Προς το περιεχόμενο

Ηχοληψία σε live με δικά μας μηχανήματα


Subfire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

 

με το συγκροτημα μου θέλουμε να κάνουμε το εξής: Θέλουμε τωρα τον χειμώνα να παίξουμε σε κάποιο-α μαγαζί-ά στην επαρχεία, και να κάνουμε μόνοι μας την ηχοληψία.

Θα σας πω τι έχουμε απο μηχανήματα, τι έχουμε από γνώσεις και τι έχουμε βάλει στο μάτι, και απο σας θέλω μια γνώμη για το αν το αποτελεσμα θα είναι καλό ή όχι, και αν πιστεύετε οτι αξίζει τον κόπο και τα έξοδα. Κοινώς μια γνώμη για το εγχείρημα.

 

Στο μαγαζί αυτό έχουμε ξαναπαίξει, και παίρνουμε ένα μικρό ποσό για την συμμετοχή. Ο ηχολήπτης προφανώς παίρνει και αυτός ένα ποσό (συνήθως περισσότερα απο εμάς). Σκεφτόμαστε να κάνουμε εμείς την ηχοληψία, να ζητήσουμε τα χρήματα που θα πάρει κ ο ηχολήπτης (λίγο λιγότερα) και με αυτά να πάρουμε τα επιπλέον μηχανήματα που χρειαζόμαστε και να κάνουμε τα live μόνοι μας.

 

Ώς εδώ όλα καλά. Το μαγαζί βάζει δλδ τα ηχεία του μαγαζιού, και εμείς πρέπει να προσθέσουμε τα υπόλοιπα. Είμαστε λοιπόν, drums, κιθάρα, μπάσο, synth και φωνή. Εχουμε:

Μικρόφωνα shure για drums + 2 over

Μικρή κονσόλα : BEHRINGER XENYX 1202 FX

Κάρτα ήχου που λειτουργεί και σαν μείκτης 8 καναλιών : Focusrite Saffire Pro 26 I/O

Laptop : apple macbook 2.4Ghz

Διαφορα καλώδια + μικροπραγματα (κανα DI)

 

Λογικα θα χρειαστούμε:

Multi cable: http://www.thomann.de/gr/the_sssnake_sk415-30_multicore.htm (υπάρχει ένα στο μαγαζί αλλα δεν δουλεύει πολύ καλα)

Monitors 2x : http://www.thomann.de/gr/db_technologies_basic_100_set.htm

Mic φωνής : κάποιο καλό shure έχω στο μυαλό (ένα beta ισως http://www.thomann.de/gr/shure_beta_58_a_bundle.htm )

 

Αυτά μου έρχονται τώρα στο μυαλό. Έπειτα για συνδεσμολογία μου έρχονται 2 πράγματα στο μυαλό.

1. Κονσόλα + κάρτα ως μείκτης = απλό, χωρίς laptop να το φοβάσαι στο live, λιγες δυνατότητες στον ήχο

2. Laptop + Κονσόλα + κάρτα ώς κάρτα ήχου = πολλές δυνατότες στον ήχο, πιο επίφοβο.

 

Πιστεύω ότι εγώ μπορώ να τα συνδέσω όλα αυτά, και με τη βοήθεια κάποιου για την ηχοληψία την ώρα που θα παίζουμε με την μπάντα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με αυτή τη λογική θα μας μείνουν και τα επιπλέον μηχανήματα, και θα μπορούμε να κάνουμε την ηχοληψία και σε κάποια άλλα groupakia (μιας και είναι κάτι που μου αρέσει).

 

P.S.1 Θα ήθελα μια γνώμη για την επάρκεια των monitors και του multi cable. Θεωρείτε ότι είναι καλα ποιοτικά?

P.S.2 Σκέφτομαι ένα περίεργο πράγμα. Θα μπορούσα σε 2 απο τις επιστροφές του multi να συνδέσω 2 ξεχωριστες μίξεις από τις εξόδους της κάρτας ήχου (σε περιπτωση που θα έχω και το Laptop μαζι) ως monitors σε ακουστικά-ψήρες για την τραγουδίστρια και τον πληκτρά. Πώς σας φαίνεται αυτή η ιδέα? Αυτό το λέω γιατί σκεφτόμουν τα monitors που λέω να μην είναι μονιτορς γυρισμένα προς την μπάντα, αλλά γυρισμένα προς τον κόσμο. Ο λόγος είναι ότι τα μπροστινά τραπέζια είναι πάρα πολύ κοντά στην μπάντα, και παρατηρείται το φαινόμενο να ακούγονται πολύ τα drums στον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να δώσουμε μια επιπλέον ένταση στα υπόλοιπα όργανα για να ισορροπίσει η μίξη. Στο πίσω μέρος του μαγαζιού είναι οκ απο τα ηχεία που ήδη υπάρχουν.

 

www.myspace.com/subfireband

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλημερα φιλε Subfire....Θελω να σου επισημανω μερικα πραγματα σχετικα με το αρθρο σου περι του να κανατε μονοι σας την ηχοληψια...

 

Πες μας λιγο ομως πρωτα τι μαγαζι ειναι αυτο ποσα ατομα χωραει και τι ειδος μουσικης πεζεται;;;

 

Λοιπον:

 

Το να κανετε μονοι σας την ηχοληψια σιγουρα ειναι ενα πολυ εξυπνο πραγμα εαν γνωριζετε...εαν δεν γνωριζεται ομως η αν γνωριζεται λιγα καλυτερα μην το κανετε

γτ οπως θα ξερεις οτι και να παιζει η μπαντα αν ο ηχοληπτης ειναι....το αποτελεσμα ειναι 0

 

Απ αυτα που αναφερεις πως εχετε σαν εξοπλισμο με παραξενεψε η κονσολα....

Θελεις να κανεις ηχοληψια και να βγαλεις ομορφο και στερεο ηχο με τοσο μικρη κονσολα;;; αυτην μονο για Home studio κανει....

 

Σου προτεινω λοιπον να αγορασετε μια κονσολα τουλαχιστον 16 καναλη

για να δουλευτε με ανεση και για να εχετε περισσοτερες επιλογες και να μην φοβασαι τπτ....

Τωρα για το λαπτοπ ναι ειναι λιγο επιφοβα τα πργμτ διοτι αμα κρασσαρει δεν θα ξερεται που να κρυφτειται...τι βγαζεται ομως απο το λαπτοπ;;

 

Οσο για τα μονιτορ σε κοβω μια χαρα...ειναι αξιοπιστη μαρκα και θα σου αποδωσει οτι ακριβως παιξεις...κατι σαν EV δλδ...(προσωπικη αποψη)

Το multicable καλο και αυτο για αρχη ομως ε;;; καλο θα ηταν να παρεις αργοτερα κατι πιο επαγελματικο...αλλα για τωρα καλο ειναι..θα σε βγαλει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το μαγαζί είναι των (περίπου) 200 ατομων, και εμείς παίζουμε συμφωνικό ροκ/μέταλ με γυναικεία φωνητικά.

 

Όσων αφορά την κονσόλα, το σκεπτικό μου είναι το εξής:

Αν έχω το λαπτοπ μαζί, μπορώ να συνδέσω τα 4 μικρόφωνα από τα drums σε αυτή και την έξοδο της στην κάρτα ήχου για να προστεθούν όλα. Από εκεί θα προσθέσω και κάποια εφέ (reverb, delay, ...) και θα βγεί το αποτέλεσμα. Στην περίπτωση χωρίς το laptop τα drums θα συνδεθούν στην καρτα ήχου, και όλα μαζι στην κοσνόλα για ένα μετριότερο αποτέλεσμα με εφφέ από την κονσόλα.

 

Σιγουρα η μικρή αυτή κονσόλα δεν είναι τπτ σπουδαίο, αλλά για αρχή κ μεχρι να βρεθούν κι άλλα χρήματα νομίζω ότι θα κάνει.

 

Γενικά θεωρώ ότι το αποτέλεσμα με το laptop μπορεί να είναι πολύ καλό, γιατί το έχω δει και στην πράξη απο κάποιο γνωστό μου. Αλλά ρωτάω και εσάς για επιπλέον απόψεις....

www.myspace.com/subfireband

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε,Subfire

 

έστω ότι έχετε  (ή θ'αποκτήσετε) πολύ καλά μηχανήματα,  έστω ότι κάποιο μέλος του γκρούπ είναι καλός ηχολήπτης και αναλάβει την ηχοληψία,   έστω και αν έχετε κάνει καλό sound check και ακούγονται όλα άψογα,

 

θα πρέπει να υπάρχει απο κάτω κάποιος που γνωρίζει,να ακούει και να τηρεί τις ισοροπίες του αποτελέσματος,καθ'όλη τη διάρκεια της εμφάνισης του γκρούπ.

 

Αυτές οι ισοροπίες, είναι ρευστές και εξαρτώνται απο διάφορους παράγοντες,πχ πόσο πιο δυνατά θα παίζει ο ντράμερ σε σχέση με το soundcheck :), πόσο κόσμο θα έχει το μαγαζί ...κλπ, κάτι για το οποίο δεν μπορεί κάποιος να έχει άποψη όταν είναι  πάνω στη σκηνή και παίζει, (στο τι τελικά ακούει ο κόσμος) ώστε να κάνει αυτό που χρειάζεται για να υπάρχει καλό ηχητικό αποτέλεσμα.

 

Συνεπώς η λογική (και το πιο σημαντικό,η πράξη) λέει ότι αν θέλετε να κάνετε μόνοι σας ηχοληψία,εκτός απ'την αγορά των μηχανημάτων,το κουβάλημα, το στήσιμο,θα πρέπει να έχετε και κάποιον που ξέρει να τα χειρίζεται, αλλοιώς το πιο πιθανό είναι τις περισσότερες φορές να βγαίνετε, με ήχο που δεν θ'ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου