Προς το περιεχόμενο

Τι κάρτα ήχου;;Τα φώτα σας παρακαλώ!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!!

 

Πρόσφατα αποφάσισα να ασχοληθώ και να κάνω μια αρχή στα πλήκτρα, για να δω την μουσική από μια διαφορετική οπτική γωνία, αλλά και γιατί είμαι πολύ περίεργος να μπω και σε αυτό το χώρο!!

 

Έχοντας λοιπόν ένα μικρό κεφάλαιο, και μετά από αρκετό ψάξιμο, παρήγγειλα από τις αγγελίες του νόιζ ένα midi keyboard controller, συγκεκριμένα το E-MU Xboard 61. Απ'ότι διάβασα είναι πολύ καλό, για τα χρήματά του πάντα. Η άλλη επιλογή μου ήταν ένα αντίστοιχο της M-audio, το Keystation 88es αλλά μετά απο άρκετό διάβασμα σε reveiws, κατέληξα στο πρώτο.

 

Αυτό που χρειάζομαι τώρα για να ολοκληρώσω το σετ αν έχω καταλάβει καλά είναι μια κάρτα ήχου. Και εκεί είναι το πρόβλημα μου γιατί βλέπω δύο κατηγοριών κάρτες, τις PCI και αυτές που συνδέονται μέσω USB. Εγώ μέχρι τώρα έβαζα την πεταλιέρα μου (POD X3 Live) στον υπολογιστή μέσω USB και όλα μια χαρά αφού δουλεύει ταυτόχρονα και ως κάρτα ήχου, αλλά τώρα αυτά που διαβάζω για εξωτερικές και εσωτερικές κάρτες ήχου μου φαίνονται λίγο κινέζικα..

 

Τι με συμφέρει περισσότερο να αγοράσω;;Το ποσό που διαθέτω είναι κάπου στα 100 ευρώ, μπορεί να πάει και λίγο παραπάνω αν αξίζει πολύ τον κόπο, αυτό που ζητάω είναι να έχει μικρό latency και να φθάνει να κάνει σχετικά αξιοπρεπείς ηχογραφήσεις, αν μπορώ να τα πάρω και τα δύο αυτά με 100 ευρώ δηλαδή. Φυσικά μέσα στις επιλογές είναι και οι μεταχειρισμένες των αγγελιών του νοιζ.

 

 

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μερικές ερωτήσεις:

-Τι άλλο θέλεις να ηχογραφείς;

-Σε ενδιαφέρει να μετακινείσαι (π.χ. σήμερα στου Τάσου για rec, μεθαύριο σπίτι και το καλοκαίρι στο εξοχικό);

http://sfyraki.blogspot.com/ - Tom Still Waits
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα φίλε!!

 

Τουλάχιστον για τώρα που το σκέφτομαι, με ενδιαφέρει να ηχογραφώ μόνο μέσω του midi controller διάφορα vst, δηλαδή πιάνο, ορχηστρικά, synth κτλ. Την κιθάρα πάντα μπορώ να την ηχογραφώ με την πεταλιέρα μου οπότε δεν υπάρχει στη μέση θέμα κάρτας ήχου. Γενικά σκέφτομαι να εμπλουτίσω τα κομμάτια μου τα οποία έχουν ως βάση την κιθάρα, και να κάνω μια αρχή στο πιάνο, για τώρα τουλάχιστον.

 

Όσο για τον αν με ενδιαφέρει να μετακινούμαι, με την έννοια που το θέτεις όχι. Δηλαδή το 95% θα είναι στο σπίτι μου κανονικά σε tower pc, το πολύ πολύ αν πάω στο χωριό για διακοπές και το θέλω, παίρνω όλο το tower μαζί!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου έχω ευχάριστα  ;D Δε χρειάζεσαι τίποτα  ;D Αφού ακούς το PC σου από το pod, το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσεις το USB του E-mu στο PC, για να δουλέψεις το midi μέσω USB.

 

Ομως η E-mu, δηλαδή η καταραμένη Creative, κάνει drivers για τα πανηγύρια. Οπότε μη συνδέσεις ακόμα ΤΙΠΟΤΑ. Άρχισε το ψάξιμο στο google για το λειτουργικό σου (?) και την ΑΚΡΙΒΗ διαδικασία εγκατάστασης.

 

Και please ενημέρωσέ με και εμένα για ότι βρεις, γιατί με ενδιαφέρει.

 

Τα λέμε άμεσα λοιπόν.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν και τα midi interfaces. Έχω το Ε-mu Χ midi 2x2 στην κάρτα του λαπτοπ.Οn board. Asio for all drivers. Drivers του interface .Και δουλευουν περίφημα όλα.

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπα έχω μπερδευτεί λιγάκι.

 

Άμα κάνω αυτό που λέει ο manosx, αν κατάλαβα καλά δε θα χρειαστεί να πάρω κάρτα ήχου καθόλου για τώρα τουλάχιστον. Δηλαδή αν συνδέσω το pod και το δηλώσω ως κάρτα ήχου στο pc κάνω τη δουλειά μου;;

 

Για αυτό που πρότεινε ο Korgious, τι ακριβώς είναι το midi interface;; Κάρτα ήχου και αυτό;;

 

Συγγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά είμαι τελείως αρχάριος στο θέμα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι κάρτα. Μπαίνει στην κάρτα και μεταφέρει το midi signal. Το αγόρασα για να δοκιμάσω το midi. Το λαπτοπ έχει οnboard κάρτα ήχου και usb θυρα. Με αυτό έκανα την δουλειά μου.

http://www.emu.com/products/product.asp?category=610&subcategory=611&product=15187

emu_xmidi2x2_l.jpg

 

Ο υπολογιστής σου δεν έχει onboard κάρτα ήχου?

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε φαντάζομαι πρέπει να έχει, αλλιώς πώς ακούω μουσική τόσο καιρό.

Κατάλαβα τι εννοείς πάντως. Θα ψάξω να δω τι σοι κάρτα ήχου έχει το pc, νομίζω μια creative ειναι.

 

Να σαι καλά φίλε μου και όλοι που ασχοληθήκατε δε φαντάζεστε πόσο με βοηθήσατε!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου