιταξεις και αλλες μαρκες. Μπορεις να δεις κατι σε engl (ο invader πραγματι μπορει να βγαλει ανετα αυτα που ζητας). Μην ξεχνας οτι οι peavey και οι mesa ενδεχομενως δεν θα ειχαν την αναγνωριση και το status που εχουν αν δεν ηταν ευρεως διαδεδομενοι στην Αμερικη. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι μπορεις να παρεις rec στην αμερικη μεταχειρισμενο με 900$ και 6505 με 450$. Γι αυτο ως ονοματα τα ακους να παιζουν πολυ. Αναφερομενος στον rec, φυσικα και εχει τις εφαρμογες του και ειναι πολυ ιδιαιτερος ενισχυτης αλλα αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι δεν ειναι το holy grail οπως πολλοι εδω στην Ευρωπη πιστευουν (παρασυρομενοι και απο τις υπερβολικες τιμες των mesa στην ευρωπαικη αγορα). Ελπιζω να βοηθησα καπως.

 

ΥΓ. Μην φοβασαι τα booster. Ενα καλο booster 'καθεται' πανω στον ηχο σου και βελτιωνει καποια σημεια - δεν σου τον αλοιωνει οπως κανουν τα distortion ή overdrive πεταλια. Νομιζω πρεπει να τους δωσεις μια ευκαιρια ακομα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα έλεγα να βάλεις και μερικές παραμέτρους ακόμα στην αναζήτηση.....

Αν δε σε νοιάζει κεφαλή? ή combo ???

Ο ενισχυτής που μπορεί να στα δώσει όλα και με πάρα πολύ καλά καθαρά λέγεται RIVERA (βάλε στο μυαλό σου κάτι σαν τους ΜΚ χωρίς τόσα μεσαία), όμως ψιλοτσούζει η τιμή....

Πολύ καλοί ενισχυτές και οι Brunnetti (πουλάνε ορισμένα κομμάτια εδώ μέσα) όμως δεν τα πάνε καλά με τις πεταλιέρες στο καθαρό τους κανάλι..... ενώ μόνοι τους (καθαρό -  βρώμικο) παίζουν χάρμα. Φυσικά οι MK είναι σχολή από μόνοι τους.....

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως αναφέρθηκε, να ακούσεις και τον Mark καθώς καλύπτει ένα μεγάλο εύρος ήχων και δύσκολα δε θα βρεις αυτό που ζητάς (όχι στο 100% αλλά τουλάχιστον στο 80%).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου